Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
2. Hittekatter i Fokus

Hittekatternas eget djursjukhus

2006-08-22 01:20 #0 av: Lena

Finns det ett djursjukhus där även medellösa hittekatter är välkomna? Ja på Regionsdjursjukhuset Bagarmossen i Stockholm får varje år mellan 150 - 200 skadade och sjuka hittekatter vård och hjälp till hälsa och ett bättre liv. Änglar finns även för hittekatter!

Djursjukhuset Bagarmossen är ett av Sveriges största djursjukhus. Här är alltid öppet, dygnet runt, årets alla 365 dagar! Det grundades 1973 och ägs av Stiftelsen Djursjukhus i Stor-Stockholm. Stiftelsen driver även Albano djursjukhus.

Bagarmossen tar varje åt emot mellan 150 - 200 svårt sjuka eller skadade hittekatter. Katter som är så svårt sjuka att de är i behov av sjukhusvård och inte kan skötas av privatpersoner. När en upphittare lämnar in en sjuk eller skadad hittekatt tar sjukhuset över ansvaret för katten. Det yttersta ansvaret vilar dock alltid på polisen.

Bagarmossen kontrollerar om katten är ID-märkt och/ eller anmäld försvunnen hos polisen. De flesta hittekatter är omärkta och det är därför svårt att hitta eventuella ägare.

        

I de fall katten redan är död när den inkommer ordnar sjukhuset med kremering. Ibland är katten så svårt skadad att den av djurskyddsskäl behöver avlivas. Annars gör djursjukhuset vad de kan för att ge katterna erfoderlig vård och rädda livet på dem. Vården av hittekatter kostar ca 300 000 kronor per år. Det är medel som sjukhuset egentligen skulle behöva använda för sin egen utveckling. De känner ett stort ansvar och anser att någon måste sörja för dessa utsatta katter. Därför har man valt att göra den här prioriteringen.

När hittekatterna tillfrisknar omplaceras de i första hand   till personalen eller någon i bekantskapskretsen. Kända och betrodda kunder på sjukhuset kan också komma ifråga. Bagarmossen har även ett gott samarbete med Stockholms Katthem.    

Djursjukhuset vädjar till alla kattägare att ID-märka sina katter. Även innekatter kan smita eller ramla ut. 

Om du vill stödja Bagarmossen i dess arbete med hittekatter kan du lämna gåvor och donationer på:

Bankgiro: 5892-9464 

Stiftelsen är befriad från gåvoskatt.

Logga Stiftelsen 

Källa: Regiondjursjukhuset Bagarmossens hemsida: Bagarmossens djursjukhus

Relaterade länkar

Av: Lena

Datum för publicering

  • 2006-08-21

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-08-22 13:47 #1 av: Jenna-Gun

Tänk om det fanns fler sådana.

Anmäl
2006-08-22 18:32 #2 av: vanessa

Det finns fler sådana sjukhus. Vi har kontakt med många ställen som i sin tur levererar katterna till oss, efter vård, eventuell kastrering och id-märkning gjord. Men vi visste inte att man kan knata in med en skadad  hemlös katt och att den blir omhändertagen.

Dock lär de skygga katterna fortfarande inte få någon hjälp, för de håller sig inte framme och blir infångade. Men detta är bra. Fast då ska jag inte nämna vad bagarmossen kallas i folkmun... Det hänger verkligen inte ihop med detta. Men skönt att de bättrat sig och satsar på katternas välfärd.

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-08-22 21:22 #3 av: Lena

#2 Nej det är alltid problem det där med de riktigt skygga katterna. De som antagligen skulle behöva veterinärvården allra bäst.

Skönt att höra att det finns flera djursjukhus som hjälper hemlösa katter.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-08-27 16:40 #4 av: vanessa

Kom på ännu ett djurskjukhus som har samma princip - Ultuna i Uppsala. Detta lärde jag mig för några veckor sedan då en katt hade hittats norr om Uppsala, och upphittarna ringde mig och bad om hjälp. Eftersom vi har så fullt på katthemmet så föreslog jag föreningen Samvetet, men de hade något krångel. Då berättade en i Samvetet att Ultuna tar emot hittekatter. Vårdar dem, sätter in annons i Uppsala Nya Tidning, samt polisanmäler. Vad som sedan händer med kissarna vet jag inte, men gillar att de engagerar sig för dem. Vilket påminner mig om att jag måste kolla hur det gick med katten. Den hade en skada i ryggen som gjorde att den ine kunde gå ordentligt. Så troligen avlivades den. Måste kolla hur det gick.

www.djurhjalpen.nu

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-08-27 17:06 #5 av: Lena

#4 Mycket positivt! Jag har inte hört talas om att det sker något sådant på djurklinkerna här i Göteborg. I Amsterdam arbetade "vår" djurklinik mycket för hittekatter. De var även engagerade i olika projekt utomlands.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-08-28 01:52 #6 av: vanessa
Ja, för oss är en del veterinärer guld värda. Förutom att de tar hand om våra kissar så ger de oss rabatt på vården. Ibland så tror jag att vår huvudveterinär ibland glömmer att ta betalt. Och så veterinären som kommer till katthemmet och vaccinerar katter med mera. Henne får man påminna om att ge oss fakturor.

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.