Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
02. Hittekatter i Fokus

Fällvakt sökes Södertälje trakten!

2012-03-02 09:26 #0 av: seve_ina

Finns det någon som kan hjälpa mig med infångande av en katthona nu i helgen i Geneta i Södertälje? Jag behöver hjälp med fällvakt när jag själv inte kan vara på plats.
Vi skulle snabbt behöva få in en ung hona som är dräktig, hon parade sig med två tamkattshanar för minst 4 veckor sedan. Vi har troligtvis lyckats hitta ett jourhem till honan nu, eller tom chans på adoptivhem så vi behöver fånga in henne så snabbt som möjligt så att hon blir omhändertagen och slipper föda ute. Jag skulle behöva hjälp då det först och främst är akut för hona men också för att jag själv har suttit så mycket och vaktat vid fällorna nu i flera månader att jag känner att jag inte ensam orkar lägga all den tiden som kanske behövs för att få in honan. Det skulle vara skönt med avlösning. Vi hade kattflickan i fällan i oktober men förstod inte då att hon var hemlös, vi släppte ut henne. Nu är hon lite misstänksam och försiktig, men hungrig så förhoppningsvis går det att fånga in henne igen. Vi har haft ögonen på henne en längre tid, sedan september. Eventuellt om det misslyckas att fånga henne i helgen så skulle det vara mycket snällt om någon kunde hjälpa till och fånga veckan som följer, dagtid/kvällstid. Hjälpa mig att dela den här vädjan är ni snälla så att vädjan sprids! Hör av er via mail eller ring på tele nr som finns angivet på hemsidan.
Tack! Mvh Ina, Luffarkatten- För katter som vill in i värmen
info@luffarkatten.se
www.luffarkatten.se
Öppna gruppen Luffarkatten på facebook.

Anmäl
2012-03-03 17:03 #1 av: Lena

Hoppas någon i rätt del av Sverige läser detta och kan hjälp till!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-03-03 20:26 #2 av: KattkoloninBotkyrka

Hoppas någon kan hjälpa er.
det är supersvårt att hitta fällvakter. Vet av egen erfarenhet.

kram

Anmäl
2012-03-04 22:28 #3 av: seve_ina

Fick in en annan hona igår kväll, troligtvis dräktig då magen var stor och rund. Men det var inte den dräktiga honan jag avsåg att fånga in. Är iaf jätteglad för att hon fick möjlighet att komma in och slipper föda ute nu. Ska nu i veckan snabbt försöka få tid hos en veterinär får att  kolla läget. 

Den andra dräktiga honan finns fortfarande kvar där ute. Vi har inget plats kvar nu hos något jourhem. Börjar kännas lite akut......finns det någon i stockholmsområdet eller södermanland som kan hjälpa och ta hand om en dräktig hemlösing?

Tack! Mvh Ina, Luffarkatten- För katter som vill in i värmen
info@luffarkatten.se
www.luffarkatten.se

Anmäl
2012-03-07 20:10 #4 av: [eskils]

putt

Anmäl
2012-03-30 11:05 #5 av: seve_ina

Söker hjälp igen då jag fortfarande behöver få in den vit/brun/orange dräktiga honan. Fick ju in en annan stackars katta förra gången.
Nu har jag återigen hittat ett jourhem men behöver hjälpa att vakta fällan.
Dessutom fick jag idag reda på nyss att en mager katt synts, troligtvis helt svart. Det verkar vara mycket akut, den är väldigt avmagrad.
Det verkar som den är en tamkatt som kommit vilse.
Den måste in då den var så mager att det var synd om den lille kissen!

Någon som kan ställa upp några timmar under helgen att vakta fällor i Södertälje?
Mvh Ina, Luffarkatten- För katter som vill in i värmen
info@luffarkatten.se
www.luffarkatten.se
Facebook
Luffarkatten

Anmäl
2012-04-01 17:38 #6 av: Lena

#5 Synd att det ska vara så svårt att få någon som kan hjälpa till i trakterna! Som du skriver hastar det på när de är både dräktiga och magra. Fortsätter att hålla tummarna!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-04-02 14:15 #7 av: anebit

putt för fällvaktshjälp  i Södertäljetrakten....

Anmäl
2012-04-16 15:54 #8 av: seve_ina

Tack #6 Lena och #7!

Det är svårt att ensam försöka klara av att hjälpa 22 katter i en stor kattkoloni, en kattkoloni som nu snart växer.
Jag har iaf nu hitintills lyckats hjälpa 26 st kissar.

Det är fortfarande högaktuellt med hjälp med fällvakt då jag har 2 jourhemsplatser och ett permanenthem ordnat, men jag får inte in katterna fort nog. Jag hade fler jourhemsplatser för någon vecka sedan men då tiden gick ville de hjälpa andra kissar istället, vilket jag såklart är jätteglad för.

Det är också fortfarande akut med att hitta fler permanenthem och jourhem då det återstår minst 22 kissar......så om det är någon som kan ställa upp så är jag otroligt tacksam. Avstånd och transport är inget problem men ett rimligt avstånd till Stockholms län, Södermanland är mest praktiskt då jag åker till veterinären med alla mina skyddslingar för kastrering, vaccinering, öronmärkning.

Mvh Ina, Luffarkatten- För katter som vill in i värmen
Facebook Luffarkatten
info@luffarkatten.se
www.luffarkatten.se

Anmäl
2012-04-17 13:34 #9 av: [helenal]

putt!!

Anmäl
2012-04-17 20:02 #10 av: Lena

#8 Det är fantastiskt bra jobbat av dig! 26 katter på egen hand! Hoppas du hittar några samarbetspartner. Förstår att det blir tungt att dra detta lass helt själv.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.