Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
13. Kattprat i allmänhet

Himmel...eller helvete?

2011-12-04 18:03 #0 av: majvi

 

Caboodle ranch.Alla katter som tas emot -och de verkar inte säga nej-ska vara kastrerade och vaccinerade.Man får betala för att lämna in katten antingen med pengar,mat eller arbete på ranchen

Frågor och svar

http://www.caboodleranch.org/FAQs.html

En intressant fråga :

"F: Med så många katter, hur Craig ge dem all den uppmärksamhet de behöver?

S: Craig lever på ranchen och är i samklang med sina katter. Under matdags, har han möjlighet att göra en ungefärlig beräkning och se om det finns några katter som saknas och om någon behöver särskild uppmärksamhet. Han har år av erfarenhet, där Craig har utbildats för att administrera läkemedel, IV vätskor, vacciner, och mest av allt kärlek och uppmärksamhet"

 

 

 

 

 

 

 

Anmäl
2011-12-04 18:07 #1 av: majvi

Med så många katter får alla katter den vård de behöver,eller är verkligheten en helt annan?

 

Anmäl
2012-03-09 12:02 #2 av: majvi

En utredning har pågått i över ett år,när husrannsakan sen gjordes hittade de många katter som levde i smutsiga förhållanden.

Katterna led bla. av luftvägsinfektioner och ögoninflammationer.Sjuka katter med olika sjukdomar bodde tillsammans

Flera avlidna katter hittades, en del nästan  förmultnande,flera gravlatser hittades också.

ASPCA ,en djurskyddsförening, har tagit emot nästan 700 katter och de jobbar vidare för att hitta fler katter

Voluntärer slås av den stora skillnaden mellan versionen av ranchen som finns på ranchens hemsida och verkligheten.

Vissa djur är extremt sjuka, de flesta katter är inte dödssjuka men väldigt få är friska-

http://www.aspca.org/news/700-cats-pulled-from-florida-sanctuary-this-week

Anmäl
2012-03-09 14:15 #3 av: brutt

Usch mannen har alltså tagit betalt av de personer som lämnat in en katt till ranchen och tydligen hade  ranchägaren även lovat att katterna ifråga ska ha det bra där.Vad jag kunde utläsa så hade redan 700 katter  omhändertagits från ranchen ifråga många sjuka och även skadade katter Smitttrycket måste vara enormt bland 700 katter på en ranch och där katterna dessutom tagits emot från olika platser.Ofattbart om en person har trott att den verkligen skulle kunna ha tillsyn och ge vård till 700 katter ensam.

 

Anmäl
2012-03-09 15:07 #4 av: majvi

Det fanns tydligen en del voluntärer som jobbade där kortare eller längre tid bl.a en som var medlem i PETA,Jag vet inte om det var hon som gjorde den tidigare filmen jag postade.

Men mannen är ju oskyldig till motsatsen har bevisats

http://www.caboodleranch.org/Index.html

Hur skulle han kunna ge vård åt alla katter när han inte ens visste hur många de var?han ville säkert väl från början men det gick överstyr.Jag har för mig att man inte fick adoptera någon katt därifrån och bara det ger ju en varningssignal

Det finns närmare 4000 personer som har skrivit på för att ranchen ska öppnas igen

Anmäl
2012-03-09 17:11 #5 av: brutt

Djupt tragiskt för alla 700 katterna riktigt hemskt undrar hur många av dem som sedan fick leva vidare.

Anmäl
2012-03-09 17:22 #6 av: Alexej

Det är alltid svårt att uttala sig om hur det verkligen är. Fruktansvärd många katter far illa i Amerika.

Tittat nu på en del filmer och tycker att där ser katterna välmående utn och verkar trivas.

Alla katter är kastrerade och vaccinerade och de får mat och kontakt. 700 katter låter mycket men finns det plats, varför inte. Området är på 12 hektar -120 000 m². Hade jag så mycket plats hade jag säkert också en del katter. De hade det nog ändå bättre än ingen hjälp alls. Tycker det hade varit bättre att fler hade hjälpt mannen än att ta alla katter. De omhändertagna katter tar nu plats för andra som lever på gatan.

Ögoninfektioner, diaréer förekommer överallt också i mindre besättningar. Att det finns döda katter och gravplatser, klart, det blir ju så.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2012-03-09 17:58 #7 av: majvi

En medlem i PETA jobbade där som voluntär och filmade.i

Visst dör det katter på andra ställen också ,då brukar de väl ändå begrava katterna eller kremera dom, inte bara låta dom ligga ch ruttna.

I video nr2 som jag postade var det en -förmodligen katträddare-som hade lämnat in 15 katter.2 månader senare vardet bara 1 kvar.Katter som tidigare hade varit innekatter lämnades in och de blev inte långlivade

Mannen är anklagad för ett brott och katterna är bevismaterial så katterna får inte avlivas i det här skedetom det inte finns medicinska skäl då.

Mannen känner inte till hur många katter som är där och några kan vara vaccinerade men definitivt inte alla.

 

 

Anmäl
2012-03-09 20:26 #8 av: [sakring]

Fy f-n!

Anmäl
2012-03-09 21:42 #9 av: brutt

För katterna i videon inlägg 7 var det ett helvete som man inte fattar att någon kan stå och filma utan att ta de katterna till veterinären omedelbart.Hoppas verkligen filmaren gjorde det trots allt.

Har man kunnat bevisa och  säkerställa att de här sekvenserna med så sjuka katter som ses i den här videon  kommer från ranchen ?

 

Anmäl
2012-03-09 21:50 #10 av: Alexej

Fy fan, stackars, stackars katter Gråter.

Där ser man baksidan av kattparadiset. Hur kan man låta katter leva så??

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2012-03-09 21:58 #11 av: Josefa

Men fy..

Anmäl
2012-03-09 23:10 #12 av: Lena

Ingen vidare verklighet som dålde sig bakom den fina fasaden! Rena rama skräckens ransch.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-03-09 23:23 #13 av: katterna

Men fy vilken människa att göra så här mot katterna :,(.
Stackars, stackars katter!!!!
Men hur kan alla människor runt om bara filma och vara volontärer utan att ingripa och inte hjälpa dessa stackars katter som inte ens har någon chans att fly från detta öde .
#7 bland den värsta filmen jag sett, tårarna rann genom hela filmen :,(.
Hoppas dessa katter blir hjälpta!!

Anmäl
2012-03-09 23:51 #14 av: Lena

#13 Ja det är märkligt att folk kan dokumentera vad som sker utan att ingripa!? Det har man svårt att förstå! Skulle blivit galen om jag varit på platsen.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-03-10 00:33 #15 av: brutt

Hade de inga djurskyddsinspektörer där i Florida som inspekterade på en sådan plats där folk hade fått lämna in 700 katter.Det hela verkar ju inte klokt.Katter som varit inomhus hela sitt liv blandades med de andra hundratals katterna  som redan var vana att gå ute. Det skrivs ju också att  inomhuskatterna inte blev långlivade på ranchen.

Videon i inlägg 7 kanske borde ha en varningstext för de som har svårt att se väldigt sjuka katter?

Anmäl
2012-03-10 11:58 #16 av: Lena

#15 Ja det är konstigt! Man hör ju ofta om det välutvecklade systemet med djurpoliser etc. Men USA är naturligt vis stort och det varierar mycket mellan olika stater efter vad det verkar.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-03-10 12:21 #17 av: [eskils]

#4 På hemsidan står det att denna ranch ska ge ett "permanent" hem till katterna. De ska tydligen inte kunna adopteras av någon utomstående och få ett eget hem med så mycket vård och uppmärksamhet från sin matte/husse som en katt behöver för att må bra.

Den där mannen har inte en chans att räcka till som husse för 700 katter. Jättebra att ASPCA har ingripit!

(Vågar inte titta på videofilmerna, utom räddningsfilmen i #2.) Gråter

Anmäl
2012-03-10 14:52 #18 av: Thaeri

#16, det varierar till och med från county till county (som är något mittemellan våra kommuner och län), och oftast är de inte poliser i den bemärkelsen, utan det är djurskyddsorganisationer som driver det hela i samarbete med polisen i countyt.

När jag har tittat på de här Djurpolisen-serierna på Animal Planet var det dessutom så att där det verkligen var en offentlig verksamhet hade de mycket mycket mindre pengar, och behandlingar som på de andra ställena var självklara hade de ingen möjlighet att ge, så fler djur avlivades.

Anmäl
2012-06-29 22:08 #19 av: majvi

Ärendet har varit uppe i domstol.

Lokala myndigheter har fått äganderätten till katterna som nu får adopteras ut.

Domaren skrev att katterna fick inte riktig och rimlig vård på Caboodle och Caboodle saknade "resurserna, förmåga,skicklighet och det viktigaste, viljan att följa sakkunnig veterinärs råd

Domaren har också förbjudet Caboodle att skaffa fler djur.

http://blog.aspca.org/content/huge-courtroom-win-caboodle-ranch-cats

 

Det måste vara stora kostnader för mat,husrum,kattsand ,veterinärvård m.m för nära 700 katter i 4 månader,men det verkar som de snart kan börja adopteras ut till förhoppningsvis goda hem

Caboodle ranch kan man också se som en påminnelse om att även om det ser snyggt ut utåt så kan det vara helt annat på insidan.

Anmäl
2012-06-30 08:28 #20 av: Alexej

Ja, idén var underbar men det kräver väldigt nycket personal och planering.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2012-06-30 10:05 #21 av: majvi

Här saknades det en vilja att ge veterinärvård.Det verkar som vissa katter fick det medan andra katter fick dö istället för att träffa veterinär.Det fanns voluntärer som påpekade för ägaren att katterna måste ha hjälp av en veterinär men det struntade han totalt i och katterna fick dö.Men innan de dog fick de lida.

Det återstår att se om det utdöms nåt straff för honom.

Anmäl
2012-06-30 10:44 #22 av: Alexej

Gränsen mellan kattsamlare och kattvän är ofta suddiga.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2012-07-23 10:38 #23 av: majvi

Vi vet ju att det ibland kan dröja länge i Sverige innan vanvårdsfall åtgärdas men här har det också tagit lång tid

 • Recommendations of Dr. John C. Lewis and Darren W. Baxley following the May 2009 veterinary inspection.
  Consistent with every other evaluation of the Ranch, Dr. Lewis urges Craig Grant to stop intake of cats immediately and to acquire more staff and volunteers to care for the existing population of cats. He recommends the euthanasia of all of the seriously ill cats on the Ranch, and advises Craig Grant to make changes to the facility, including a fence adequate to keeping predators out and cats in and the draining of the stagnant pond that infects the cats with giardia.

 

 • Summary of Findings by Dr. Julie Levy, DVM
  Findings of the 2009 inspection team show rampant illness, inadequate and random treatment by unqualified personnel, lack of identification, lack of medical records, no disease management or prevention protocols, unhygienic environment, inadequate staffing, refusal to follow veterinary recommendations, and unneutered cats. The conclusion is that the facility does not meet minimum guidelines for cat health and welfare, and recommends that the facility stop taking in cats immediately.
 • Notice from Madison County Animal Control of violation of court orders
  In 2010, Jamie Willoughby warns that Caboodle Ranch has been declining, and that Craig Grant’s failure to enact the recommendations made in 2009, he is in violation of the court order. Willoughby expresses concern that the future of the program is in jeopardy.
 • Records from John C. Lewis, DVM and Scott Mill Animal Hospital
  Spokespeople for Caboodle Ranch have claimed that the sick and injured cats seen in the video were all being treated. These veterinary records do not reflect adequate treatment for the number of wounded and sick cats documented by rescuers, much less preventive care for 700 cats.

En" oannonserad"inspektion görs 2011,men det visar sig att de har blivit förvarnade.

 

Pengar har inte använts till den så välbehövliga veterinärvården utan till egna nöjen.Det påminner mig om en viss förening i Sverige

Caboodle Ranch’s bank statements show irregularities that would call any nonprofit’s finances into question. In particular, there are several instances where hundreds of dollars in nonprofit donations were used to pay for personal expenses, such as clothing, food, and entertainment (e.g., tickets for the Daytona Speedway on Feb. 9, 2009 and “Disney on Ice” on Mar. 30, 2009).

 

 

http://caboodleranch.net/?page_id=4#complaint

 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.