Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
02. Hittekatter i Fokus

Råd behövs ang att flytta skygga katter.

2007-08-20 13:45 #0 av: Lena

Jag behöver goda råd angående en transport av skygga katter som är planerad nu i höst.

Vi ska ju adoptera Tristans tre bröder som nu finns på Hittekatten i Piteå. Detta enligt önskemål från Ella som så tragiskt gick bort i somras. Tristan adopterade vi för ett år sedan. Han reste då med flyg och tåg från Piteå ned till Västkusten. Resan gick över all förväntan. Vi använde Felliway under transporten och han var helt kolugn.

Två av Tristans bröder är däremot betydligt skyggare än vad Tristan är. De reagerar ganska våldsamt när de hamnar i en kattbur. Till saken hör att de inte är vana att transporteras i bur, vilket inte heller Tristan var från början. 

Pratade igår med Catharina, Ellas dotter, och vi kom överens om att jag skulle ställa frågan här till er som är mer vana vid skygga katter.

Tanken är att tranportera dem via tåg för att kunna vara med dem hela tiden under resan. Ska man flyga går det inte att ha dem i kabinen eftersom de då inte kan vara i den mjuka typ av transportväska som det kräver.

Hur ska vi göra tycker ni med tanke på katternas bästa? Det handlar således om en transport från Piteå till Mellerud.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-08-20 14:01 #1 av: sofia85

Om dom åker tåg kan då någon vara med dom på tåget? När mina stödisar åkte hit upp (skåne-strömstad) så var det ju en mamma där som var jätte skygg men det gick ändå bra. Dom på tåget, peronalen hade varit jätte snälla... inte mkt till råd kanske!:)

Anmäl
2007-08-20 14:10 #2 av: Lena

#1 Jag kommer själv att åka upp och hämta dem. Så jag kommer att vara med dem hela resan. Skönt att höra att det gick bra för dina stödisar! :)

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-08-20 14:11 #3 av: Alexej

Ni kan inte ta bilen? Katter är ju så olika. Har en katt här från katthemmet, som bajsade och kissade på sig under resan (13km), hela katten var fulll med bajs.Stackars katt!Ledsen När jag hämtade katter från Naquita tog jag bilen, då kunde jag stanna lite och göra rent. Var inte så mycket, lite kiss och bajs, men var glad att jag slapp dumma kommentarer över deras jamande.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2007-08-20 14:15 #4 av: Lena

#3 Bil är inget bra alternativ då det är så sabla långt plus skulle ta ändå längre tid. Enligt Catharina är kissarna så pass rädda att det inte går att handskas med dem i buren. Det skulle med andra ord vara svårt att göra rent buren under resan.

Såg en jättstor transportbur på hjul häromdagen. Det kanske vore något? De vi har är rätt stora i och för sig. Man får plats med små kattlådor i dem. men om katterna är sjövilda blir det väl inte kvar någon sand i lådorna i alla fall.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-08-20 14:40 #5 av: Alexej

Kanske det går att låna ut från någon uppfödare som har såna på utställningar. Sedan går det alltid att plasta in buren för att undvika skätt av kattsanden och sedan att de inte fkan se för mycket under resan och blir rädda av det?

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2007-08-20 14:52 #6 av: johnnys girl

 

Tycker synd om katterna som ska resa så långt när de är så pass rädda. Det bästa hade varit att hitta ett hem på närmare håll såklart. Vet inte om det är praktiskt genomförbart, men skulle man kanske kunna söva kissarna? Så att de slipper vara medvetna om transportburar och resan. Fast å andra sidan, att söva en katt innebär ju alltid en risk, man får väga för-och nackdelar. Kanske lyssna med någon veterinär.  Annars har jag nog inga bra tips utom att täcka över buren ordentligt. Att det är mörkt har alltid en lugnande effekt.

Märker att jag svamlar, men ibland måste man få tänka högt.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2007-08-20 14:55 #7 av: Mettan
GladJag har tidigare använt bur, men det har varit jobbigt. Så köpte jag en väska och den får alltid stå framme. När jag åkte ut till veterinären med Ludde förra året, sa han inte ett ljud i väskan. Han fick åka i bur när han skulle kastreras och då bråkade han hela vägen.
Jag har upplevt att de mår bättre i väskan. Archie åkte hit i sin ganska stora bur och han gillade den inte, utan skrek hela vägen. Men väskan går det hur fint som helst att ta honom i. Han säger inte mycket i den.
Jag tog ju Sawyer i väskan på tåget när jag skulle lämna honom till Ladykatt och han trivdes hur bra som helst. För säkerhets skull hade jag sele på honom, men jag åkte i djurkupé och tog ut honom så han var ganska mycket i mitt knä. Han gillade väskan. Nu är det Semlan, som hoppar in och lägger sig i väskan och sover. Nu finns ju hans egen lukt på filten, så han blir det inga problem med att transportera.
Jag klippte itu en gammal skumgummimadress (ca 3 cm tjock) lade in den i plast och sedan klippte jag itu en fleecepläd och lade i väskan. Då hade Sawyer det skönt och gott, men 2 långsidor med nät och luft och ett plastfönster på ena långsidan.
För en tid sedan hade ÖB ganska stora djurväskor för 99:--. Jag skulle köpt en, men jag kom inte iväg och kunde handla. Men djuraffärerna har olika storlekar på väskorna. Jag måste ha en som jag ta Archie och Ludde i, för Spotty vill vara för sig själv, eftersom hon inte är riktigt förtjust i någon av dem.
Som sagt, tror jag att väskorna gör katterna lugnare. Har du sedan plast innanför filten, så är det ju inga problem med att byta filt, om en olycka skulle vara framme.  
Anmäl
2007-08-20 15:00 #8 av: miranda1

kan dom inte få en lugnande tablett nån timme innan ni åker iväg med dom?

Anmäl
2007-08-20 15:03 #9 av: Lena

#6 De här kissarna har man inte lyckats placera på drygt två år. Nu klämptar tyvärr MOH´s deadline allt närmare. Annars är det naturligtvis det bästa att de slipper resa så långt. Vet inte varför just dessa två kullsyskon är så skygga av sig, Tristan var mera lite blyg men gick som sagt utmärkt att transportera. Ja det gick strålande till och med. Fast jag vet att de på Hittekatten i Piteå var oroliga och inte trodde det skulle gå den gången heller. Innan resan gick vi igenom hans situation och det visade sig då att han inte hade varit med om några extremt svåra saker innan som gjorde det riskfyllt med transporten. Det var först igår jag fick klart för mig att bröderna reagerar så hårt på att vara i transportbur. Visste att de var skyggare än Tristan, men inte att de blev så panikslagna.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-08-20 16:06 #10 av: johnnys girl

Lena, jag förstår att det inte finns någon annan lösning för kissarna. Ta det inte som kritik, dom kan knappast få ett bättre hem när dom väl är framme.  Mirandas idé om lugnande är inte så dum. fundera på det.

 

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2007-08-20 16:11 #11 av: Mettan
De där storalådorna på hjul är nog ganska tunga, har jag för mej. Kan vara jobbigt att ta på tåg. Kattliv testade dem för ett par år sedan, men jag tror inte att de prövade på tåget. Säkert är de bra, men jag tror att de blir lugnare i väskor. Du kan väl ha sele på dem och sedan en karton med kattlådepåse och sand och ta ut dem en och för att de ska få äta och göra sina behov. Jag hade ingen sand med till Sawyer, men det var ju betydligt kortare sträcka. Jag hade istället några extra bitar av pläden, plastpåse, vatten och trasa om det skulle bli en olycka, men det behövdes inte. De kanske stirrar upp varandra om de åker i samma bur eller väska, vem vet. Jag kan inte hjälpa att jag är envis med väskorna, men jag har ju sett hur mina katter gillar väskan betydligt bättre. Burarna har de avskytt och varit rädda för. Så hör ska inhandlas antingen en 2-kattsväska eller 2 1-kattsväskor till dem.
Bifogar en bild på omplaceringskatten Morris, som flyttade till samma hem som den mammalöse Sotis. Kvällen innan de skulle flytta satte Morris sig på väskan och var beredd.
Anmäl
2007-08-20 16:13 #12 av: Lena

#10 Jag tar det inte som kritik jag är själv fundersam över om det är rätt av oss att utsätta katterna för detta. Men sedan är det så känligt också för Ella ville att de skulle komma till oss. Och som sagt vad händer dem annars?

Jag ska ta upp frågan med vår veterinär här i Göteborg som är specialiserad på katter.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-08-20 16:32 #13 av: Mettan
Ja, gör det, han har säkert någon idé med något lugnande. Det är nog ingen fara att ta dem på själva resan. Bara de blir lugna, så går det säkert bra. Klart du ska ta hem dem! Det finns ju en hel del människor som reser med sina katter och det ganska långt också. Det viktigaste är ju att de får ett hem och när det nu var Ellas önskan att de skulle komma till er, så är det bara att följa det hela.
Det går nog bra och bara du får  dem lugna och kommer på tåget med dem, så blir det nog inga problem. Jag åkte med X2000 från Lund till Alvesta när jag  skulle lämna Sawyer, men det var faktiskt ganska trångt. Du får säga ifrån när du beställer biljetten att du ska ha katter i burar eller väskor, så du måste ha en fönsterplats där du kan sätta burarna. De kanske vill titta ut. Det ville Archie när jag åkte buss här i stan med honom. Han gillade inte riktigt när jag bar väskan, så han gnällde lite, men blev tyst så fort bussen började rulla. Jag hade ju väskan i knät, så han kunde titta ut. De kanske har avskilda djurkupéer, så att du kan ha dem ute, åtminstone en i taget.
Du fixar det säkert.
Anmäl
2007-08-20 16:52 #14 av: Alexej

Engångsservietter/våtvättlappar eller vad de heter för att kunna städa snabbt! Flört

Ronny (rymmarkatten Frasse) hade medicin när han kom- Clomicalm- för att lugnar honom.

http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19980401000015&DocTypeID=4&UserTypeID=1

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2007-08-20 16:59 #15 av: Lena

#14 Fungerade medicinen bra tyckte du?

Vet att vetten vi anlitar tyckte lugnade bara skulle användas vid kortare resor. Så det är väl om man skulle flyga med katterna istället.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-08-20 19:43 #16 av: vanessa

Jag kommer väl att gå emot alla här nu. Tror faktiskt på bur. En bur som de inte på några som helst omständigheter kan öppna. För det är känslan av att vara instängd som är jobbig, inte i vad de stängs in i. Det kan vara väska också, men det får inte finnas minsta risk att de kan klösa så att en reva börjar.

De ska vara en och en, för blir de hysteriska så kan de skada varandra. Att öppna under resans gång är bara att glömma. Så du får väl ta med dig lukta gott spray. För det som händer, får hända helt enkelt. Börja med lugnande, så att de kan börja resan på rätt tass så att säga. Sedan brukar de lugna ner sig. Speciellt med tågets rörelser.

Det ska vara helt igentäckt, bara så att du kan titta in i bland och kolla läget. Men öppna inte.

Sedan tar du väl med dig Felliway också, det kan göra allt lättare för stackarna. Se till att de får med sig något som luktar "hemma" för dem.

Det är väl det enda vettiga eller ovettiga jag kan säga. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-08-20 19:54 #17 av: JosephineF

JAg har ingen som helst erfarenhet av detta, men rent logiskt tänkt tycker jag att Vanessa har bästa tipset. Jag skulle nog ha gjort som hon tipsar om.

Hur som haver så är det underbart att Tristans bröder får den här chansen - även om det kommer att bli en jobbig övergång! Dom har sedan många år på sig att njuta av tillvaron i sitt nya hem. Så lycka till Lena, hoppas det går så smidigt det bara kan!

Anmäl
2007-08-20 20:43 #18 av: Sidentass

Själv har jag ingen större erfarenhet av skyggisar..men när det gäller resor så har mina katter blivit lugna av tågets rytmiska dunkande..har dom åkt bil har några av dom visat sig bli mera stressade...felaway..kanske är värt att prova..hade också tankar på om dom kan få något lugnande från vet före resan..inte lätt för dom att åka..men dom kommer att bli nog så belönade när dom får komma till ett så varmt o kärleksfullt hem som ert...

Anmäl
2007-08-20 20:43 #19 av: Hawknestgrove

Ja och så har du ju Nozinan! det är också ett preparat,som får dem loja och lugna. Har tabletter här hemma för flickorna om jag hade behövt för att klippa klorna,men det visae sig vara onödigt. sedan så är väl sand i lådorna ingen höjdarepå resor. Cellstoff,finns det fortfarande att köpa? Det vet jag, att jag hade, när jag ställde ut. Annars så kan väl du försöka fixa "löneförmåner" Lena, såna där vuxenblöjor som du kan lägga i lådorna... Kisslådorna, alltså....Räcker ju med ett par st...

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2007-08-20 21:09 #20 av: elena

Tror Vanessa har bästa tipset.

Lugnande medicinen som ni skriver om här skulle inte jag ge till katt. den är avsedd till hund och det är stor skillnad. det kan vara farligt att ge till katt. Nozinan skulle jag inte heller ge till katt.

Fångade in en utefödd en gång och stoppade i bur. Hon var helt hysterisk ett tag men lugnade ned sig snabbt i bilen. då är det ljud o rörelse som distraherar. Borde gå bra med felliway på tåget. 

Anmäl
2007-08-20 21:16 #21 av: Hawknestgrove

Märkligt, för jag har fått det utskrivet till katt....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2007-08-20 21:45 #22 av: essut

När jag har åkt med skygga katter med tåg har jag täckt för buren så dom inte ser ut, det har fungerat bra.

Lena, har du inga blåa pappersdrag på jobbet du kan ta? Såna brukar jag ha när jag åker med mina egna katter till veterinären..

 

Anmäl
2007-08-20 22:38 #23 av: Lena

Tack för handfast tips! #16 Lite så som jag också tänkte. Öppna buren är naturligtvis inte att tänka på. #22 Pappersdrag ska jag nog kunna få tag på. Och att täcka för burarna. Felliway hade en suverän effekt på Tristan och Othello när vi hämtade dem. Hoppas det fungerar även här. Det är väl bara att bita ihop helt enkelt. Får åka två gånger tror jag eftersom det är tre kissar som ska hämtas. Nu blir det lite uppskjutet pga svärfar som är svårt sjuk. Koert måste åka till Nederländerna en sväng. Å andra sidan lika bra att det inte är varmt väder ute när resan ska ske.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-08-21 00:33 #24 av: Tezza

När jag hämtade min vilding Cosmo så var han sjövild ända tills han hamnade i sin transportbur, där lugnade han ner sig och var tyst och lugn hela vägen (30 mil) hem.

Anmäl
2007-08-21 01:04 #25 av: Faxlin

Jag skulle rekomendera att använda Pet Cargo burar, tycker att fler som håller på med skyggisar skulle ha sådana. ( ja jag vet de är dyr, men företaget borde sponsra alla underbara människor som jobbar med skyggisar)
I en Pet Cargo så har de lugn och ro, den är igentäckt så de slipper få panik av att se en massa saker. De kan ligga skönt i den och har bra plats. Man kan hänga dem på axeln när man går och ja det är fullt möjligt att resa med upp till fyra petcargos, vi har testat. Två på varsin axel och två i en varsin hand :-)
Den absolut största fördelen är att man kan fylla på med mat och vatten utan att öppna luckan.
Sedan kan man när man lastar och lastar ur katterna välja att öppna luckan i fram eller taket.

Jag har en om du vill låna Lena, kanske kan fixa fram någon fler också.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-08-21 01:19 #26 av: Alexej

Blev nyfiken och googladeFlört

http://www.doffe.se/katt_19/kattburar_1910/pet_cargo_-_kattbur_686.html

http://www.hagen.com/uk/cats/addinfo/pet_cargo_cabrio.cfm

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2007-08-21 01:20 #27 av: Lena

#25 Vad kostar en sådan bur Åsa? Om jag kan ta alla tre på en gång skulle det ju spara respengar.

#24 Det låter lungnade! Dessa katter är ju trots allt inte förvildade utan skygga.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-08-21 01:24 #28 av: Faxlin

#27: På vårat zoo här hemma kostar de 500:- styck i alla fall. Och ja du spar respengar då du kan hänga dem på axeln. Helt suveräna burar måste jag säga.

Hmm, bara för att göra klart för alla så känner jag inte tillverkaren, och jag tjänar inga pengar på att göra reklam för denna bur. jag vill bara dela med mig av mina erfarenheter av den i mig särklass bästa resebur som någonsin tillverkats.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-08-21 02:00 #29 av: miranda1

tror inte en riktig skyggis skulle sitta kvar som katten på bilden ;)  Fin bur förresten!

Anmäl
2007-08-21 04:46 #30 av: Faxlin

#29: Nej en riktig skyggis håller sig nog längre in i transporten.

 Men vi alla vet vad illa det kan gå när man bara måste öppna luckan och fylla på mat och vatten. en sådan sak kan räcka för att de ska komma ut.  Och vad hemskt det skulle vara på en tågstation någonstans. Hualigen, låter inte skoj. Därför det känns så bra med luckan som man kan öppna och ta ut utan att behöva öppna hela kattdörren liksom.  Så buren är bra, inte bara snygg .-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-08-21 04:48 #31 av: Mettan
Den buren verkar vara en toppengrej. För en som transporterar sina katter ofta måste det nog vara toppen.
Jag förordar ju väska, men dels har jag svårt att bära burarna i sig själv och dels är det inte så ofta jag reser med dem.  Förresten måste jag tala om vad som hände när jag hade köpt väskan.
Enkompis till mej som bor i Åstorp och har en gammal brittisk korthår kom hit och hade katten med sig. Det första han gjorde när han kom var att undersöka väskan. Sedan gick han in och lade sig i den. Han vägrade att går ur väskan när det var dags att åka hem, så de fick låna hem den. Efter ett par dagar kom de tillbaka med väskan, och katten i koppel. MEN när det var dags att köra hem gick katten in i väskan igen och vägrade att gå ur. Så den fick lånas en gång till.
När de kom nästa gång åkte katten i egen väska och jag fick tillbaka min.
Anmäl
2007-08-21 10:48 #32 av: Misan

Det är som Vanessa säger att de måste vara en helt täckt bur, väskor är lättare att få upp och kunna rymma ifrån så det är inget jag rekomenderar för skyggisar. Hur är de tillsammans, går det att ta en lite större bur typ hundbur på hjul och ha dem tillsammans? Det kanske skulle gå bättre om de kände tryggheten av varandra.

Det jag har märkt när man trasporterar skyggisar är att de oftast blir stressade när man bär på transportburen men så fort den står på mark brukar de lugna ner sig, vet inte om det är svängningarna som gör att de får panik. (inte bara skyggisar föresten)

Lycka till med resan

Lisa

Anmäl
2007-08-21 11:45 #33 av: vanessa

Känner varningsklockorna när jag ser den otroligt fina Pet Caddyburen. Kanske det krävs starkare doningar. Men så har jag viss jobbig erfarenhet, som slutade på sjukhus för en av mina vänner, med en stelkrampsspruta :-). Av lathet så valde vi en annan sorts bur, som påminner lite om Caddyburen. Perfekt för tama, men skygga kan banne mig pressa sig ur vad som helst. Kan inte säga exakt hur de burarna är som vi litar på, men de har stålsprintar som låser dörrarna så att säga. Påminner lite om dessa flygburar.

Lycka till. /Vanessa

 

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-08-21 12:41 #34 av: Lena

#33 Jag har redan två burar som påminner om den flygburen. De är dessutom godkända för flygtransporter. Jag har transporterat helvilda katter i den förut. Väskan vi har för transport inne i Flygcabinen är inte att tänka på i det här fallet. För Tristan fungerade det jättebra, men han var ju lugn som en filbunke efter Felliway behandling av väskan innan. Men om det är en sjövild kisse är det inte mycket att sätta emot.

#32 Normalt sätt går de bra tillsammans, men katter har ju den egenheten att de kan stressa upp varandra. Därför brukar man aldrig rekommendera två katter i samma bur . Inte ens när det handlar om lugna katter.

Ja det är lite som det tål att tänkas på..... Är mycket tacksam för alla goda råd! :)

//Lena

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-08-21 13:02 #35 av: vanessa

Men då är det lugnt, du verkar ha bra burar. Så Felliway:a, något tryggt från hemmet, och sedan lugnande en timme innan de stoppas i buren så ordnar sig allt. För resan är ändå inte så lång i timmar räknade så mat och vatten klarar de sig utan. Blir det en olycka, så får olyckan ligga kvar, tyvärr. Så doftspray kanske :-). Sedan när ni kommer hem, så kommer allt bli underbart för kissarna. Och jag misstänker att de inte kommer att vara skygga så länge i din och dina kissars vård.

Hoppas att det går bra med din svärfar. Fruktansvärt när familj blir sjuk. Skicka en varm kram till Koert från mig. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-08-21 13:08 #36 av: Misan

#34 Det har du rätt i, vet ju själv hur jobbigt det är när man ska förflytta tre katter själv i varsin bur. Kanske kan man dela av en större bur i två delar men ett galler? Spånar lite bara för att få det lite enklare att frakta tre katter själv.

Lisa

Anmäl
2007-08-21 14:10 #37 av: Faxlin

#33: En skygg katt kan inte bli mindre än en aggresiv iller i alla fall. Och de håller illrarna inne som annars är otroligt bra att ta sig ut från transporter.
Jag håller fortfarande på den här buren, eftersom jag har en framför mig och vet vad jag talar om.

Men jag råder er att kolla upp den själv.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-08-21 15:16 #38 av: Bella-Maria

Jag skulle nog flyga hem katterna om det går. Det går ju mycket snabbare än tåg. När jag tog hem katten vars husse dog, (vi åkte bil), bajsade han på sig och lukten var så hemsk att om jag hade sutit på ett tåg, hade jag och katten säkert blivit utkastade. Vågade inte heller öppna korgen innan hemma, p g a rymmningsrisken. Men väl hemma gick det bra att bada honom. Han är tamkatt.

Anmäl
2008-04-04 00:51 #39 av: Lena

Kan bara rapportera att det gick superfint att flytta de båda kattbröderna som den här tråden handlar om. Vi åkte tåg och använde Feliway. De var lugna och fina hela vägen. Nu har de aklimatiserat sig riktigt bra här hemma i Mellerud och blir bara tamare och tamare för varje vecka.

 

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-02-21 23:23 #40 av: Sehvrin

Jag kapar den här gamla tråden lite eftersom det redan finns en hel del matnyttigt här och det är bäst att samla all information på ett ställe Flört:

Jag ska flytta med mina katter som är halvskygga. I och med att jag bor i en etta och ska flytta till en etta kommer det innebära att de kommer sitta i sina burar i ganska många timmar för att vi ska kunna flytta möblerna utan att vi riskerar att de rymmer.

Vad ska jag tänka på och hur länge är det okej för en katt att sitta i en transportbur?

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2012-02-21 23:31 #41 av: Lena

Titta här var ju våra kattbröders långa resa! Som skrivet gick det ju mycket bättre än man kunde förvänta sig det där. #40 Det ska nog går bra med dina kissar med skulle jag tro"

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-02-22 19:15 #42 av: Sidentass

-Minns också när jag skulle fara långt upp till jämtland med Lucia på den tiden hon var skygg..det gick väldigt bra, hade ett skynke över hennes bur under resan..- nu minns jag inte hur jag fick in henne i buren, men en idé kan kanske vara att locka in med kattmynta eller något extra gott att äta om man inte kan bära in dom dit..

Anmäl
2012-02-22 22:09 #43 av: lillmymlan

Man kan göra större utrymme genom att använda kompostgaller. Sätt ihop dem till en bur och låt dem vara i lite större utrymme tillsammans om de ska vara länge i transport (låda kan man använda en mindre modell).

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.