Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
3. Katthem i Fokus

Stockholms Katthem - artikel och TV reportage.

2006-07-12 18:06 #0 av: Lena

Läs artikel och titta på TV-reportage från Stockholms Katthem. Katthemmet är redan nu överfullt och 70 katter står på kö. På kontoret bor just nu fem kattungar som hittades i ett parkeringshus där de lämnats att dö i en igentejpad tvättkorg.

Den 11/7 var det en artikel om Stockholm Katthem i Aftonbladet. Samma dag sändes även ett reportage om Katthemmet på TV4.

I artikeln kan man läsa om 5 kattungar som hittats i en igentejpad tvättkorg i ett parkeringshus i centrala Stockholm. Kattungarna var 5 veckor gamla och hade lämnats där för att dö. Nu bor kissarna på kontoret på Stockholms katthem. Burarna är nämligen redan överfulla och 70 katter står på kö.

I reportaget görs ett besök på Stockholms Katthem. Där får du möta flera katter på hemmet samt veta mera om verksamheten.

Djurskyddsmyndigheten har nu reagerat på alla övergivna katter och menar att något måste göras för att stäkra kattens juridiska status.

 

F.d. hittekatten Arne, Foto: GunillaH.
F.d. hittekatten Arne, Foto: GunillaH.

 

Läs mer här: Kattungar lämnade att dö (Aftonbladet 11/7 2006)

Titta på Reportaget här: Reportage om Stockholms Katthem (TV4 11/7)

Vill du stödja Stockholms Katthem kan du lämna ett bidrag på deras postgirokonto: 431 34 86-5

Både stora och små bidrag mottages tacksamt! Verksamheten finansieras helt med ideella medel.

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2006-07-12

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-07-19 21:50 #1 av: AmeliaWatson

Man blir lite "störd" av då reportern står och håller en katt som är en bra bit äldre än "ett par veckor" gammal, och säger att kattungen är ett par veckor gammal.

Den katten som han stod och höll i var mycket större än dom ungar jag har hemma nu, och dom föddes 7 maj.

 F.ö blir man så rasande när folk kastar bort katter i soptunnor och igentejpade kartonger ...och på andra horribla sätt, att man knappt kan finna några ord alls.

Anmäl
2006-07-19 22:02 #2 av: Lena

Hej AmeliaWattson! Ja reportrar är inte alltid så insatta i ämnet de ska spegla som de borde vara. Det kan bli lite fel ibland. Annars var det ett bra reportage tycker jag om man bortser från att han var lite handfallen.

Visst är det gräsligt att folk kan slänga bort levande djur på detta sätt. Det går inte riktigt att begripa isg på.....

Mvh Lena 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-07-23 22:58 #3 av: vanessa

Denna artikel hade jag inte heller läst. Trevlig att läsa. /Vanessa 

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-07-23 23:51 #4 av: Hawknestgrove

Åh... så smickrad Arne blir! Han har för övrigt börjat "mulla" till sig lite! Aptiten är bättre. Jättebra artiklar, förresten! Jag är så dålig på att göra artiklar......Skäms......Generad

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.