Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
17. Solskens- och molnhistorier

Tova - ett hittekattsöde som engagerar

2009-06-09 02:17 #0 av: Radisa

Från Tigerharens blogg:

"Hittekatten jag hämtade i parken fick snart namnet Tova när vi upptäckte hur fruktansvärt tovig hennes päls var. Ja hon bestod faktiskt av mer tovor än katt då hon dessutom var otroligt mager. Vi försökte desperat hjälpa henne genom att klippa och trimma bort det värsta men insåg snart att vi behövde en betydligt bätttre trimmer och att Tova behövde en ordentlig hälsokoll! Så tidigt nästa morgon ringde jag veterinären som hade en tid dagen därpå. Vi fortsatte att försöka klippa bort så mycket tovor vi kunde under dagen men Tova ville hellre bara få gosa ner sig i ens famn och äta så mycket torrfoder hon bara kunde komma över.

Tova visade tydligt sin tacksamhet över att åter vara inomhus, redan från första stund jag kallade på henne där hon satt under sängen har hon nästan konstant gått runt och kurrat när man befunnit sig i samma rum. Och hon vill gärna vara nära hela tiden. Har man varit borta en stund möts man av ett hest men uppfodrande jamande och en blick som talar om att hon inte vill bli lämnad ensam igen.

Nästa morgon bar det av till veterinären. Tova fick en noggrann undersökning och det konstaterades att innan man kunde gå vidare med någon behandling alls måste hennes värden kollas då hon var så illa däran. För att kunna klippa alla tovor var hon tvungen att få lugnande men innan det ville vi vara säkra på att hon verkligen skulle klara av det. Under undersökningen upptäckte även veterinären att Tovas mage kändes "degig" vilket kan tyda på en tumör, men förhoppningsvis beror det på att hon är så mager att levern känns tydligt. Men än vet vi inte men håller tummarna för att hon ska vara frisk. Proverna visade att Tova hade låga värden av röda blodkroppar, ett tecken på en pågående infektion i kroppen, och mycket riktigt hittades ett otäckt sår på hennes bröst när alla tovor var borta. Såret behövde både dräneras och sys. Det var en väldigt ynklig och stackars katt vi tillslut fick hämta hem från veterinären.

Nu har det gått tre dagar sen vi var hos veterinären och Tova mår redan mycket bättre. Man ser en otrolig skillnad både på att hon har gått upp i vikt och att det är en mycket piggare och nyfiknare katt i allmänhet.
Hon är en väldigt charmig och tillgiven tjej och det är ingen som träffat henne som inte bara smälter och vill göra allt för henne. En person som varit i kontakt med oss i samband med ett annat ärende fick träffa Tova i helgen och lovade efter det att han kommer stå för alla kostnader för Tovas vård. Vi vill rikta ett stort tack till denna fantastiska människa! Då vi ännu inte har någon aning om i vilket skick Tova faktiskt är och då hennes vård hitills redan gått på dryga 2000:- är vi i stort behov av bidrag som detta för att kunna hjälpa Tova och andra djur som behöver oss. Återigen, TACK!"

 

Anmäl
2009-06-09 03:33 #1 av: essut50

Tack för att du skrev om Tovas öde.Gråter

Vilken tur att killen vill hjälpa till med hennes veterinärkostnader.

Anmäl
2009-06-09 09:33 #2 av: MewTwo

Jag känner inte till Djurhemmet Tigerharen, men gillar deras inställning: Inga friska djur avlivas, de som inte kan omplaceras tar de själva hand om...

Skönt med Tova att hon fått vård, ska bli spöännande att följa!

Anmäl
2009-06-09 09:40 #3 av: monsi

Skönt hon har fått vård.

hon ser ju ut som en ras katt.

undrar vad personen som släpte ute henne tänkte på?

fast vem vet någon kanske saknar henne.

Vilken underbar person som ställer upp o hjälper till med kostnaderna stor dunder kram till den personen.Glad

Anmäl
2009-06-09 14:23 #4 av: SaraC

Vilken historia! Underbart att någon vänlig själ betalade hennes vård!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-06-09 15:07 #5 av: huskatt08

Så skönt att ni tog hand om Tova så hon får den hjälp hon behöver.Skrattande Låter som en riktig mys kisse.

Det finns hopp för mänskligheten....Vilken underbar människa som betalar för Tova.

Hoppas nu allt går bra för Tova.

Anmäl
2012-03-23 23:29 #6 av: lindusfia

Hej! Tova bor hos mig nu sedan mars 2011. Här är världens underbaraste och finaste katt i världen. Hittade av en slump detta inlägg om henne.

Anmäl
2012-03-26 12:12 #7 av: Slampen

#6 Oh, vad vacker hon är! Grattis! 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.