Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
8. Kattens status/Djurskyddsfrågor

Vad är ett huskattliv värt?

2006-07-31 17:48 #0 av: Lena

Hur ser annonserna ut där privatpersoner säljer huskatter? Hur mycket vill de ha betalt? Hur ser utbudet ut? Den här studien baserar sig på de annonser som fanns införda på Blocket den 31 juli 2006 för Göteborgsområdet. Inte någon uppmuntrande läsning annat än för den som vill bli kattägare för en spottstyver.

Jag har gjort en studie av annonser där privatpersoner säljer katter. Jag har tittat på de annonser som fanns införda i www.blocket.se den 31 juli 2006. Mitt urval har bestått av annonser där man säljer huskatter och jag har begränsat mig till Göteborgsområdet.

Den 31 juli 2006 fanns det 133 annonser där olika säljare bjuder ut huskatter till försäljning. Blockat har infört regler som säger att kattungar måste vara minst 12 veckor vid försäljningen samt att inga katter får skänkas bort.

Av de annonser som jag granskat förekom inga där kattungar såldes under 12 veckor. Det fanns inte heller några annonser där katter uttryckligen skänktes bort. Däremot hittade jag 7 annonser där det inte fanns något pris angivet.

 

Foto: Linda Carlgren Foto: Linda Carlgren

 

59 procent av annonserna (78 annonser) erbjöd katter för 100 kronor styck. I de flesta av dessa fallen var det kattungekullar som salufördes. 77 procent av katterna såldes för mellan 100 - 300 kronor styck. Endast 14 procent (18 annonser) begärde 500 kronor och däröver. I samtliga fall där priset var 500 kronor eller mer angavs att katten/katterna var en korsning mellan en eller flera raser. Vanligast förekommande var inslag av Perser eller Norsk Skogkatt. I ett fall var det en oregistrerad Norsk Skogkatt som såldes för 1500 kronor. I bara 7 annonser var köpesumma 1000 kronor eller däröver. Det högsta priset som förekom var 2100 kronor.

I ingen av de 133 annonserna framgick om katterna var ID-märkta eller vaccinerade. Några äldre katter angavs vara kastrerade. När det gäller de äldre katterna var skälet bakom försäljningen allergi, flytt, tidsbrist eller att man helt enkelt hade för många katter. I ett fall hotades om avlivning om katten inte fick ett annat hem inom snar framtid.

Det stora flertalet av annonserna var försedda med en eller flera bilder på katterna. I några fall förekom det bilder på mer eller mindre nyfödda kattungar även om texten sa att de var 12 veckor gamla. Det fanns även flera annonser där såväl kattmamman som ungarna såldes.

Benämningen huskatt förekom inte i någon av annonserna. Om det stod något utöver ordet katt/ kattungar var det antingen bondkatt eller blandraskatt.

Den var inte särskilt uppmuntrande läsning att studera dessa annonser. Det positiva var dock Blockets nya regler som förbjuder att katter ges bort helt gratis, samt att de inte får säljes under 12 veckor. Det känns bistert att så många som nästan 60 procent av alla huskatter såldes för en hundralapp. Jämfört med en blandrashund som idag kostar några tusen kronor. Den som vill köpa sig ett mindre sällskapdjur som en kanin eller ett marsvin får också betala betydligt mera. (Hamster ca 125 Kronor, Kanin mellan 100 - 395 kronor, Marsvin ca 300 Kronor, Undulat ca 245 kronor priser från Zoo Center i Västra Frölunda). Vad får du annars för hundra kronor nu för tiden? Inte så värst mycket....

En påtaglig trend var att de huskatter där ursprunget angavs till korsningar mellan vissa raser genast hade ett högre pris. Detsamma gällde även långhåriga huskatter. Av detta kan man dra slutsatsen att katter som på något sätt anses kunna härledas till en raskatt genast får en högre status, detta trots att de är lika mycket huskatter som de i folkmun kallade bondkatterna.

Jag avslutar mina funderingar med några ord från kattstatuskampanjen: Vad är ett liv värt? En katt är inte en leksak. Den kräver mat, husrum, veterinärvård, daglig omsorg och kärlek. Det innebär ansvar. Trots detta får nog många mjukisdjur mera omsorg än de katter som skänks bort, överges eller säljs för en symbolisk summa varje dag. Så låg är kattens status.

Tänk dig för innan du säljer din katt! Våga ta betalt!

Relaterade länkar

Av: Lena

Datum för publicering

  • 2006-07-31

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-07-31 19:31 #1 av: Cammo

Jättebra Lena!

Det här var intressant, och förstås ledsamt! Detta enorma utbud på katter/kattungar gör att en del helt enkelt inte vågar ta ordentligt betalt... Tänk om man "inte blir av med katten/ungarna"!

När jag annonserade om mina hittekattsungar förra sommaren tog jag 500 kr. Det första folk frågade då, var om det var raskatter. Alltså var dom så ovana vid att man tog betalt, att dom var helt övertygade om att dessa missar vara raskatter. En del sa nej tack...pga av priset, men några tyckte det var helt OK. En kvinna som ringde ville att jag skulle leverera en katt till dom. "Men ni vill väl titta på dom och bekanta er med dom först?" Nej, då det behövdes inte "Jag har inte råd med busspengar ut till er...!" Suck..jag la på luren!

När det gäller Blocket så tror jag att dom faktiskt har en bra uppfostrande roll, att inga missar får lämna mamman innan 12 veckor! Sedan beror det på hur noga Blocket granskar annonserna. Det fungerade när jag annonserade, jag hade inte satt ut att mina småkissar var 12 veckor(oj då...) och fick bakläxa av Blocket! En liten test kan man säga, fast omedvetet! Skrev om annonsen och sedan var det OK!

Att betala bara hundra kronor för en katt, det är skamligt lite..men...kanske vi kan se det som en START för att lära folk i alla fall!

Men, med risk att vara tjatig, det enda som kan rädda katterna, som kan få katternas status att öka, grymt men sant, är att minska utbudet på missar!  Och det stavas

K A S T R E R I N G!

Hälsningar Cammo

Anmäl
2006-07-31 19:33 #2 av: mantrats
Dessutom har jag hittat en där det säljs "skogisar?" som är missbildade. "Har lodjurstassar" enligt annonsen. http://www.blocket.se/vi/8864098.htm?ca=5_s
Anmäl
2006-07-31 21:15 #3 av: Engla

Bra artikel! Hrm...märkligt att våra coola huskatter har så låg status!!

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis

Anmäl
2006-07-31 22:40 #4 av: Lena

#1 Håller med dig till 1000% Cammo! Det finns bara en hållbar lösning på allt det här. KASTRERING och inget annat! Fattar inte att folk inte begriper detta!!!

#2 Förskräckligt Mantras att de säljer missbildade Skogskatter också. Man kan ju verkligen gå in i depression för mindre. Vad tänker folk med! Sådant borde vara straffbart!

#3 Ja det är underligt att de inte värdesätts mera våra underbara katter.

Mvh Lena

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-08-03 18:10 #5 av: Lena

Har nu även varit inne och tittat på Enrico's annonsforum. Där finns inte de här reglerna om att kattungar ska vara 12 veckor och att man inte får skänka bort djur. I vissa annonser sålde 8 veckors kattungar. Det var även lite si och så med priset. Kändes inte alls seriöst.

http://kopochsalj.eniro.se/query?what=gti&category_name=Katter+%26+tillbeh%F6r&noimage=&ax=&search_word=&category_id=9040000&district_code=65

Deprimerande värre!

//Lena 

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-08-03 23:47 #6 av: vanessa
Kan bara säga suck. Sedan när jag får upp ångan igen så ska jag skriva både det ena och andra här. Bra artikel Lena.

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-09-07 10:11 #7 av: kerstin2181

Vissa av kattannonserna får man gåshud av, ex den om missbildade katternaHemlis här i Örebro, har vi tidningen Nerikes allehanda, och den stoppade vi all bortskänskes på katter, för en tid sedan, men nu skriver dom, 20kr- hemskt, att man kan köpa ett liv, så billigt, bara för nån slarvar, eller skiter i sina djur, bara dom blir av med domGråter eller så slänger dom ut dom, som denna kisse på bilden, när jag fick in henne, vägde hon 1,25kg, larver i baken, mager som en sticka, livmoderinflammation, mm mm

Anmäl
2006-09-07 13:46 #8 av: Jenna-Gun

Kan man inte skriva ihop en rekomendation till tidningarna och be dem vara mer seriös. Att de hjälper oss att höja kattens status.

Jag är inte så bra på att formulera saker i ord. men jag skickar gärna material till våra dagstidningar..

Jenna.

Anmäl
2006-09-07 22:56 #9 av: Lena

#7 Ja det borde vara ett kännbart fängelsestraff när någon missköter sina djur på detta hemska vis!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-07 23:47 #10 av: Engla
Har följt tidningen www.sydostran.se annonser de senaste veckorna och jag blir lika upprörd varje gång. Man kan ofta läsa att folk skänker bort kattungar vid 9 veckors ålder. Helt sjukt anser jag. Vad kan man göra åt dessa annonser?

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis

Anmäl
2006-09-08 17:54 #11 av: mogge9
husdjur kan kosta hundra tusen
Så mycket kostar ditt husdjur Visste du att en papegoja kan kosta ägaren över 300.000 kronor? Och att omkostnaderna för katten kan landa på 80.000 kronor? Dinapengar.se guidar husdjurssugna till de bästa och värsta djurköpen - här är hela listan.   Det här kan ju vara värt att veta om sin kompis och vän,men för min del så får han kosta vad som helst,dom är värda det och den bästa försäkringen ska de oxå ha.            Hälsar en djurvän  Mogge. 20060908
Anmäl
2006-09-10 16:24 #12 av: Jenna-Gun

RolfH har en länk till en affisch som säjer mycket.

Kolla in den underrubriken "Ny affisch"

Anmäl
2007-02-13 16:10 #13 av: Lena

Aktiverar denna artikel med tanke på en ny diskussion om annonser för katter som är till salu.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-02-13 20:06 #14 av: storAnnette

Håller med alla om att det är hemskt och orättvist mot just katter jämfört med andra djur.Det borde inte vara svårt att förstå att man enkelt slipper problemet med att "bli av med" kattungar om man kastrerar sin katt.

Häromdagen sålde jag iaf en huskatt för 1000 kronor och det var hon värd tycker både köparen och jag.Det är en kisse som hittades skadad och som bott hos mig två månader,hon har vaccinerats,kastrerats och öronmärkts så det blir ju ingen ekonomisk vinst för mig direkt men en desto större vinst för kisse vilket var mitt mål.

Den kattunge som nu bor hos mig,Tingeling,kommer inte heller att säljas för mindre än 1000 kronor om hon blivit kastrerad och märkt (hittills vaccinerad).Så är det bestämt av Xena och mig.

 

Anmäl
2007-02-13 21:04 #15 av: Lena

#14 Det är riktigt! Det bör vara ett ordentligt pris. 1000 Kr är ju inte dyrt när allt med kastrering och vaccination redan är gjort. Skönt när det löser sig så att de goda hemmen infinner sig! :)

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-02-26 11:25 #16 av: Lena

Puttar även upp den här gamla artikeln. Läste en insändare i SN helt nyligen som tog upp det här med att huskatter oftast är mer eller mindra gratis. Ett gissel som det är svårt att få någon ordning på......

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-02-26 11:40 #17 av: gubben

Det är inte klokt att katter skänkes bort på detta sätt. Ja, jag anser att man skänker bort dem när man tar 100 kr. Om man jämför med 1 krona tassen för ett antal år sedan så är det väl samma sak faktiskt eftersom hundra kronor nu är lika mycket värt som det. Jag föreslog en gång ett katthem att de skulle höja priset på sina katter, jag tror de tog 2-300 kr och talade om att där jag bor så kostar katthemskatter ca 1000 kr. Hon blev alldeles förskräckt och sa att då skulle ingen köpa katt av dem.

 Den allmänna uppfattningen är nog att katter ska vara gratis och när jag berättar att jag har betalat för de av mina som kommer från katthem så tycker många att "de ska väl vara glada över att någon vill ta hand om dem" och tycker att jag har betalat på tok för mycket! Jag tar alla chanser jag får att berätta om hemlösa katters situation och varför de ska kosta pengar och nån gång så trillar det nog ner en och annan pollett hoppas jag.

Sen har jag vid två tillfällen kostat på mycket dyr veterinärvård, ena gången gick det på 15000 för mig och 10000 för Agria och andra gången gick notan på 15000 (ca 5000 för mig). Bägge katterna dog i alla fall men jag tycker att det är självklart att de ska få vård när de är sjuka men tyvärr så är det många som inte tycker det eftersom "det ju går att få en ny katt gratis". Till saken hör också att jag inte har några pengar utan fick låna. Jag tycker alltså att priset på katter måste gå upp men så länge inte alla gör så så kommer ingenting att ändras tyvärr.

Anmäl
2007-02-26 12:16 #18 av: Alexej

Hej, jag brukar kolla kattannonser och hittade 2 annonssidor (eniro och annonsdirekt) och skickade de en kopia av blockets krav och bad de att införa samma sak hos de. Tycker också 100 kr är för billigt, men det är mycket värd om alla bortskänkesannonser försvinner. Har ej kollat om de har gjort det.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2007-02-26 12:34 #19 av: vanessa

Nu fick du mig att börja gråta. Det är det jag kämpar med varje dag, att folk ska inse och förstå att katter inte är slit och släng djur. Att de måste och ska vara mer värda än en nyckelring från macken. Det är de inte idag. Snyft. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-02-26 12:58 #20 av: catfoot

Ja, jag fick ett utbrott idag på affären jag handlar på i Söderhamn...Grrrrr Morrrr...Jag såg rött...4 stycken kattungar bortskänkes...Jag blev så arg, rev ner lappen från anslagstavlan, rev den i tusen bitar..Innan jag kom på, jag borde nog ha kolla telefonnumret å ringt upp personen...Å frågat hur man kan skänka bort djur...Men lappen var då redan i miljoner bitar....

 

Anmäl
2007-02-26 13:04 #21 av: Sidentass

#20 förstår precis hur du kände Catfoot, man blir alldeles förstörd när man ser detta elände till lappar..vet vid ett tillfälle då jag tog fram pennan o kluddrade dit några rader på lappen, skrev bland annat att kattungar tar man rejält betalt för..en annan gång tog jag o satte upp ett plakat gällande kattens status bredvid lappen ifråga..man blir som sagt alldeles förstörd när man träffar på detta elände:-(

Sidentass

Anmäl
2007-02-26 13:10 #22 av: Lena

#20 & #21 Bra att ni reagerar tjejjer. Metoden med att sätta upp ett flygblad om kattens status bredvid en sådan lapp är inte dum! :)

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-02-26 13:49 #23 av: catfoot

Ja, vilken ide...finns det någonstans där man kan hämta hem sådan, som passar att sätt upp..Skulle behöva, för jag misstänker att det sitter lappar på fler ställen...Då är det bra att ha med sig i bilen, å sätta upp....Jag ska till S-hamn igen i morgon, kan då sätta upp en lapp där den förra satt....

Anmäl
2007-02-26 14:31 #24 av: Alexej

Fick  svar från allaannonser som lovade att se över sina regler.

 

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2007-02-26 14:34 #25 av: Alexej

Menade annonsdirekt..

 

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2007-02-26 14:48 #26 av: gubben

§24 Kanonbra!!

Anmäl
2007-02-26 15:50 #27 av: Anna77

Jag mailade blocket när jag hittade en annons där det stod pris 100 kr och längre ner stod att blocket tvingade dem att skriva 100 kr men katten skulle skänkas så de blev av med den fort... FY vad ARG jag blevLedsen, blocket har godkänt denna annonsen,,,så jag mailade dem och de drog tillbaka annonsen och tackade för att jag på pekade detta!

Bara på dem, tidningar , eniro, blocket m m ju fler vi är och påpekar destu starkare är vi!

Jobbar på katthem, vi tar 900 kr och vi säljer många katter och nästan ingen säger något om priset!Glad

Anmäl
2007-02-26 16:01 #28 av: gubben

Nä det skulle väl vara själva fan om de protesterar mot 900 kr när de får en katt som är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt för det gör åtminstone de katthem som jag har haft kontakt med. Det är ju jättebilligt. Smyghöj lite till tycker jag för ni behöver väl alla slantar ni kan få in Skrattande

Anmäl
2007-02-26 16:07 #29 av: Alexej

#27 bra gjort Flört

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2007-02-26 21:11 #30 av: Lena

#27 Bra gjort! Håller med det är ju kanonbra att få en katt för 900 kr som redan är kastrerad och allt. Plus det här att man vet hur katten är via katthemmet erfarenhet. Det är värt mycket tycker jag.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-08-10 21:27 #31 av: Lena

Puttar upp den här artikeln om hur annonserna "katt till salu" såg ut i Blocket den 31/7 2006.

På tiden att göra en ny granskning och kanske över flera annonsmedier.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-04-04 16:39 #32 av: Alexej

Puttar upp

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2008-04-04 17:11 #33 av: majvi

Jag har annonserat i tidningen och glömde skriva pris, då mailade dom till mig att de hade lagt till att katten kostade minst 100 kr.Men jag sålde katten för mer.

Sen finns det fall där det gäller att hitta hem snabbt. Det verkar inte vara ovanligt att man måste hitta hem till många katter på kort tid annars avlivas de. Jag tänker då på djurskyddsärenden och inte på privatpersonerna som hotar att avliva sina katter om ingen vill ha dom. Katterna är värda så mycket mer men ibland kan man behöva sälja dom billigare bara för att de ska få leva.Men även om man säljer en katt för 100 kr behöver man inte sälja den till hem som inte låter bra.Fast visst skulle jag vara panikslagen om mina katter skulle hämtas av djurskyddsinsp. i morgon

jag önskar att fler kastrerade sina katter, då skulle de inte behöva skänka bort kattungar sen.

Anmäl
2008-07-19 14:22 #34 av: Lena

Puttar upp!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-04-08 16:08 #35 av: Alexej

Puttar upp!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-04-08 17:26 #36 av: Norrann

Ja herreminje,kastrering är det som hjälper!

Anmäl
2009-04-08 18:52 #37 av: Hawknestgrove

Ja vi har här i Strömstad blivit tvungna, ska man säga, att ha hand om försäljning av två kattungar i juni. HAde vi inte lovat det, så hade ägaren slagit ihjäl dem, och struntat i 14-dagarsregeln. De är väl ca 4 veckor i dag. Där har vi, p g a vår usla ekonomi inte möjlighet vad vi kan se idag, att vaccinera och kastrera. De står på vår hemsida så länge, till ett pris av 300 kr styck, varav 150 kommer att återbetalas om de kastrerar före 8 månaders ålder. Vi kommer att maska av dem och de övriga 150 kronorna ska vi försöka muta kattmammas ägare, så han kastrerar. Nej, inte samma som jag brukar prata om. Det finns fler kattsamlare i Strömstad.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-04-08 22:39 #38 av: monsi

putt!

Blandras valpar har sjunkit i pris om det gäller stora blandisar,

Förr kostade en blandis av stora raser minst 4000kr numera får man en för 500kr o lägreSkrikandes

Små blandisar stiger i pris där imot Suck!!

Katter har ökat lite men inte mycket

Över lag har djurs värde sjunkit både pris mässigt o som sälskap.

Många avlivar hellre än betalar vet ovavsett vilket djur det gäller.

Fler o fler anonser dyker upp med djur på ca 1,5 år som säljes skänkes bort av div orsaker.Rynkar på näsan

Hörde om en lag som vi svenskar borde införa, den innbär att det är förbjudet att avliva friska djur. Läste om den här på hitte katter kommer dess värre inte ihåg vem som skrev om den eller vilket land det gäller.Eller vad den innebär i sin hel het.

Borde införas någon lag ändring som upp muntrar folk att kastrera sina djur i stället för som nu de bara skiter i det för det är så dyrtFoten i munnen

Vilket det igentligen inte är om man ser på längre sickt. Hundar ex slipper en masssa sjukdommar om man kastrerar dem.

Pluss djuren o man själv slipper stressen vid varje löp.

 

Anmäl
2009-04-08 23:01 #39 av: Lena

#38 I Nederländerna och Tyskland finns det en lag som förbjuder avlivning av friska sällskapsdjur. Istället omplaceras djuren på djurhem.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-04-08 23:18 #40 av: Lilacbower

Vi fick våra två kattdamer gratis! Åhhhh, inte är de mindre älskade eller ompysslade för det! Men det var inom familjen visserligen.....

Anmäl
2009-04-09 12:02 #41 av: monsi

Tack! Lena. Vad inne bär dessa lagar tänker om man vill ex ta bort sin fullt friska 12 åriga hund för man ex själv har blivit sjuk o inte kan ta hand om den längre får man det i dom länderna??

Det är ju lite synd att omplacera en så gammal hund, medan katter verkar klara sånt bättre eftersom de inte är flock djur på samma sätt.

Kan inte vi här på forumet försöka komma på en bra lag eller liknade som  skulle uppmuntra kastrering???

 

Anmäl
2010-10-26 23:44 #42 av: Alexej

puttar upp

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-10-26 23:45 #43 av: Alexej

puttar upp

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-10-26 23:45 #44 av: Alexej

ObestämdFel felmeddelande hela tiden

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2011-06-11 11:40 #45 av: Lena

Den här atiklen skrev jag 2006. det finns även en uppföljare gjord 2007. Det skulle vara intressant att göra en ny studie 2011 och se om det har blivit någon förändring på området. En tendens som blivit allt vanligare senare tid är den så kallade blandrasaveln.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-04-22 13:30 #46 av: Lena

Puttar upp med tanke på en pågående diskussion om blocket annonser.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-07-21 10:05 #47 av: Lena

Puttar upp en gamal studie från 2006. Tyvärr har det inte blivit bättre även om Blocket satt gränsen 500:- 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.