Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
07. Djurskyddsfrågor

Kattjakten (slakten) som kom av sig!

2011-11-19 13:30 #0 av: Lena

Idag 19/11 finns det en artikel att läsa i Dagbladet.

Artikeln handlar om det uppmärksammade Djurskyddsärendet i Sundsvall där Polisen skulle fånga in katter och avliva dem efter förläggande från Länsstyrelsen i VästerNorrland.

När polisen och skyddsjägaren kom till platsen igår var redan flera privatpersoner på plats och 17 katter infångade och placerade i hem. Trots att Kattjouren i Malmö erbjudit sig att ta hand om katterna ville Länsstyrelsen verkställa avlivningen. Sedan flera kattälskare nu gått samman i nätverk har katterna räddats till livet. Personen som matat katterna har gjort en skriftlig överenskommelse med kattjouren i Malmös om att de ska överta ansvaret för katterna.

De infångade kattern har visat sig vara i fin form och inte alls i så dåligt skick som Lst vill göra gällande.

Den planerade avlivningen har väckt en stor proteststrom över hela landet och även i Norge skriver Dagbladet.

Diskussioner och en insamling pågår i denna tråd!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2011-11-19 14:09 #1 av: bymaruska

Vilken tur att HKiF finns för det var här uppropet kom i sin dager och växte o växte med många andra sajters hjälp.

Tack alla som gjort detta möljigt att knäppa LST på näsan.

M-H

 

Anmäl
2011-11-19 14:45 #2 av: Lena

#1 Det är ju det här med nätverk som är så viktigt! Vi jobbar ju mycket över FaceBook också vilket är guld värt många gånger.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2011-11-19 16:30 #3 av: Gullimat

Katt jouren har också haft detta ute på sin fb och de har gjort stor nytta i detta fallet. Jättebra jobbat av de som hjälpt till

Anmäl
2011-11-19 16:33 #4 av: Lena

#3 Ja det är många som hjälpt till att sprida och kattjouren har sedan jobbat i praktiken för att få en lösning till stånd. Det är riktigt bra jobbat! Särskilt tjejjerna på plats i Sundsvall som jobbar dygnet runt för att rädda katterna.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.