Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
2. Hittekatter i Fokus

Hittekattens Dag den 2:e september

2012-08-18 21:00 #0 av: Lena

Hittekattens dag firas första söndagen i september. Det är en tradition sedan 2005. Dagen när alla hittekatter och katthem får stå i centrum. I år infaller Hittekattens Dag den 2:e september. Flera katthem brukar ha öppet hus på Hittekattens Dag. Det är också lämpligt att göra en egen liten insats för de hemlösa katterna just den här dagen. Om inte annat tända ett ljus och skänka alla hemlösa kissar en extra tanke. Du kan också köpa ett eller flera Hittekattsband dagen till ära.

'Hittekattens Dag' var en idé som började ta form våren 2005 i webbgruppen Kattgruppen. Först vara det tänkt som en dag när alla hittekatter skulle få en födelsedag. Idén utvecklades efter lite diskussioner på andra forum. Det kom kloka förslag om att det skulle kunna bli en dag när alla katthem och hittekatter får stå i centrum. En dag som får en plats i almenackan och där vi alla hjälps åt att slå ett slag för huskattens ställning. Med tiden skulle det ju faktiskt kunna bli något riktigt stort av det.

Grafik: Jenna-Gun

Grafik: Jenna-GunVi hade lite olika förslag om vilken dag som skulle vara lämplig. Efter att frågan varit uppe ytterligare en gång för diskussion fastnade vi för första söndagen i september.

Nu försöker vi hålla den här diskussionen vid liv för att fylla Hittekattens Dag med innehåll. Alla ideer är välkomna!!!

Första Hittekattens Dag ägde rum söndagen den 4:e september 2005. Men denna första upplaga av Hittekattens dag hann inte få så mycket innehåll utan blev mera ett startskott inför det framtida arbetet. Under de efterföljande åren har dagen växt till sig. Flera katthem har haft öppet hus och det har börjat hända lite olika saker. Nu är det dags för 8:e upplagan av Hittekattens Dag som 2012 äger rum den 2:e september.

På bilden har en kattkoloni i Göteborg fått mat genom Göteborgs Katthjälp.

Var med och forma Hittekattens Dag! Välkommen att lämna förslag och ideer för innehåll!

Ska du eller din förening göra något särskilt på Hittekattens dag? Berätta om detta i diskussionstråden nedan. Hur tänker du fira din/dina egna hittekatter?

Här kommer några förslag på vad du kan göra på eller inför Hittekattens Dag:

  • Skänk pengar till ett katthem/förening.
  • Skriva en insändare till din lokala tidning om vikten av kastrering och ID-märkning.
  • Hämta och sprid information via Nya Kattstatussajten:Kattstatus för ett bättre kattliv (Skrivs ut via länken).
  • Beställ tid för kastrering och ID-märkning av dina egna katter så snart som möjligt (om du har okasterade/omärkta huskatter).
  • Inventera din omgivning vad gäller hemlösa katter.
  • Tänd ett ljus för alla hemlösa katter.
  • Bli kattambassadör - läs mer här!
  • Köp kattleksaker och stöd hemlösa katter läs hur!
  • Sist men inte minst stöd hemlösa katter genom att köpa Hittekattsbandet.

Hittekattsbandet kostar 30 kr inkl porto och du beställer viabloggkatten@hotmail.com
- lämna din adress så kommer betalningsuppgifter med vändande mail. Trettio kronor är ingen stor peng, det är inte ens hälften vad en fika på stan kostar eller ens en vanlig veckotidning, men om du lägger den slanten på ett
Hittekattsband så är det en investering som kommer att rädda liv, för behållningen av Hittekattsbandet går oavkortat till katthjälp!

Läs mer om Hittekattsbandet här: www.wikki.se

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-08-19 09:40 #1 av: Lena

Nu är det snart dags för årets upplaga av Hittekattens Dag! En dag när vi tänker lite extra på de hemlösa katternas stora skara!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-08-22 20:22 #3 av: MewTwo

Nu har vi tillverkat 200 hittekattband till, så att det finns några för den som vill beställa! ♥

Anmäl
2012-08-27 16:57 #4 av: Lena

#3 Toppen! :)

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-08-27 16:58 #5 av: Lena

Kopierar in ett inlägg från Stockholms Katthem:

I år firar Stockholms Katthem Hittekattens dag med en marknad påskördetema

Vi bjuder på café, loppis, lotteri, lyckohjul, försäljning, varm korv mm.

Organisationen Lekfullt Lärande ordnar pyssel för barnen. 

Sprid gärna information om vår marknad till vänner och bekanta!

Varmt välkommen till oss och katterna!

 

Adress: Klensmedsvägen 2, Hägersten

T-bana: Telefonplan

Tid: Kl. 13.00 - 16.00

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-08-28 09:52 #6 av: Katthemsmatten

Tack för 'puffen', Lena! Vi hoppas få riktigt många besökare så vi får möjlighet att prata kastrering, id-märkning, vaccination och försäkring med så många som möjligt. Självfallet hoppas vi att de handlar frikostigt också Flört

Våra volontärer står beredda för att ge alla en så rolig upplevelse som möjligt och våra små gäster är i full färd med att putsa pälsarna och se så inbjudande ut som möjligt.

Anmäl
2012-08-28 22:00 #7 av: Engla

Lena: Kan jag låna denna text till Kompis blogg? Glad

Anmäl
2012-08-31 20:43 #8 av: MewTwo

Vi höjer en tass för Hittekatterna på Örebro katthem också:

Anmäl
2012-08-31 21:12 #9 av: kattassen

För Kvibergskatternas Vänner står Suzanne i Slottskogen i Göteborg och säljer gummistövlar på bagagelucke-loppis. Hon har lite reklam, insamlingsbössa och småsaker (kylskåpsmagneter) med sig för försäljning tll förmån för vår verksamhet.

Dessvärre är jag själv bortrest i helgen och kan inte vara med men ni Göteborgare är hjärtligt välkomna till Slottskogen och hälsa på Suzanne och kanske slänga en krona i Baffes Bössa. (Han är visserligen inte med eftersom inte jag är med - men hans bössa får stå framme ändå).

 

Anmäl
2012-09-01 00:40 #10 av: Katthemsmatten

Nu har det regnat i 24 timmar utan uppehåll i Stockholm och säkert på andra platser också, Vi håller tummarna för att det är det sista regnet den här helgen så vi alla får en möjlighet att kunna genomföra alla våra arrangemang under Hittekattens Dag. Varje möjlighet att nå ut till allmänheten och prata kastrering och kattens rätt till ett gott liv är viktig. Och givetvis möjligheten för oss att få in litet medel till vårt arbete för att rädda de mest utsatta katterna - HITTEKATTERNA!

Lycka till på söndag allihop!

Anmäl
2012-09-01 09:21 #11 av: Lena

Jättebra och kul att det händer saker på flera håll i landet på denna så viktiga dag! :)

#7 Sjävklart kan ni låna texten! Det är meningen att detta ska spridas så mycket som möjligt! :)

Nu håller vi tummarna för att väder och vind är med oss på Hittekattens Dag både för hemlösa katters skull, evenemangen och alla andra!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-09-02 08:37 #12 av: Katthemsmatten

Dagens Nyheters Namn och Nytt (en sida med underhållning och en del allvar) har infört en vinjett som heter Dagens Dag. Jag skrev till redaktionen för ett par veckor sedan om Hittekattens Dag och hur det ser ut för hemlösa i Sverige och idag uppmärksammar man att Hittekattens Dag firas på katthem och zoobutiker över hela Sverige!

Även om man inte skrev mer än så kanske någon börjar fundera och kollar upp var närmaste katthem finns. Hoppas jag......

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.