Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
8. Kattens status/Djurskyddsfrågor

Midvinternattens köld är hård... (Version 2011)

2011-12-24 10:50 #0 av: Lena

...stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård djupt under midnattstimma. Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast den hemlösa katten är vaken.

Kissen fryser och hungrar utanför stängda dörrar. Drömmer om sommaren som var, med ljumma vindar, kärlek och gott om mat. När hösten kom var han plötsligt ensam kvar. Bortglömd, ratad och inte längre matad.

Ingen bryr sig om kissen mera, ett öde som delas av många flera. Detta är dock en klen tröst för den som inte har någon röst.

Kissen känner hur krafterna tryter, men inom sig är han ett lejon som ryter. Hör mig, se mig och låt mig få leva! Varför skulle jag födas för att sedan bara dödas?  Det är inte rätt att bli lämnad åt sitt eget öde och borde inte få vara så här lätt. Varför skyddar mig inte lagen från den yttersta dagen?

Kissen går mot sitt grymma slut, matte och husse borde veta hut. När morgonen randas finns bara spåren kvar från en namnlös kisse som verkar slutat att andas.

Men så vaknar liten kisse upp i en annan värld full av värme, ljus och flärd. Ligger på den varma filten, med mat och vatten bredvid sin huvudgärd.

Kissen tänker nu har jag kommit till regnbågens land långt bortom horisontens rand. Nu är min plåga för alltid över, det känns som jag hittat ett lyckans klöver.

Någon från Hittekatter iFokus kom förbi och hittade den livlösa katten, i elfte timmen räddas kissen till slut i den stjärnklara natten.

Midvinternattens köld är hård stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård djupt under midnattstimma. Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast Hittekatter iFokus är vaken.

IMG_8158.JPG

Vi tänder ett juleljus till minnet av alla hemlösa katter som stupar därute. Vi får aldrig glömma dem! De äro tusenden.

Vi tänder ytterligare ett ljus för alla vardagshjältar som hjälper de hemlösa katterna och räddar liv varje dag och natt! De äro värda sin vikt i guld!

Jag vill slutligen tända ett tredje ljus för Linda Carlgren som är fotograf till löpsedelsbilden i den här artikeln. Linda somnade in den 29/3 2001, 33 år gamal, efter en hård kamp mot en aggressiv cancersjukdom. Hon lämnade efter sig make och tre små barn. Tanken går i juletid till Lindas familj. Linda är fotografen bakom flera av de bilder vi använder på Hittekatter iFokus. Artikel om Linda i Aftonbladet. Lindas insamling till Cancerfonden.

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2011-12-24 10:53 #1 av: martdat

ja tänk om alla kissar kunde få ett hem i julklapp,,,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2011-12-24 10:55 #2 av: Lena

#1 Ja det är en stilla dröm att bedja om!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2011-12-24 12:32 #3 av: Gullimat

Tyvärr får de inte det

 

Anmäl
2011-12-24 17:04 #4 av: Lena

Parsifal vill tända ett ljus för alla katter som går kvar därute:

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2011-12-24 17:59 #5 av: Hennum

fint skrivet. ja, mina tankar är hos alla utsatta människor och ickemänskliga djur idag. Både grisarna som plågsamt fått sätta sitt liv för att människor ska äta sig feta, och alla katter som går ute och fryser för att människor lämnat dem. Och människor världen som far illa på grund av andra människor. Hur kan man med rätta vara glad när det är så många som lider?

Anmäl
2011-12-26 11:12 #6 av: Lena

#5 Nej det är mycket som är fel i världen. Det gäller dock att försöka fokusera på det som är bra, vilket ger energi för oss att orka kämpa vidare för utsatta katter och andra saker som vi tycker är fel och som behöver ändras på.

Brukar t.ex. själv ofta tänka på att man får vara tacksam över att bo i en demokrati och i ett land som inte drabbats av krig eller svåra naturkatastrofer.

När det gäller hemlösa katters situation där man ofta möts av hur omöjligt allt är brukar jag tänka på Nederländerna och andra länder som har kommit längre än vi. Om det går där så går det självklar även i ett land som Sverige.

Det gäller att aldrig ge upp. Ibland kan man dock behöva ta en paus för att hämta nya krafter.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl