Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
02. Hittekatter i Fokus

Bidrag från kommunen ?

2012-06-06 10:14 #0 av: pia-app

Vi i 9Liv försöker få bidrag från kommunen då det andra katthemmet här i stan har det. Vi ser det som helt rimligt att om dom får det så bör ju också vi ha det och vi arbetar ju dessutom väldigt mycket på fältet med att minska ner kattkolonier, fånga in hittekatter mm jrf med det katthem som finns här.

Nu försöker vi komma i kontakt med någon på kommunen som kan ge besked och det är inte lätt. Vi skickas hit och dit och ingen vet något egentligen. Nu undrar jag om någon härinne fått /får bidrag och vem /vilken avdelning på kommunen som sköter det. Tacksam för tips.

Pia

9Liv

Anmäl
2012-06-06 10:32 #1 av: Lena

Det är föreningsbidrag man kan få. Det brukar ofta ligga under kultur och fritid. Det finns speciella riktlinjer vad som krävs för att man ska få bidrag. Det varierar från kommun till kommun hur det där ser ut. Viktigt att man är en registrerad förening som har medlemmar och en styrelse. Sedan får man bidrag för antalet medlemmar. Tror det måste vara ett visst minimiantal. Man kan även få visst bidrag till lokalkostnaden.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-06-06 10:36 #2 av: Lena

Hittade reglerna som gäller i Norrköping Kommun!

Här är länk till pdf filen.

Här är länk till avdelningen på kommunens hemsida som handlar om föreningar och bidrag.

Där kan ni nog hitta allt ni behöver veta för att kunna gå vidare med en ansökan.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-06-06 10:54 #3 av: pia-app

Tack Lena att du letat sidor åt oss,jättesnällt. Vi har läst här och ringt och kultur och fritid som säger att det är bara för barn och ungdomar . Men nu ska jag skicka in en skrifltlig ansökan så måste vi i alla fall få ett svar.

Anmäl
2012-06-06 11:30 #4 av: bymaruska

Jag har kollat tidigare lite runt bidragen som vårt katthem i Norrköping får/har.

Det är inget föreningsbidrag, utan lokalen där verksamheten bedrivis ägs av kommunen och hyran är kraftigt reduserad. Ett förtäckt bidrag som jag också tror hör ihop med katthemmets skötsel av djurkyrkogården.

//M-H

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.