Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
13. Kattprat i allmänhet

Brukar du handla på nätet?

2010-02-15 12:50 #0 av: johnnys girl

Brukar du beställa varor på nätet? Nu kan du göra det med extra gott samvete. Besök Stockholms Katthems shoppinggalleria på Sponsorhuset.  För varje vara du beställer skänks en summa till katthemmet.

Katthemmets Shoppinggalleria

 

Stöd Stockholms Katthem!

 
  • Handla från CDON, Bokus, Inkclub och över 150 andra välkända nätbutiker.
  • Varje köp genererar pengar till Stockholms Katthem.
  • Du får poäng på varje köp.
  • Växla in poängen mot presentkort
  • Det kostar inget extra att handla. Det är nätbutikerna som skänker pengarna

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2010-02-15 15:54 #1 av: Ankie

har jag lagt in o bokmärkt

Anmäl
2016-11-24 14:13 #2 av: eskils

Ett bra sätt att stödja sitt favoritkatthem, vare sig det är Stockholms katthem eller något annat! Stjärnor

Man går först till http://www.sponsorhuset.se/start/, sedan väljer man sin favoritförening (bara första gången) och loggar in. Därifrån går man direkt till den affär man vill handla från, t ex CDON, Bokus, Animail, Kattkompaniet, Zooplus, och beställer precis som vanligt. Då får föreningen en liten summa pengar, gratis för dig! Stjärnor

Det finns över 500 nätbutiker att handla från, och ca 30-40 katthem och kattföreningar att välja mellan. Glad


Anmäl
2016-11-30 09:09 #3 av: kattöga

Vad jag kan se så är det inte Stockholms katthem (i Nacka) som är en av föreningarna utan Föreningen Stockholmskatten (i Vällingby). Söker på ordet "katt" när jag söker föreningar. Eller är jag bara klantig? 

Men jag antar att man kan lägga till Stockholms Katthem också? Nån som redan är medlem o kan kolla om det går att göra? Jag har bara gått in på sajten helt snabbt hittills, så jag har inte riktig koll. Men det låter som ett jättebra alternativ till att hjälpa katter! 

Ska kolla in sajten lite mer nu.... 

Edit: Fel av mig. Man kan söka på katthem t ex ,då kommer Sthlms katthem upp också.

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl
2016-11-30 09:10 #4 av: Katthemsmatten

Stockholms Katthem är anslutna till sponsorhuset. De heter Föreningen Stockholms Katthem.

Anmäl
2016-11-30 09:16 #5 av: kattöga

Tack Katthemsmatten! Jag såg precis att dom fanns med. Ändrade sökordet till "Katthem" och då kom dom upp.

Önskar att dom hade förteckning på föreningarna, utöver sökfunktionen, eftersom jag inte har koll på vad föreningarna heter.....

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl
2016-11-30 10:27 #6 av: Sindri

Bra idé men jag fattar inte riktigt; varför måste jag vara medlem, blir galen på alla dessa registreringar och inloggningar. Och varför skall jag få pengar tillbaka?
Kan jag inte bara handla och stödja ett katthem?

Anmäl
2016-11-30 10:53 #7 av: kattöga

#6 Du kan ge din del till ett katthem också! Dubbelt upp för kattehemmet alltså.

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl
2016-11-30 11:15 #8 av: Sindri

Men registrera sig på ett ställe till........

Jag hittade också det här på Katthemmets hemsida, känns smidigare.

http://www.godhandling.se/

Anmäl
2016-11-30 11:33 #9 av: kattöga

#8 Ja, på den sajten behöver man tydligen inte registrera sig alls. Lustigt också att "godhandling.se" ägs av Sponsorhuset.....

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl
2016-11-30 11:43 #10 av: kattöga

På Sponsorhuset skriver man att man inte behöver skatta för dom pengar man får "tillbaka" på sina köp, för att "det ses som en rabatt du fått på dina egna köp".

Antar att pengarna som föreningarna får måste skattas för däremot. 
För så här skriver dom på Godhandling: "Enligt svensk skattelag så måste vi betala 22% i skatt på insamlat belopp innan vi kan betala ut pengarna till medverkande organisationer. "

Så jag kommer att välja Sponsorhuset.se för att dom pengar jag får tillbaks är skattefria och jag kommer att ge även dom till "mitt" katthem!

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl
2016-11-30 12:09 #11 av: eskils

#3-5 Håller med om att det hade varit bättre med en överskådlig lista över alla föreningar som man kan hjälpa. Nu får man använda sökfunktionen och lite envishet. SkämtarSöker man på katt, katter, katthem eller djurskyddet så hittar man nog de flesta.

Stockholms katthem står som Stockholms katthem i Sponsorhuset, utan ordet Föreningen framför.

(Föreningen Storstockholmskatten är tydligen en liten förening i Solna som ordnar kattutställningar m.m. Tror inte de hjälper hemlösa kissar. Blanda inte ihop dem.)

Kattstallet, som ligger i Vällingby i Stockholm, kommer inte upp vare sig man söker på katt eller katthem. Där måste man skriva Kattstallet.

#6 Det är lätt att bli medlem och spara sitt lösenord. När man sedan har handlat så mycket att gåvobeloppet blir minst 50 kr får man välja om man vill ha hälften själv (då får man ange bankkonto) och ge hälften till sin förening, eller om man vill ge hela beloppet till föreningen. Jag kommer förstås att ge hela beloppet till min förening.

Har just börjat med det här så jag har inte kommit till 50 kr ännu, men snart. Tycker det är en jättebra idé, eftersom det är ett sätt att gratis hjälpa sin förening ekonomiskt. Många bäckar små... Glad

#8 Godhandling kanske också är bra, har ej kollat dem. Såg nu att de bara verkar ha 2 katthem att välja mellan: Stockholms katthem och Kattstallet.


Anmäl
2016-11-30 13:51 #12 av: Sindri

Det där med skattelagstiftningen skall jag kolla upp. Vi har ju avskaffat gåvoskatten i Sverige sedan flera år. Finns många som vill göra lite mellanskillnad på "välgörenhet".

Tja, man kan också skänka pengar direkt.

Anmäl
2016-11-30 14:00 #13 av: kattöga

Självklart, var och en gör ju som man själv vill. 

Personligen tycker jag att det är bra om man får fler (onlinebutiker i detta fall) att bidra till föreningarnas ekonomi också, utöver dom pengar jag själv som privatperson kan ge. Handlar i några av onlinebutikerna som är anslutna gör jag ju normalt i alla fall, och jag ser hellre att det samtidigt gynnar katthem (i mitt fall) än att handla "utanför" detta system.

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl
2016-12-01 11:06 #14 av: eskils

"Dina köp och pengar

Pengarna som du själv tjänar ligger låsta i 30 dagar innan köpet blir helt bekräftat från butiken, då blir dessa pengar tillgängliga för uttag i Bankomaten.

Du behöver komma upp i 50 kr för att göra ett uttag eller skänka pengar till ... (ditt katthem)."

Här ovan är lite mer info från deras hemsida. Man får ett mail i månaden med uppgift om hur mycket pengar man har på sitt konto.

#12 Självklart kan man fortsätta skänka pengar direkt till sina favoritkatthem fast man använder Sponsorhuset. Det fina i kråksången är ju att de pengar som skänks via Sponsorhuset inte belastar ens egen plånbok! En ren bonus alltså. Tummen upp


Anmäl
2016-12-02 08:27 #15 av: majvi

man kan ladda ner "handla smart"då påminns man varje gång man är inne på en onlinebutik som är ensluten till sponsorhuset.Då får man en fråga vill du att pengar ska gå till..vad man nu har valt.Då slipper man komma ihåg att gå via sponsorhuset då man ska handla

jag hittade den på sponsorhusets sida.

Anmäl
2016-12-26 14:02 #16 av: Lena

Hoppas detta genererat mycket pengar till Katthemmet i julhandeln! 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2018-03-12 09:25 #17 av: kattöga

Jag missar oftast att handla via Sponsorhuset när jag handlar från webbutiker. Och först nu har jag sett att Sponsorhuset har ett litet "tillägg" till Chrome; "Handla Smart" (#15) som ser till att jag kan välja att handla via Sponsorhuset, när jag går in i en webbutik som är ansluten till dem, och på så sätt sponsra det katthem som jag har valt.

Jag handlar t ex ganska ofta hos bl a zooplus.se, och tycker det är bra att en liten slant går till dem när jag ändå handlar. 
Det är många webbutiker som är anslutna till Sponsorhuset...

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.