Annons:
Etiketterkatter-andra-länderartikel
Läst 9427 ggr
Lena
2011-10-16 13:40

Vinnaren - Sommarkatt 2011

2011 års sommarkatt, eller sommarkatter rättare sagt, blev ett mer exotiskt inslag än vad vi är vana vid. De båda katterna Morris och Tango i ett spanskt citronträd. Två kissar med hittekatts bakgrund. En påminnelse om att hemlösa katter är ett globalt djurskyddsproblem.

Fotografen Granadina bor i Spanien och har engagerat sig i hemlösa katter i sin hemort. Problemen med hemlösa katter är stora i Spanien. Hon driver nu ett projekt där 19 kattern ingår, alla med en bakgrund som hemlösa. De flesta katterna fanns redan vid huset för två år sedan när Granadina flyttade in med sin familj.

Morris blev övergiven av sin förra familj som lämnade honom åt sitt öde vid sin sommarstuga redan som liten kattunge. Han hade blivit tagen från sin mamma när han bara var ca 4 veckor. Ett trauma som han trots allt klarat sig bra ifrån. Mycket tack vare att han fått växa upp med andra vuxna katter sedan han väl kom till Grandina. Han är nu en stor och spänstig katt som går bra ihop med andra katter, hundar och med barn.

Tango föddes av en mamma som varit hemlös och själv inte var mer än en kattunge när kattungarna kom. Hon hade precis blivit omhändertagen när Tango föddes i en kartong hemma hos Grandina. Det blev en svår förlossning och den stora kullen på 7 ungar var otursdrabbad. Det var bara Tango och två systrar som överlevde och växte upp till vuxna katter. Trots sin bakgrund som skyggis blev Tango en riktigt gosekatt, medan systrarna förblivit skygga. När detta skrivs går Grandina i våndor efter att Tango förvunnit spårlöst. Något som är ovanligt för just Tango som aldrig brukar vara ute på egna strövtåg. Han brukade istället ligga och lata sig under citronträdet.

Om du vill stödja Grandinas arbete med hemlösa katter kan du skänka ett bidrag till Sparbanken Rekarne AB, Privatkonto: 8270-1, 04667787-8 Kontoinnehavare Lise-Ann Söderman. Du kan även bli fadder för någon av katterna. Se hemsidan Lises Skyddslingar.

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
Alexej
2011-10-16 14:04
#1

Fantastiskt bra arbete! Jag är säker att hon också kan påverka andra i andra länder att det är möjligt att hjälpa hemlösa katter. Hoppas Tango har kommit tillbaka.

Underbar bild! Glad

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Lena
2011-10-16 18:18
#2

#1 Ja det är ett viktigt arbete som Gradina gör, som säkert sätter avtryck i omgivningen! :)

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Granadina
2011-10-16 22:26
#3

#1,2. Att pâverka är inte lätt. Kattkolonier här i Spanien klassas som ohyra och det är visst olagligt att mata om jag förstâtt saken rätt. Jag matar ju pâ min mark sâ jag är laglig i alla fallFlört Folket i byn tycker säkert jag är totalt knäpp och min man skämms nog lite över migSkrattande men det struntar jag i.

Det tuffaste är att katterna bara blir fler och fler. Eftersom det letar sig hit själva och jag vet att ingen annan bryr sig kan jag inte vända ryggen till. Katthemmen är överfulla och i ärlighetens namn anser jag att de har det bättre hos mig med riskerna det innebär att gâ ut(t e x Tango) än att sitta 25 -30 katter pâ en 30 kvm yta. Jag är emot att avliva friska katter sà det kommer inte komma pâ fràgan  Jag fördrar ocksà att ha katt under "trygga förhâllanden" men det har inte varit möjligt av flera själ.

Tango är inte tillbaka :-( sâ det är med sorg i hjärtat jag ser pâ detta vackra foto.

Jag och katterna vill tacka alla som röstat pâ oss. Det var en glad överraskining att vi vann bland sâ mânga fina bidrag.

//Lise med skyddslingar

Alexej
2011-10-17 09:39
#4

#3 Ofta är det egna dåliga samvete som spökar när folk tycker man är knäpp att vilja hjälpa utsatta djur. Tycker vi kan vara stolta över oss själva och nånting fastnar alltid hos de som kritisera oss.

Visa vad du tycker och tänker och då är du ett bra förebild för andra. Påverkar du bara en enda människa där att kastrera sin katt då är det värt mycket!!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Upp till toppen
Annons: