Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Solskens- och molnhistorier

Rallarekatten

2011-07-15 14:01 #0 av: Leffe

Det svarta lilla yrvädret kom hem till mig sommaren 2007. En liten kille som fick namnet Lilleman. Kelig och social.

Nu är han en stor bamse som terroriserar övriga katter i katteriet här hemma. Han är den yngsta katten bland dem och både han och de övriga katterna talar om det ibland.

När jag blev sjuk och blev hemma om dagarna kom min modelljärnväg fram ur gömmorna. Den byggdes upp och jag började komplettera den allt eftersom. Det var en sysselsättning som gjorde att dagarna gick.

Lilleman upptäckte också att järnvägen var ett bra sätt att få dagarna att gå. Jag tyckte att "villorna" försvann från bygget. Det försvann en varje dygn. Så hittade jag dem på olika ställen i lägenheten. Hela och fina. Så vid ett tillfälle såg jag Lilleman stolt komma gående bärande på ett litet hus i skorstenen. Han gick verkligen försiktigt och såg väldigt stolt ut. Han gick med huset och placerade det nedanför klätterställningen i vardagsrummet. Sedan gick han och la sig i ställningens håla och låg där och tittade på huset.

Jag har kommit fram till att det är dags att nedmontera bygget för nu varje kväll när jag ska lägga mig så ligger det i sängen en ny sak från järnvägen. Är det inte ett hus så är det en bro eller en rälsskena, de är fastspikade i skivan, men han får efter träget arbete loss dem - en efter en.

En riktig rallarekatt alltså

Anmäl
2011-07-15 14:04 #1 av: Gullimat

Så gulligt med en apporterande rallaremiseKyss

Anmäl
2011-07-15 18:23 #2 av: kattassen

Det var en rolig berättelse om en företagsam lite kisseSkrattande Kanske har han något förflutet i rallarvärlden. Svarta Björn kallades ju kockan som försåg rallarna med mat uppe vid Riksgränsen - kanske hon som går igen i din svarta nalleFlört

Anmäl
2011-07-15 18:31 #3 av: Lena

Vilken härlig berättelse om en kul katt! Sådana här historier piggar upp riktigt mycket! :)

Här har jag haft 2 katter som klätt av granen runt tjugonda knuten. De har burit julprydnaderna i munnen. Någon järnväg har vi dock aldrig haft att fresta dem med.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2011-07-15 18:48 #4 av: Sidentass

Vilken fin berättelse...och han har då fått en riktig benämning också  som "Rallarkatt":-)

Anmäl
2011-07-15 19:16 #5 av: brutt

Trevliga små egenheter dom katter kan ha är alltid lite speciellt.

Min gamla katt en stor tjock svarvit hankatt satt alltid och väntade in brevbäraren på förmiddagen- När så posten kom tog han den i munnen och bar den fram till mej som ett riktigt byte.

Hörde emellertid sedan om en brevbärare som inte vågade lägga i posten för det satt en katt som klöste honom genom brevinkastet.

Vila i frid kära Morris.Förlåt att jag nu berättade din hemlighet

Anmäl
2011-07-15 20:42 #6 av: Hawknestgrove

ja jag vill säga att jag är väldresserad. arne går fram och glor på sambon i tvsoffan. Då får jag order. Ge Arne mat.....Fatta grejen. Arne går till SAMBON.....Tydligen den ende som rår på mig....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.