Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
14. Katter söker hem! / Katter sökes!

[Hem sökes] Flera katter i blandade åldrar

2012-01-31 18:32 #0 av: Djurskyddet Ängelholm-Bjäre

Djurskyddet Ängelholm-Bjäre söker hem till flera katter

Mer info om oss och katterna samt kontaktuppgifter till oss finns på hemsidan.

Man kan även följa oss på Facebook.

Anmäl
2012-01-31 18:33 #1 av: Djurskyddet Ängelholm-Bjäre

'Råbockakatterna'

Sedan över ett år tillbaka så har det funnits en kattkoloni vid Råbocka i Ängelholm med katter i olika åldrar, både honor och hanar.

Dessa katter kom föreningen tillkänna för några månader sedan och vi började att mata dem ( i samarbete med några privatpersoner) och försöka socialisera katterna.

Sedan vi blev inblandade i ärendet har nio av katterna fått permanenta hem.
I dagsläget är det aktuellt för ytterligare fem stycken att få egna hem.

Innan dessa katter flyttar tas de till veterinär för hälsoundersökning och könsbestämning, något vi inte kan göra innan de har ett hem att komma till eftersom de är skygga och svåra att få tag på (så vi vill inte skrämma dem innan de har någonstans att ta vägen).

 • RUFUS- (ser ut som Rufs på bilden)
 • PELLE SVANSLÖS- (eventuellt en hona) praktfull katt med halv svans som synts till i fyra-fem år
 • ROLF- stor, kraftig med röd päls
 • LINA- liten med kort svart/vit päls

 • TROLLET- (kan eventuellt ha ett hem), skyggare än de andra, troligtvis mamam till flera av kullarna, svart/brun, vit och gul/aprikos päls
Anmäl
2012-01-31 18:33 #2 av: Djurskyddet Ängelholm-Bjäre

Sonja

Vi söker även efter ett hem till katten Sonja, som rätt vad det var en dag bestämde sig för att flytta in hos en familj. Eftersom familjens tidigare hittekatter inte accepterar henne behöver hon ett nytt hem.

Sonja är en rar och tillgiven liten katt med svart glänsande lång päls.

Hon är veterinärundersökt och vaccinerad (ännu inte kastrerad och ID-märkt).
Veterinären uppskattar hennes ålder till sex-sju år.

 

 

Anmäl
2012-01-31 18:34 #3 av: Djurskyddet Ängelholm-Bjäre

Tiger & Tequilla

Under slutet av sommaren hittades fyra övergivna kattungar, två honor och två hanar. Alla blev veterinärundersökta och vaccinerade.

Pojkarna hittade rätt snabbt nya hem men flickorna finns kvar.

I oktober fick de tyvärr flytta från sitt jourhem och bor för tillfället på en gård där de får mat och ett krypin. De behöver dock snarast få ett eget, permanent hem- antingen var för sig eller tillsammans. De vill gärna ha möjlighet att vara både inne och ute.

 

Anmäl
2012-01-31 20:54 #4 av: Katthemsmatten

#3 Hoppas jag missförstår, men har ni placerat ut 2 okastrerade honor?

Jag förstår att det är kostsamt, men om ni inte kastrerar dem och de katter ni nämner överst i tråden är ju risken stor att det blir än fler katter ni ska ta hand om. Finns det verkligen inte några som kan ta hand om katterna åtminstone under läkningstiden och att ni sedan försöker driva ett TNR-projekt istället för att bara mata missarna?

Anmäl
2012-01-31 21:21 #5 av: Djurskyddet Ängelholm-Bjäre

#4

Pengarna för kastrering av katterna finns, men tyvärr har vi inte hittat någon som har möjlighet att ta hand om dem efter operationen. Vi som är aktiva i föreningen har, av olika skäl, inte möjlighet att ta in katterna- ens tillfälligt.

Fram till hem kan hittas (permanenta eller tillfälliga) så är det här det bästa vi kan erbjuda.

Angående katterna i #3 så är de för tillfället okastrerade eftersom veterinärerna ansåg att de var (är) för unga för att kastreras (deras minimiålderför att kastrera honor är minst sex månader). Det börjar dock bli läge för dem nu. Några ungar efter dem har det inte blivit och kommer heller inte att bli.

Som sagt så är kastreringskostnaden för 'våra' katter inte det om är problemet utan problemet är att hitta någon som är villig att ta hand om dem efteråt (även om det rör sig om en begränsad tid).

Anmäl
2012-01-31 22:37 #6 av: Katthemsmatten

Inga stallägare eller liknande som kan ha dem i sadelkammaren t ex under kanske ett par veckor?

Anmäl
2012-02-03 01:37 #7 av: Djurskyddet Ängelholm-Bjäre

#6

Som sagt så har vi inte lyckats hitta någon som kan ta hand om dem, ens tillfälligt. Tyvärr.

Anmäl
2012-02-03 10:22 #8 av: Katthemsmatten

Att det ska vara så besvärligt att få folk att hjälpa till i södra landsänden.Rynkar på näsan

Anmäl
2012-02-03 22:06 #9 av: Djurskyddet Ängelholm-Bjäre

#8

Ja, tyvärr är det inte lätt.
Har faktiskt hört från flera håll att det är mycket svårare att få folk att ställa upp för djuren här nere i Skåne (/södra Sverige) än vad det är högre upp i landet.

Märkligt och väldigt tråkigt, framförallt för djurens skull.

Anmäl
2012-04-05 17:10 #10 av: Djurskyddet Ängelholm-Bjäre

Uppdatering:

 • Råbockakatterna:
  Rufus har fått ett hem!
  I nästa vecka ska vi försöka fånga in, kastrera och öronmärka honom därefter ska han få flytta till en gård och bli stallkatt. Vi hoppas att han kommer att trivas och vilja bo kvar.

  De andra tre 'Råbockakatterna' är fortfarande kvar och behöver verkligen också få vars ett hem som stall-/gårdskatter.

  Vill Du, eller vet Du någon som kan tänka sig öppna sitt hem för någon av dessa katter så kontakta oss!


 • Sonja
  Vi gläds med Sonja, som numer kallas för Molly, som har fått ett hem där hon verkar trivas och där även har en kattkompis.


Anmäl
2012-04-05 22:54 #11 av: Kattens57

Märkligt att Kattjouren då kan hitta hem till så många,men frågan är i vilka hem de hamnar,,

Anmäl
2012-04-06 01:18 #12 av: Gullimat

En sak är att det finns många fler hemlösa katter i Södra Sverige, p.g.a. det milda klimatet.

Kattjouren har ett stort nätverk på Face Book, 7 150 medlemmar och det har gett resultat med hem till många katter, för alla delningar som görs.

Har hjälpt dem med körning åt åtskilliga katter till deras stödhem och för alltid hem, och jag får säga, att de hemmen jag lämnat i, har varit kanonhem, annars hade jag tagit katten med tillbaka. Inga stall har jag lämnat till. Stallkatter måste ha ett hem som kan ha dem inne en lång tid, för att de skall lära sig omgivningen och de skall alltid vara kastrerade och öronmärkta, ifall de skulle rymma.

Anmäl
2012-06-04 12:15 #13 av: Djurskyddet Ängelholm-Bjäre

MOLLY OCH HENNES TVÅ UNGAR SÖKER ETT NYTT HEM!

Molly (tidigare kallad Sonja), som rätt vad det var en dag bestämde sig för att flytta in hos en familj visade sig vara dräktig och den 16 april föddes två stycken ungar. Molly kom i början inte alls överens med familjens andra katt och letade redan då efter ett nytt hem, men efter ett tag så verkade det som att det löste sig och katterna började att accepterade varandra.

Men sen Molly fick sina ungar så är det helt kört, den andra katten kan inte röra sig utan att Molly går till attack och Molly själv är väldigt stressad av situationen. Då familjen bor väldigt trångt så är dt väldigt svårt för dem att hålla katterna separerade, speciellt nu när ungarna börjar bli stora, vilket gör att det är totalt ohållbart för alla inblandade.

Det är verkligen bråttom att hitta ett nytt hem till Molly och hennes ungar, helst ett permanent hem men ett tillfälligt tills ungarna är stora nog att flytta går också bra - bara de kommer från hemmet där de vistas nu!

Molly är en rar liten katt med svart glänsande lång päls. Paret som hon bor hos nu är väldigt förtjusta i henne men har tappat hoppet om att det kommer att gå att ha henne kvar. De berättar att hon är väldigt tillgiven och gärna sitter i knäet och kelar.

Hon är veterinärundersökt och vaccinerad (ännu inte kastrerad och ID-märkt) och inga 'fel' upptäcktes. Veterinären uppskattar hennes ålder till sex-sju år.

Kan du, eller vet du någon som kan, ge Molly och hennes ungar ett tryggt och bra hem så kontakta Djurskyddet Ängelholm-Bjäre, även om det bara rör sig om ett tillfälligt hem eller om det rör sig om en eller båda ungarna alternativt mamma katt när ungarna blivit tolv veckor (vilket de blir den 9 juli) och redo att lämna sin mamma.

Transport en bit kan eventuellt lösas, så är du intresserad av att ge dem ett hem så hör av dig även om du inte bor precis i närheten!


Anmäl
2012-06-04 12:35 #14 av: Lena

Jättefina katter! Jo det är ett faktum det där att det är mycket fler hemlösa katter i södar Sverige pga klimatet. De föds kattungar hela året.

Det man skulle önskat sig vore möjligheter att kastrera som nummer 1. Hankatter är ju inga stora problem då de kan gå ut igen efter 24 timmar när nakosen gått ur kroppen. Däremot blir det lite mera komplext med honkatterna. Används flanksnitt brukar det dock gå snabbare. Man brukar då använda hundburar och ha dem i en tillfällig lokal. Källarlokal, stall eller vad som helst duger.

Sedan kan man omplacera men behöver inte få kattungar under tiden.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.