Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
3. Katthem i Fokus

Örebro Katthem

2006-07-11 16:15 #0 av: Lena

Örebro Katthem drivs helt ideellt. Här arbetar flera eldsjälar för att rädda livet på utsatta katter som hotas av avlivning, svälter eller är utsatta för vanvård. Den som vill stödja verksamheten kan göra det på flera olika sätt. Just nu behöver katthemmet bidrag för att kunna köpa in ett stort parti kattsand till bra pris.

Örebro Katthem är helt beroende av ideella medel för sin verksamhet. De är därför alltid på jakt efter en hjälpande hand. För den som vill stödja verksamheten finns det flera olika möjligheter.

 

Adoptera en katt 

Funderar du på att köpa katt? Dra dig då inte för att kontakta Örebro Katthem. Den som adopterar en katt hjälper faktiskt två katter. Dels katten den tar hand om, men även ytterligare en nödställd kisse som då kan få plats på katthemmet.

 

Jourhem

Katthemmet är alltid i behov av jourhem som tillfälligt öppnar sitt hem för en utsatt katt tills den får ett permanent hem.

 

Skänka saker till katterna 

Du kan också skänka saker som katterna behöver, till exempel kattmat, kattsand, matskålar, leksaker, klätterställningar etc.

 

Medlemskap

Vill du bli medlem i Örebro Katthems förening kostar det Kr 100:- per kalenderår. För det priset får du även en medlemstidning.

 

Vara medarbetare 

Bor du i närheten av Örebro är du välkommen som medarbetare på Katthemmet. Här finns många olika arbetsuppgifter för volontärer. Förutom att hjälpa till med skötseln av katterna behövs även hjälp med medlemstidningen, hemsidan, PR, chauförer när katterna ska till nya hem mm, mm

 

Ekonomiska bidrag

Ekonomiska bidrag är alltid välkomna på Pg: 288867-5. Inget bidrag är för litet! Just nu har Örebro Katthem fått erbjudande om att köpa in ett stort parti kattsand till ett mycket bra pris. Alla bidrag tas tacksamt emot för kattsandsinköpet. Märk insättningen med "Sand"  

Lär mer på Örebro Katthems hemsida: Örebro Katthem

Relaterade länkar

Av: Lena

Datum för publicering

  • 2006-07-11

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-07-23 23:00 #1 av: vanessa

OCh ännu en artikel. HUr var mitt liv innan hittekatter i fokus? Ja, arbetade med det samma men mötte inte så många människor utanför den sfären jag fanns i. Örebro katthem har alltid hjälpt till även med Stockholms katter. De gör allt för katter. Applåder. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-07-24 13:45 #2 av: Engla

Jättebra artikel om Örebro katthem.

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis

Anmäl
2007-07-26 01:25 #3 av: kerstin2181

Och vi bugar, och sliter vidareSkrattande

Anmäl
2007-07-26 01:49 #4 av: Issa

Lite siffror: Örebro katthem har tagit in drygt 1830 katter sedan starten. Vid lågsäsong finns cirka 250 katter inne i verksamheten och vid högsäsong (kattungeperioden) brukar siffran ligga runt 350 st. Katter har adopterats ut från Örebro till Göteborg, Stockholm och två exporterats till Helsingfors i Finland med rabiesvacination och EU-pass (förutom närområderna då). Intagningsområden är från Hällefors och Ljusnarsbergs kommuner i norr till Laxå i söder och även angränsande områden har förekommit. Ett mycket stort område alltså. Väntelistan ligger stadigt på mellan 500-600 katter. I verksamheten finns ungefär hälften skygga katter och hälften tama. 2006 togs cirka 150 kattungar in och de allra flesta födda ute, förutom alla vuxna då.

Anmäl
2007-07-26 10:41 #5 av: Lena

#4 Det är ett imponerade arbete ni gör inom Örebro Katthem! Den här artikeln är en av de första som skrevs här på Hittekatter. Den är drygt ett år gamal. Bra med lite kompletterade information.

Just nu är Örebro Katthem nominerad till månadens katthem och det går att rösta på dem via en särskild tråd.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-08-23 15:41 #6 av: KickanLilja

Hejsan!

Jag är intresserad av att vara jourhem åt katter. Jag bor ca 5 mil utanför Örebro. Jag har 2 hankatter (kastrerade) här hemma och en kattvan 1-års tik.

Jag skulle vilja ha flera egna katter, men vill ännu hellre hjälpa katter som behöver värme och kärlek.

Hur ska jag gå vidare? Finns det nåt speceillt jag ska tänka på?

MVH/Maria Lilja

Anmäl
2007-08-23 15:53 #7 av: Erika91

#6 Jättebra!! Det behövs verkligen jourhem med alla hemlösa katter!
Om du vill ha fler katter så är det ju bästa att köpa katter från ett katthem som exempelvis Örebro katthem eftersom du bor i närheten av det katthemmet. Men annars kan du ju börja först med jourkatter och om du fastnar för någon kan du ju alltid behålla den :)   

SÅ ni fick inte tag i jämtkatten?

Anmäl
2007-10-07 16:29 #8 av: Lena

Puttar upp en gamal artikel om Örebro katthem i väntan på den nya som ska skrivas nu när de är Månadens Katthem!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-10-07 17:00 #9 av: Issa

Det finnes även två mycket rolig sidor att titta på på Örebro katthems hemsida som man kan titta på:

Gå med i vår gymnastikgrupp och Fotoalbum. Det är foton från verksamheten med fyndiga texter till korten. Jag gillar särskilt kattungen som vill bli hårdrockare! Kolla gärna!

Anmäl
2007-10-07 22:28 #10 av: essut

Nu har jag tittat på gymnastikgruppen, oj vad katterna kan..Kyss

Anmäl
2007-10-07 22:57 #11 av: Alexej

Härliga bilder och ett av få katthem som tar in skygga katter!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.