Annons:
Etiketterkattberättelserartikel
Läst 16428 ggr
Alexej
2012-02-16 20:21

Mamma Grå var 3 år på rymmen!

Äntligen en solskenshistoria! Mamma Grå hittades efter nästan 3 år på rymmen.

Det hela började med att Fagdu sommaren 2008 hittade en kattfamilj i Lund nära hennes arbetsplats som levde under några baracker.

Då var det kattmamman, 4 ungar och en hane (ev. kattpappan). En unge försvann tyvärr och jag vet inte vad som hände med hanen sedan.

Kattmamman hamnade till slut hos mig tillsammans med sina tre ungar. Ninja, en svart hona, Fjantis, en svarttabby och Hybris, en gråtigrerad kille med vit.

Jag hade kattfamiljen hela vintern men fick aldrig någon kontakt med Mamma Grå. Jag bor på landet och har utekatter och litade inte på att Mamma Grå skulle stanna hos mig så jag sökte ett jourhem för henne. Min dotters ena katt behövde komma ut och banta så vi bytte katt och Mamma Grå flyttade till Vänersborg till en lägenhet på 3.våning. Men redan samma kväll ringde min dotter mig. Hon hade kommit in i köket och Mamma Grå hade pressat ut sig genom vädringsfönstret och stod ute på fönsterblecket. När hon såg min dotter hoppade hon ner och var borta när min dotter sprang ut på gården.

Som tur var Mamma Grå vant att leva ute och var nu både id-märkt och kastrerad. Vi satt upp en massa lappar, anmälde till polisen och la ut hennes bild på olika kattsajter. Inget!

Hennes döttrar är kvar hos mig, Fjantis fattar aldrig kattluckan och lever ute i stallet. Men på sommaren (när dörren är öppet) kommer hon in och storkelar. Svarta Ninja är mycket inne men vill inte att jag klappar henne. Hybris som blev helt tam var mycket ute på sina rundor. Men en dag kom han inte tillbaka. Tyvärr, men det är så det kan bli för utekatter.

Ibland tänkte jag på Mamma Grå och hur det hade gått för henne. Där hon försvann finns det ett stort villaområde och många utekatter.

För 10 dagar sedan fick jag ett mail:
Såg att du har tappat bort din katt, men annonsen är från 2009, så jag undrar om det fortvarande är aktuellt? Såg en precis likadan katt på blocket i Vänersborg att någon hade hittat den. Dom letade efter ett nytt hem till katten.

Kollade Blocket annonsen och där stod det:
Vi har en grå ungkatt som flyttade in på vår uteplats i slutet av sommaren. Den är så fin, svagt randig och gröna stora ögon. Den är glad, snäll men är skygg så den behöver någon med lite tålamod i början. Den gillar att bli klappad och spinner högt och ljudligt.
Nu måste vi försöka hitta ett kärleksfullt hem till Lilla Grå nu när vintern kommit och det är kallt. Skulle vilja att den kom till ett hem där den kan få krypa ihop och känna sig trygg inomhus och bli kelad med.
Vi har hund och katt själva så vi kan tyvärr inte behålla den.

Tog kontakt med upphittaren och vi fångade in katten. Och idag var jag hos veterinären med henne och det är MAMMA GRÅ!!!

3 år äldre, lite tamare men med lika vackra ögon:)

Så ser till att kastrera era katter plus att de är id-märkta!!

Tidigare trådar om kattfamiljen:

1. http://hittekatter.ifokus.se/discussions/4d715987b9cb46221d0697a2-upphittad-kattfamilj-i-norra-lund-clueless

  1. http://hittekatter.ifokus.se/discussions/4d71589ab9cb462227068647-hem-sokes-till-kattungar

  2. http://hittekatter.ifokus.se/discussions/4d714fbab9cb46222d0616d0-soker-nytt-hem-for-mamma-gra?discussions-1

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Annons:
MewTwo
2012-02-16 20:50
#1

STORT SUPERMEGAGRATTIS! Vad underbart det är när en hemlösing hittar tillbaka ändå och man får veta att hon klarat sig!

Hoppas Mamma Grå vill bli tam hemmakatt nu! Lycka till! ♥

//MewTwo

Marga
2012-02-16 20:50
#2

Fantastiskt! Tänk att det var hon i allfall (har följt den gamla tråden), och att dom hade gett henne nästan samma namn, det är ju nästan kusligt. Men vilken härlig solskenshistoria! Glad Och som vi så många gånger har sagt, tänkt vad viktigt det är att ID-märka sin katt…

Alexej
2012-02-16 20:54
#3

#1 Tack, är också superhappy!

#2 Ja, för annars hade jag aldrig fått veta riktigt. Ibland tyckte jag det är Mamma Grå iblaand inte. Men nu vet jag. Det var underbart när chipläsaren svarade:)

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

[eskils]
2012-02-16 21:24
#4

Fantastiskt, vilken härlig läsning! Så skönt för er nu att slippa undra vart hon tog vägen och om hon klarat sig. Nu vet ni att hon mår bra och är hemma. En verklig solskenshistoria! Och vilken bra insats från den som skickade det där mailet, tre år efter försvinnandet!

Glad

kattassen
2012-02-16 21:47
#5

Detta är en helt otrolig historia! Jättegrattis till återkomstenSkrattande

Måste kännas härligt nu!

----------------------------------------------------------------------

Kattassen/- medarbetare på Hittekatter.ifokus och Katter.ifokus

 

Roslyn
2012-02-16 21:55
#6

Vad härligt och vad märkligt att hon vart tamare nu  än innan. Undrar vad hon varit med om. Måste mött snälla människor i alla fall. Hoppas på ett bra hem till vackra Mamma GråKyss

Annons:
anebit
2012-02-16 22:06
#7

Å, jag gråter av glädje för att det var mamma Grå som du hämtade hem.

En underbar solskenshistoria!   Kyss

Kastrering är Aoch O i arbetet med att minska på de hemlösa katterna

Alexej
2012-02-16 22:36
#8

Lite mer fick jag veta på Skaras hemlösa katter nu:

Sedär ja, denna katten låg & gömde sig utanför min mamma ett bra tag.
Vi satte upp lappar på onsjö om det var någon som ägde denna katt. Vi märkte av att hon var väldigt skygg & inte gick att "fånga" så vi ställde ut mat till henne, hon åt upp det med glädje, alla gånger! :)
Sedan smet hon in hos mamma & gömde sig under hennes säng, vi försökte få fram henne flera ggr med utan resultat. Hon bodde under hennes säng bra länge, vågade sig fram på natten & åt mat. Mamma har två andra katter hemma som hon tjuvade maten ifrån ;) Tillslut ställde vi upp altan dörren ett par t immar om dagen & efter många om & men vågade hon sig ut igen.

En helt underbar historia, är jätte glad att hon har hittat hem igen! :)

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Sidentass
2012-02-17 08:47
#9

Finns inga ord för hur underbart detta är…undrens tid är då inte förbi!!Skrattande

Kalli
2012-02-17 09:03
#10

Verkligen en underbar solskenshistoria, finaste mamma Grå. Glad

Fagddu
2012-02-17 09:06
#11

Jag är så glad att hon kom tillbaka. Har oroat mig så mycket för denna vackra dam. Får verkligen hoppas att hon stannar den här gången och inte försöker rymma vidare.

Verkar som hon steg för steg förstår att hon kan få mat hos människor även om hon ärligt talat inte verkar så intresserad av att kela med dem. Det är gott nog för mig att hon stannar för maten iaf. :)

*glad och lycklig*

katterna
2012-02-17 14:49
#12

Så underbar solskens historia :D.

Lena
2012-02-17 17:29
#13

Som sagt en riktig solskenshistoria är det! Och ett bevis på hur bra det är att ID-märka sin katt. Har tidigare berättat om en kompis katt som kom tillrätta efter otroliga 9 år. Det var också pga ID-märkningen.

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
Gullimat
2012-02-17 19:11
#14

Oh, så härligt AlexejGlad Vilket underbart besked du fått, måste vara underbart att få tillbaka en mise som varit på rymmen så länge. credit till upphittaren också som ville Mamma Grås bästa och den som hittade din efterlysning efyer så lång tid

siberlina
2012-02-18 22:34
#15

en helt underbar  historia,man blir tårögd

Alexej
2012-02-18 23:08
#16

Hej Siberlina, kul att läsa att du är här.

Mamma Grå har ev ett eget hem på gång. Ett äldre par som har haft hittekatter förr och som gärna vill ha en äldre katt. Vi får se:)

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Fagddu
2012-02-29 09:10
#17

Hur går det med Mamma Grå? Har hon lugnat sig? Känner hon igen Ninja och Fjantis?

Blev det något av det eventuelle hemmet? *håller tummarna*

Alexej
2012-02-29 18:11
#18

#17 Nej, intressenten tyckte hon är för gammal… Lika bra det. Ninja och Fjantis är ute och jag tror inte att katter känner samhörighet efter så lång tid. Hon är fräsig mot mig men det börjar bli bättre. Men ofattbart att mataren kunde klappa henne. Kanske för att hon var  så hungrig?

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Fagddu
2012-03-01 09:03
#19

Måste vara det… Jag vet att jag fick nästan röra henne när jag matade henne hemma med sleven, men då morrade hon ändå hela tiden när hon åt så jag försökte aldrig klappa henne eftersom det kändes fel. Minns att det var samma sak med Ninja. Undrar hur gammal hon kan tänkas vara egentligen?

Hon ser ju precis lika ung ut som när vi hittade henne menar jag. :)

[Forest]
2012-03-01 19:24
#20

Vad härligt o läsa detta :)

18 Jag hade flera jourhemskatter hos oss 1 mamma o 2 ungar, ungarna var rätt så stora 5 månader var gissad ålder. (jag försöker kortfatta det så mycket jag kan nu) Iaf mor katt kunde jag klappa ett par gånger dotter katt med, ibland lite mer då kela hon men var vaksam, minsta snabba rörelse eller ljud så swish sprang hon. Nu tog barnens extramormor (fd granne) katterna hon kunde kela o de vart urtrevliga men när jag kom gömde dom sig. Okända kunde tillomed klappa dom, men på något vis såg dom mig som "hon som tog in mig", jag vart boven i hela dramat :-/ Kanske är det så som Mamma Grå ser dig med inte den som hjälpte utan det var ju trama o chock för dom den första tiden. Hoppas att hon blir tam om inte iaf tam o kelig med den hon hamnar hos. Otroligt vacker är hon, jag hoppas att äldre personer kan ta henne för dessa brukar trivas i lite mer stillsamma hem :)

Annons:
Zhirocco
2012-03-02 01:15
#21

Tror som #20 att katter har svårt att förstå att den person som fångar in dem gör det för att hjälpa dem. Man kan ju tråkigt nog inte förklara för dem med ord. En person som bara matar katten utan att göra något i övrigt som katten uppfattar som negativt har lättare att komma på god fot med den, då mat är det viktigaste för ett hungrigt djur och det kopplar då samman denna starkt positiva upplevelse med mataren.

Ett annat exempel på att djur tyvärr inte alltid förstår vem som vill dem väl är det faktum att djurparksveterinären för det mesta är den mest avskydda människan bland parkpersonalen med djurens ögon sett. Att passera aphägnet brukar ofta resultera i att aporna "moonar" mot veterinären, och det är en grov förolämpning på apspråket. (Att sedan vissa mänskliga individer också använder gesten visar bara att dessa inte avlägsnat sig så långt från apstadiet.)

Alexej
2012-03-02 08:45
#22

Tror också att det hänger ihop. Fast det är vi som kommer med maten nu är vi samtidigt fiender. Framförallt när man nästan bara har skyggisar. Springer en, spinger alla. Och ännu värre när jag kommer med håv. å är det alltid nån som ska fångas, ska behandlas, ska till veterinären eller försvinner. Det ger en stor sammanhållning mellan katterna men samtidigt är alla mot mig.

Katterna ska slussas till katthemmet när de har blivit tamare. En del blir bättre andra backar i utvecklingen. Inte lätt. Hade en kille som efter lång tid blivit väldigt tam, nu på katthemmet fräser han mot alla också mot mig.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Lena
2012-07-28 08:59
#23

Puttar upp!

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Hennum
2012-11-23 21:19
#24

Detta är ljuvlig läsning. Hoppas allt är bra med mamma grå!

/ Johanna Hoogendoorn, ordförande för Kattens Talan

Alexej
2012-11-24 09:10
#25

Mamma Grå ville inte bli tam så hon blev stallkatt som hennes döttrar Ninja och Fjantis. Men Ninja kommer in och äter, pratar väldigt mycket och går också att klappa. De andra äter i stallet.

En del katter vill helt enkelt inte bli kelkatter men för mig är det alltid viktigare med att en katt trivs oavsett om det är som innekatt, utekatt eller stallkatt.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Upp till toppen
Annons: