Annons:
Etiketterhittekatterartikel
Läst 8824 ggr
Lena
2006-07-10 15:09

Hittekattens Dag den 2:e september

Hittekattens dag firas första söndagen i september. Det är en ny tradition som bara är två år gammal. Förhoppningen är dock att det ska växa till sig och kunna bli något riktigt stort av den här dagen. En dag när alla hittekatter och katthem får stå i centrum.

'Hittekattens Dag' var en idé som började ta form våren 2005 i webbgruppen Kattgruppen. Först vara det tänkt som en dag när alla hittekatter skulle få en födelsedag. Idén utvecklades efter lite diskussioner på andra forum. Det kom kloka förslag om att det skulle kunna bli en dag när alla katthem och hittekatter får stå i centrum. En dag som får en plats i almenackan och där vi alla hjälps åt att slå ett slag för huskattens ställning. Med tiden skulle det ju faktiskt kunna bli något riktigt stort av det.

Grafik: Jenna-Gun

Grafik: Jenna-Gun

Vi hade lite olika förslag om vilken dag som skulle vara lämplig. Efter att frågan varit uppe ytterligare en gång för diskussion har vi nu fastnat för första söndagen i september.

Nu försöker vi hålla den här diskussionen vid liv för att fylla Hittekattens Dag med innehåll. Alla ideer är välkomna!!!

 

Första Hittekattens Dag ägde rum söndagen den 4:e sseptember 2005. Men denna första upplaga av Hittekattens dag hann inte få så mycket innehåll utan blev mera ett startskott inför det framtida arbetet. Andra gången 3:e september 2006 hade flera katthem öppet hus och det började hända lite olika saker. Snart är det nu dags för 3.e upplagan av Hittekattens Dag som 2007 äger rum den 2:e september.

Var med och forma Hittekattens Dag! Välkommen att lämna förslag och ideer för innehåll!

Relaterade länkar

Av: Lena

Datum för publicering

  • 2006-07-10

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
Radisa
2006-07-12 01:56
#1

Jag tycker att det hade varit ett strålande tillfälle att pusha alla våra kommuner att ta sitt ansvar och ge bidrag till sina katthem! Hade man gjort en riksomfattande grej av det hade det förhoppningsvis gett lite mediauppmärksamhet också. Det är ju en himla viktig fråga som borde jobbas mer med! Jag kan tänka mig att layouta material som flygblad och namnlistor, har ändå tänkt att göra till Tigerharen för tillfället. Enda insatsen som kan behövas är ju lite namninsamling och kanske nått slags "jippo" på stan under just dagen. Sen kan man ju även samordna att alla går till sitt kommunkontor (eller var man bäst lämnar in naminsamlingen) på samma dag, men söndag antar jag att det blir svårt.

Lena
2006-07-12 02:04
#2

Det låter jättebra tycker jag! Några som borde vara intresserade är bostadsbolagen. De lägger ju redan nu mycket pengar på de problem som hemlösa katter vållar i många bostadsområden. Tyvärr blir det mer destruktiva metoder som avskjutning. Stockholms Kattkasteringsgrupp har lyckats bra med flera kampanjer där Bostadsbolag istället varit med och sponsrat kastreringskampanjer som ägt rum i olika bostadsområden.

Ja vi får suga vidare på olika goda ideer som vi kan ta och genomföra på den här dagen.

MVH Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Faxlin
2006-07-16 02:56
#3

Om jag får komma med en ideé som ni säkert redan tänkt på men i alla fall.
Om man denna dag ser till att alla katthem är bemannade och dessutom vänder sig till alla lokaltidningar som får komma och göra reportage om de stackars katternas öde denna dag. Så kanske det finns fler som öppnar sitt hem för dessa katter och katthemmen kan bli så gott som tomma (med undantag för de med ungar som inte kan flytta än) och de även kan hjälpa dem som står i kö. På det sättet kanske man slipper så många som står i kö för att få komma in. Eller, kanske inte. det fylls nog på rätt snabbt. men i alla fall. Det fungerar ju på hundar, borde kunna fungera på katter också.

Att de på kattehemmen kanske får fler som kan hjälpa till. Att fler kan komma med idiell hjälp liksom. Kanske kan man övertala några veterinärpraktiker att sponsra lite behandlingar för att underlätta för katthemmen.
Foderföretag som skickar ut hjälp. Andra affärer, Apoteket, kanske man kan få att sponsra lite avmaskningsmedel och sådant.

Ja, förlåt mig, nu spårar jag ur igen. Men jag är hopplös på det där med att söka sponsring hos företag. Generad
Kanske för att jag själv skulle vilja ha råd att hjälpa alla men inte har det.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Lena
2006-07-16 13:47
#4

#3 Kanonbra ideer som du har Åsa! Och det där med att söka sponsorer är absolut inte fel. Som privatpersoner har vi ju begräsande resurser medan företagen kan hjälpa till på ett helt annat sätt om de bara själva får ut något bra av det.

Mvh Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

evangeline
2006-07-16 14:19
#5

Och så har vi ju då alla stackars katter som valt att bli hemlösa i fel ände av landet……..Men vi är några i norr som klurar och funderar på vad vi ska hitta på, jag, Cammo mfl. Tänk om vi skulle inbjuda tidningarna att komma och intervjua oss där vi bor så får de själva se hur många hemlösingar vi har bara på ett område? Just nu matar vi 5-6 stycken varje dag. Med bara sjukpension i fickan blir det onekligen lite knapert.

Evangeline som snodde lite tråd, f-låt. Jag blir bara så desperat att inget händer i norr. Men vi kämpar!

mantrats
2006-07-16 14:56
#6

När det gäller sponsring, av framförallt kattmat från de stora tillverkarna så brukar de ju ställa upp. Men det är ju svårt för de privatpersoner som ur sin egen ficka matar hemlösingar att bli sponsrade, då foderföretagen inte är lika villiga att sponsra just privatpersoner. Det är med anledning av det som jag fick en idé. Ännu en uppgift till kattambassadörerna. Om några från olika platser i sverige kontaktar företagen och anger att de är kattambassadörer genom Hittekatter iFocus och att de tar emot den sponsrade maten (eller vad det kan vara) och sedan hjälper till att distribuera den till katthjälparna.

Tycker ni att det låter krångligt, eller är det en idé att bygga vidare på.

//Rolf-mantrats

Annons:
Lena
2006-07-16 15:59
#7

#5 Hej Evangeline! Jag har förstått att ni har det särskilt svårt där uppe i norr. Bistert klimat och knappt inga katthem gör ju inte saken bättre. Du får använda hur mycket utrymme du vill här i Hittekatter! Ni kan skriva en artikel också där ni berättar om hur situationen ter sig.

#6 Din idé är jättebra Mantras. Den ska vi absolut spinna vidare på.

Mvh Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Lena
2006-08-20 18:16
#8

Tiden rusar fram! Om bara två veckor är det Hittekattens Dag, söndagen den 3:e september med andra ord.

Inte så lätt att få igång några riktigt stora arrangemang tills dess. Startstreckan är dessvärre lite för kort. Däremot kan vi ju alla hjälpas åt att annonsera med bladen från kattstatuskampanjen den dagen.

Sedan får vi arbeta vidare med att göra Hittekattens Dag till något större till nästa år.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

brutt
2006-08-20 21:06
#9

Jag tycker Mantats ide om sponsring till de som hjälper hemlösa katter är ett föredöme det måste bli erkänt att alla kanske inte har råd att hjälpa ur egen ficka och något måste göras åt det för katternas skull.Att inget göra är det sämsta alternativet.

Lena
2006-08-20 22:18
#10

#9 Absolut en mycket bra idé. Överhuvudtaget tror jag på Cammos idé med kattambassadörer. Vi får försöka skriva ihop en artikel om det här med kattambassadörer och vad det går ut på. Det gäller att bygga ett nätverk där vi blir många som hjälps åt att dra vårt lilla strå till stacken. Det är viktigt att det inte blir för betungande eller för krävande ekonomiskt för då är det lätt hänt att många backar och att andra sliter ihjäl sig för att inte orka så länge.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

vanessa
2006-08-22 17:51
#11

Hej. det var ett tag sedan sist, då jag varit sjuk (och är fortfarande). Men detta med hittekattens dag kan man inte nonchalera. Så jag kommer att sitta ute på katthemmet med kaffe i beredskap ifall någon vill komma och hälsa på. Dock blir det utan allt för mycket förarbete utan mer som en vanlig dag på katthemmet. Antar att det fungerar också :-). Får se om fler i föreningen kan dyka upp och hjälpa till.

Tiderna lär väl bli 13-16 för då är morgonpasset avklarat, och kvällspasset har inte kommit ännu.

Orkar inte lägga ner så mycket mer energi just nu, men ska fundera på innehåll också. Så jag är med på banan.

www.djurhjalpen.nu

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Lena
2006-08-22 21:27
#12

#11 Själv är jag också lite på efterkälken efter vår flytt från Amsterdam till Sverige. Vi har dessutom ett flyttlass kvar att göra. Därför har jag inte hunnit med att dra mitt strå till Hittekattens dag som jag skulle vilja. (Jobbar ju heltid också) Men jag tänkte sätta upp lappar i närområdet från Kattstatuskampanjen. Göteborgs Katthjälp har öppet hus den 3/9. Vi får göra det vi orkat och sedan arbete för ett större program år 2007.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

johnnys girl
2006-08-25 00:33
#13

 Hade totalt glömt bort denna händelse, Illa med tanke på att jag ska fungera som någon sorts "propagandaminister" för Stockholms katthem. (Skäms).Generad
Men ibland ska man ha bonntur,Cool vi har beslutat att genomföra ett försök under hösten med en sort "mini-öppet-hus" på katthemmet den första söndagen i varje månad.

Vi startar den 3:dje September med att slå upp portarna för Café Katt. Mellan kl. 14.00-17.00 kan man komma och kika på katter, ta en fika och prata katt med oss som jobbar på Katthemmet. Tanken är att det kan bli en trevlig söndagsutflykt för många kattälskare och katt-köpare. Och om man inte är ute efter att köpa en katt kan man kanske hitta något spännade i vår shop istället.
 Så temat för vårt första Café Katt blir självklart hittekattens dag. Och alla ni på forumet som har möjlighet är naturligtvis välkomna att fira alla hittekatter med en fika på Stockholms katthem

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Annons:
Lena
2006-08-25 17:45
#14

#13 Vilken dunderbra idé med Cafe Katt! Det tror jag kommer bli en riktig succé.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Cammo
2006-08-25 18:38
#15

Café Katt…vilken lysande idé! Det skulle finnas ett sådant café i varje stad! Har ni gjort någon logga ännu? Jag vet att det finns många idérika och duktiga grafikskapare här… Kanske någon som vill göra ett förslag?

Tänk att få sitta och fika, prata katt och ta en rundtur bland missarna!

Funderar själv så det knakar hur man skulle kunna uppmärksamma denna hittekattens dag… Men det blir garanterat en ny omgång med affischer som kommer upp i samband med denna dag!

Och Lena…visst vill vi ha en logga även till Hittekattens Dag? (finns kanske redan??Generad) Man kan ju ha flera olika förstås, så varför inte sätta igång och skapa, alla fantasirika och duktiga bild och grafikfixare?

//Cammo

vanessa
2006-08-26 04:27
#16

Nu har jag alldeles enväldigt beslutat att vi ska fira "hittekattens dag" på Djurhjälpen, så jag kommer att vara där och möta de som eventuellt kommer. Men denna gång blir det inte en massa reklam innan, utan mer en lugn dag i katternas sällskap. Självklart så bjuder jag på kaffe och eventuella ihoptiggda bakverk. Så de av er som inte har fullt upp själva med hittekattens dag är självklart väldigt välkomna kl. 13-16.

Älskar idéen med Cafe katt. Kan man få sno idéen? Fast kalla det något annat självklart. För vi är i fas med att ha mini öppethus också. Fast vi har skjutit lite på det till hösten, för att alla ska vara på plats igen efter sina semestrar (vi själva alltså). Vi kommer dock troligen ha det två gånger i månaden. Fast vi får väl se om vi orkar :-).

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Lena
2006-08-26 15:12
#17

#13 & 16 Ni är så framåt och duktiga uppe i Stockholm med nya ideer och seriös verksamhet! Cafe katt är verkligen en bra idé som kan användas på alla katthem tror jag. Eller vad säger ni på Stockholms Katthem? Är det okey att stjäla er utmärkta idé?

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

johnnys girl
2006-08-26 20:44
#18

Vanessa-klart du får sno idén med Café Katt. Själv tror jag stenhårt på den idén. Både för att hitta nya hem till katterna och för att få in lite pengar till verksamheten.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Jenna-Gun
2006-08-26 22:01
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#19

Här kommer en bild som kanske kan vara något för denna fina dag.

HITTEKATTENS DAG

Kram Jenna

Lena
2006-08-26 22:22
#20

#15 & 19; Bra idé Cammo det där med en logga till Hittekattens dag. Den är jättefin den du gjort Jenna!

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
Cammo
2006-08-26 23:07
#21

Jenna!

Jättefin logga! Får man "ta" den till Svenska huskatten när vi ska fira dagen?

Kram

Cammo***Jenna…Michelina vandrar igen…:(

MariannE11
2006-08-26 23:20
#22

jättefin…. vad duktig du är jenna…..Glad

våga vägra golf o fiskbullar   o håll dej in i  det längsta med facebook
http://juliafnulia.blogspot.com/

vanessa
2006-08-27 01:41
#23

Jag är så fräck så jag hade redan snott den och hoppas på att den kan komma in på vår hemsida. Håller på att samla info för kommande uppdatering. Så jag kanske ska kolla om det är ok för dig? Är det okej?

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Jenna-Gun
2006-08-27 16:53
#24

Varsågod . den är till alla.

Är det någon som har en ide om hur Cafe katt loggan, ska se ut så skriv en rad.

mailto://gunohgrenastrom@hotmail.com

Bella-Maria
2006-08-28 02:39
#25

Man kan också stå ute på stan, på torget, samla namn, pengar, (som sänks till katthemmen) sälja lotter osv. och informera folk om hemlösa katternas situation.

Lena
2006-08-28 11:04
#26

#25 Bra förslag alltihopa! Jag funderar bara på hur det är med reglerna när man samlar in pengar? Behöver man inte ha något tillstånd eller liknande för att få göra det? Det är ju alltid lite känsligt när det kommer till pengar. Jag tror även att det är vissa bestämmelser när man säljer lotter. Ni som har erfarenhet av detta - är det något man måste tänka på?

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

vanessa
2006-09-01 01:15
#27

Jag minns inte riktigt hur det är med lottförsäljning, men har för mig att man måste vara med i en förening bland annat. Så inte varenta tomte går runt och lottar ut saker. Hmm, vi kollade ju upp det när Carola skulle lotta ut sina kattungar. Vilket var en av sakerna hon föll på.

www.djurhjalpen.nu

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Annons:
anebit
2007-06-25 18:18
#28

Bara 2 månader kvar till Hittekattens Dag den 2 september 2007.

Kastrering är Aoch O i arbetet med att minska på de hemlösa katterna

vanessa
2007-06-25 19:58
#29

Snälla. jag orkar inte. Suck att vara evenemangsansvarig. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

johnnys girl
2007-06-25 21:52
#30

Vi tänkte faktiskt slå ett slag för att lansera Hittekattens dag som begrepp i och med kampanjen. Vi tänkte oss en avslutning på hela kampanjen med att fira Hittekattens dag med Öppet Hus och en del evenemang kring det på katthemmet försat söndagen i September.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

vanessa
2007-06-26 03:09
#31

Jag vet. Vi gjorde det förra året också. Och så var vi ute i affärer här i norrort. Men ibland så blir man så trött :-). Så först så stod jag fredan, lördag i djuraffär, sedan söndagen på det öppna huset. Vi har banne mig ett dubbelt heltidsjobb, eller hur? /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

johnnys girl
2007-06-26 10:54
#32

Först har jag ett avlönat heltidsjobb och sedan känns det som om jag har minst två heltidsjobb till på Katthemmet.

Men, men, det som inte dödar, det härdar.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

anebit
2007-06-26 11:23
#33

#31 och #32   Jag önskar att jag bodde i Stockholm då skulle jag hjälpa er.  Jag vet att önskningar inte är till nån hjälp men tanken är god..

Kanske jag kan åka upp till Stockholm den 2 september och bistå er?       Återkommer om det senare…

Kastrering är Aoch O i arbetet med att minska på de hemlösa katterna

vanessa
2007-06-27 02:26
#34

#33 Det vore trevligt om du kunde hjälpa oss, men då måste jag och Johnny Girl först slåss om vilken förening som får din hjälp :-). Fast som du märker så är vi vänner så att säga. Så det blir nog inget vidare slagsmål.

Sant, det som inte dödar, det härdar. Och jag skulle inte ge upp kattsvängen så länge det finns katter som lider. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Annons:
Lena
2007-07-23 14:56
#35

#30 Toppenbra idé Johnnys Girl!

Vi i Västra Götaland får oskå försöka hitta på något den dagen. Förra året hade ju Göteborgs Katthjälp öppet hus. :)

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

rulda
2007-08-16 18:35
#36

puttar upp då dagen närmar sig

miranda1
2007-08-16 18:51
#37

ja! öppet hus på Göteborgs Katthjälp söndag den 2 september! :)

miranda1
2007-08-16 18:51
#38

ja! öppet hus på Göteborgs Katthjälp söndag den 2 september! :)

Lena
2007-08-16 21:15
#39

#38 Då ska vi försöka komma och hälsa på som förra året! :) Måste skriva om den här artikeln lite föresten.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Engla
2007-08-16 23:46
#40

Oj, det är ju snart! Verkligen en bra idé med en sådan här dag, för det behövs!

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis

Lena
2007-08-17 07:25
#41

Har nu uppdaterat texten lite i artikeln.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
vanessa
2007-08-17 15:03
#42

Och för er som missat så har vi på Djurhjälpens Katthem som ligger i Vaxholm hittekattens dag den 1 september. Det blir en full helg för oss, så för att sakerna inte skulle krocka så fick vi ta en dag tidigare helt enkelt. Men har även öppet där den 2 september, för öppen visning av kissarna. Men då ingår inte bjudfika, och annat bus som den 1:a. Hoppas se massor av er där. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Engla
2007-08-25 21:13
#43

Puttar upp!

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis

Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: