Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
05. Kattens status

Råd omplacering kattmamma m ungar

2012-07-26 11:02 #0 av: Love&Peace

Nu är det så att jag älskar katter och gillar inte att folk hotar med avlivning. Jag har dock fått vetskap om en som gör det och jag vill inte att de avlivas så jag vill höra här inne om det finns någon fin själ som kan ställa upp. Jag har sagt till personen vad jag tycker. Tyvärr kan jag inte själv erbjuda mig att ha katterna här då jag redan har 3 st som behöver min tid och uppmärksamhet. Men hör gärna av er via PM vad ni kan erbjuda.

Tusen tack på förhand// Linda

Anmäl
2012-07-26 11:07 #1 av: Aztrya

Hur gamla är ungarna/hur länge gäller det? Jag bor väldigt litet med 2 kattungar och flera råttor redan, men... om det krisar sig så kanske jag kan vara ett sådär... sista alternativ. Om inte någon annan som passar bättre kan då. :)

Anmäl
2012-07-26 11:15 #2 av: Lena

Om jag förstått det hela rätt är det en kattägare som hotar att avliva sina egna katter. Hittekatter iFokus är bara till för katter som är hemlösa. Undantag gäller vanvårdshem och katter som kommer från dödsbon där det inte finns någon som kan sörja för dem.

Dessutom är det inte heller tillåtet med avlivningshot här. Varken direkt eller indirekt. Avlivningshot är en ful utpressningsmetod från ansvarslösa kattägare som vill få andra att ta de ansvar som de själva faktiskt äger. Det är inget som skall uppmuntras. Gör man det kommer det bara bli fler och fler som avlivningshotar.

Jag förstår din känsla. Det är hemskt att få den här typen av hot från kattägare. Det är därför de avlivningshotar. De försöker uttnyttja andras känslor helt enkelt.

Det bästa du kan göra är istället att säga ifrån till den avlivningshotande. Samtidigt kan man tipsa om lämpliga annonsforum. Två finns här på iFokus. Sedan finns Blocket där man kan annonsera samt www.katter.nu. Märk dock att avlivningshot inte är tillåtet på någon av dessa annonsforum heller.

Följande kan du läsa i avdelning Om Sajten:.

Hittekatter iFokus inte är en omplaceringssajt för kattägare som vill omplacera sin/sina katter. Vi kan ge goda råd vad man bör tänka på i liknande situationer, men vi bedriver inte någon omplaceringsverksamhet för katter som redan har ett hem. Avlivningshot är dessutom inte tillåtna, inlägg där sådant förekommer kommer att tas bort.

Har du en katt som du behöver omplacera hänvisas du till iFokussajterna Djurannonser iFokus eller  Omplacering iFokus. Gäller även de föreningar eller privatpersoner som hjälper andra kattägare att omplacera sina katter.

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-07-26 11:24 #3 av: Love&Peace

Ej aktuell...hon påstår att hon placerat ungarna till katthem. Vilket jag inte för ett rött öre tror på. Inget katthem tar emot katter som redan bor någonstans och ej heller så snabbt.

Jag är övertygad om att de tyvärr har avlivats. Ta bort detta inlägg.

Mvh// Linda (berom ursäkt att jag tog av er tid)

Anmäl
2012-07-26 11:30 #4 av: Lena

#3 Inte första gången sådant här händer tyvärr. Lika tråkigt är det varje gång.

Nu finns det i och för sig katthem som hellre tar hand om ägda katter än hemlösa. Alla jobbar inte med skygga/hemlösa katter så som vi gör här. Katthem kan ibland ta emot ägda katter om kattägaren betalar en avgift för det. Men det är i mån av plats.  Den här tiden på året brukar katthemmen som jobbar med hemlösa katter vara överfulla samt ha kö till sina platser. Var i landet var det?

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-07-26 12:47 #5 av: Love&Peace

Ska ta reda på det...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.