Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
2. Hittekatter i Fokus

Midvinternatt i Hittekatters version (Bildspel)

2017-12-25 20:47 #0 av: Lena

Ett bildspel med en poetisk betraktelse av ett av Sveriges största djurskyddsproblem hemlösa katter. Texten var det några år sedan vi skrev men nu har vi gjort ett bildspel av den också.

Här kommer texten i sin helhet: 

Midvinternattens köld är hård...

...stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård djupt under midnattstimma. Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast den hemlösa katten är vaken.

Kissen fryser och hungrar utanför stängda dörrar. Drömmer om sommaren som var, med ljumma vindar, kärlek och gott om mat. När hösten kom var han plötsligt ensam kvar. Bortglömd, ratad och inte längre matad.

Ingen bryr sig om kissen mera, ett öde som delas av många flera. Detta är dock en klen tröst för den som inte har någon röst.

Kissen känner hur krafterna tryter, men inom sig är han ett lejon som ryter. Hör mig, se mig och låt mig få leva! Varför skulle jag födas för att sedan bara dödas? Det är inte rätt att bli lämnad åt sitt eget öde och borde inte få vara så lätt. Varför skyddar mig inte lagen från den yttersta dagen?

Kissen går mot sitt grymma slut, matte och husse borde veta hut. När morgonen randas finns bara spåren kvar från en namnlös kisse som slutat att andas.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2017-12-25 21:12 #1 av: Tarotstollan

Storgråter

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2017-12-27 21:09 #2 av: Maria P.

Tyvärr inte ovanligt öde för våra hemlösa småttingar. Empatilösa, oansvariga människor som utsätter katterna för dessa grymheter. Och tandlös lagstiftning som inte får slut på situationen. (Absolut inte genom att döda katterna!).

Anmäl
2017-12-28 18:55 #3 av: Lena

#2 Tyvärr är det ju så. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2018-09-21 18:05 #4 av: ElisabethB

Får jag dela filmen nu när det börjar bli svårare för våra vänner att hitta skydd och mat?

Det skär lite i hjärtat när jag tänker på att mina två små pojkar inte ansågs värda att leva.. De är verkligen så snälla och glada, verkligen värda det bästa!
Önskar bara att jag kunde göra mer!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.