Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
2. Hittekatter i Fokus

Katterna på Meros Camping i Göteborg

2006-07-16 21:25 #0 av: Lena

Meros Camping utanför Göteborg har blivit en fristad för såväl hemlösa människor som katter och hundar. Mat för dagen får djuren, men pengar till kastrering och vaccinering finns inte. Antalet katter har vuxit lavinartat och olika sjukdomar har slagit till.

Meros Camping ligger i stadsdelen Askim utanför Göteborg. Det är en fristad för hemlösa och missbrukare, ett ställe där de hopplösa fallen samlats. I Göteborg finns det många hemlösa. Politikerna har inte kommit med några hållbara lösningar på problemen och antalet stiger nu istället för att minska.

Meros Camping, Foto: Mogge
Meros Camping, Foto: Mogge

Det är inte bara hemlösa människor som hittat till Meros. Här bor även herrelösa katter och en och annan hund. De hemlösa försöker ta hand om de utsatta djuren efter bästa förmåga. På något vis upplever man sig sitta i samma båt som djuren. Problemet är dock att man saknar ekonomiska resurser till att kastrera och vaccinera katterna. Det har gjort att de har förökat sig lavinartat. När det var som flest katter var det uppemot 60 individer. Som det brukar bli i kattkolonier av det här slaget har olika sjukdomar slagit till. Idag har beståndet minskat. De katter som finns kvar lider av olika sjukdomar och behöver vård.

 

Katterna på Meros, Foto: Mogge
Katterna på Meros, Foto: Mogge

Mogge brukar regelbundet besöka Meros camping för att lämna ut ihopsamlade kläder till de boende och mat till katter och hundar. Flera djuraffärer i Göteborg har skänkt mat. Han har även försökt engagera sig för att få ordning på kattbeståndet. Mycket av problemen med den ständigt växande kattskaran skulle löst sig om katterna blivit kastrerade. Trots att Mogge lagt mycket tid på att kontakta såväl myndigheter som olika organisationer i Göteborg har problemet ännu inte fått någon varaktig lösning. Under tiden har många katter dukat under av olika sjukdomar. Den hjälp som kunnat erbjudas har i bästa fall varit avlivning för att minska lidandet. Hälsovårdsnämnden har nu kopplats in och en sanering kommer snart att ske i området. 

Av: Lena

Datum för publicering

  • 2006-07-16

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-07-16 23:49 #1 av: mantrats

Välfärdslandet sverige. Alla utslagna på ett och samma ställe där de får förlita sig på varandra för att överleva. Brrrr..... jag ryser!

Förlåt dnna kommentar var nog OT.

//Rolf-mantrats

Anmäl
2006-07-17 00:58 #2 av: Lena

Rolf det tycker jag inte alls. Det där blir ju så tydligt i det här exemplet från verkligheten i dagens Sverige.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-07-20 01:07 #3 av: mogge9

 Det här är ett litet tillägg till mitt förra inlägg som Lena lade in i forumet,med det här vill jag tala om hur det jobbas för dom här katterna idag.Hej från mogge 20060719

Hej Det här inlägget kommer att handla om Meros som jag var och hälsade på igen,det blir många resor dit nu.  Nu är det mycket jobb oxå med alla katter som kommer att tas hand om av djurskyddsenheten här i Göteborg,det här gör man inte på en dag som ni vet. Jag har kontakt med en man som sköter Meros idag ,Jag vill oxå berömma den här mannen för det han gör på Meros,och det är vår allt i allo Carl-Thomas som ska ha ett stort tack för det arbete han lägger ner på Meros,jag beundrar det han gör ska ni veta.  Och vi har kontakt med varandra,och jag ger honom stöd vad han ska göra med de här människorna som bor där nu,för den delan kan jag ju.  Men att det är stökigt nu,det kan bero på att Jaen-Erik inte är där nu,och det är inga lätta gossar man har att göra med,men för det mesta så går det att ptata med dom,och det har jag ju inte någon svårighet med hi hi .  Med det som ligger mej varmt om hjärtat nu är att jobba för att djuren inte ska behöva fara illa mer,och hur det ska gå till vet jag inte nu,men jag återkommer senare med det.  Mycket mat till katterna hade jag med mej idag,kläder fick dom tidigare som ni vet.  Jag har nog inte något mer att skriva om nu,jo en önskan har jag,att Jaen- Erik kommer hem tidigare än han hade tänkt sej. tack för mej Hälsar Mogge 20060718   

Anmäl
2006-07-20 01:22 #4 av: Lena

#3 Hej Mogge!

Jag förstår att det är ett tufft arbete ni har därute på Meros camping med att lösa det för både djuren och människorna. Om det hade funnits kasterings hjälp att få redan på ett tidigt stadie hade mycket av katternas problem kunnat hållas borta. Vi får dock hoppas att det löser sig på bästa sätt trots allt.

Mvh Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-08-20 21:48 #5 av: mogge9

Hej! Idag har det inte varit någon rolig dag på Meros Camping,det var nog det hemskaste jag har varit med om,när vi pratar om hur djur har det,och i det här fallet är det katter,fy vad det här var jobbigt,jag visste ju om det men det var värre än så,nu kommer vi att placera ut kattfällor,för det går inte att fånga dessa förvildade katter,så imorgon tar jag upp det här med Åsa Ryden,att vi inte klarar av det här på egen hand,som läget är nu,vi måste nog ha mer hjälp att fånga alla dessa katter.  Och nu pratar vi om pengar mina vänner,för det här gör ju ingen gratis som ni nog förstår,och vad jag fick veta av en som bor där,så är det bortåt 50 förvildade katter,och det märks oxå att det finns många sommarkatter som är tama.  Så ni förstår att det är inget lätt jobb man har tagit på sej,men nu har man börjat så nu tänker jag fortsätta och se till att det här blir gjort innan vintern kommer,så det kommer att bli många turer till den här platsen ett tag framöver,och mycket telefonsamtal när man har med myndigheter att göra som nog alla förstår,i allafall när det gäller att få hjälp till det här.  Men ok jag kommer att fortsätta,men hur det blir vet varken jag eller dom på Meros i nuläget,men vi gör vad vi kan för de här katterna. Det här inlägget kommer även kattgrupperna att få ta del av,likaså det förra inlägget jag skrev.                           Hälsar Mogge som inte tyckte det här var roligt.

Anmäl
2006-08-21 01:41 #6 av: Lena

#5 Usch det verkar tröstlöst med situationen på Meros. Synd att Göteborgs kommun inte är lite mera vidsynt och öppen för nya metoder. Då hade det kunnat få ett betydligt trevligare slut än vad som det nu verkar bli.

Vet du vad som kommer att hända katterna sedan de väl blivit infångade? Kommer alla att avlivas rakt upp och ned? Eller beror det på "tillståndet" vad som händer?

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-08-21 11:05 #7 av: mogge9

Nu har jag varit i kontakt med Djurskyddsinspektör Hans Borgvall med anledningen av att dom som ska hämta katterna blir hotade,han kommer att ta upp det här med Åsa Ryden O Monica Jonsson i morgon.  Jag sa till honom att ni måste göra något åt det här nu vintern  är på väg,så jag vill att ni ska ta det här på allvar för det är levande djur vi pratar om,och det är som jag har sagt till er så är jag inte anställd på Meros,jag jobbar ideellt med det här,jag har inget betalt av Meros för det här jag gör,men nu är det inte mej det rör,det är katterna,och det är viktigt för mej att ni gör något nu.  Så i morgon hoppas jag att dom kommer fram till något om hur dom ska göra med det här.        Jag återkommer med vad som kommer att hända i morgon,idag har vi ju en begravning att tänka på.            Hälsar Mogge 20060821       

Anmäl
2006-08-21 11:40 #8 av: mogge9

Hej Lena och ni andra,tyvärr kan jag inte svara på det nu,hur många av de här katterna som kommer att leva,för dom är i mycket dåligt skick så många av dom går tyvärr inte att rädda,och dom flesta är ju förvildade så för dom fins det tyvärr inte mycket att göra som ni nog förstår.           Hej  Mogge9   

Anmäl
2006-08-21 12:09 #9 av: Lena

#8 Med TNR - metoden går det att komma tillrätta med förvildade katter. De boende på Meros skulle kanske kunna vara volontärer. Då får de en uppgift att fylla och katterna blir kvar. Sedan gör man även i TNR en bedömning hur sjuka katterna är. Vissa kan behöva avlivas pga att de är för sjuka.

Det är nämligen så med TNR att man kan vända negativa krafter till positiva. De som protesterar över att katterna avlivas brukar bli positiva och vilja hjälpa till om katterna kan räddas istället. Kan du inte nämna för djurskyddsinspektören att metoden finns? Skriv ut artikeln här från sidan.

//Lena

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-08-21 12:59 #10 av: mogge9

Hej igen Lena,tänk om det vore så som du säger va bra allt skulle vara,jag vet att du menar väl i det du säger.  Men då kommer genast ett stort problem Lena,vem ska betala det här för när jag pratar med djurskyddsinspektionen om det här,ni vet att det här kostar en hel del,vem är det som betalar,får man till svar.  Har du någon bättre lösning på det här,så är du välkommen och även ni andra i gruppen.                              Mogge9  

Anmäl
2006-08-21 16:14 #11 av: Lena

#10 Vem betalar kalaset nu? Vem betalar det nästa gång det uppstår problem i området? Det djurskyddsinpektören (kommunen) tänker göra nu är ju inte heller gratis. I alla de länder där man praktiserat TNR har det varit samverkansprojekt där olika krafter gått in och betalt en del var. Det har sedan visat sig att det i långa loppet blivit billigare än när man kört den traditionella metoden avlivning. Frågan är ju hur lång tid det kommer att ta innan det finns en ny kattkoloni på Meros om man "bara" avlivar katterna i den proteststorm som råder. Jag tror inte invånarna där slutar att mata katter. Jag tror inte heller att katter slutar att komma dit.

Göteborgs Katthjälp kan mycket om TNR och försöker få igång ett projekt i Göteborgsområdet. Djurinspektören borde ta kontakt med dem.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-08-21 19:47 #12 av: Pelusa

Javisst, ett bra svar, Lena!

Vem betalar alltså aktionen som pågår på Meros nu?
Och skruvar man inte till grundbulten så kommer problemet att återkomma igen och igen!

Förresten, är inte KKS inblandad alls i aktionen?

/Pelusa

Anmäl
2006-08-21 23:02 #13 av: Lena

#12 KKS kan säkert också vara med om de bara får veta att det här äger rum. Problemet med Göteborgs Kommun är att de inte alls är intresserade av andra metoder än de traditionella barbariska varianterna. Jag vet att ordföranden för Göteborgs Katthem för en ojämn kamp för att försöka få dem intresserade av TNR. Hitintills utan framgång. Men kampen fortsätter. Tyvärr finns det många kattkolonier i Göteborg.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-08-21 23:44 #14 av: mogge9

Hej jag svarar alla på det här vi pratar om nu,vi kanske inte kan rädda de här katterna som finns på Meros idag,men på lång sikt så kanske det kommer att lösas,om vi alla hjälps åt med det här med olika metoder som ni pratar om.               Mogge9 

Anmäl
2006-08-22 00:02 #15 av: Lena

#14 Ja problemet är ju att det tar en viss tid att mobilisera krafter och framförallt att få med sig kommunen i arbetet. Tiden löper emot oss med tanke på att katterna är svårt sjuka också. Men det är annars definitivt något att jobba vidare med.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-08-23 10:06 #16 av: mogge9
Hej! Lena,jag tänker bjuda med dej till Meros Camping,så att du med egna ögon får se hur det ser ut,jag tycker du lägger ner ett enormt arbete på det här med att katter ska ha det bra,fast vi ibland inte har samma uppfattning om hur katter ska bli omhändetagna i vårt samhälle,så får du en stor kram att du aldrig ger upp i den här frågan.  Så nu ordnar så du kan komma med mej och bilda din egen uppfattning om det du  och vi andra pratar om i det här ämnet,jag hör av mej till dej senare Lena.                  Hej Mogge9    
Anmäl
2006-08-23 11:13 #17 av: Lena

#16 Tackar för inbjudan! Det känns viktigt att besöka Meros och som sagt med egna ögon göra en bedömning av situationen där. Förstår ju att det inte är ett lätt ärende det här.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-08-23 13:49 #18 av: Hawknestgrove

Bra Mogge och Lena! Kan jag vara till någon hjälp på avstånd? Tidsmässigt så är det inga problem att ta sig till Göterborg, det märkte jag, men den ekonomiska biten är för svår att hantera, som ni kanske förstår. Men bomba mig med adresser och telefonummer och utkast på sånt ni vill ha utskrivet, som ni båda vet  har jag en sjutusan till vass penna, så jag ställer gärna upp på avstånd!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2006-08-23 15:53 #19 av: mogge9
Hej Gunilla.H.  Tänk att jag vet att du oxå vill djurens bästa, och att du ställer upp det vet jag min vän,men nu har jag fått mer folk som kommer att jobba mer med det här,och det har Hans Borgvall lovat som jag har pratat med idag.  Men tack ändå Gunilla.                Hälsar Mogge9
Anmäl
2006-08-25 01:57 #20 av: miranda1

Mogge, tror inte på att miljöförvaltningen bryr sig om katternas bästa. Det enda dem bryr sig om är att få bort dem pga det blir en "sanitär olägenhet" på Meros Camping. Det enda miljöförvaltningen kommer att göra är att fånga in katterna och avliva dem!  Göteborgs kommun är inte det minsta inresserad i att driva "modern" djurskydd där djurens rättigheter står i fokus.

Dem säger alltid att dem inte har pengar till att utöka djurskyddsarbetet, undrar hur det kan vara att Blå Stjärnans Djursjukhus i GBG får 80 000 kronor varje år i bidrag, från miljöförvaltningen, till att betala tomträtt. Enligt miljöförvaltningens jurist bor det ses som ett slags föreningensbidrag.....Vi på Göteborgs Katthjälp som sköter kommunens jobb får inte en öre. Fakturar från miljöförvaltningen får vi däremot. Hans Borgvall har varit på katthemmet i 10 minuter, veckan efter får vi en faktura på 3000 kronor.....

/Miranda 

 

 

 

 

 

Anmäl
2006-08-25 11:27 #21 av: mogge9

Hej Miranda det var ett tag sen vi hördes,jag vet att du inte tycker om myndigheter i deras arbete när vi pratar om djur,jag har jobbat med det här i över ett år nu,så jag vet vad myndigheterna inte gör Miranda.  Men nu bryr jag mej inte om det,nu är det katterna på Meros det gäller,jag ringer dom varje dag nu tills det händer något,och som jag har sagt tidigare så är det inte friska katter vi pratar om idag,men jag hör av mej om det här.                Mogge9   

Anmäl
2006-08-25 13:40 #22 av: miranda1

Hej Mogge!

Ja det var ett tag sen vi träffades hos Djurens Samarittjänst! Är DU nöjd med hur myndigheterna "ta tag" i problemet? Det tror jag knappt. Jag blir så irriterad på att de säger att dom inte har några resurser. Nej kanske inte efter EM friidrott, Göteborgs kalaset, Ostindienskeppet eller vad heter den där plankbåten, men det är ju mycket viktigare att Göteborg lämnar ett bra intryck i median än att sina invånare (djur och människor) har det bra. Dem här relativ oviktiga saker får kosta vad som helst, men att höja levnadsstandard hos behöviga människor och djur får inte kosta något!

Enligt djurskyddslagens §9 ska "ett sjukt eller skadat djur snarast ges nödvändigt vård". Avlivningen kan man knappt kallas för vård eller? Djurskyddsmyndigheten ser inte heller självändamålet med avlivning av hemlösa katter.

Kanske är det en bra ide att lämna in katterna hos Djurens "Vänner" i Göteborg, dem gasar gärna ihjäl dem! Kostar GBGs kommun ingen pengar heller!

Förlåt att jag låter så hård men man blir sååååå trött! Det finns ingen som undrar vad katterna vill.

Jag tycker att du ska kontakta GP och andra media för att få ut det här i allmänheten, tror att många skulle bli upprörd och kanske till och med vill ta hand om några katter! GPn har också gjort en reportage om Göteborgs Katthjälp som ska publiceras inom kort!

Vi hörs och lycka till,

/Miranda

 

Anmäl
2006-08-25 17:41 #23 av: Lena

#22 Ja visst blir man trött på det där " vi har inga pengar snacket" som myndigheten skyddar sig med jämt och ständigt och vill göra till en absolut  sanning. Pengar finns onekligen när man har lust och vill..... Jag blir även trött på att höra frasen "det är bäst för katternas eget skull att de dör". Dö vill bara en mycket svårt sjuk katt som då själv brukar dra sig tillbaka och gömma sig.

En artikel i GP skulle inte sitta fel!

Vad bra att GP gjort ett reportage om Göteborgs Katthjälp!

//Lena

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-08-26 00:49 #24 av: mogge9

Hej Igen Miranda.  Jag tackar dej för ett fint svar,och jag håller med dej i mycket du säger om vad myndigheter inte gör för djuren,det är katastrof hur dom förhalar frågor och svar när man skriver och pratar med dom. Men jag kan säga dej Miranda,jag har pratat med Hans Borgvall idag han lovade mej  att dom kommer att göra allt för att det här ska lösas så fort som möjligt,och jag svarade att jag kommer att ringa varje dag tills det här är löst,om jag märker att dom inte agera i det här,och en sak vintern är på gång så det är bråttom Hans.  Du får nöja det med det svaret Miranda från mej idag.                          Mogge9      

Anmäl
2006-09-01 17:09 #25 av: Hawknestgrove

Jag tycker, att vi alla skall tänka på MOgge och ge honom virtuella rosor för allt detta jobb han har lagt ner. I tre års tid har han helt på eget bevåg tiggt kläder till de boende och mat till djuren. Ingen organistation ligger bakom. Vad mer kan en ensam människa göra? Som sagt, i dag är det ca 50 sjuka, förvildade katter, som kommer att gå en vinter till till mötes.Katthemmen runt om i Sverige är redan överfulla, så vad ska vi göra? Även om det hade funnits plats, så finns inte karantänsplatser till alla dessa arma kissar. Vad som än händer där ute, så är det bättre än att det får fortgå och vi får inte racka ner på en sån fin människa som Mogge. Vi får inte glömma Barbro, hans fru i sammanhanget heller, hon kämpar lika mycket hon.Motsvarigheten har jag aldrig träffat på i hela mitt liv.All ära och heder åt såna människor!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2006-09-01 19:51 #26 av: Ankie

Mycket bra skrivit av dig Gunilla. Jag känner inte Mogge och heller inte hans fru men av det jag har läst här så tycker jag att han gör en beundransvärd insats för våra gemensamma vänner,katten. Det är tur att det finns människor som du Mogge, som har ork och viljan att kämpa i med och motvind. Orken tryter säkert många gånger för dig, kan jag tro för det är mycket motvind att kämpa för katter som är nödställd. Rosor i all ära säger jag med till en sådan herre som kämpar på så... 

Anmäl
2006-09-01 20:43 #27 av: Lena

#25 Jag tror nog ingen rackar ned på det Mogge gör, som naturligtvis är hedervärt på alla sätt. Däremot är många med mig arga på myndigheternas flata attityd i detta och många andra djurärenden. Det får alltid gå alldeles för långt innan de agerar. Sådana här saker kan lösas på andra sätt som vi sett av goda exempel från andra länder. Men det kräver ett engagemang på en bred front och är inget arbete för en ensam person.  Mogge med fru gör verkligen så gott de kan och mer därtill. Sedan är det en givande diskussion som uppstått i den här tråden tycker jag. Det kan säkert leda till friska tankar och en bättre situation för katter i framtiden. Dock verkar det för sent för de sjuka katterna på Meros.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-03 13:57 #28 av: mogge9

Hej! Alla glada och pigga människor så här på söndags förmiddagen,idag blir det full dag för mej.  Jag ska träffa Lena och hennes man idag,vi ska göra en liten på- hälsning hos Mirandas Katthem där är det öppet hus idag,sen bär det av till Meros Camping som vi har pratat om tidigare att Lena skulle få se själv hur det är där,sen vet jag inte om vi hälsar på hos Djurens Samarittjänst när vi ändå är i dom trakterna.        Hälsar Mogge9. 20060903     

Anmäl
2006-09-03 14:37 #29 av: Pelusa

Lycka till idag Mogge och Lena!
Vill gärna ha en rapport om hur dagen utvecklade sig framöver!Skrattande

/Pelusa

Anmäl
2006-09-19 01:41 #30 av: Lena

Idag är beståndet av katter på Meros åter igen uppe på runt 60 katter. Katterna är inte sjuka så som det gavs sken om tidigare. Det säger även djurskyddsinspektören Monica Jonsson som jag talat med idag. "Jag har inte sett en enda sjuk katt på Meros". Trots detta är den enda "hjälp" djurskyddsmyndigheten i Göteborg kan erbjuda att förmedla kontakter med jägare som kommer dit och skjuter av hela beståndet. De anser vidare att ansvaret helt och hållet ligger på fastighetsägaren samt de ägare som katterna i det här fallet saknar. TNR metoden är de inte alls intresserade av på Göteborgs Djurskyddsmyndighet då de anser att det är "att lämna katterna åt sitt öde". Nu vilar katternas öde istället i handen på en jägare som glatt tagit på sig uppdraget. De boende på Meros är på krigsstigen.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-02-18 01:49 #31 av: anebit

Jag hittade den här tråden i kväll.

Hur har det gått för katterna på Meros Camping?

//Ann-Britt

Anmäl
2007-02-18 11:26 #32 av: Lena

#31 Vi var ett gäng som var engagerade i att försöka rädda katterna. Först var fastighetsägaren med på noterna och vi inledde ett samarbete. Sedan ändrade de sig tvärt och tag saken i egna händer. Alla katter utom de 9 som ägdes av boenden på Meros försvann. Vi vet inte exakt vad som hände. Flera blev med all sannolikhet avlivade. Det påstås vidare att det inte var så många som runt 60 katter på Meros. Det var, menade man, ett felaktigt rykte som spridit sig. Idag ska de 9 som blev kvar vara kastrerade. Det är bara att hoppas att inte problemet uppstår igen så som det gjort flera gånger förut. Till saken hör att det är en svår målgrupp att samarbeta med eftersom många runt campingen har problem med sig själva och ibland kan uppträda hotfullt. (Tydligen anledningen bakom att fastighetsägaren ändrade ståndpunkt över natten). Hur som haver en mycket tråkig historia.  

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-06-21 10:26 #33 av: app.syl

Hur har det gått med detta är det fortfarande 9 katter där eller har det tillkommit fler katter sedan denna skrevs

 

MVH Malin

Anmäl
2007-06-23 16:05 #34 av: Hawknestgrove

Det är 9 st kastrerade katter kvar på Meros. De mår bra och får mat och blev kastrerade och IDmärkta i den vevan. Antalet 60 var inte sant, snarare någonstans mellan 20-30, en del sjuka. De som bor på denna camping är som sagt en grupp människor, som har väldiga problem. Det är således inte vanligt folk och inte en campingplats i ordets rätta bemärkelse heller. M a o inget ställe dit man tar familjen och spenderar semestern på om ni förstår....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.