Etiketterhittekatterartikel
Läst 4100 ggr
Lena
2017-12-25, 20:47

Midvinternatt i Hittekatters version (Bildspel)

Ett bildspel med en poetisk betraktelse av ett av Sveriges största djurskyddsproblem hemlösa katter. Texten var det några år sedan vi skrev men nu har vi gjort ett bildspel av den också.

Här kommer texten i sin helhet: 

Midvinternattens köld är hård…

…stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård djupt under midnattstimma. Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast den hemlösa katten är vaken.

Kissen fryser och hungrar utanför stängda dörrar. Drömmer om sommaren som var, med ljumma vindar, kärlek och gott om mat. När hösten kom var han plötsligt ensam kvar. Bortglömd, ratad och inte längre matad.

Ingen bryr sig om kissen mera, ett öde som delas av många flera. Detta är dock en klen tröst för den som inte har någon röst.

Kissen känner hur krafterna tryter, men inom sig är han ett lejon som ryter. Hör mig, se mig och låt mig få leva! Varför skulle jag födas för att sedan bara dödas? Det är inte rätt att bli lämnad åt sitt eget öde och borde inte få vara så lätt. Varför skyddar mig inte lagen från den yttersta dagen?

Kissen går mot sitt grymma slut, matte och husse borde veta hut. När morgonen randas finns bara spåren kvar från en namnlös kisse som slutat att andas.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Tarotstollan
2017-12-25, 21:12
#1

😭

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Maria P.
2017-12-27, 21:09
#2

Tyvärr inte ovanligt öde för våra hemlösa småttingar. Empatilösa, oansvariga människor som utsätter katterna för dessa grymheter. Och tandlös lagstiftning som inte får slut på situationen. (Absolut inte genom att döda katterna!).

Lena
2017-12-28, 18:55
#3

#2 Tyvärr är det ju så.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

ElisabethB
2018-09-21, 18:05
#4

Får jag dela filmen nu när det börjar bli svårare för våra vänner att hitta skydd och mat? Det skär lite i hjärtat när jag tänker på att mina två små pojkar inte ansågs värda att leva.. De är verkligen så snälla och glada, verkligen värda det bästa! Önskar bara att jag kunde göra mer!

😊 Det är bättre att fråga och verka obildad, än att vara tyst och förbli obildad. 😉

Upp till toppen