Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
8. Kattens status/Djurskyddsfrågor

115 vanvårdade katter levde i helvetet

2006-12-30 00:04 #0 av: vanessa

Bakom den fina villafasaden dolde sig en fruktansvärd vanvård för över 100 katter. Många fick avlivas på plats då de redan var så sjuka och så vanvårdade att de led fruktansvärt.

Stockholms Katthem fick larm från Miljö och Hälsovård, och Djurhjälpen, samt ett hem i Sala, erbjöd sin hjälp. När de kom dit, kunde de inte ens se att det fanns katter där inne då ljuset var så svagt. Stanken visade dock att verkligheten var en annan.

Som ett fängelse
I en stängd del av det stora huset, hölls 105 katter på en ca 100 kvm. Alla var släkt med varandra. Det var fullkomligt kalt. Det fanns inga möbler med undantag från en tältsäng och en svag lampa, knappt några fönster. Inga vattenskålar, eller matskålar. Inga toalådor för katterna att gå på. Ingenting. Kalt. Tomt. En stor kontrast mot resten av huset där fina möbler och lampor fanns. Tapeterna i delen där katterna bodde var nedrivet, och linoleumgolvet var alldeles bubbligt av avföring som under lång tid sjunkit ner.

Dödens rum
Miljö- och hälsovård, samt veterinär fanns på plats. Katterna fångades in och stoppades i transportburar. Därefter togs de in till ett rum där veterinären satt. För dem utanför var det bara att vänta och se om det var sista gången de såg den katten. Av 105 katter avlivades 52 stycken då de var i så dåligt skick att det hade varit en långdragen process att få dem friska - om det överhuvudtaget hade gått. De katterna slängdes i stora svarta sopsäckar och bars sedan ut.

Närmare 20 av dessa katter hade tappat stora delar av sin päls, många hade skador, en var troligen blind som en följd av vanvården. Maten som dessa stackars katter fått äta var kokt potatis och ris. Vattnet slängdes ut på golvet som de fick lapa upp. När det fanns.

Överlevarna
De katter som klassades som friska nog att överleva, togs sedan om hand om av Föreningen Djurhjälpen och Stockholms Katthem. Av dessa tog Djurhjälpen 21 stycken.

 

Här får de överlevande katterna riktig kattmat för första gången på länge. Fotot taget i vanvårdshemmet av anonym fotograf.
Här får de överlevande katterna riktig kattmat för första gången på länge. Fotot taget i vanvårdshemmet av anonym fotograf.

 

Vår jourhemsansvarige förvånades av att katterna plötsligt blev pigga och nyfikna när de kom ut till bilen med dem. Då slog det henne - det är det friska syret de får andas in. För första gången i sina liv får de fylla sina lungor med annat än ammoniakfylld luft.

http://www.expressen.se/index.jsp?a=233618

Jannes dagbok:
Jag har lyckats få 3 st att spinna i min famn. De andra har inte riktigt fått en insikt att det nya livet är sant. En pratande katthane har förstått som vad mat i magen, room-service, musik på stereon och tjejer på rummet är. Nu gäller det att hålla koll, veterinären nästa! Kokt fisk + VM-handboll blev festen ikväll. Det har blivit en ny filt i soffan och mycket mys. Katterna rör sig nu mer och mer tillsammans med mig. De börjar nu sakta men säkert förstå att detta nya liv är verklighet.

Handboll och lyxräkor 
Veckan har mest varit inriktad på att se till att katterna äter och är bra i magarna. Grillad kyckling eller lyxräkor inte verkade passa. Så mutade jag med lite rå köttfärs. Oj, vad populärt det blev. Givetvis försökte jag igen med lyxräkor. Denna gång smakade det helt plötsligt jättebra. Det tog nästan en vecka innan deras smak- och luktorgan kommit igång. Som tack fick jag deras baksmälla med lite sämre magar och lite fler olyckor. Men nu verkar de sakta men säkert komma gång.

Jag har hållit ett extra öga på några som är små och magra. De är framme och äter. Men verkar inte lägga på sig något. Ingen mask har synts till ännu. Olyckorna är nu tillbaka till ca 5 st efter "räkfesten". De äldre i gänget tar det lugnt och stressar inte när det är matdags. Några av dem tittar bara konstigt på mig när jag kliar och klappar dem. Blicken säger "Hur länge hade du tänkt hålla på med det här"?

Sorgens dag. En av de magra har dött. Det var väl organen i kroppen som tagit så mycket stryk att det inte gick att komma ifatt. Bristen på mat och vatten i vanvårdshemmet gör mig orolig för njurarna hos dessa små liv. Men de flesta verkar lägga på sig och det är bara två små krabater jag kollar extra noga. Det är ju nu dags för veterinären. De som fortfarande är lite svaga låter vi veterinären gå igenom men väntar med kastrering..

Torrfoder är inte så populärt. Men det kan också bero på att de behöver vätska och tar blötmaten först. Blötmaten är specialfoder för känsliga magar uppblandat med lite vanlig burkmat i sås. Väldigt populärt.

Tillbaka till nutid. Katterna mår idag bra. De är inte så galna i att bli klappade, men hänger med oss och dem i jourhemmet. Men alla ser gärna förbi dem, när de ser en snäll, social katt som kommer leende mot dem. Men idag så fick två stycken ett hem. Safir och Vitnos. Vi var två stycken som började gråta av lycka och kramade om den nya ägaren. Hon och hennes barn tog sig verkligen tid, och kände efter i hjärtat. En rastgård ska byggas för dem, runt ett körsbärsträd som de gärna får både klättra och kloa sönder. Kan det bli bättre? Tror inte det.

Obs. Flera av vanvårdskatterna vi haft har redan fått hem, men en del återstår. Men väntan är värd när det ultimata hemmet dyker upp som detta.

 

Relaterade länkar

Av: vanessa

Datum för publicering

  • 2006-12-29

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-12-30 00:07 #1 av: vanessa

Jag har ett gäng bilder. Men de är så hemska så jag vill inte få er att tappa all lust. Senare kommer jag att lägga in fina bilder på hur de ser ut idag. Men jag vet inte hur man gör. LENA!

Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-12-30 00:14 #2 av: simzonites

Oj, oj man tror man läst och hört om det värsta vad gäller våra stackars djur men för varje gång uppdagas ännu värre fall av grymhet. Hur är dessa människor funtade egentligen? Själv tror jag på karma så förhoppningsvis kommer de att få sina straff någon gång, om än inte i detta livet, för tyvärr är Sverige allt för släpphänta i sådana här fall!!!

Tusen och åter tusen rosor till er som räddade dessa stackars katterna från helvetet de "levde" i - för egentligen kan det ju inte sägas att de hade ett liv där, instängda och utlämnade.

/Lotta

/Lotta

Anmäl
2006-12-30 00:27 #3 av: morgan_kks

Läste om detta sedan tidigare på ett annat forum och bra att bilder inte läggs ut. Nu vill vi se hur de överlevande ser ut idag.

Morgan

Anmäl
2006-12-30 00:29 #4 av: Lena

#1 Tack Vanessa för en mycket gripande artikel! Tänk vad människor kan med att utsätta försvarslösa djur för. Maila bilderna till mig så ska jag hjälpa till! :)

#2 Ja visst är det ofattbart att sådant kan hända och allra värst få fortgå så länge utan att myndigheterna ingriper. Djuren måste få ett bättre skyddsnät!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-12-30 00:44 #5 av: vanessa

Till att börja med så kan de som vill se bilder på hur de ser ut idag gå in på vår hemsida www.djurhjalpen.nu. De finns både under katter i jourhem och katter på katthemmet.

De är välmående och en del av dem börjar till och med bli runda om magen :-). För er som har årets kalender (2006) från oss kan bläddra fram till Fannie. Lilla sötnosen.  /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-12-30 08:21 #6 av: Faxlin

Oerhört bra skrivet. Och fruktansvärt att läsa. Men tyvärr så är det sådant som finns där ute utan att folk tänker på det.
Hoppas alla missarna får hitta sitt "hem" en dag och får känna av hur det är att ha sin egen familj som slavar åt dem.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-12-30 10:39 #7 av: Pelusa
En av mina allra första utbildningsdagarna i karantänen på Stockholms katthem var.... just det, att tillsammans med en kollega ta hand om 23 av de här vanvårdade katterna från skräckhuset i Järfälla. Alla var sjuka, utmärglade, bara skinn och ben, rädda, skygga, asociala - och många verkade vara mer döda än levande.

Kan bara konstatera nu i efterhand att alla vi tillsammans på katthemmet gjorde ett veritabelt hästjobb i vår omskötsel och omvårdnad av järfällamissarna.

Så vitt jag vet idag har samtliga utom en stackars misse, som vi hittade död i buren en morgon, överlevt - och samtliga vanvårdsmissar har idag oxo fått lämna katthemmet och kommit till nya permanenta hem.

Den sista av dem alla som i våras fick åka hem, var lilla Fredrika. Hon som var minst av alla, svartast, argast, räddast och kanske sötast av alla dessa söta missar som kom ut levande från ett helvete på jorden. 

Några månader tidigare hade den snälla Signe fått åka hem. Hon som sägs vara den enda kattungen som överlevde den sanslösa misären i skräckkabinettet i Järfälla.

En stor eloge och många varma tankar till alla go'a djurvänner med hjärtan av guld som dunkar varmt för katter som far illa i vårt land (och andra länder).

/Pelusa

Anmäl
2006-12-30 12:50 #8 av: Lena

#7 Ni gjorde alla ett mirakulöst hästjobb för dessa olycksbarn till katter i Järfälla. Jag förstår att det måste vara tufft att komma en sådan verklighet innanför skinnet. Även om de flesta av oss träffat på katter i nöd är detta så ofattbart hemskt att det slår det mesta. Jag kan tänka mig att traumat måste vara likartat med att komma till en krigsskådeplats eller platsen för en naturkatastrof. Hemska syner som bränner sig kvar för evigt och som kan komma upp i flashbackform när man minst anar det.

Mot bakgrunden av det verdervärdiga utgångsläget är det extra tillfredställande att veta att så många av katterna klarade sig och nu kommit till goda hem.

Sedan kommer de där frågorna igen, vad är det som får människor att agera på det här sättet som de/den som boddei Järfällavillan gjorde? Hur kan det pågå så länge innan myndigheterna ingriper? Ett sådant här fall borde leda till översyn av lagar och rutiner.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-12-30 16:16 #9 av: johnnys girl

Kan inte låta bli att lägga in en före/efter-bild på den första katten från skräcklvillan som fick ett eget hem. Sotarn som han hette när han bodde hos oss fick ett underbart hem och är idag en stilig kille vid namn Putte som verkligen njuter av sitt nya liv.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2006-12-30 16:32 #10 av: johnnys girl

Fick inte till det med två bilder i samma inlägg, så här kommer Sotarn som han såg ut när han flyttade från oss.

Kommer aldrig att glömma dagen då katterna i Järfälla skulle hämtas. Vi hade förberett oss innan och flyttat alla de katterna som satt i karantän ut till olika akuthem så att karantän skulle vara tom för dessa stackars krakar. Morgonen då det var dags att åka till Järfälla ringer vår föreståndare helt förtvivlad och berättar att någon vänlig själ dumpat 13 st katter!!! i några banankartonger på vår trapp. Jag är tacksam att jag slapp se misären i skräckvillan för den dagen ägnade jag åt ringa runt och försöka hitta akuthem till de 13 kompisarna. Med lite övertalnngsförmåga och skohorn löste det sej, och jag körde katter kors och tvärs genom stan den dagen för att få iväg allihop innan Järfällagänget anlände.

Måste bara avslutningsvis säga att det var bland det värsta jag sett, blir fortfarande gråtfärdig när jag tänker på katterna och hur dom har haft det. Men som Pelusa skrev här ovan så har alla de 22 överlevarna fått nya hem och så även de 13 kompisarna från banankartongerna.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2006-12-30 18:24 #11 av: Lena

#10 Vilken praktfull katt han blivit Putte! Så skönt att alla katter inklusive banankattgänget fick bra hem till slut. Jösses amalia vad ni får vara med om ute på katthemmen. Ni skulle behöva ha samma stöd som brandmännen brukar få när de är med om hemska saker.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-12-30 18:56 #12 av: vanessa

Tack Pelusa och Johnnys girl för både bilder och tankar kring det hela. Det var så fruktansvärt. Alla stod tysta och tårögda i föreningen av verkligheten som uppdagade sig.

Jag vill att detta klassas om en psykisk sjukdom. Jag vill att inspektörer kommer som skott vid minsta lilla anmälan. Detta gäller även de katter som springer ute på en gård, de behöver inte vara instänga i ett hus för att vara i helvetet. Bara med lite friskare luft.

Anledningen att det tagit tid för en del godingar att  få hem, är att det tar tid att få in dem på katthemmet där folk ser dem. Då andra katter måste in hela tiden. Och de har så bra där de är. Men vartefter plockar vi in dem. Men x-antal har redan fått sina drömhem.

Nu börjar tårarna rinna igen, så nu slutar jag. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-12-30 20:10 #13 av: majvi

Paret i Järfälla visade verkligen likgiltighet inför levande varelser.Fick de något straff?

Förresten påträffades det fler katter där vid ett återbesök eller blandar jag ihop det med något annat?

Anmäl
2006-12-30 22:58 #14 av: modellflickan

Det här paret måste vara psykisk sjuka. Hur dom kunnat utsätta dessa värnlösa oskyldiga katter för så mycket lidande är obegripligt. Vedervärdigt!

Anmäl
2006-12-30 23:01 #15 av: modellflickan

Ett hårt kännbart straff för dessa sjuka känslokalla människor vill jag ha!

Anmäl
2006-12-30 23:06 #16 av: modellflickan

Usch sitter och lipar efter att ha läst artikeln i Expressen. Stackars katter...

Anmäl
2006-12-30 23:24 #17 av: vanessa

#13 Ja, fler katter hittades.

De fick djurförbud i ett par år om jag minns rätt. Inte för gott och såvidare, samt jag anser att det ska ingå att inspektörer med mera alltid ska kunna komma på hoppsan-visiter.

En i vår förening sätter alltid upp affischer och lappar där som "En okastrerad honkatt föder 120 ungar under ett liv. Var tror du de tar vägen"?, Samt att katter på Djurhjälpen söker hem. De rivs alltid ner av någon underlig anledning...

Grannarna håller stenkoll på huset, så de är inte de populäraste i kommunen. Tror nästan att om det så kommer in en mus där så kommer de att larma. /Vanessa som torkat tårarna tillfälligt. Allt väcks till liv igen när jag lägger upp saker här..

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-12-31 00:48 #18 av: Lena

Usch ja det är ju så upprörande att man får vansinnesutbrott när man tänker på hur mesig hanteringen av sådana här allvarliga brott är i Sverige.

Bra ändå att grannarna har så bra koll på vad som händer i huset. Livslångt djurförbud borde vara en självklarhet för sådana individer. 

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-12-31 00:58 #19 av: marieborg

Min underbara Billy kommer också från det hemska huset.

Måste visa före och efter bilder på honom också.

Tyvärr har han gått ner lite i vikt den sista tiden så vi ska ta honom till veterinär för att se så det inte är något fel Ledsen Håll tummarna för oss.

Vet inte vad jag, min sambo eller någon av våra tre andra katter skulle göra utan Billy-Booby.

Jag har hört att pensionärsparet som hade villan har dött.

Anmäl
2006-12-31 01:02 #20 av: marieborg

Och gubben efter helvetet

Anmäl
2006-12-31 01:03 #21 av: modellflickan

Vad söt han är din Billy-Booby Marieborg.

Jag håller tummarna att det ska gå bra hos veterinären.

Anmäl
2006-12-31 01:04 #22 av: marieborg

En med kompisarna

Anmäl
2006-12-31 01:08 #23 av: Lena

#20 Härligt att se Billy - att han blivit så fin och mår så bra nu!

Bra att undersöka honom hos veterinären! Sjukdomar som brukar ge viktminskning är njursvikt och diabetes. Båda sjukdomarna kan behandlas framgångsrikt med dietkost. Om det är diabetes kan man få komplettera med tabletter eller insulin. Brukar dock fungerar fint. Men det behöver naturligtvis inte vara sådana sjukdomar med i spelet. Men det är alltid bra att undersöka för att utesluta detta. Och om det skulle vara det kunna sätta in rätt behandling i tid. Håller tummarna för honom!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-12-31 01:17 #24 av: marieborg

Tack så mycket för era fina ord Lena och Modell_flickan Glad

Anmäl
2006-12-31 02:13 #25 av: vanessa

Och så var det dags igen för tårarna. Men denna gång av glädje. Billy ser unnderbar ut. Fram med näsduk. Tack Marieborg. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-12-31 04:14 #26 av: Faxlin

Här kommer glädjetårarna när jag ser vad fin han blivit hos er. billy ser ut att må som en kung hos er. Det glädjer. Mitt i all elende så glädjer detta.
tusen rosor till er för att ni skänkt honom den glädjen att vara älskad.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-12-31 16:03 #27 av: Ankie

Det är ju helt underbart. Det är såå glädjande att se att det har gått bra för några katter, och vad fina de är idag. Vad glad jag blir för deras skull!Glad

Anmäl
2007-01-01 19:07 #28 av: Engla

Men fick de inget fängelsestraff, eller så?? Märkligt att folk som görs sådant inte straffas. På riktigt. Skrikandes

Anmäl
2007-01-01 20:07 #29 av: Pelusa

Paret ifråga har nog inte alla hästarna hemma i stallet, som man säger.

Att de har fått djurförbud betyder ju att de har åtalats och dömts men hur lätt eller svårt är det att kontinuerligt bevaka och övervaka parets aktiviteter framöver? Har de insett vad de har gjort t ex? Tveksamt!

Sägs att grannar hävdar att de inte visste om nå'nting men jag förstår inte hur man kan undvika veta med tanke på den fruktansvärda odör som fanns runt den stora, arkitektritade kåken ifråga.

Det är tydligen en polis som råkade se missarnas nödläge och slog larm. Polisen hade nämligen plockat upp och hjälpt hem mannen i familjen från en närande och stärkande barrunda.

Säga vad man vill om alkoholens skadeverkningar... men i det här fallet var det ju en sann välsignelse. Tack vare spriten räddades ju drygt femtio missar till livet.

/Pelusa

Anmäl
2007-01-01 20:28 #30 av: Lena

#29 Ja sådana här händelser leder till många frågor. Jag tycker också att det är ett mysterium att ingen i grannskapet reagerade. Att drygt 100 katter hålls fångna i en villa på det här sättet kan ju knappast ha gott helt obemärkt förbi.

Håller med om att spriten i det här fallet var en väsignelse.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-01-03 12:32 #31 av: marieborg

Tack för alla snäll ord om vår Billy!

Han är verkligen världens underbaraste kattKyss Han älskar alla som klappar och gosar med honom och nästan varje natt sover han mellan mig och sambon....Supermysigt... han älskar mest när man masserar hans mage och  då börjar han spinna så högt det bara går och trampar med tassarna Glad   Han hoppar oxå gärna upp i knät när vi sitter i soffan och vill ha kel.

Alla älskar Billy och Billy älskar alla Glad

Jag är så glad att han kan vara så kelig och snäll med tanke på vad han har varit med om men han var väl inte bara utsvulten på mat utan även kärlek och jag kan lova att han får båda sakerna av oss.

Kram Marie

 

Anmäl
2007-01-05 14:51 #32 av: marieborg

Igår var vi till veterinär med Billy.

De tog flera blodprov och några fick vi svar på efter bara 15 minuter. Gubben har för höga levervärdenLedsen Det är även skickat blodprov till Uppsala för ngn särskild utredning.  

Han var också uttorkad och fick flera sprutor med vatten och b-vitamin injicerade (stavning?)... Blir så sur och förbannad att vi inte har kollat efter om han varit uttorkad genom att känna/nypa på huden... Stackars gubben...

Men vi hoppas fortfarande på det bästa och att det är något "enkelt" som går att behandla...

 

Anmäl
2007-01-05 15:08 #33 av: Faxlin

#32: Tack för att du berättar hur det går. Hoppas att det inte kommer fram något allvarligt från proverna som skickats.

Det där med att nypa djuren för att se om de är uttorkade tror jag fler skulle behöva lära sig och kolla sina djur ofta. Jag gör det varannan dag på mina stora djur och varje dag på illrarna.
Detta för att om man märker det minsta lilla kan man snabbare åtgärda det hela på hemmaplan.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-01-06 00:08 #34 av: Pelusa

Puss på lilla Billynosen!

Anmäl
2007-01-06 00:39 #35 av: Lena

#32 Håller tummarna för Billy. Om levervärden är höga brukar det bli cortisonbehandling och dietfoder. Vi får se vad veterinären rekommenderar.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-01-09 00:45 #36 av: HannaAkutgruppen

Vill bara påpeka att översta bilden på det vidriga rummet är taget i ett helt annat vanvårdshem. Vet jag eftersom det är jag som tagit bilden i fråga.

Anmäl
2007-01-09 00:56 #37 av: Lena

#36 Oj då - ingen vidare syn hur som havet! Antar att det också måste ha varit en vidrig situation. Det är svårt att föreställa sig hur illa det kan vara i fall som dessa. Personligen har jag bara sett ett vanvårdshem på utsidan. Det var i Gävletrakten i början av 90 talet.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-01-09 01:57 #38 av: vanessa

#36, Jag ber om ursäkt. Jag har fått bilderna mailade till mig. Den ska genast bort härifrån. Som sagt ber om ursäkt. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-01-09 09:54 #39 av: Zazza

Sitter här med tårar på kinderna. Måste ändå få säga att i detta fall var spriten en välsignelse, och vilken underbar polis som kollade upp varför det stank (om det nu stämmer att det var en polis som uppmärksammade det hela?).

marieborg hur mår lille skrutten idag? Håller tummar/tår för att han ska bli pigg och frisk igen!

Anmäl
2007-01-09 13:47 #40 av: marieborg

Tack för din omtanke Zazza.

Billy mår ganska bra just nu men i helgen hade jag lite panik för han ville inte äta eller dricka så jag prövade med allt. Till slut blev det majsvälling och små portioner av nötfärs som han fick i sig. Fick också tvinga i honom lite vatten Ledsen Usch inge kul med tvång!

Blev så glad igår när han gick fram till vattenskålarna och drack av sig självGlad

Hoppas vi får svar på proverna snart!

Anmäl
2007-01-09 21:53 #41 av: Lena

#40 Tänker på honom och håller tummarna!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-01-15 03:06 #42 av: [helenal]

vilken underbar nyhet! vet någon va som hände me de andra katterna?

Anmäl
2007-03-12 10:49 #43 av: Lena

Aktualliserar denna artikel med anledning av kvällen avsnitt av Hitta Hem som bland annat kommer att handla om detta. /Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-03-12 13:09 #44 av: Alexej

Visste inget om det, har börjat engarera mig i samband med DV Göteborg och jag läser inte kvällstidningar. Bara hört lite nu om Skräckvillan. Vad hemskt, hoppas det är sant och paret är döda. Det väntades säkert många katter på de...

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2007-03-12 14:34 #45 av: vanessa

Förlåt Landfreak för kommande kommentarer. Jag skulle aldrig, aldrig hoppas att någon har dött. Inte ens de som vanvårdar djur. De som gör det har ofta en psykisk sjukdom (är klassad som just det i USA). Förmodligen är de saknade av familj och vänner. Låt oss inte kasta sten på de som avlidit, vad de än gjort. Menar det inte som ett påhopp, utan mer som något jag uppriktigt känner. /Vanessa 

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-03-12 14:46 #46 av: marieborg

#45 jag brukar tycka precis som du men just nu när Billy mår så dåligt kan jag inte annat än tycka att det är "skönt" (i brist på ett bättre ord) att veta att de inte kan få föstöra fler katters liv. Deras vanvård har gjort så att Billys inre organ nu börjar strejka och han är världens underbaraste katt som förtjänar att få leva längre.

Men som sagt jag är ur balansGråter

Anmäl
2007-03-12 14:53 #47 av: Lena

#44, 45 & 46 Det är lätt att känslorna skenar iväg åt alla möjliga håll när det handlar om sådana här gräsliga fall. Dock viktigt att tänka på att "förövarna" oftast är sjuka själva och därför inte haft klart för sig vad de utsatt djuren för. Det otäcka är att det kan få fortgå så pass länge innan myndigheter och andra funktioner i samhället ingriper. På den punkten måste det bli bättre. Både för människorna och djurens skull.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-03-12 15:00 #48 av: Alexej

Min inlägg försvann? Nej, det är inte bra att önskar någon död, men jag läste #19. Och vissa saker kan jag inte förlåta...Och fanns det familj och vänner, varför gjorde de inget?

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2007-03-13 00:32 #49 av: maggan47

undrar också över familj, och eventuella vänner, såg ju programmet i kväll, Hitta hem, och dom hade ju en fin fasad, med fina möbler, och så denna ofattbara misär, bakom fördragna gardiner, kan ju knappast ha varit luktfritt runt huset, ofattbart att INGEN känt till katterna, får bara inte in det i mitt huvudGråterMaggan47

Anmäl
2007-03-13 19:29 #50 av: anniii

Fy fasen.... Jag blir både ledsen och arg! Hur kan detta få hända? Varför reagerar inte djurskyddsinspektörerna tidigare? Jämt när något sånt här kommer upp står det ofta att grannar har anmält i evighet. Men inget händer. Sen är ju straffen alldeles för milda! Det gör mig rasande. Djurförbud för all framtid är självklart tycker jag. Fängelsestraff också. Tänk vad dessa liv har lidit. Samt skyhöga skadestånd så att ägarna själva får gå ifrån hus och hem. Det är dags att markera att djurplågeri och vanvård är långt ifrån okej.

Jag måste säga att ni som jobbar med detta är de jag beundrar mest i samhället!

Anmäl
2007-03-27 16:11 #51 av: Lena

#50 Tyvärr händer det hela tiden och nästan alltid reagerar myndigheterna alldeles för sent. Nu var Järfälla unikt då det rörde sig om så oerhört många katter.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-03-27 16:29 #52 av: spookie

Jag tror att en av orsakerna till att straffen blir så låga i vanvårdsfall är att domstolarna tar speciella hänsyn till om "brottslingarna" har sociala problem t.ex. psykiska eller andra.

D.v.s. det fanns "inget uppsåt" att vanvårda djuren och att "de visste inte bättre". Man kan på så vis inte styrka brott.

Tyvärr är det på bekostnad av de stackars djuren.

 

Anmäl
2007-03-27 17:22 #53 av: anebit

"Fanns ingen uppsåt"    "De visste inte bättre"     

Man kan ju tro att Domstolarna tror att de har med barn eller utvecklingsstörda att göra  och inte med fullt vuxna ansvariga människor........

Jag kan inte få in i mitt huvud hur man kan bo  i en flott villa och sen inte veta hur man behandlar djur då är man dum i huvudet eller sjuk i huvudet............ja jag finner inte ord....

Sänder med en bild på hur alla djur borde ha det.......

Anmäl
2007-03-27 17:49 #54 av: Anna77

#53 Hääärlig bild!! Så är katter värda att ha det!

Anmäl
2007-03-27 18:58 #55 av: spookie

#53

Jag försvarar absolut inte personer som vanvårdar djur. Jag bara relaterar till den grymma verkligheten. Lagarna är alldeles för tama och domstolarna för mesiga.

Trots att det är "vuxna ansvariga personer" så bedömer domstolarna att de inte är fullt tillräkneliga då de har ett missbruk eller psykiska problem.

Så resonerar de ju även i vanliga brottsmål. Är gärningsmannen frisk eller sjuk? Är man frisk om man mördar ett oskyldigt barn på gatan? Svar: Nej. Domen blir då vård och inte fängelse.

När det gäller brott mot djur så är det inte lika allvarligt anser domstolarna, eftersom människan står över djuret intelligensmässigt.Oskyldig

Anmäl
2007-03-27 19:13 #56 av: anebit

 #55   Men snälla  Spookie inte menade jag att du skrivet det...

Jag citerade uttrycken som jag trodde du menade stod i domstolsbeslutet....

Så feltolkat det kan bli när man skriver istället för att prata.

Anmäl
2007-03-27 20:15 #57 av: spookie

Vill för säkerhets skullbara säga att mitt inlägg inte kommer från någon speciell dom.

Det var bara mina egna vilda spekulationerGenerad

Anmäl
2007-03-27 22:28 #58 av: Lena

#56 & #57 Vänner det är lätt att det blir misstolkningar när man bara kommunicerar skriftligt som vi gör här i forumet. Huvudsaken är dock att man kan reda ut det hela som ni gjort här ovan, så att man förstår varandra i slutänden. :)

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-03-28 00:08 #59 av: Sidentass

#53 - Där satt den! Så fint vill vi att alla våra fyrbenta vänner ska få leva!

Sidnetass

Anmäl
2007-05-05 15:44 #60 av: vanessa

Puttar upp med tanke på diskussion, som kom från denna artikel: http://www.affarsvarlden.se/art/171347#fortsatt

Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-05-05 16:42 #61 av: Hawknestgrove

Tack för intressaant info.. Inte så underligt.....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-08-24 16:53 #62 av: Lena

Puttar upp denna artikel som är aktuell i samband med Billyhittekattsförening. Billy var en av katterna i Järfällavillan.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-08-24 17:21 #63 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Om man vill läsa lite om Fredrika som Pelusa nämner i inlägg #7 kan man gå in på www.katthemmet.nu och läsa flera solkattsberättelser insända av Fredrikas (numer Minstas) familj. Gå in under övrgit - kattsökning och bara skriv in Fredrika.  Även Sotarn som nämns av johnnys girl i #9 har några insända solkattsberättelser från sin nya familj. Båda med fina bilder på goa och omhuldade katter.

Anmäl
2008-08-24 17:23 #64 av: Lena

#63 Härligt, sådana solskensberättelser behöver vi läsa här. :)

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-12-28 17:33 #65 av: Alexej

Puttar upp

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-02-01 00:16 #66 av: Ledin

Kul att se före o efter bilder på flera st det värmer att se att iaf flera gick att rädda o få fina bra hem.

Anmäl
2009-07-20 15:59 #67 av: Lena

Puttar upp en gamal artikel som jag råkade snubbla över. En klart läsvärd artikel.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-07-20 17:19 #68 av: Gardens

*putt* för en tänkvärd artikel,visserligen 3år gammal artikel,men tankvärd!

Anmäl
2009-07-21 12:37 #69 av: maggan47

puttar också upp, kommer så väl ihåg,

Maggan47

 

 

 

Anmäl
2010-11-21 02:13 #70 av: Ligonskrutt

Hemsk historia :(  Hoppas att Billy och de andra överlevarna mår bra! 

Anmäl
2010-11-21 11:53 #71 av: majvi

Billy klarade sig inte, till mattes och husses stora sorg.Det är efter Billy som Billy hittekatt har fått sitt namn.

Anmäl
2010-11-21 13:14 #72 av: Ligonskrutt

#71  Så sorgligt. Jag beklagar verkligen Gråter

Anmäl
2010-11-21 13:31 #73 av: Lena

#72 Du kan läsa om Billyhittekattsförening på deras hemsida. Där kan du även läsa om Billy.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2010-11-22 12:25 #74 av: Alexej

Lilla Billy:(

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.