Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Solskens- och molnhistorier

De Rode Kater - en tecknad katt från Holland.

2006-07-08 22:15 #0 av: Lena

I Nederländerna finns det en berömd seriefigur som heter den Röda Hankatten. Det är en högst personlig karaktär som egentligen är en riktig diva och så långt från de utsatta hittekatterna man kan komma. Han får vara med på sajten som god förebild för det goda kattliv som alla katter förtjänar att få leva.

I Nederländerna finns det flera kända kattprofiler av fiktivt slag. En av de mer kända är De Rode Kater. Eller den röda hankatten i Svensk översättning.

 

 

De Roda Kater är en högst personlig katt som är medelpunkten i en stor familj. De Rode Kater är en skapelse av Jan Kruis - en av Nederländernas mest kända tecknare. De Rode Kater är den mest kända av karaktärerna i 'Jan, Jans en de kinderen' - en tecknad serie som getts ut i 27 album.

 

 

Röda kattens bästa vänner är taxen Lotje och siamesekatten Loedertje.

 

 

Den här katten kan liknas vid en diva och har egentligen inte mycket att göra med de mer utsatta hittekatter som den här sajten egentligen handlar om. Jag ville ändå presentera den här högst personliga figuren. Det är nämligen så här jag tycker alla katter ska få ha det - att bara leva ett gott kattliv i alla sina dagar.

På De Rode Katers hemsida delar Jan Kruis frikostigt med sig av dessa bilder som clipart. Du kan ladda hem dem gratis till din egen hemsida.

Länk: http://www.rodekaterpagina.nl/index.html

 

 

 

Av: Lena

Datum för publicering

  • 2006-07-08

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-07-09 01:20 #1 av: Pia

Jag har faktiskt en mugg med kisse ifråga på, tror jag köpte den i Holland eller Belgien, men jag visste inte att det var en sådan "inarbetad" figur.

Anmäl
2006-07-09 01:55 #2 av: Lena

Kul att du har en sådan röd katt där hemma! Jo han kan allt dyka upp i alla möjliga former den där sköna filuren. Själva har vi honom som stor plysch katt här hemma. Det var ett loppmarknadsfynd som jag inte kunde motstå.

MVH Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-07-09 02:09 #3 av: Pia

Det förstår jag, jag vill minnas att jag stod och fingrade på något i plysch där också, men det bidde bara en mugg...:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.