Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
2. Hittekatter i Fokus

Besök hos katterna på Meros Camping

2006-09-09 22:33 #0 av: Lena

I Askim - en av de förnämsta stadsdelarna i Göteborg - ligger Meros Camping. En gång i tiden ett aktat semesterparadis, idag en plats för samhällets utslagna. Där finns även en stor kattkoloni på mellan 50 - 60 katter. Vissa ganska tama, andra mer förvildade. På Hittekattens dag den 3/9 gjorde vi ett besök på Meros Camping där katterna fick mat av Göteborgs Katthjälp.

Göteborgsstadsdelen Askim ligger vackert vid havet med höginkomsttagarnas villor på rad. Här bor inte vem som helst, Askim är känt som den förnämsta stadsdelen i Göteborg - en stad där segregationen är mycket påtaglig.

Katt på Meros Camping Foto: Lena
Katt på Meros Camping Foto: Lena

Men det finns något som stör den sköna idyllen. Det är Meros Camping som ligger vid Askimsbadet. På 1950 - 60 talet en aktad semsterby som badgästerna invaderade  sommartid. Idag har semesterfirarna för länge sedan flytt fältet och en helt annan kategori hyresgäster har flyttat in. Det är samhällets olycksbarn - de utslagna som inte fått bostad på annat håll som nu bor i den idag tämligen förfallna semesterbyn.

Vem vill ta hand om mig? Foto: Lena
Vem vill ta hand om oss? Foto: Lena

På Meros Camping bor inte bara utslagna Göteborgare, här finns sedan många år tillbaka även en ständigt växande kattkoloni.

Tack för maten Göteborgs Katthjälp! Foto:Lena
Tack för maten Göteborgs Katthjälp! Foto:Lena

Några av de boende på Meros försöker att mata katterna, men att kastrera och vaccinera har de inga resurser till. Nu ökar problemen i takt med katternas ständigt stigande antal.

Orientallika kattungar Foto: Lena
Orientallika kattungar Foto: Lena

Mogge har länge varit engagerad i katterna på Meros och bland annat haft upprepade diskussioner med djurskyddsmyndigheten i Göteborg för att få dem ta tag i problemet. Någon hållbara lösning har de inte kunnat presentera. På Meros är de boende nu ganska upprörda då de befarar att katterna kommer att avlivas. Det råder just nu en fientlig stämning mellan myndigheterna och folket på Meros.

Flera kissar som låter sig väl smaka av maten från Göteborgs Katthjälp. Foto: Lena
Flera kissar som låter sig väl smaka av maten från Göteborgs Katthjälp. Foto: Lena

På Hittekattens dag den 3/9 besökte vi katterna på Meros tillsammans med Mogge. Vi hade fått med oss flera säckar kattmat från Göteborgs Katthjälp, vilket blev populärt av de hungriga katterna samt den man som tagit på sin uppgift att mata dem.

En riktig charmör Foto: Lena
En riktig charmör Foto: Lena

Mannen har bott länge på Meros och har av föreståndaren nu fått som uppgift att mata katterna, samt hålla ett vakande öga på dem. Han säger själv att det är en stor glädje då han redan sett att de blivit både tamare och vid bättre hälsa. Han är även positivt inställd till att katterna blir kastrerade. Några av katterna har fått färglada band runt halsarna, detta för att visa för myndigheterna att de faktiskt är ägda av någon. En av katterna brukar sova i mannens säng på nätterna.

Trängsel runt "matbordet" Foto: Lena
Trängsel runt "matbordet" Foto: Lena

Under vårt besök räknar jag in drygt 20 katter. Enligt mannen finns det minst ytterligare 30 talet katter som gömmer sig under husgrunderna till de små gula stugorna. Dessa katter är förvildade och mycket skygga och brukar först komma fram på kvällskvisten.

Hungrig och högdräktig Foto: Lena
Hungrig och högdräktig Foto: Lena

Av de katter vi träffar är de flesta relativt tama. Det gick nästan att klappa dem även för oss tillfälliga besökare. Det rör sig om mycket praktfulla katter, flera långhåriga med ovanliga färger. Här finns även en kattfamilj som påminner lite om orientaler. Nästan helt vita med mörka fläckar och svansar.

Ytterligare en liten hemlös kisse som söker en matte/husse Foto: Lena
Ytterligare en liten hemlös kisse som söker en matte/husse Foto: Lena

Av de drygt 20 katterna är de flesta vid god vigör. De krämpor som kunde upptäckas var två katter med rinnande ögon, en med blomkålsöra och en med tovig päls. Alla som syntes åt med mycket god aptit. 7 katter är kattungar i en ålder av ca 3 månader. Jag ser även en hög dräktig honkatt.

Vem vill ta hand om mig? Foto: Lena
snälla ge mig ett gott hem! Foto: Lena

Det sägs dock att många av de förvildade katterna vi aldrig såg bär på sjukdomar och är i dåligt skick.

Sötare kan ingen vara... Foto: Lena
Sötare kan ingen vara... Foto: Lena

Vad ska hända med katterna på Meros? Det är möjligt att det finns vissa som är så svårt sjuka att avlivning är det mest humana. Av de drygt 20 katter vi fick förmånen att träffa skulle alla dock kunna omplaceras och få det goda kattliv de är värda. TNR skulle även vara realistiskt på Meros Camping. Det finns redan en engagerad volontär som skulle ta uppgiften på allvar med assistans och stöd från omvärlden.

Djurskyddsmyndigheten i Göteborg har hitintills varit mycket kallsinnigt inställd till TNR metoden. De menar att det är att att lämna katterna helt åt sitt öde. Istället förordar de att alla katterna skjuts av en av dem anvisad skytt. Den lösningen tilltalar inte de boende på Meros.

Namninsamling för katterna på Meros camping!

Det hat nu startat en namninsamling för att rädda katterna på Meros från avskjutning. Via länken nedan kommer du till den.

RÄDDA KATTERNA PÅ MEROS CAMPING!
Länken öppnas i nytt fönsterskriv på namninsamlingen!

Av: Lena

Datum för publicering

  • 2006-09-09

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-10 03:10 #1 av: vanessa

Oj. Gripande artikel. Jag håller verkligen alla tummar som finns att det ordnar sig för dem. Tänkte på en sak - kan man intr sponsra en kastrering. Så att säga om man lägger ut något som det här - Sponsra en kastrering av Meros katter. Och då kan vi alla hjälpas åt. Även katthem och djurskydd.

Om de har en veterinär som tar rabatterat pris på kastrering, så blir det billigare att få fler kastrerade. Okej, jag kanske låter förvirrad, men att vänta på bidrag kan ta hur lång tid som helst om man känner kommuner rätt.

Är det en idé?

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-09-10 13:05 #2 av: Lena

#1 Instämmer - kommunen är inte att hoppas på i den här frågan. Istället handlar det om att hitta andra mer praktiska lösningar. En är pengar till kasteringen. En annan är vård och tillsyn efter kastreringen. Ca 3 dagar för hankatter och ca 10 dagar för honkatter. Vissa kissar skulle man kunna fånga in för omplacering direkt efter kastreringen är gjord. Men det är just det praktiska hur man går tillväga på en ort med så lite katthemresurser som Göteborg. Önskar man själv hade haft större utrymme hemma - men så är det dessvärre inte.

//Lena 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-10 13:25 #3 av: Engla

Finns det inga katthem som kan ta emot några av dem?

Anmäl
2006-09-10 14:38 #4 av: Ankie

Men du vilka fina bilder på dessa vackra katter och vad fint skrivet. Det är väl toppen att någon som bor där har fått i uppdrag att mata katterna, då känner ju han att han har en uppgift att fylla. Jag håller med att TNR också låter som en vettig ide. Då får de ju bo kvar där hos de som har skött om de. De katter som du hade tagit kort på såg ju ut att vara i väldigt fint skick. Jag hoppas innerligt i mitt hjärta att det kommer till en lösning för dessa underbara varelser.

Anmäl
2006-09-10 15:19 #5 av: miranda1

Jag tycker att Göteborgs Djurskyddsförening ska komma med pengar, det har dom gott om! Dessutom sitter Åsa Ryden, djurskyddsinspektör i GBGs kommun som sägs "jobbar" med Meros Camping, i styrelsen där..... Även Anika Schenk-Sundström, stadsveteriär för GBG, sitter i styrelsen..... mycket märkligt att det endå händer ingenting när man både jobbar som djurskyddsinspektör/stadveterinär och sitter i styrelse hos en djurskyddsförening.

/Miranda

Anmäl
2006-09-10 16:19 #6 av: Lena

#5 Ja det är verkligen en mycket märklig situation det där! Jag ska ringa Göteborgs Djurskyddsförening under veckan som kommer och se om de kan hjälpa till på något sätt. Det finns även en hankatt där jag bor som behöver kastreras - en hittekatt - och det behöver jag hjälp med helt enkelt.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-11 03:40 #7 av: vanessa
Om kommunen nu tar sådan tid på sig att "hjälpa" till, är inte min idé ganska bra ändå. Man kan då inte ta in alla på en gång. Vilket är synd, men som sagt. Några åt gången. Om man har en snäll veterinär som hjälper till, så kanske de även kan ställa upp med burplats för de dagar som honorna behöver. Tills man ser att sårläkningen börjat och de inte slickar. Hanarna tror jag man kan släppa ut på en gång. En tanke bara. Speciellt som att det känns superviktigt det hela.

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-09-11 11:11 #8 av: Lena

#7 Alla ideer är jättebra Vanessa. Det är min bristande erfarenhet på området som gör att jag inte får ihop det i mitt huvud hur man ska bära sig åt rent konkret. (Har tyvärr aldrig arbetet på katthem vilket är en brist när man börjar engagera sig i ett sådant här ärende). Om vi säger att det löser sig med pengar för kastrering av ex antal djur, Hur gör man sedan?

Katterna behöver ju får vara någonstanns tills såren efter ingreppet läker. (3 dygn för hankatter och 10 för honkatter rekomenderas). Önskar jag själv hade haft utrymme hemma, men så är tyvärr inte fallet. Miljön på Meros är inte av den arten att man kan ha katterna inomhus där. Därför behöver vi någon som ställer upp med plats också.

Som jag ser det behöver vi vara ett gäng som hjälps åt omkring det här. Pengar är en viktig sak i sammanhanget men allt det andra runtomkring är minst lika viktigt. En sak som denna är inte precis något enmansjobb.

Alla goda råd är dyra som sagt! Att ta en katt i taget är också en lösning. Allt är bättre än inget.  

//Lena

 

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-11 12:43 #9 av: carpediem

Hej!

Jag blir väldigt rörd av att läsa artikeln....det blir jag jämt när jag läser/ser djur som inte har det bra.

Bra ide med sponsring av kastrering.....men oxå att kommunen kan ta sitt ansvar.....sjuka katter ska inte behöva lida i onödan!

Jag har själv en hittekatt och två till som ingen ville ha.....mina tre godingar!

 

Anmäl
2006-09-11 14:16 #10 av: vanessa

Vill bara så gärna att de räddas, även om det är en i taget. Det finns allt från burar som finns hos veterinärer, katthem samt de som håller i utställningar.

Då gäller det att ha plats för detta. På en liten yta kan man få in flera burar. Hittar man en yta, får man försöka låna ihop burar. Bara man lovar dyrt och heligt att burarna kommer att rengöras med alla konstens regler efteråt. Om man sedan även berättar att de som lånar ut kan få komma med på hemsidan, kanske en tidningsartikel. Vad vet jag. Prata med tidningen Kattliv och se om de kan följa er i fotspåren.

Yta. Ja, kanske ett garage, ett förråd, några friggebodar, en källare. Men om det är en yta utan utsikt, så bör man försöka piffa upp det hela så att de har något att se på och göra.

Så hur göra, ja, jag vet inte. Det är lätt att sitta här och drömma, men en annan att genomföra. Fast samtidigt så måste man sikta uppåt. Och är det så att man kan börja med kastrering så kanske kommunen inser att de håller på att tappa tråden och börjar då hjälpa till. Vad vet jag. Bara några tankar.

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-09-11 19:23 #11 av: mogge9
Hej! Lena,tack för en fin artikel om Meros,jag är glad att du fick se det här med egna ögon,men tack än en gång Lena jag kommer med ett fylligare inlägg senare.              mogge9 
Anmäl
2006-09-11 23:06 #12 av: mogge9

Hej Lena,för det första vill jag tacka dej för ett utomordentligt bra skrivet om Meros katter,det glädjer en som verkligen har jobbat med det här en längre tid,och jag har kontakt med dom nästan varje dag,jag vill att dom som bor där ska göra mer för dom här katterna,så jag ger mej inte.  Jag tycker oxå att vi har fått en viss spridning på det vi skriver om nu,och vi har ju Miranda som kan en del när vi har med myndigheterna att gör,och bara det är ju positivt tycker jag.  Jag har läst lite vad ni skriver om det här med Meros katter.  Jag vill bara säga till er att vi har ett tufft program framför oss,för det första har vi tiden vi har vintern vi har inga pengar vi har myndigheten som vägrar att ta sitt ansvar i den här frågan,jag säger bara hur många timmar har jag inte lagt ner för att få prata med rätt person,det är en del men det är inte mej det gäller det är katterna i första hand som bor på Meros.   Mogge9        

Anmäl
2006-09-12 01:34 #13 av: Lena

#12 Nej det är ju just detta att det är så mycket som ska till för att det här projektet ska fungera. Men man får kanske göra som Vanessa föreslår. Jobba med en katt i taget så länge... TNR hade varit ett teoretisk möjligt projekt om myndigheten varit lite mera sammarbetsvillig eller att man själv varit miljonär.

//Lena

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-12 02:18 #14 av: vanessa

Jag förstår att det krävs folk för att genomdriva detta projekt. Så börja från grunden och uppåt så att säga.

Gör rivlappar som ni sätter upp i området, ja, varför inte över hela GBG. Självklart ska det finnas någon bild med som är talande. I området, rikemansområdet som jag förstod, så gör ni lappar som ni stoppar ner i brevlådorna. På dessa lappar så ber ni om hjälp. Både till insamlandet av katter, samt veterinärräkningarna. Utöver det ber ni om hjälp till att förvara katterna under en tid. Det ska se ut som olika alternativ de kan hjälpa med, så att de inte tror att ni vill att de ska göra allt. Men det krävs så lite, för att det ska bli mycket.

Återigen - kontakta Kattliv och ber dem skriva om detta. Och så ska du Lena, skriva en artikel om vad ni vill uppnå och skicka till någon/några utvalda tidningar. Med bilder. Kan tänka mig att Metro skulle tacka och ta emot. Så skriv en artikel som är lite journalistisk i stilen, och går att korta av ifall de har en yta som de vill fylla. Men då måste artikeln vara anpassningsbar så att säga.

När detta är gjort, och givetvis så nämner ni i artikeln, högt upp, kanske redan i ingressen, om ointresset från kommun och myndigheter. Samt vad ni strävar efter och vill göra. Självklart ska e-ostadress finnas med och eventuellt telefon.

När detta är gjort, och på bana, så kommer nog de som visat ointresse öppna ögonen. För de brukar göra det när de inser att folk faktiskt tycker att de inte gör ett bra jobb.

Behöver du hjälp med korrande av lappar/artikel Lena, så kan du kontakta mig.

Åter några tankar från mig.

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-09-12 02:20 #15 av: vanessa
Förresten, en av katterna, på första bilden ser ut att ha ett halsband. Inbillar jag mig?

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-09-12 15:21 #16 av: Lena

#15 Tack för många bra ideer Vanessa!

Får dock för egen del ta lite i taget då min tid tyvärr är väldigt, väldigt begränsad just nu. Vi ska nämligen ned till Nederländerna och flytta det sist flyttlasset och sedan jobbar jag som en häst fram till flytten äger rum samt därefter. Men vi får jobba på sikt. Pga min egen begränsade tid behöver jag folk på plats här i Göteborg som kan komma till hjälp.

Mitt bidrag i arbetet för Hittekatternas situationen är i första hand att starta den här sajten och hålla den igång. Sedan kan jag göra punktinsatser och skriva en och annan artikel till tidningar. Men jag har inte möjligheter att vara den drivande i ett TNR projekt hur gärna jag än skulle vilja. Därför får vi försöka samla ihop oss först för att ha en grund att stå på. Men dina ideer är guld värda att ha med i baggaget den dag vi kommit lite längre. (Hoppas bara det inte är för sent då, får ångest när jag tänker på det).

Jag ska ringa myndigheterna när jag får en stund ledig på jobbet. Jag vill gärna ha min egen bild av deras inställning om jag sedan ska skriva om det.

Vissa av katterna har fått färglada band om halsen av mannen som matar dem. (Se artikeln ovan) En kisse hade tom ett elastiskt klockarmband på sig. Här gäller man tager vad man haver principen. Det visar i alla fall att den här mannen hyser stor kärlek för katterna.

// Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-13 10:30 #17 av: mogge9

Hej! vanessa,jag tycker du har många bra lösningar,men nu pratar vi inte om friska katter min vän,det är sjuka katter som jag tror inte någon vill ta hand om,så lappar kan vi glömma i det här fallet,för vad jag är inne på är att dom friska katterna blir oxå sjuka av att det finns så många dåliga katter,då kanske det är bättre att försöka att få iväg dom sjuka katterna,och sedan jobba för att dom friska kan få ett anat hem,det tror jag skulle hjälpa många katter och även de som bor på Meros idag.                     Mogge9   

Anmäl
2006-09-13 11:19 #18 av: Lena

#17 Av de drygt 20 katter som visade sig vid vårt besök den 3/9 var merparten kärnfriska. De sjukdomar som man kunde se prov på var ögoninflammationer (två katter hade rinnande ögon) och öronskabb (en katt hade ett blomkålsöra) samt en långhårig katt  som hade tovig päls. Alla katter åt bra. Hade det varit kattpest i kolonin hade de flesta katter redan varit döda. Det troliga är därför att det handlar om behandlingsbara åkommor. Man kan gott och väl börja med de friska tama katterna och få hem till dem. Om någon kunde ta en eller två katter i taget och hålla den/dem isolerade från andra katter tills den/de behandlas för öronskabb, ev. ögoninflammation, avmaskats och vaccinerats skulle det gå fint att börja med de friska sociala katterna. När det gäller de förvildade som inte visade sig får man naturligtvis göra en bedömning från individ till individ, sedan de väl fångats in.

//Lena

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-14 01:23 #19 av: vanessa

Och så kommer lilla jag igen. När jag menar lappar, så är det inte för att folk ska ta hem katterna. Utan för så många andra anledningar. Dels betalning, hjälp med infångandet, samt ev kanske det finns friggebodar som kan göras till tillfälliga hem för kissarna.

Jag tror att de flesta katterna har fullkomlig behandlingsbara åkommor. Och en snuva behöver inte vara den farliga kattsnuvan. Kattpest har de uppenbarligen inte - ännu. Hmm. Frontline till öronen. Vi kan kanske skicka ner lite till er när ni börjar få ihop det hela.

Ni anar inte vad dessa lappar kan göra. När till exempel någon katt som fått hem rymmer, så sätter vi lappar överallt inklusive i brevlådor. Helt utan hittelönserbjudanden. Och folk engagerar sig så mycket att man blir lycklig. Och alla katter har hittats. Så gör lappar senare, sätt ut dem och ni anar inte hur mycket vänliga djurälskande människor som finns runt omkring. En del kanske bara kan ge en burk mat, medan en annan har kontakter med en veterinär. Så vid tid och tillfälle, gör det. Ni kommer att bli positivt överraskade.

Förresten, lycka till med flytten, Lena.

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-09-14 01:42 #20 av: Lena

#19 Tack för dina upppiggande och uppmuntrande ord. Känner mig smått desperat ibland när jag tänker på dessa katter. Och jag är ganska övertygad om att flertalet av dem skulle kunna räddas till bättre liv om vi "bara" kunde få ihop det hela runtomkring.

#17 Mogge är det några katter som självdött på Meros sista tiden? I så fall vet du hur många det kan vara och hur det varit runtomkring det hela?

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-15 22:23 #21 av: mogge9

Hej Lena och ni andra som har skrivet om det här,jag tycker det är lite synd att vi inte träffades tidigare om dom här problemen på Meros och dess katter,nu tror jag att det tyvärr är försent för många av de här katterna,jag har kämpat mycket för att få det här att fungera med myndigheterna,men det är som att prata med en vägg när Meros katter kommer på tal.  Du säger oxå Lena att ett flertal katter skulle kunna räddas,men ta tag i det nu för det är bråttom,ni är så många katt människor i gruppen som jag tror har många års erfarenhet när det gäller att rädda en del av dom här katterna,men märk väl att jag sa en del.  Jag kan inte svara på hur många som har självdött,men jag vet hur många som har kommit där ifrån på ett sätt som jag inte vill prata om.  Jag har oxå ständigt  kontakt ´Monica och Åsa på Göteborgs Djurskyddsenheten om det här men det är trögt ska ni veta.                                      Mogge9        

Anmäl
2006-09-15 23:08 #22 av: Lena

#21 Visst är det så att flera katter skulle kunna räddas om vi bara blev många som hjälptes åt. Som ensamma personer kan vi dock inte göra så mycket. Det är ett för stort projekt för en eller två personer att gå iland med. Mitt problem är att jag jobbar heltid som sagt och knappt har någon tid över. Vad jag vet är vi inte så många som bor i Göteborg heller även om vi totalt sett är många kattvänner här på Hittekatter. Men om vi kan hjälpas åt att mobilisera krafter så visst går det att rädda katterna därute. Jag klarar det dock inte ensam även om jag hade önskat att så var fallet.

Vi skulle behöva ringa djurskyddsföreningen i Göteborg och höra om de kan sätta till pengar för kastrering. Hade tänkt göra det nu i veckan men fick inte tid över från jobbet.

Vad är det som hänt katterna som försvunnit?

//Lena 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-18 22:26 #23 av: Lena

Meros katterna; diskussion m djurskyddsinspektör

Jag har idag haft ett samtal om katterna på Meros med Monica Jonsson som är en av djurskyddsinspektörerna i Göteborgs kommun.

Enligt Monica har man ägnat mycket tid åt problemet med kattkolonin på Meros. De har varit där flera gånger och försökt identifiera ägarna till katterna, med blygsam framgång. Samtal har även förts med fastighetsägaren till Meros Camping. Ansvaret ligger enligt Monica inte på djurskyddsmyndigheten utan på fastighetsägaren samt katternas ägare. Djurskyddsmyndigheten kan hjälpa till med fällor samt transport av katterna. De förmedlar även kontakt med jägare, vilket även är vad de förordar - att katterna skjuts. Något annat har de inte resurser till då de enligt henne går på knäna och inte hinner med de löpande ärendena. Det ska nu finnas en jägare som förklarat sig villig att skjuta av katterna på Meros. Fastighetsägaren är även beredd att betala för åtgärden. TNR-metoden är Monica skeptisk till då man enligt hennes uppfattning då  lämnar katterna helt åt sitt eget öde.

Monica erkänner att situationen är djupt otillfredställande och önskar att de hade haft bättre möjligheter och förutsättningar att jobba med att höjja kattens status. Hon är överens med mig om att det primära är att få folk att ta ansvar för sina katter. Kastrera, ID-märka, vaccinera, sluta skänka bort kattungar samt tänka efter innan de skaffar katt. Hon var även positiv till mitt förslag om ökat samarbete med ideella krafter. Säger dock att de idag är så överhopade av arbete att de inte ens hinner fundera på utvecklingsfrågor. Tid för eftertanke finns helt enkelt inte i arbetet som Djurskyddsinspektör i Göteborg.

Katterna på Meros lever nu under dödshot och goda råd är dyra. Monica hade aldrig sett några sjuka katter på Meros. Där är vi överens. Katterna på Meros är inte alls i dåligt skick.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-21 01:01 #24 av: Lena

Idag den 20/9 startar det en namninsamling till förmån för Meros Katter. Det är Radisa som lagt upp namninsamlingen! Toppenbra!

RÄDDA KATTERNA PÅ MEROS CAMPING!
Länken öppnas i nytt fönster
skriv på namninsamlingen!

Tack i förhand till alla som skriver på namninsamlingen!

//Lena 

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-21 04:19 #25 av: Sessan1
Jag har som sagt skrivit på listan!
Anmäl
2006-09-21 11:59 #26 av: Lena

Snart är det 400 namn på listan! Tack till er alla!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-23 15:13 #27 av: Lena

781 namn på listan! Tack till alla som stödjer namninsamlingen!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-10-03 21:45 #28 av: Linda

Vad hjälper namninsamlingar på ett papper?

-Starta ett pg nr och jag lovar att sponsra, säkert många med mig.

Vänligen/Linda

Anmäl
2006-10-03 23:35 #29 av: Lena

#28 Det pågår även insamling av pengar. Fast just nu har vi fått ett bakslag tyvärr och det ser ut som räddningsauktionen kommer att bli avblåst. 

Namninsamlingen är ett stöd i ryggen för att visa att vi har många bakom vad vi gör. Nu har vi faktiskt fått drygt 1800 namn. Vi behöver det för att övertyga myndigheterna bla. Men visst är det som du säger viktigt med pengar också. Absolut.

Djurhemmet Tigerharen är aktiv i arbetet:

http://www.tigerharen.org/

Likaså Göteborgs Katthjälp:

Göteborgs Katthjälp

Tusen tack för ditt engagemang!

Kram Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-10-04 00:26 #30 av: Radisa
Linda du kan skänka pengar genom djurhemmet Tigerharen. www.tigerharen.org Pg 16 07 71-2. I nuläget kan vi visserligen inte garantera att vi kommer kunna hjälpa katterna på meros, så de som skänker pengar innan vi har klara besked måste vara medvetna om detta. Men pengarna går självklart till andra behövande djur om det skulle gå så illa att vi inte hinner rädda katterna på meros.
Anmäl
2006-10-04 06:21 #31 av: vanessa

Inlägget borttaget på inrådan av iFokus. /Lena

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-10-05 15:38 #32 av: [helenal]

varför samlas alla katter där?katterna ser väldigt friska och välmående ut på dessa bilder! gör de något att d är där då`?stör de folken eller?för om de trivs där e de väll ingen mening att avliva dem:(

Anmäl
2006-10-05 15:40 #33 av: [helenal]

men har dessa katter ägare som inte vill ha dem eller har de rymt???hur många katthem har vi i göteborg?vill även e  sthlm hjälpa till?

Anmäl
2006-10-07 14:19 #34 av: Lena

Inlägget borttaget på inrådan av iFokus. /Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-10-07 14:27 #35 av: AsaaP

 

Inlägget borttaget på inrådan av iFokus. /Lena

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.