Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
3. Katthem i Fokus

Vi vill bli arbetslösa på Djurhjälpen

2006-10-10 03:26 #0 av: vanessa

Hur konstigt det än låter så vill vi på Djurhjälpens katthem bli arbetslösa. Att en dag titta in på katthemmet och inse att inga fler katter behöver vår hjälp.

Baksidan av kattens Sverige
Vi, som alla andra katthem, ser baksidan av husdjurens verklighet. Vissa hittas slängda i soppåsar, andra stryker utsvultna omkring, några ska avlivas, en del har ägare som dött. Andra har varit utsatta för vanvård och djurplågeri. Många saker vi ser får håret att resa sig och tårar att komma till ögonen.

 

Nisse som kom som en mycket sliten hemlös kattherre. Fick ett nytt hem som passade honom perfekt. Kärlek mellan manlig katt och mycket manlig ägare :-). 

Nisse kom som en hemlös kattherre. En manlig katt som var så charmerande. Han fick ett underbart hem hos en lika manlig ägare, som förmodligen än idag skämmer bort Nisse.

Alla katter värderas
Alla katter är välkomna hos oss - tama, skygga, skadade, gamla, nyfödda och vilda. Ingen katt ska dö för att den är vild, gammal eller har fel färg. Behöver de 1 år eller mer för att hitta ett hem, då får de den tiden. Vi är ett skyddsnät för dem.

Början till ett nytt liv
Hos oss får de mat, tak över huvudet, veterinärvård och en massa kärlek, något många av dem inte är bortskämda med. En vacker dag så kliver deras nya ägare innanför dörren, och deras liv får en omstart. Innan det händer så måste en hel del göras.

Karantän
Första två veckorna hålls alla nya katter i karantän. Här har vi hälsoscheman som noterar allt. Vad de äter, hur mycket, vad som händer på lådan och vad de tycker om. De får sin första vaccinering, de blir kastrerade om åldern är rätt. Alla katter id-märks, de små med chip och de äldre med tatuering i samband med kastrering.

Första tiden i katthemmet
När våra underbara pälsbollar kommer ut från karantänen så placeras de i en bur som hålls stängd. Där får de under en veckas tid ska lära känna igen dofter, oss, ljuden, och luften. Då blir de trygga och lugna.

Frigång
På Djurhjälpen arbetar vi lite annorlunda från många katthem. När katterna klarat av sitt besök i karantän och sin första tid i bur så släpps de ut två gånger om dagen. Alla går ut och alla umgås med varandra. Och det fungerar! Ibland kan det finnas en revirtänkande katt, men allt löser sig snabbt och bråk händer sällan.

En anledning att vi gör så är för att vi har så många skygga och vilda katter. De måste veta vad det innebär med möbler, ljud, dofter och sådant så hemmet är som ett hem. Köket är öppet med alla dess attiraljer, tvättstuga med mera. De kan inte lära sig livet instängda i en bur.

Allt detta är godkänt av djurskyddsinspektören och han anser att det är väldigt bra. Han gillar verkligen att vara här förövrigt, då han ser hur glada katterna är. Skönt med en sådan inspektör, som tänker på djuren och inte millimeterprinciper.

 

Under frigången så fick de som ville titta på tv - kitty show. 

Visningar, nytt hem och nytt liv
Vi har öppna tider för visningar på katthemmet, samt att man kan ringa och boka tid för besök. Det första vi gör är att säga åt besökaren att de inte får sticka in händerna till katter som inte möter dem, detta för att inte besökarna ska skadas och katterna bli rädda. Det är ju deras hem. Vi presenterar alla katter. För man vet inte vilken katt som kliver in i deras hjärta. Ofta bestämmer de sig för en katt som de inte hade föreställt sig. Vi frågar hur de bor för att hemmet ska passa katten. Mycket viktigt. En bra utemiljö för en utekatt och en stimulerande innemiljö för en innekatt. Allt värderas. Katten bokas, och vi kör hem kisse! Ägaren skriver på kontrakt, och vi ger råd för att övergången ska bli så bra som möjligt för katten och dess nya, glada ägare. Vi bryr oss inte om damm i hörnen. Det vi tänker på är balkongen, gator och andra saker som kan påverka kissens liv.

Att säga hejdå till katten och dess nya matte eller husse är obeskrivligt underbart. Varenda timme med allt jobb vi gjort får sin betalning. Att se katten komma hem, och få en omstart i sitt liv. Obetalbart.

 

www.djurhjalpen.nu

Relaterade länkar

Av: vanessa

Datum för publicering

  • 2006-10-09

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-10-10 07:53 #1 av: Mettan

SkrattandeGladHej Vanessa!

Jag hoppas sannerligen att ni blir arbetslösa på just Ditt katthem, till att börja med. Och sedan hoppas jag att det blir likadant på alla övriga katthem. Skrattande Men den dagen lär nog inte JAG få uppleva i alla fall.

Jag kan bara hoppas att det hela kan komma till en bättre lösning genom att vi har Anette Cedergren på vår sida, när det gäller ansvaret för de förvildade katterna i kommunerna. Jag återkommer med information om hennes arbete "katten som brottsoffer".  Jag hoppas att hon blir överlupen med beställningar på det, från alla kattvänner.  Kan man bara få det fastställt att de förvildade kattflockarna är en "sanitär olägenhet", så blir det politikerna i varje kommun, som blir ansvariga. Det blir nödvändigt för dem att bidraga med ORDENTLIGT med pengar för att klara av problemet. Djurskyddslagen har skärps också det senaste året.

Gå in på www.djurskyddsmyndigheten och läs, beställ foldrar, som för det mesta är utan kostnad, och ladda hem som pdf-filer också.

Som jag nämnt i en annan tråd har jag beställt en del foldrar först till mej själv och sedan till Landskrona Djurskyddsförening. Det är något som borde finnas på alla katthem också och dela ut till besökare. Då kanske det går att få åtminstone en del av dessa med i vår kamp.

Det hoppas jag i alla fall.

SkrattandeMettan

Anmäl
2006-10-10 10:58 #2 av: Lena

Toppenbra artikel Vanessa! Den beskriver på ett varmt och informativt sätt vad det hela handlar om!

Katthemmens vardag är viktig för oss alla att känna till. Det ger ökad förståelse för hittekatternas situation i landet.

Tack Vanessa!

//Lena

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-10-10 13:00 #3 av: Cammo

Jag njuter av den varma och positiva andan i din artikel, Vanessa! Mycket roligt att läsa och man "lämnar katthemmet" med ett leende på läpparna!

"Ingen katt ska dö för att den är vild, gammal eller har fel färg"...säger allt!!

Tack för att vi får dela allt detta med er!

Cammo**och Pelle Plutt vid tangenterna

Anmäl
2006-10-10 13:22 #4 av: Soulway

Hej Vanessa!

Du skriver så fint så det känns som bomull runt hjärtat. Tack min Vän för att Du finns till! Ibland kan man förtvivla av den känslokyla man möter gentemot katterna.

(((Kramar Soulway, Sessan, Sara och Bosse)))

Anmäl
2006-10-10 13:23 #5 av: Pelusa

Mycket bra beskrivning av Djurhjälpens utmärkta arbete, inställning och katthållning, Vanessa.  

Det har hänt en hel del se'n sist märker jag. Den fina uterastgården t ex är ju kanon för missarna och läget är ju inte vid en liten bakgata precis utan ligger högt, fritt och fint vid vattnet.

Kan bara konstatera att de katter som får tillträde till det katthemmet har i praktiken fått bingo i livets lotteri!

Kram från Pelusa

Anmäl
2006-10-10 13:58 #6 av: modellflickan

Ni på djurhjälpen är helt underbara människor. Det ni gör för hemlösa katter är beundransvärt och ni har all min respekt.

Anmäl
2006-10-10 15:36 #7 av: Faxlin

Tackar för en underbar artikel. Jag önskar också att ni blir arbetslösa. Allt för katternas skull. Då detta inte kommer ske så är jag så glad att det finns människor som er.
Jag högaktar verkligen det arbete som ni lägger ner.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-10-10 15:55 #8 av: evangeline

Underbar läsning....bomull runt hjärtat som någon sa..

Tänk den dagen då katthemmen inte behövs...

Evangeline

Anmäl
2006-10-10 21:25 #9 av: Engla

Jättebra och intressant artikel! Skrattande

Anmäl
2006-10-11 00:10 #10 av: vanessa

Tack allihopa! Jag skrev detta på natten och kämpade så med bilderna att jag kände att jag inte lyckades med något. Och så läser jag era svar. Det gör mig så lycklig.

Eftersom ni är insatta, så valde jag att skriva saker som om karantänen, katthemmet, vård av katterna istället för att ta det hela ytligt. Är så tacksam för er. Ni gör att vi kan kämpa vidare för pälsbollarna. För vi är inte ensamma på långa vägar. Tack.

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-10-11 00:20 #11 av: Morgan10

Vanessa, fruktansvärt bra artikel men tyvärr kan jag nog lova att problemet med hemlösa katter inte kommer lösa sig under min livstid, är 33 år (hoppas dock).

Så många som ringer katthemmen just nu har det aldrig varit tidigare. Kan dock bara prata om mina 6 år i verksamheten, om det sedan innebär att KKS är "kändare" och fler känner till oss eller om alla katthem har likadant vet jag inte.

Vet dock att typ 60-80% av nyanmälda ärenden (5-10 ärenden/dygn) kommer från Skåne, och ändå startade vi Blekinge för 6 år sedan.

Vanessa, vill inte sno din tråd men var tvungen att skriva det då det tillhörde sammanhanget.

Mvh
Morgan/KKS

Anmäl
2006-10-11 01:30 #12 av: Sidentass

Vilken fin artikel...så bra den belyser vikten av katthemmen....så gott det var att få ta del av den här läsningen...en kattälskare blir alldeles varm inombords....

Sidentass

Anmäl
2006-10-11 03:02 #13 av: vanessa

Fniss Morgan, jag är lite äldre än dig. Strävar efter att vi inte ska behövas i framtiden. Jag är sådan, försöker se positivt på saker och ting, för om jag ser allt negativt så går jag under. Vi har heller aldrig haft så många som ringer, men det är för att folk vet om oss. De vet om ur katterna mår. Så det är positivt i allt det negativa. Folk är engagerade.

Jag hoppas på att katter ska id-märkas och registreras i lagen. Då kommer saker sakta bli bättre. Och i mina tankar så kommer vi även få pengar från olika instanser så att allt inte behöver tiggas.

När jag ser på alla våra katter, då vet jag att jag gör något bra. För de trivs. Räddar man en, så räddar man många. För varje okastrerad katt vi tar hand om, kommer inte att göra fler katter. Och de får kärlek, tak över huvudet och mat i magen. Det är en vinst och inte ett bakslag. Även om man måste kämpa, drömma, hoppas och längta. Vilket jag kommer att fortsätta med. Med högt ställda mål, för att nå ända fram inom en snar framtid.

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-12-06 03:11 #14 av: vanessa

Tänkte putta upp denna artikel för er som inte läst den. Vilket kanske verkar egotrippat, men vill ge er en positiv uppåtputt så att säga. För i all hemskhet som vi alla märker av i kattens Sverige, så finns det bra saker. Era fina kommentarer ni gett mig gör att  jag orkar fortsätta flera meter till. Allt positivt stöd är guld värt för mig, katterna och jag misstänker även er :-).

Vanessa.

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-12-22 11:20 #15 av: Lena

Puttar upp denna artikel pga av att vi diskuterar den i en annan tråd just nu om avskjutning av 30 katter. / Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-03-25 15:44 #16 av: [Kattsamariten]

Ja det vore väl underbart, att få stänga katthemmet pga att man inte längre behövs. Att katten äntligen fått den status den så väl förtjänar.

Anmäl
2007-03-25 19:09 #17 av: anebit

Åh vilket fint och genomtänkt katthem.........Precis så önskar jag att det vore på alla katthem att det är precis som i ett hem med vardagsrum, kök och tvättstuga och även en TV såg jag.........     samt att katterna går lösa.............................

Ett toppen-katthem kunde inte vara bättre..........................

Anmäl
2007-04-05 21:12 #18 av: supermoccine

Å! Jag tror bestämt att jag har hittat katthemmet jag vill bli jourhem åt i framtiden. Djurhjälpen verkar vara ett riktigt bra katthem som jobbar efter rätt principer. Alla lycka till er och katterna!

Anmäl
2007-04-05 22:49 #19 av: maggan47

jättebra artikel Vanessa, vet precis hur bra Djurhjälpen är, då jag varit där flera gånger, och även lyckats placera katter därifrån, senast Goliat, som stormtrivs i sitt hem, så glad för varje kisse som får flytta hem, Trullis t.ex och Doris, som efter flera år på katthemmet får ett eget bo, och nu våra Husbykatter, tack för att ni finns kram Maggan47

Anmäl
2007-04-07 18:48 #20 av: vanessa

Nu vill jag be om hjälp. Vi behöver lite fler folk som volontärer i föreningen. Som hjälper till att sköta om katterna. Allt från städning till kattklapp och socialisering. Då först och främst på helger. Vi har dag och kvällspass här. Dagpasset börjar kl.10- till att man är färdig, ca 13-14. Vi försöker vara minst två på varje dagpass. Kvällspassen börjar 18-19. Ett par timmar får man räkna med. Bra om man är två, men det är helt överkomligt med en person.

Man börjar kattpassen genom att gå tillsammans med en erfaren. Efter några gånger så kan man göra det hela på egen hand.

Det är inte så bökigt att åka hit. Om man har bil så tar det ca 15-20 minuter från Stockholm. Buss från Tekniska Högskolan går direkt och tar ca 50 minuter. Karta finns på vår hemsida.

Så om någon är intresserad, kontakta mig gärna. Då blir jag så lycklig att ni kommer att se ett leende från öra till öra.

Håller tummarna, för att de finns någon. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-04-07 19:05 #21 av: app.syl

Jag hade gärna ställt upp men bor i kungälvutanför göteborg hoppas ni hittar några

 

kram

Anmäl
2007-04-07 22:46 #22 av: supermoccine

Jag och min pojvän har anmält vårt intresse i alla fall! Tre timmar tur och retur, men vad gör man inte?

Anmäl
2007-04-08 00:18 #23 av: Titti

Jag måste nog tyvärr göra er lite besvikna nu.

Ni som jobbar med att hjälpa djur kommer aldrig att bli arbetslösa. Det kommer hela tiden nya som behöver eran hjälp, både med små tassar och med stora tassar. De som blir kastade i sopkontainrar, de som blir övergivna och utkastade, de som blir omhändertagna p.g.a olämpliga hussar och mattar... Listan kan göras lång.

Men jag håller med, att det skulle vara bra om inte katthemmen skulle behövas... att kattens status skulle höjas.

Jag passar på att skicka en stor bukett rosor åt er som hjälper djuren för det är ni värda. Ingen nämnd och ingen glömd.

Anmäl
2007-04-08 09:26 #24 av: Alexej

Hej Titti, nä, arbetslös blir vi nog aldrigFlört, men jag tycker ändå det går åt rätt håll. 2 steg fram och en tillbaka, det viktigaste att mer och mer blir engarerad och hjälper till i någon form och om det bara är att de får dåligt samvete och låter sin katt kastrera!

Supermoccine, vad snäll tav er att ni har anmält er! Vanessa blir säkert glad nu!Glad

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2007-04-08 23:44 #25 av: vanessa

Om jag blev glad, så glad att jag började snyfta helt patetiskt.

Titti, jag vet att vi inte kommer att bli helt arbetslösa, men med det siktet så når man bra mycket längre än om man bara ser till hur det är idag. Även om det är beräknade ca 30 000 hemlösa katter i Stockholm, så är t.ex. Husbyprojektet ett stort steg i rätt rikting. Att poliser börjar ta det hela seriösare och vissa inspektörer. Så får vi bland annat igenom lagen om id-märkning så kommer det att bli bättre om några år, och därefter bättre. Så det är mitt mål, att kämpa för att vi inte behöver ösa desperat varenda dag. Men som sagt, det lär dröja. Tyvärr. Tack för blommorna förresten :-). /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-05-22 23:56 #26 av: vanessa

Puttar upp, för snart är det dags för vårt öppna hus som jag ska berätta om här! Lägger in en bild på min man och soffmyset på katthemmet. Alla utom en av dem på bilden är skygga katter. /Vanessa

 

 

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-05-23 00:44 #27 av: emjon

Mycket bra skrivet Vanessa och jag tycker att Ni arbetar på ett underbart sätt med kissarna. När vi var på öppna huset tänkte jag just på hur lugna katterna var fast de var många och så mycket folk. Andra gången var när vi besökte Mysan igen och jag blev helt förundrad över att möta alla kissarna ute i lokalerna. Kan verkligen säga att jag blev rörd över att se allt detta så underbart.

Vad roligt att ni snart skall ha öppet hus igen och då hoppas jag att vi kan komma och besöka er. 

Vilken härlig bild du lagt ut och det syns verkligen att kissarna är skygga!!!!  

Anmäl
2007-05-23 00:49 #28 av: anebit

Härlig bild Vanessa!   Är det mannen som hade en hand som efter en köttyxa som du visade förut?

Anmäl
2007-05-23 15:58 #29 av: vanessa

Fniss, han är mannen med köttfärshanden som jag kallar den. Han brukar ha strålande resultat med skyggingarna. Vi är så många som gör allt för dessa katter för att de ska lära sig att vi är snälla. Tålamod och allt där till. För de är värda så mycket, då de varit de osynliga som endast sett baksidan av kattens Sverige. Med oss börjar de se framsidan av den.

Och vi är löjligt lyckliga att du adopterade Mysan, Emjon. Nog för att vi alltid är glada när de får hem, men blev extra lycklig denna gång. För som sagt, det finns ett hem till varje katt. Och ni var det efterlängtade perfekta hemmet för henne. /Vanessa 

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-05-23 17:38 #30 av: Erika91

Vilken fin och intressant artikel du har skrivit Vanessa :)

#26 Vilken underbar bild, man kan inte tro att alla är skygga förrutom en..

Anmäl
2007-05-23 18:11 #31 av: Lena

#26 Underbar bild! Sådan är är min sambo också med katterna! :)

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-05-25 01:12 #32 av: vanessa

Det tar en tid innan man får kissarna i soffan, men trägen vinner som man brukar säga. Så med handen full med mutor, en massa tålamod, och absolut ingen rädsla för klor och tänder så kommer man långt. Fast det tar tid. Så tre månaders regeln hinner man inte komma så långt med skyggingar,

Lena, det verkar som vi har hittat männen i våra liv, och katternas liv. Förresten, ska ner till GBG i augusti troligen! /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-05-25 12:06 #33 av: Lena

#32 Ja det har vi gjort Vanessa! :)

Om du kommer till Göteborg i Augusti då får vi försöka träffas! Jag jobbar ju i Göteborg även om vi då har flyttat till Mellerud. Vi får försöka ordna en Forumfika med alla som bor i Göteborgsområdet.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-05-27 12:51 #34 av: Hawknestgrove

Jaja Lena! Mera info o detta! OCh ni som åker till GBG, ta och hör av er till mig! Det finns dirketkommunikation med tåg och buss till strömstad, jag hämtar vid stationen!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2007-06-17 01:29 #35 av: vanessa

Puttar upp med tanke på det öppna huset i morgon. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-06-17 21:50 #36 av: app.syl

Låter trevligt med en träff tycker jag

 

Malin

Anmäl
2007-06-17 22:10 #37 av: Efvis

..finns också i Göteborg för ev. träff...kan kanske lura med mig holländskan oxå...vi har en båda en släng av social inkompetens....men det brukar lösa sig allt eftersom...;-)..

Forumfika...det var ett trevligt ord!

Hälsningar Efvis

Anmäl
2007-06-17 22:58 #38 av: Hawknestgrove

Ja, ja ja! Även om jag får åka 18 mil!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2007-06-17 22:59 #39 av: anebit

Jag vill oxå vara med men jag bor 40 mil tror jag från Göteborg.FundersamLedsen

Anmäl
2007-07-27 23:52 #40 av: vanessa

Jag vet att det kommer att dröja en massa år innan vi blir arbetslösa. Men siktar man högt så kommer man längre inbillar jag mig. Så jag puttar upp detta igen. Då vi alla här strävar efter att djurskydd för katter och andra djur ska bli bättre. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-07-28 00:09 #41 av: MorganP
#40, antar att du när du i det du skriver att alla här strävar efter att djurskydd för katter och andra djur ska bli bättre även har i åtanke ordet djurrätt.
Anmäl
2007-07-28 00:15 #42 av: Engla

Jag gillar er hemsida. Så fin. Ida och Norma är ju jättesöta!! Kyss

Anmäl
2007-07-28 00:42 #43 av: siberlina

vanessa   du gör  ett   fantastiskt    jobb,jagvill   ochså  ,men    isåfall blir  det ett   katthem som ligger   närmare mig  där  jag bor, det var   så fint  det  du skrev, man  blir  innspirerad att börja jobba   på katthemmet  .katter  är underbara   och  kloka

Anmäl
2007-07-28 02:49 #44 av: vanessa

Nix Morgan, med risk för att låta hemsk så var det djurskydd jag menade och inte djurrätt. Men om man vill sträva efter djurrätt så funkar det också. Två grupper som följs åt en bit på vägen. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-07-28 04:39 #45 av: supermoccine

Nämen se där, jag som precis startade en liten undersökning kring just djurrättsaktivismen och djurskyddsaktivismen hos folk på forumet :)

Jag är i alla fall en av djurrättskämparna, Morgan! Och är även engagerad i Djurhjälpen, tänka sig. Även om vi inte varit där på länge. Var fullt med volontärer hela juli sades det :) Aha, arbetslösheten utbreder sig fäckvis va?

Anmäl
2007-07-28 13:15 #46 av: vanessa

#45 Tack för att du startade en egen tråd för det. Visst är de söta Engla! Tycker alla där är söta och speciella. #43 Visst är katter underbara och kloka. Det katthem som kanske får dig i framtiden som volontär kan bli lyckliga.

Varenda katt är värd att räddas, skygg som tam. Det känns så underbart varje gång en skygging blir socialare och sedan tam. Det får ens hjärta att dansa. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-08-18 16:01 #47 av: vanessa

Puttar upp denna tråd med tanke på diskussionen om att starta katthem. Inbillar mig att det kan vara bra att se ett av de många hem som finns inifrån.

Och är ni i Stockholm den 1 september så kan ni komma och hälsa på hos oss också, läs här. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-08-18 16:32 #48 av: Lena

#47 Det är bra att vi puttar upp sådana här intressanta och viktiga trådar med jämna mellanrum.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-11-25 19:02 #49 av: vanessa

Nu börjar året som sakteliga gå mot sitt slut. Det har varit ett jobbigt år på kattfronten för alla katthem och engagerade. Man vill inte förstå den plåga som pågår dagligen ute på våra gator och skogsdungar. Men sedan får man tröst när de får hem. Som Djurhjälpens Tilda som äntligen, äntligen fick hem hos Zentia. Det visar att man aldrig ska ge upp. En dag kommer det perfekta hemmet gående och vi alla myser av glädje..

Så tack alla som hjälper tassar över allt i Sverige. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-11-25 21:03 #50 av: Wiizy

Fantastiskt bra artikel.. sant, spelar ingen roll hur katter ser ut/är , den måste få en chans. :)

Anmäl
2007-11-26 01:18 #51 av: vanessa

Tack, Wiizy. Så sant.

Det ska inte heller spela roll om de är som tama dunkuddar eller skygga spikmattor. De ska alla få chanser, om och om igen. För med tålamod kan man hitta någon som öppnar sitt hjärta för dem. För de skygga är rädda, inget annat. Med tålamod så blir de tamare, kanske aldrig som dunkuddar vissa av dem, men ack så underbara. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.