Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
05. Kattens status

Min tur att säga svordomar

2012-06-25 20:07 #0 av: [Anunnaki]

Igår fick jag ett sms från en kvinna som köpte två kattungar av mig för fyra år sedan. Hon ville ha min mailadress för att skicka några bilder på katterna som hon tycker så mycket om. Under åren har jag talat med henne några gånger och fått intrycket att katterna haft det bra.

Nyss ringde jag henne och fick då reda på att den ena katten blivit påkörd av en bil, klarat sig men hon hade inte tagit katten till veterinären. Skrikandes Dessutom hade hon inte kastrerat honkatten utan gav henne piller. Att få kvinnan at förstå att det är farligt för en katta att få piller flera år gick inte för hon hade ju haft en katt som ätit piller i många år utan att få några tumörer. Hon hade inte heller id-märkt katterna.

Nu har jag ett fodervärdsavtal med henne som hon aldrig sagt upp och där står det att kattan ska kastreras. I fodervärdsavtalet står det också att katterna ska id-märkas.

Hon hade inte råd-visan sjöngs förstås men hon blev rätt ställs när jag läste avtalet för henne. Hon ursäktade sig med att hon aldrig läst igenom avtalet.

Nu kanske hon kommer hit med katterna men hon påstod att hon inte hade råd att tanka bilen så risken är väl inte så stor. I avtalet står också att hon ska välja foder i samråd med mig.

Jag är så innerligt trött på dumma människor.

 

 

Anmäl
2012-06-25 20:09 #1 av: Alexej

Risken är stor att hon skiter i avtalet:(

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2012-06-25 20:10 #2 av: [Anunnaki]

Javisst men ett avtal är iaf bättre än inget avtal alls.

Anmäl
2012-06-25 20:12 #3 av: lillmymlan

Usch så ledsamt, allra helst för missarna som inte blivit kastrerade :( förstår att du blev arg och förbannad... det är bara förnamnet vad jag hade blivit kan jag säga!

Hur kan du använda dig av fodervärdsavtalet mot henne? Kan du ta tillbaka katterna?

Stackars...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2012-06-25 20:19 #4 av: [Anunnaki]

Katterna är ju mina så länge inte jag accepterat en uppsägning av avtalet. Jag skulle ju kunna stämma henne för avtalsbrott. Kan iaf skrämmas med det. Skulle tro att hon inte har avtalet kvar. Även om det inte hjälper katterna så var det en upplevelse att höra henne när jag tog fram avtalet. Ja, hon blev rätt ställd.

Hankatten är kastrerad.

Jag skulle ju kunna låna henne pengar mot någon form av säkerhet och en avbetalningsplan. Bilen kanske för den lär väl vara värd 1200 kr. Har ni några förslag på säkerhet.

Ny situation i Hittekattsvärlden!?

Anmäl
2012-06-25 20:23 #5 av: lillmymlan

Jag har aldrig skickat kattungar, eller så små att de inte varit kastrerade och klara, som tur är. Jag lär aldrig lita på folk :( så är det.

För mig är det en främmande situation, jag vet inte hur andra gör som förmedlar kattungar småttingar?

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2012-06-25 20:29 #6 av: [Anunnaki]

Jag tycker nog att kattungar ska vara mer än 12-15 veckor när de kastreras dessutom har jag fått intrycket att kattan kastrerats men icke.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.