Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Solskens- och molnhistorier

Love Tasslös

2006-11-12 04:19 #0 av: vanessa

Det var vinter, minus 20 grader ute och vi fick ett samtal. En katt hade gått ute i två månader utan tass. Då fick en vänlig själ se honom och bestämde sig för att rädda hans liv.

Ett par dagar innan nyårsafton fick vi larmet om den tasslösa vildkatten som gått ute i två månader utan tass. 

Tassen efter några dagar hos oss.
Tassen efter några dagar hos oss.

Han var skygg och fångades in med fälla. Vidare färd till veterinären och där insåg de att kissen var tam. Men veterinären sa till att denna katt måste avlivas. Något som inte gjordes, för hade han levt ute i två månader med en sådan skada - ja då vill man leva.

På nyårsafton hamnade han i jourhem hos min mamma. Där började en hel omhändertagningsrit varje dag. Jag gick hem till mamma, rengjorde hans sår och la nytt bandage. Ovanpå det hela sattes en barnstrumpa för att paketet skulle hållas på plats. Så sött!

Strumporna hänger på tork efter tvätt.
Strumporna hänger på tork efter tvätt

Av: vanessa

Datum för publicering

  • 2006-11-12

När jag kom hem till honom och mamma så hoppade han upp på stolen som jag ville, sträckte fram sin skadade tass så att jag kunde göra allt arbete med den. Efteråt fick han alltid en godisbit som tack för hjälpen. Något som förmodligen inverkade på hans positiva sätt när jag kom. Vi jobbade med detta i nästan i ett år för att såret skulle läka ner så långt som möjligt. Hela tiden under veterinärbesiktning. Dock inte samma veterinär som ansåg att han skulle avlivas. En dag så bestämde vi och veterinären att det var dags för en mindre amputation. Allt gick bra och livet blev ännu underbarare för honom.

Idag njuter han för fullo. Älskar min mamma som älskar honom tillbaka. Varje morgon hoppar han upp i sängen hos henne. Lägger en tass på hennes kind för att sedan pussa henne. Innan hon går upp så lägger han sedan huvudet på hennes arm och bara kurrar. Det är en tacksam katt som bara älskar varje dag han får leva med sin matte.

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2010-02-23 19:51 #1 av: Lena

Puttar upp den här artikeln om Love tasslös.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2010-02-23 20:01 #2 av: Gunlog

Helt sanslöst! Tack för att du puttade upp... Denna läsning är ju verkligen en historia som är värd att visas!

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2010-02-23 21:03 #3 av: Gullimat

Det är ju några år sen, undrar hur det sen har gått

Anmäl
2010-02-24 01:22 #4 av: lillmymlan

Åhhh.... jag med undrar hur det har gått med kissen? Kyss

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2010-02-24 09:40 #5 av: Pelusa

Love bor så vitt jag vet hos Vanessa och Erik idag. Vanessas älskade mamma har gått bort nämligen. Vanessa har skickat en mängd bilder av Love lite tidigare, vi var inblandade i gruppen av fångandet och omplaceringen av kissen varför Love känns mycket speciell för oss!

Anmäl
2010-02-24 19:55 #6 av: Gunlog

Det kan man förstå, #5. Hon ser ut att vara en riktigt gosig tjej!

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2010-02-25 00:26 #7 av: maggan47

Träffade Vanessa på Öppet hus Adventskaffe hos Djurhjälpen, och hon berättade om Love Tasslös, som mår alldeles utmärkt , hemma hos henne och hennes man nu, efter hennes mammas bortgång förra året, har ju också träffat Love, och charmig som synden är han, vilka fina sockor han hade på sig på sitt ben, för att skydda stumpen, lilla kissen, regnbågens färger var dom i

Maggan47

Anmäl
2010-02-25 00:30 #8 av: brutt

Vilken lycklig liten kisse som fått hjälp hela vägen av underbara människor!Kyss

Anmäl
2010-02-25 00:38 #9 av: Kusten-

Åh solsken var det i denna tråd, varm man blev av att läsa om Love Tasslös öde och hur bra han fått det. Kyss

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.