Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
09. Goda ideér, råd och tips!

Flytta med katt

2012-07-14 12:04 #0 av: Svali2011

Hej alla. Jag behöver era råd. Jag måste tyvärr flytta till en tvåa på cirka 60 kvm (jag hyr ett två plan radhus på 120 kvm nu). Hur ska det gå med katten? Hon är mest innekatt men jag tar ut henne i sele ibland. Hon brukar ha det så roligt när hon rusar upp och ner i trappan och sätter sig i fönstret där uppe och spanar. Jag har två lägenheter på gång och om tre dagar måste jag lämna besked om vilken jag vill flytta till. En är egentligen ett radhus på 67 kvm med en liten trädgård. Det är ett fint hus men rätt så dyrt då jag har kallhyra och dyr uppvärmning (fast naturligtvis billigare än huset jag bor i nu). Den andra är en lägenhet på andra våningen, mindre än radhuset, med en liten balkong (som går att näta in) bara 200 m därifrån jag bor nu. Samma skog på ena sidan, där jag har tagit katten på promenad någon gång. Mycket billigare lägenhet och värmen ingår. Vad ska jag välja? Kommer katten att vänja sig vid att bo så trångt? Jag får ångest och känner mig rätt så nere. Helst av allt skulle jag vilja ha råd att stanna kvar där jag är nu men det har jag inte längre, tyvärr. Har ni några goda råd?

Anmäl
2012-07-14 14:16 #1 av: Lena

Katter är mycket anpassningsbara när det gäller att flytta till nya miljöer. Det brukar inte vara så stora problem. Koppelpromenaderna kan du ju fortsätta med. Att näta in balkongen är en bra idé. Sedan kan du komensera yta och trappor med hur du inreder lägenheten.

Här har du länken till: en artikel om innekatter med en hel del tips.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-07-14 17:12 #2 av: [Skyggis]

Som sagts ovan är katter mycket anpassningsbara men har du ett klätterträd som når högt och/eller andra klättermöjligheter + innätad balkong eller uterastgård kommer hon få det lilla extra. En kattkompis att busa runt med skulle också kunna få henne glad och ge stimulans, om hon inte föredrar livet som ensamkatt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.