Etiketterkattens-statusdjurskyddsfrågorartikel
Läst 7691 ggr
johnnys girl
2007-07-06, 23:31

Om våra katter kunde tala - del 2

"Jag hade ett hem. Jag fick mat varje dag och det var alltid någon som lekte med mig. Jag fick kärlek och ömhet. Jag hade allt. Trodde jag. Tills en dag när allt ändrades. Redan när hon tog i mig kände jag att något inte var som vanligt. Hon stoppade mig i transportburen, bar ner mig till ICA-affären och ställde mig utanför entrén.

Där stod jag hela natten. Utan hem, utan mat och utan kärlek. Hon vände sig inte ens om när hon gick, trots att jag skrek allt vad jag orkade. Hon var hela min värld. Hur kunde hon? På morgonen kom en snäll polis och körde mig till katthemmet. Nu börjar jag få hoppet tillbaka."

    /Alicia, katthemskatt på Stockholms Katthem

Om våra katter kunde tala skulle vi får höra berättelser som denna. Varje dag. Om våra katter kunde tala skulle de berätta fruktansvärda historier. Om mord, misshandel och svält. Men om våra katter kunde tala skulle de förlåta. De skulle vara tacksamma för att det ändå finns någon som bryr sej om dem - för att deras liv är lika mycket värda som andras. Hjälp oss att hjälpa. SMS;a katthem 50 eller katthem 25 till 72550 så skänker du motsvarande belopp. 50 kr räcker t. ex till mat i en månad eller sand i två veckor till Alicia eller någon av hennes kattkompisar. Vill du först veta mer om oss och vår verksamhet, gå in på www.katthemmet.nu Vårt postgiro 431 34 86-5 står  också öppet för bidrag.

"Jag och mina syskon föddes inne i lägenheten. Det var varmt och tryggt där hos Mamma. Jag kände mig hoppfull och nyfiken på livet. Men samma kväll, när mannen kom hem från jobbet, förändrades allt. Han tog ut oss på balkongen, la oss i en plastkasse och släppte ned oss. Från tredje våningen!  Jag ha turen att ligga överst, så jag klarade fallet. Men tre av mina syskon hade inte samma tur. De låg underst. De dog. Två av dem med en gång och den tredje lite senare. När Mamma till sist lyckades krafsa upp ett hål i påsen, tog hon mig och min syster i nackskinnet och bar bort oss till en kulvert i närheten. Där bodde vi hela vintern - trots att det var kallt och fuktigt. Men en dag kom det några kvinnor och fångade in oss. De förde oss till ett ställe som de kallade för "Katthemmet". Där fick vi ro. Det känns bättre nu. Men jag tänker ofta på mina syskon. Jag tänker på hur orättvist livet kan vara. För de fick bara leva en enda dag.

/ Zermatt, katthemskatt på Stockholms Katthem

Om våra katter kunde tala skulle vi får höra berättelser som denna. Varje dag. Om våra katter kunde tala skulle de berätta fruktansvärda historier. Om mord, misshandel och svält. Men om våra katter kunde tala skulle de förlåta. De skulle vara tacksamma för att det ändå finns någon som bryr sej om dem - för att deras liv är lika mycket värda som andras. Hjälp oss att hjälpa. SMS;a katthem 50 eller katthem 25 till 72550 så skänker du motsvarande belopp. 50 kr räcker t. ex till mat i en månad eller sand i två veckor till Zermatt eller någon av hans kattkompisar. Vill du först veta mer om oss och vår verksamhet, gå in på www.katthemmet.nu

Vårt postgiro 431 34 86-5 står  också öppet för bidrag.

Relaterade länkar

Av: johnnys girl

Datum för publicering

  • 2007-07-06
Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe. Volontär på Stockholms Katthem www.katthemmet.nu www.svekatt.se
Faxlin
2007-07-07, 00:06
#1

Vad bra skrivet. Så trevligt att även vi här inne som inte bor i Stockholm får ta del av kampanjen.

Super bra gjort.
Kram Åsa

Cave quid dicis, quando, et cui Audiatur et altera pars
Alexej
2007-07-07, 00:58
#2

Så gripande. Fattar inte att det fortfarande finns människor som inte gör allt för sina djur. De har ju bara oss!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus
anniii
2007-07-07, 01:04
#3

Gråter

anebit
2007-07-07, 01:10
#4

GråterGråterSkrikandesSkrikandes Fruktansvärda brott fortfarande år 2007!!!!!

Kastrering är Aoch O i arbetet med att minska på de hemlösa katterna
modellflickan
2007-07-07, 01:24
#5

Lider med dessa stackars katter…De kan ju inte välja sina öden..Stackars liv…Gråter

Hennum
2007-07-07, 02:50
#6

mycket bra skrivet.  usch, att folk gör sånt!

/ Johanna Hoogendoorn, ordförande för Kattens Talan
Engla
2007-07-07, 14:10
#7

Det är verkligen bra skrivet och man blir riktigt rörd. Har ni fått någon respons på er kampanj?

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis
johnnys girl
2007-07-07, 14:36
#8

Engla: Vi har ju varit med en hel del både i radio och i tidningarna med anledning av kampanjen. Vi har fått flera nya medlemmar och faddrar och folk har skänkt en hel del pengar.Flera företag har hört av sej och frågat om dom kan sponsra på olika sätt.

Vi är ju ute nu varje helg i olika köpcentum och butiker och det kommer mycket folk som sett kampanjen och vill prata med oss om katter och om situationen för hemlösa kissar mm. Precis detta var ju vårt syfte, att folk ska få upp ögonen, så vi är nöjda.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe. Volontär på Stockholms Katthem www.katthemmet.nu www.svekatt.se
Engla
2007-07-07, 14:49
#9

[johnnys girl](../Members/Personal.aspx?Login=johnnys girl "Visa användarinformation för johnnys girl"): Det låter ju jättebra! Heja våra katter! Glad

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis
Prizma_o_Kristall
2007-07-07, 15:01
#10

Väldigt bra skrivet…. Detta jag läste nu har gjort mig djupt rörd, det är något som verkligen är värt att tänka på, att alla katter har det inte lika bra som ens egna älsklingar. När jag får pengar över så ska jag skänka till katthemmets postgiro. Det är ju alltid något, att kunna hjälpa dem som är i nöd.

Kramar/Carro

S
2007-07-07, 15:13
#11

Kanske sånt här är ett måste för att få folk att vakna?

anebit
2007-07-07, 16:01
#12

Vi har ju varit med en hel del både i radio och i tidningarna med anledning av kampanjen. Vi har fått flera nya medlemmar och faddrar och folk har skänkt en hel del pengar.Flera företag har hört av sej och frågat om dom kan sponsra på olika sätt.

Det är ju toppen att ni fått så bra respons, hoppas att det håller i sig.

Kastrering är Aoch O i arbetet med att minska på de hemlösa katterna
Nyneave
2007-07-07, 17:41
#13

Fantastiskt bra kampanj!! Kul att det har blivit så bra respons

Pelusa
2007-07-07, 18:15
#14

Håller med övriga talare…. en mycket viktig och behjärtansvärd kampanj. Här når man en ny målgrupp, och då menar jag vanligt folk som inte är engagerade i kattsvängen.

Har faktiskt träffat några "nymornade" personer som tycker det är fruktansvärt det som händer och att katterna lider så in i vassen.Gråter

Jättebra jobbat!

/Pelusa

johnnys girl
2007-07-07, 18:38
#15

Vad glad jag blir att höra att det finns några som vaknat ur sin törnrosasömn. Det är ju det vi vill uppnå.

Tyvärr är det så att de största problemen med utslängda katter finns i våra invandrartäta områden, det sk miljonprogrammet.
74 infångade katter i Husby talar väl sitt tydliga språk Därför förs det just nu diskussioner med Gringo  ett gratismagasin som jobbar med fördomar, integration, invandrares situation osv. Tidningen uppskattas av många stockholmare och är den tidning som läses flitigast bland unga invandrare. Vi kommer att annonsera i tidningen under hösten med budskapet att det inte är ok att slänga ut sin katt. Affisch-pojke blir Zermatt som är infångad i Husby.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe. Volontär på Stockholms Katthem www.katthemmet.nu www.svekatt.se
Engla
2007-07-07, 18:41
#16

# 15 Spännande med annonseringen i tidningen. Hoppas en eller några tar åt sig då. Ni gör ett jättejobb och det är alltid bra med reklam i media.

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis
Pelusa
2007-07-07, 19:10
#17

#15 Jaaaa… jättebra tänkt igen, Johnnys girl!

Läser själv ofta Gringo och tror att det är en bra infokälla för många invandrare!

Vill oxå i det här sammanhanget nämna att jag känner flera invandrare som har utmärkt katthållning. Finns många som även är med i kattsvängen och kämpar för våra, svenska misskötta missar.

/Pelusa

johnnys girl
2007-07-07, 19:19
#18

Pelusa, självkart har du rätt. Det finns massor med invandrare som är mer ansvarstagande än många svenskar, med sina katter  så allt är inte svart eller vitt.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe. Volontär på Stockholms Katthem www.katthemmet.nu www.svekatt.se
rulda
2007-07-07, 19:29
#19

Gråter det är sånt här som är så jobbigt att läsa… jag klarar inte av det.. mest för att jag vet att det är sant…
Måste ta en paus nu och gå och krama om T&T en massa…

Erika91
2007-07-07, 22:36
#20

Åh vad ledsen jag blir att läsa dessa historier.. och tyvärr är det verkligheten för många katter :/ Hur länge kommer denna kampanj att hålla på? Denna kampanj tror jag som jag skrivit tidigare kommer att gå långt!!

rulda
2007-07-09, 19:40
#21

nu har jag börjat att se kampanjen IRL satt på bussen idag till jobbet och då såg jag den! underbart! (fast ändå så hemskt)

Lena
2007-07-24, 21:52
#22

#0 Har ni fått många reaktioner på kampanjen? Jag är helt säker på att människor verkligen tar till sig de här budskapen, säkert sådant som folk talar om på krogen, jobbet och lite varstanns. Det är så himla bra att ni lyckats få den här kampanjen till stånd. Skulle behövas i hela landet från Ystad till Haparanda.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus "Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"
Lena
2011-11-08, 20:50
#23

Puttar upp en gamal och mycket bra artikel!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus "Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"
Upp till toppen