Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
3. Katthem i Fokus

Misärhemmet på Ingarö

2011-05-07 23:18 #0 av: johnnys girl

Vi får ofta in katter från misär och vanvårdshem till katthemmet. Ofta följer vi med polisen och hjälper till vid infångandet. Här är en berättelse om 17 katter från ett misärhem

Det är lördag förmiddag, och jag sitter och njuter i godan ro med mitt morgonkaffe med en spinnande katt i mitt knä när telefonen ringer, Det är från Katthemmet. Under morgonen har Nackapolisen hört av sig och frågat om vi kan ta emot ca femton katter från ett misärhem på Ingarö. Eftersom katterna är ensamma sedan några dygn tillbaks i ett hus utan värme, mat eller vatten är det bråttom och Länsstyrelsen har beslutat att katterna ska omhändertas omgående.

Polisen är på väg dit nu, men vill gärna ha vår hjälp med att fånga in katterna. Polisen har inte någon utrustning för kattfångst, endast ett fåtal transportburar så de vill gärna låna av oss. Dessutom är det inte det enklaste alla gånger att få tag i en stressad  och rädd katt och få in den i en transportbur. Särskilt om man inte har kattvana, och det har inte alla poliser .

Jag bor i närheten, så det beslutades att jag skulle möta upp poliserna vid huset och hjälpa till.

Att ta emot ett så stort antal katter samtidigt kräver åtskilliga resurser från oss på Katthemmet och en hel del planering. Alla får inte plats i vår karantän, så flera måste placeras direkt i något akuthem.  Jag lastade bilen full med fällor och transportburar och på väg till huset kontaktade jag en annan av våra volontärer för att be henne åka till katthemmet och  ringa till våra fantastiska akuthem för att höra om någon hade möjlighet att ta emot en katt eller två samt ringa in volontärer som kan hjälpa till att köra ut katterna till de olika akuthemmen


Vanilla Ice fick snabbt ett nytt hem   Foto Ingrid Schullström

När jag kom fram till huset som visade sig vara en rucklig sommarstuga, stod redan tre poliser där och väntade på mig. Tomten var full av bråte och i fönstret satt en röd katt och kikade på oss.  Inne i huset var stanken outhärdlig. I en hörna stod en full latrintunna. Golvet var täckt av avföring, tomma spritflaskor och bråte. Och katter! Massor av vackra gula och röda katter som levde i denna hemska misär. Vart jag än tittade såg jag en förskrämd kisse.  På en hög med trasor mitt denna obeskrivliga röra låg en kattmamma och diade sina ungar.


Toots och Tiffany, två av kattungarna  Foto Ingrid Schullström

När jag kom fram till huset som visade sig vara en rucklig

Jag är i normala fall ganska kräsmagad, men nu var det bara att koppla på autopiloten och börja infångandet. Katterna blev lite stressade när vi klampade in men det gick relativt lätt att efter lite fräsande ta dem i ett stadigt grepp och stoppa dem i transportburar.

När jag gick ut en stund för att få lite luft kändes det som om jag gick på styltor. Tittade ned och upptäckte att jag fått extrasulor av avföring som satt fast under skorna. Usch!

Efter några timmars intensiv kattjakt räknade vi till 17 katter. Jag tog med mig fem stycken hem till mig som fick tillbringa sin karantänstid i min gäststuga. Övriga tolv åkte polisbil till Katthemmet där Jeanette och Marie tog emot för att göra en första hälsokoll och sedan köra ut katterna till väntande akutmattar och hussar.

Det gick bra för alla katterna från Ingarö och alla utom tre stycken har fått nya hem . Alla vuxna katter var i förvånasvärt bra skick. Kattungarna hade snuva och ögoninfektion, men med behandling blev de snabbt friska.

Snyggingarna Vanillin och Brago   Foto Ingrid Schullström

När jag kom fram till huset som visade sig vara en rucklig

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2011-05-07 23:36 #1 av: Gullimat

Underbar läsning och duktiga er som hittade hem till nästan allaSkrattande

Anmäl
2011-05-07 23:43 #2 av: johnnys girl

#1. Tack! Och de tre som finns kvar är lite blyga, men jättefina så det är baar en tidsfråga innan även de har flyttat.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2011-05-08 00:59 #3 av: Tizzla

Tack för att du delar med dig!

Anmäl
2011-05-08 10:04 #4 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Ha ha var det två av dem blygisarna jag hade Kyss Härligt att så många  av dessa missar fått nya hem

Anmäl
2011-05-08 10:35 #5 av: johnnys girl

#4 Nej du, det finns fler ställen på Ingarö. Dina småttisar kommer från en koloni jag försöker tömma.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2011-05-08 10:51 #6 av: Hawknestgrove

oj när var detta???

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2011-05-08 11:30 #7 av: johnnys girl

#6 Det här var i januari.

Och fjorton dagar senare var det dags igen. Då hämtade vi 36 katter från ett annat vanvårdshem. Men de var i lite sämre skick och lite blygare, så flera av dem är fortfarande kvar hos oss. Utöver de 36 så var två honor dräktiga och har fött sammanlagt nio kattungar.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2011-05-09 07:49 #8 av: martdat

tack för en beskrivande men hemsk inblick i ert arbete.

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2011-05-09 08:13 #9 av: [DjurArken]

Du är så bra på att berätta om hur det kan se ut i verkligheten och om eran underbara verksamhet! Tack för att ni finns! Glad

Anmäl
2011-05-28 23:48 #10 av: Lena

Den här typen av artiklar som ger inblick i den bistra verklighet som råder där ute är guld värda. Som alltid tänker man att det är synd att det hinner gå så långt innan myndigheterna ingriper. Synd både för människor och djur. Himla bra att alla katterna klarade sig. Ni gör som alltid ett fantastiskt arbete.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2011-05-29 22:25 #11 av: Mari

Oj vad bra att ni kunde hjälpa till. Och att nästan alla katter fått ett hem :D

Men jag som inte har sådan koll, vilket katthem var det som tog emot?

Anmäl
2011-05-29 22:55 #12 av: brutt

11.Stockholms katthem!

 

Anmäl
2012-09-22 11:51 #14 av: Lena

Puttar upp en intressant artikel!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-09-22 12:11 #15 av: Marga

Lite halvt OT... Om Toots och Tiffany som är med på en av bilderna råkar kännas bekanta så kan det bero på att dom är månadens katter (september 2012) i Stockholms Katthems kalender. Glad

Anmäl
2012-09-22 12:14 #16 av: Andina

Tack, Lena, för att du puttar upp!

Ja, intressant är det, eller egentligen viktigt! För hur viktigt är det inte att allmänheten får veta hur vi människor hanterar våra vänner Djuren!?!

Jag mår väldigt illa av att läsa så'nt här, jag mår illa av att se hur vanvårdade en del djur blivit, jag mår illa när jag möter dem i verkliga livet - jag vill helst göra, som de flesta andra; blunda och hoppas att det är borta när jag öppnar ögonen igen!

Men så funkar det ju inte! Spökena under sängen fanns ju kvar nästa natt i alla fall, när jag var liten. Och misären för så många katter finns ju också kvar, i alla fall. Tyvärr!

Jag är djupt imponerad och ur hjärtat tacksam för att det finns människor som verkar för att katter och andra djur ska få det drägligt och helst bra! Organisationer, föreningar och enskilda människor!

Änglar finns! Tack alla änglar! Kyss

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-09-22 16:26 #17 av: Katthemsmatten

Tursamt nog finns det många änglar över hela landet. Men fler skulle behövas, liksom mer förståelse från länsstyrelsernas inspektörer för hur det ser ut i verkligheten. TNR är inte vanvård!!! Sluta trakassera föreningar som hjälper katter via välskötta TNR-kolonier. Skrikandes (Det sista litet OT, men inte helt......)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.