Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
14. Katter söker hem! / Katter sökes!

AKUT! Kattfamiljer i Tynnered (gbg)

2012-08-06 00:45 #0 av: Tissetassarna

Fick information om 2 honor som fött ungar ute, informationen jag fick var:

första samtalet:

Ungarna är så små att dom inte kan tas från sin mamma, dom diar fortfarande.
Alla är jätte skygga, jag vill ha hjälp att kastrera honorna så kan dom få bo kvar då jag matar dom.

Jag ringde igen då jag hade velat se katterna själv och bedömma situationen då fick jag denna infon:

Andra samtalet:
ne dom är inte här på dag tid, dom bor någon annan stans men jag vet inte vart. Ungarna är så stora att dom äter vanlig mat.

Då detta va info från samma person, samma dag så åkte jag dit.

Hittade snabbt 4 ungar varav en syntes vara sjuk på lång väg. Då jag inte tänkt att prioritera detta ärendet så vi har mycket annat att göra så blev det helt plötsligt möjligt att inte fånga in dem direkt.

Ungarna är alla över 12v och halv tama. att fånga in i bur blev inga problem.
Fick in en kisse och tog mej sedan hem för att hämta fler burar.

Dock var det mörkt när vi kom dit igen. ingen lycka men fick se båda honorna.

Honoran behöver fälla för å fångas in.

kattungarna kan tas med bur.


Vi behöver omgående hem till dessa kissar!!

ven hjälp med vaccinationer för dessa små uppskattas!

 

Att lämna dessa katter åt sitt öde när jag vet att minst en är sjuk är för mej det samma som djurplägeri, hade dom inte farit illa så hade vi kunnat avvakta iallfall 1-2 veckor. då vi inte haft lika mycket på fatet.

Anmäl
2012-08-06 00:47 #1 av: Tissetassarna

Lilla Topaz, en lugn kille på ca 12v gammal

Anmäl
2012-08-06 09:56 #2 av: Lena

Stackars kissar! Så enormt många katter det finns som lever i nöd i Göteborgsområdet.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-08-06 10:49 #3 av: Tissetassarna

Så här såg det ut igårkväll, dock ingen lycka, de små missarna låg nog och sov. Menigelkottar fanns det gott om!

Anmäl
2012-08-06 21:16 #4 av: Tissetassarna

Lilla Citrin, min inspiration för att fånga in dessa omgående. Hon är ca 12v och har en kraftig ögon infektion och utvecklat snuva, infektionen har pågått i ca 5veckor. idag har hon fått första dosen av ögonsalva, vi hoppas hon återhämtar sej snabbt

Anmäl
2012-08-06 21:22 #5 av: Josefa

#3FörvånadGlad

Anmäl
2012-08-06 21:41 #6 av: kattassen

Tittar in som hastigast via "3g-pinnen". Har svårt med uppkopplingen här i Halmstad. Iphonen är inget vidare att skriva viaFlört

Bra jobbat Thereze! Vilken tur att du fick in den lilla sjuka tösen.

Nu får vi hålla tummarna att du lyckas med de andra småttingarna som är kvar också.

 

Anmäl
2012-08-06 22:23 #7 av: Tissetassarna

Emeralda, en liten flicka på ca 12v hon är en tuff tjej som både fräser och bits men med tålamod och ligna ord samt kliande bakom örat så slappnade h0n av fort!

Anmäl
2012-08-07 13:21 #8 av: Tissetassarna

Här har ni Opal, han är väldigt lik sin lillasyster, han är något större än det andra och är ca 14v.

Emeralda, Citrin och Topaz är ungar till Mamma Safira.

Opal och kvarvarande Diamond är ungar till Pärla som ärven är mamma till Safira.

Pärla har gått i området som kattunge och är ca 3 år gammal, hon har fått 2 kullar under sin tid ute och blivit matad av samma människa under dessa åren, hon är kelig och tam mot sin matare, men vi har inte sett henne, utan vi har bara sett Safira.
Dom är båda välgitd lika, Safira ser ut som Opal och Emeralda men med ett tydligare streck i pannan.
Pärla är likadan men utan strecket i pannan.

Pappan till dessa bor i området, har en ägare och är en brun/vit tigrerad katt. han bär inget halsband men min tanke är att fånga in honom (då han är en typisk okastrerad hane som inte går fram till främmande människor) sätta på han ett halsband och be familjen som äger honom kontakta mej så skall jag överlägga om kastrering med dom.

Anmäl
2012-08-07 14:44 #9 av: Katthemsmatten

Det är så sorgligt när folk inte gör annat än matar en hemlösing. Visst, det är bättre än att totalt ignorera katten men varför inte se till att verkligen hjälpa den genom att kastrera och ställa den i kö till ett katthem om man inte själv har möjlighet att skaffa den ett permanent hem.

Bra idé med halsbandet, Thereze. Dessvärre är jag nog för luttrad för att tro att du kommer att nå något resultat, men du kan ju inte göra mer än försöka. Det är ju förbjudet att kastrera någon annans katt.

Anmäl
2012-08-07 14:54 #10 av: Tissetassarna

under dessa 3 åren så har flera döda kattungar hittats av barn och lilla Emeralda som varit oroligast har på grund av sitt fräsande blivit slagen av barnen och fått stenar mm kastat på sej, även Opal har råkat ut för samma behandling då dom är så lika.

Några barn berättade för mej hur dom hittat 3 döda kattungar med mosade huvuden i buskarna i sommras, troligtvis syskon till dessa.
Någon har altså gått in och trampat ihjäl oskyldiga ungar....

Om inte halsbandet ger resultat så kommer jag iallafall sätta upp lappar eller dela ut lappar i brevlådorna i området, då har jag iallfall informerat om vikten av kastrering och gjort det JAG kan .

Anmäl
2012-08-07 15:50 #11 av: Katthemsmatten

Förfärligt!!!!!!!! Hur i hela friden kan man göra så? Skrikandes

Tanken på att lappa området låter väldigt bra tycker jag.

Anmäl
2012-08-08 12:04 #12 av: Tissetassarna

Såg en av mammorna igår men ingen lycka att få in,

Har fått nya uppgifter från ett markläggar företag att dom om 1 vecka ska fylla igen hålet som katterna bor i, detta på dag tid och det är då dom är där, detta känns väldigt brådskande nu!

Anmäl
2012-08-08 12:12 #13 av: Lena

Vilken hemsk historia det är det här! Så bra att du lyckats få in flera av kattungarna nu! Hur många katter räknar du med finns kvar? Vad läskigt att de ska fylla igen hålen! De måtte väl kontrollera att det inte blir katter kvar därnere!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-08-08 12:38 #14 av: Tissetassarna

Kattungen Diamond en vit kisse med söta kofläckar på ca 14v finns kvar med sin troligtvis dräktiga mamma ca 3år gammal och dräktiga stora syster ca 2 år gammal.

 

Ska dit idag med fälla då jag troligt vis skrämt de andra genom burinfångandet.
Men känns otroligt att jag faktiskt fick in 4 kattungar med hjälp av bur och snöre =)


Citrin är på bättringsvägen, hon rinner långt ifrån liga mycket i ögonen och har en piggare blick med öppna istället för kisande ögon. Men hon ser forstfarande sjuk ut när pälsen saknars runt ögonen stackarn!

Anmäl
2012-08-08 16:33 #15 av: Tissetassarna

Nu har Emeralda, Citrin, Opal och Topaz varit hos veterinären, alla har fått vaccination och chip. om 3 veckor är det dags igen, finns det inga permanenta hem då så kommer dom få komma till jourhem.

Anmäl
2012-08-09 09:31 #16 av: Tissetassarna

Idag är det nytt infångningsförsök på gång och Emeralda skall få flytta till Jourhem med Thunder så att han inte blir ensamkattunge där, eftersom hans syster Rain har lunginflammation så får hon stanna här tills hon är frisk!

Anmäl
2012-08-09 16:26 #17 av: [Skyggis]

Nej de får inte göra så, täppa igen om katter lider ihjäl på kuppen. Hör redan idag med förslagsvis Djurambulansens grundare - för där har jag och en förening för ett par år sedan fått hjälp/råd tidigare.

Såg att ett par av de ungar som fångats i fälla ev fördes över utomhus (?) till bur, vill bara nämna att det lätt kan hända en smitolycka vid överförandet och att det är bäst att vänta med överföringar tills man är inomhus. Så ni är medvetna om det. Bara ett råd i all välmening (OM nu överföringen skedde utomhus. Bäst vara tydlig med det!)

 

 

Anmäl
2012-08-09 20:26 #18 av: Tissetassarna

ingen av dessa katter fångades i fälla, alla fångades med bur.

Emeralda har idag kommit till ett jourhem och Citrin r mycket bättre, hon är ävenen väldigt kelen katt så hopas att när hon är frisk samt lagt å sej lite att hon snabbt kan få ett fint hem!

Anmäl
2012-08-09 20:43 #19 av: [Skyggis]

Tänkte på kattungarna från Opal. Fanns någon bild på dem i fällan när de var infångade och sedan när de satt i burar - när de var utomhus (där de fångades in vad det såg ut som). Därför jag skrev om det, som sagt i all välmening, ifall ni för in skygga katter från fälla till bur utomhus, med riskerna det medför. De andra har jag förstått varit såpass tama att det gått att få in direkt i burar. Smidigt så Glad

Ge gärna djurambulansen och kontakten med dem ett försök, de har en fördel med att deras namn väger rätt tungt och de vet en del om hur man bör gå tillväga, förhoppningsvis även i detta fall, så inga hål fylls igen innan ni fått hjälpt katterna därifrån. Glad Citrin mår bättre.

Nu ska jag iväg till er katt Lucifers "matställe" och spana m.m.

Anmäl
2012-08-10 08:37 #20 av: Lena

Ja gud jag det är superviktigt att katterna kommer därifrån innan de fyller igen hålen! Det får bara inte ske!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-08-10 15:54 #21 av: [Skyggis]

Precis, det får bara inte hända!

Därför viktigt att de som jobbar med katterna där, att de direkt tar kontakt med de som kan hjälpa/råda i detta för att kunna stoppa ifyllningen ifall räddningen av katterna drar ut på tiden. Tid måste också finnas därefter för att kunna säkerställa att det verkligen var de sista katterna.

Vilken markägare är det? Vilket företag är det som fyller igen hålen?

Har kontakt tagits med dessa och vad har det gett?

Anmäl
2012-08-10 22:19 #22 av: Tissetassarna

Jag är nära vän med en av arbetarna det va han som berättade det för mej, han har pratats vid med chefen och dom skall ringa mej i nästa vecka

Anmäl
2012-08-11 11:34 #23 av: Tissetassarna

Citrin letar efter ett hem! Hon beöver ett PERMANENT HEM senast den 31 Augusti.
Citrin är en riktig dunboll på 12½v. Hon är lekfull och social, nyfiken och tillgiven, lite blyg med nya mnniskor men det släper snabbt.
Citrin är väldigt van vid barn och andra katter!

Hon har vackra kofläckar och tjock silkeslen päls, en riktig pärla som charmat hela familjen.
Hon hade en krafit ögoninfektion när hon kom in till oss, vilket hon svarat bra på behandlingen,hon är färdigbehandlad den 14:e Augusti, hon är även vaccinerad (första vaccinationen) och chippad.

Vid intresse kontakta Thereze
Thereze@vasterkatten.com

Anmäl
2012-08-11 12:50 #24 av: Tissetassarna

företaget som skall fylla igen kommer föra ner en kamera och kontrollera att hålet r tomt innan fyllning!

Anmäl
2012-08-12 10:39 #25 av: Lena

#24 Det låter betryggande! Vilken mardröm det hade varit annars.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-08-12 16:31 #26 av: [eskils]

Putt för de kvarvarande kissarna i Tynnered. Måtte de hinna räddas!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.