Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
2. Hittekatter i Fokus

Hemlösa katter behöver mer än mat

2006-09-23 01:38 #0 av: Lena

Att mata hemlösa katter är inte alltid den välgärning det kan tyckas vara. Inte om du bara matar dem utan att ha för avsikt att hitta en helhets lösning för katterna. Börja aldrig mata hemlösa katter om du inte tänker hjälpa katterna till ett bättre liv! Har du väl börjat mata dem har du tagit på dig ett ansvar som du inte kan smita ifrån.

Många ringer Göteborgs Katthjälp för att de vill ha hjälp med kattungarna som födds varje år hos de hemlösa katter de matar året runt. Tyvärr har en del personer inte för avsikt att hjälpa kattmamman (och pappan) till ett bättre liv.

Meros katter foto: Lena

Man måste tänka långsiktigt när man matar en flock katter. Hur stort ansvar vill jag ha för dessa? Vad vill jag att matandet skall resultera i?

Det är jättebra att man matar en hemlös katt om man under tiden försöker att hitta en lösning. Det är ett bra sätt att hålla katten i närheten tills den t ex får plats på ett katthem, eller fångas in för kastrering när det gäller förvildade katter. Har man inte för avsikt att hjälpa katten vidare till ett ordnad liv ska man avstå från att mata katten.

Hungrig ungkatt på Meros Foto: Lena Genom att enbart mata hemlösa katter gör man bara saken värre: du hjälper dem att överleva så att dem kan föröka sig, med resultat att ännu fler kommer att ha det svårt eller tom svälter och fryser ihjäl.

Man kan inte sluta mata när man en gång har börjat!
Vi säger inte att du som håller på att mata hemlösa katter ska sluta med det! Genom att mata katterna har man påtagit sig tillsynsansvaret för dem. Med tillsyn menas inte att enbart mata katterna utan även att se till att de får god omvårdnad, se till att de kommer under veterinär behandling om så behövs m.m. Man påtar sig ett väldigt stort ansvar med skyldigheter, vilket kan leda till straffansvar om katterna missköts. Att sluta nu är brottsligt, man utsätter katterna medveten för lidandet.

Vad vi vill säga är:
Tänk på konsekvenserna och ansvaret du tar på dig! Om du verkligen vill hjälpa till: kastrera, vaccinera och hitta hem till katten. När det gäller förvildade katter: kastrera dem, ser till att de har tillgång till en isolerad katthus och att de dagligen får mat och tillsyn. Du hjälper själva katten och förebygger att fler kommer att ha det svårt.

Några kommentarer vi får höra dagligen:

"Katten är inte min, jag bara matar den"

"Det började med en och så blev dem bara fler"

"Jag har matat en hemlös katt i ett halvt år och jag flyttar imorgon"

"Jag har tagit in en hemlös katt men min man är allergisk, om ni inte ta emot katten slänger jag ut den"

"Det är synd om katten om man kastrerar den".

Matgästerna samlas på Meros Foto:Lena
Den som först tar hand om en hemlös katt förvärvar äganderätt till katten på samma sätt som man gör när man plockar åt sig en tidning som ligger slängd och använd i en tågkupé. Det innebär att du äger katten och  således är ansvarig för den!

Miranda Oude Tanke är ordförande i Göteborgs Katthjälp och har 2 timmars telefontider, alla arbetsdagar. "Jag börjar bli trött på dem som tror att de är så himla snälla när de bara matar hemlösa katter hur länge som helst, utan att ha för avsikt att ordna det för dom".

Dubbla talanger Foto:Lena

"En exempel är en kvinna som ringde och berättade att hon hade matad en katt ("den kommer tillbaks hela tiden...."), och att katten hade varit elak mot hennes egen katt. Hon tyckte inte det var roligt längre och skulle sluta mata den om vi inte tog emot katten omgående.

Foto: Lena

Ett annan exempel är en familj som hade matat en katthona i flera år. Katten födde en eller två kullar ungar varje år under deras balkong. Familjen lämnande in varje kull till Djurens Vänner för avlivning. Nu "orkade" de inte längre mata katten och ordnade det så att hon inte längre kunde komma under balkongen....

Tyvärr finns det många, många fler som gör likadant när de tröttnar."

Text: Miranda Oude Tanke, Göteborgs Katthjälp

Foto: Lena (katterna på bilderna kommer från Meros Camping)

 


 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-23 02:18 #1 av: vanessa

Jag vet vad ni pratar om. Jag brukar faktiskt vara så fräck att jag säger att matar man katten, så ser inte folk hur de lider och då får de inte hjälpen de behöver. Istället ska man på en gång kontakta djurskyddet i den kommunen.

Men så finns det de som verkligen ställer upp på katterna. Som två kolonier som vi rensat i sommar. De har matat katterna, och satt ut våra fällor. De har varit som rena dektektiverna i att spåra ungar och mammor. Nu tror jag att båda kolonierna är rensade. Den ena är jag dock tveksam till då det är ett campingområde, så säkert har några gäster även i år "glömt" katter.

Man äger  dock inte katten som en bortkastad tidning eftersom de går under hittegodslagen. Så först efter 2 veckor går ansvaret på katten över till "upphittaren". Om det inte är en raskatt, för värdet är högre på dem.

www.djurhjalpen.nu

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-09-23 02:35 #2 av: Cammo

Så många av dessa kommentarer som vi känner igen!

Men idag blev jag riktigt riktgt glad!

En kvinna  ringde mig förra fredagen om en hemlös hankatt som hon matat hela sommaren. Alla i kvarteret struntade i kissen, och några hade varit riktigt dumma mot den! Den var drygt året, okastrerad, och han hade till och med gått in på Konsum och tiggt mat!!

Hon ville ha hjälp att hitta ett riktigt hem åt missen. Men när jag ringde henne idag för att kolla läget hade hon och hennes sambo bestämt sig för att kissen skulle få stanna hos dom för all framtid!! Dom hade pratat med veterinär om kastrering och allt var frid och fröjd.

En liten glimt av solsken, dagen blev lite ljusare och missen mår som en prins!

Tack Helena med sambo!

//Cammo

Anmäl
2006-09-23 02:45 #3 av: vanessa
Vad underbart att läsa. Själv så vill vi tacka de som engagerat sig så i den kolonikatter som fångats in. Utan dem så hade det aldrig gått. Så det finns verkligen änglar därute.

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-09-23 03:09 #4 av: Lena

#2 & #3 Bra exempel på goda insatser som ni båda berättar. Sådant gör det lite lättare att kämpa på för oss alla!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-23 15:48 #5 av: Sidentass

#2 Men så underbart att missen får stanna!

Nu blev man riktigt, riktigt glad!!

Sidentass:-)

Anmäl
2006-09-23 23:31 #6 av: Ankie

Ja det var som Rödis det. När vi flyttade hit, har bott här nu i två år, så kom det en rödhårig katt och nästan våldgästade oss och skulle absolut in. Han var väldigt inig och påstridig. Han var hit flera gånger om dagen och ropade vi på Rasmus så kom alltid den röde före och sprang, i början fick han inte komma in. Vi började på att spåna vems han var och grannarna sa att hon i huset bredvid ägde honom. Jag började titta lite extra, hon var nästan aldrig hemma och var borta några dagar när hon var borta. jag såg aldrig någon som var dit och såg efter de. Gud vad jag led med missen, hon hade dessutom två stycken. Grannen under mig gav honom mat ibland och hon tyckte att det var för bedrövligt hur det skulle vara. Det tog inte lång stund förrän vi också matade den lille stackarn och han formligen kastade i sig maten. Usch vad han var stressad stackarn! Rätt var det var så flyttade hon bara och kvar stod rödis utan hem, eller han var väl egentligen hemlös redan. (Jag glömmer aldrig när vi flyttade hit och jag såg en katt som låg på en vedhög ofta och det var vinter och kallt ute och hon var nästan aldrig hemma.) Grannen nedanför kunde inte ta hand om honom, och vi ville det inte heller men någon måste ju ta sitt ansvar, så var det bara. Vi ringde till djurskyddet som i sin tur ringde upp henne och hon sa helt sonika att det var ju ett par som skulle ta hand om honom men när de frågade vilka de var så kom hon inte ihåg vad de hette. Hon skulle ringa tillbaka när hon kom på deras namn. Men inte ringde hon inte och inte svarade hon heller när de ringde igen. Hur som helst så skulle djurskyddet hämta honom när plats finnes. Men fy vad jag grät inte kunde jag lämna ifrån mig denna vackre katt som jag börjat tyckt om så.. Rödis bor här permanent nu och har blivit mycket lugnare. Jag undrar ibland tänk om vi inte hade flyttat hit, ingen ville ta hand om Rödis när det krisade ingen som ville engagera sig. Det var som då jag berättade för grannen att jag ringt djurskyddet och hon sa att: ja det har jag också tänkt att göra. Ja ja ibland funderar man: Jag är ivarjefall glad att Rödis bor här, han är en mycket speciell katt som har fått lärt sig hur det är att vara älskad och att ha någon som bryr sig om en.

Anmäl
2006-09-24 00:46 #7 av: miranda1

Vanessa: inte alla katter går under hittegodslagen, som Helena Striwing skriver i hennes bok "Djursydd, fakta och tips":

"Katter som verkligen är övergivna eller förvildade, har inte längre några ägare. Härav följer, att en sådan katt inte kan vara hittegods och vidare, att den som först tar hand om en sådan katt förvärvar äganderätt till katten på samma sätt som man gör, när man plockar åt sig en tidning, som ligger slängd och använd i en tågkupé. Äganderätten uppstår genom själva besittningstagande, som kallas "ockupation"."

När folk bara matar katterna, handlar det oftast om förvildade katter. De känner att de inte kan göra mer för ätt katterna är så svåra att få tag i. Därför brukar jag hanvissa till Striwings yttrande med förhoppning att folk känner sig "tvungna" att göra mer, om så behövs med hjälp av föreningen.

Anmäl
2006-09-24 02:18 #8 av: Hennum

innan var det många hankatter som var på besök hos oss.. i en vecka eller så innan dom flyttade vidare.. jag vet inte om dom hade något hem. men vi matade dom iaf. eftersom vi inte visste om någon ägde dom så vågade vi inte kastrera dom. vi tänkte nog inte så heller. vi gav dom bara mat så att dom skulle klara sej. men nu förstår jag att vi borde kastrerat dom.

i fortsättningen ska ja göra så! kommer de en hankatt på besök så är de kastrering som gäller. men mer än så kan jag faktist inte göra. eftersom katten faktist kan ha ett hem...

hur vet man att en katt är hemlös?

Anmäl
2006-09-24 17:56 #9 av: Ankie

Ja det har jag också funderat på, hur vet man om en katt är hemlös? Det var en katt här i somras som gick och muckade med alla katter på gården, jag hade aldrig sett honom förut. Han såg väldigt fin ut men mycket arg på de andra katterna, har inte sett skymten av honom sen i somras så vad det blev av honom har ingen aning. Man jag funderade faktiskt om det kunde vara en hemlösing, tänkte skulle ringa djurskyddet men då kanske ägaren, om han nu hade någon, funderar vart han är. Då kanske jag ställer till det. Det måste ju vara svårt att avgöra....

Anmäl
2006-09-24 18:59 #10 av: majvi

 Jag kom i kontakt med en kvinna,Lotta då hon ville ha hjälp med att fånga in en katt.Det gick på första försöket och tog högst en kvart.Sedan ville Lotta ha hjälp med att fånga in en halvstor katt på stan och då ställde jag upp igen.(Hon ringde inte till mig utan till Samvetet).Katten matades av flera personer och en av dom tyckte att katten hade det bra där den bodde och ville inte att den skulle fångas in.Det var svårt att hindra att katten fick mat och jag fick in nya jourkatter varav en fick ungar så det var svårt att hinna med och några andra frivilliga var det inte.Lotta ringde åtskilliga kvällar att katten var i där men när jag kom dit med fällan då syndes katten inte till.Den var i hålet men kom inte fram.Vi började i slutet på februari då det var kallt och katten fångades in i slutet på november.Ibland var vi där kl 4 00 på söndagmorgonen men folktomt någon längre stund var det inte.Men på sommaren dök det upp kattungar och då tjatade jag till mig hjälp av andra samvetare fast det var ändå Lotta och jag som stod där mest.Då var det också första gången jag såg Musse.Samvetet kunde inte ta dom så dom hamnade också hos Lotta + en hankatt som kom dit ibland.Mot slutet var det en kvinna som var med som inte tidigare hunnit då hon hade hand om adoptionstelefonen och jag kom på en person till som kanske ville hjälpa till och hon sa ja på en gång.Tillsamman stod vi på loppisar och alla katter blev kastrerade och vaccinerade.Förresten visade det sig att Musse inte hade fått några ungar och någon annan som kunde vara kattmamman sågs inte till. ändå matades det där morgon och kväll och många gick förbi där på dagen.Men det var också konstigt att kattungarna inte syntes till förrän de var kanske 4-5 veckor.

Sedan blev jag inblandad i Flustretkatterna, det var 3 stycken och en av dom var kattunge,Det var en kvinna som körde taxi som hade sett dom och hon ville ha kattungen och kunde tänka sig den vuxna svart-vita katten medan den bruna-förmodligen mamman såg ganska risig ut.Det var vinter och den här gången tog det också flera  månader innan jag såg någon katt.Den här gången skulle jag bara hjälpa till och det var en annan som hade den mesta kontakten med taxi-kvinnan.Men den andra ledsnade och kvar blev jag och taxikvinnan.Hon var bara i Uppsala ibland för att jobba och bodde väldigt trångt då och ville att katten skulle fångas in i anslutning till att hon skulle hem till Dalarna.Själv hade jag många katter och hade svårt att ta någon katt tillfälligt.Men så flyttade jag ut på landet och kunde då ha några katter i en bod.Kattungen fångades in- då var den ganska stor och den hamnade i min bod och sedan togs den till veterinär innan den åkte till dalarna.Det var Lotta som hjälpte mig vis infångandet då taxikvinnan jobbade.Sedan var taxikvinnan ledig hela sommaren och då var det Lotta och jag som matade och försökte få tag på den svarta katten.Den bruna hade inte setts till på flera månader och jag förmodar att den dog.Vi såg inte den svarta katten heller och den brukade ju komma fram då och då när vi kom med mat.Däremot var det igelkottar där och vi ville inte avbryta matningen innan dom flyttade.När igelkottarna försvann tänkte jag att vi var färdiga med Flustret då Lotta ringde och sa att det var en katt där.Vi har ingen plats åt den och Samvetet har hela tiden sagt nej till flustretkatterna men jag hoppas på en lösning.Men tills vidare måste den få mat och vi vet inte om det är en rymling eller hemlös.

 

 

Anmäl
2006-09-24 19:01 #11 av: vanessa

Hej Miranda, du har så rätt. Jag går dock alltid ut med åsikten att vi inte vet om de är hemlösa, förrän vi kollat id-märkning, kastrering och sådant först. Men du har så rätt.  Och jag vill också att folk lägger ner energi på kissarna de matar, för att lösa sitsen. Ungefär som de två jag berättade om ovan.

Av någon underlig anledning så verkar vi ha tur i Stockholm, för vi blir kontaktade nästan jämt av folk som matar skygga katter, som vill att de ska ha liv, då genom oss. Oftast ger de oss gladeligen en peng för att vi hjälper katten/katterna. Så vi har nog det rätt bra här ändå.

Nu måste jag inhandla den boken också av henne, men det kommer att vara värt vartenda öre. Tack Miranda.

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-09-25 00:29 #12 av: miranda1

Hej Vanessa!

Ja boken är absolut värt vartenda öre. Kollar upp saker i den jämt. En kapitel handlar bara om kattens rättsstälning.

/Miranda

Anmäl
2006-09-25 21:11 #13 av: Engla

Den boken ska jag låna på bibblan!

Anmäl
2006-10-23 21:05 #14 av: Anna-hfg

Men om man inte har råd att ta katten till veterinären då? Jag har matat en ägarlös katt nu i några år. den var så mager och det var inte så roligt att se den. Men han har återkommande besvär med klåda i öronen och är okastererad. Har mailat till Kattkommando Syd men inte fått svar.

Det är en trevlig katt men inte särskilt kelig. Men jag har själv en innekatt som äter dyr specialmat så vanlig kattmat och lite av vad som blir kvar av den mat jag själv äter är vad han får. Mer har jag inte råd med.

Helst hade jag sett att han tagits omhand av ett katthem eller en seriös kattägare. Han är värd en matte eller husse som bryr sig om honom.

Anmäl
2006-10-23 21:11 #15 av: Lena

#14 Vad som skulle vara bra vore om kissen fick komma till veterinären och bli kastrerad, vaccinerad och behandlad för sina öron. Det är troligen öronskabb som han fått. Även om du inte kan ta in honom skulle hans liv förbättras avsevärt om detta blev gjort. Kostnaden kan man ibland få hjälp med av något katthem eller den lokala djurskyddsföreningen. Sedan kan man söka vidare efter ett hem.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-04-16 22:58 #16 av: Lena

Aktualiserar denna artikel pga av en diskussion i en annan tråd.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-07-04 03:28 #17 av: vanessa

Puttar igen. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-07-23 15:14 #18 av: Engla
Miranda: Får jag kopiera in din text i Katthemmet Kompis blogg om jag anger källan? Tycker att texten var så himla bra och den behöver spridas!
Anmäl
2007-08-31 13:39 #19 av: Lena

Puttar upp denna aktuella artikel.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-08-31 15:17 #20 av: miranda1

#18: Det går bra Engla!

Anmäl
2007-09-03 01:10 #21 av: Hawknestgrove

#14 Heder åt dig, Anna, du gör i alla fall vad du kan!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2007-09-19 12:18 #22 av: Lena

Aktiverar denna artikel eftersom diskussioner förekommer om matning av katter i en annan tråd.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-01-30 21:42 #23 av: SamHeartNellie

Usch vilka vidriga människor. Jag har matar katterna här i området där jag bor, även gett dom små kojor att värma sig i. men inte fan tänker jag sluta med de. Alla hemlösa katterna ca 1 dussin har samlats där nu på samma ställe, innan var dom utspridda så dom måste kastreras NU

Däremot planerar jag att flytta till hösten

Med andra ord måste jag fixa med kastrering och infångning av dom här katterna NU

Hjälp! Hur gör jag?

Anmäl
2008-01-30 23:05 #24 av: Ankah

#23 - Börja med att berätta var du bor, och kontakta ett katthem i närheten. Även om de kanske inte kan ta in dem så kan de kanske hjälpa dig med infångning, veterinärkostnader eller att leta fram stödhem. Om du själv kan ha några hemma hos dig blir det nog lättare att komma igång i alla fall!

Anmäl
2008-02-02 15:45 #25 av: Lena

Detta är veckans resprisartikel!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-04-05 13:44 #26 av: Lena

Puttar upp den här artikeln med anledning av en diskussion i en annan tråd om det här med kattmatare.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-04-05 14:30 #27 av: Ledin

ja visst håller jag med allt, nu vet jag itne vad som sägs rent ut om att manta en hemlös katt lr inte. Skulle jag se en hemlös katt så skulle jag först försöka få in den för närmare koll kan vara märkt lr så. Om jag inte lyckas med detta så skulle ajg givet vis  ringa runt polis grannar sätta upp lappar att en katt finns där någonstans om ägare saknar katt så kanske den kan locka fram den. Sedan kan man ringa katthem om dom vill ta sig an en katt om jag kan fånga in den på något vis för att sedan få lämna den hos dom.

Anmäl
2008-04-05 19:15 #28 av: Lena

#27 Det är okey att mata katterna om du har en tanke med det hela. Men att bara mata på år ut och år in utan att vare sig kastrera eller försöka få dem infångade är ingen bra grej. Då gör man istället katterna en björntjänst.

"Genom att enbart mata hemlösa katter gör man bara saken värre: du hjälper dem att överleva så att dem kan föröka sig, med resultat att ännu fler kommer att ha det svårt eller tom svälter och fryser ihjäl".

Tyvärr är det många som har svårt att inse att det förhåller sig på det här sättet. I sydligare länder har det blivit ett jätteproblem. Turisterna matar på och katter förökar sig explosionsartat. Olika semesterparadis har valt olika vägar att gå. På Malta använder man TNR-metoden medan Grekland istället lägger ut gift till katterna.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-04-05 20:19 #29 av: Puma77

Går det bra att kopiera denna text och lägga på sin blogg och så läna till hittekatter.

Anmäl
2008-04-05 22:28 #30 av: Lena

#29 Texten är skriven av Miranda Oude som är ordförande för Göteborgs Katthjälp. Maila henne och fråga, du har länken till Göteborgs Katthjälp i artikeln.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-07-28 16:58 #31 av: Lena

Puttar upp den här artikeln i påminnande syfte.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-04-08 16:09 #32 av: Alexej

Puttar upp!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-04-08 17:31 #33 av: Norrann

I mina ögon tar man på sig ett (visst) ansvar så fort man börjar mata.Då tycker jag att man ska se till att göra resten med;annonsera efter ägare,anmäla till polis eller länsstyrelse,ta in katten om möjligt,veterinärbesök osv.

Anmäl
2009-04-08 17:40 #34 av: Alexej

#33 Absolut!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-10-02 15:48 #38 av: lillmymlan

Puttar upp, lika viktig nu som då när den skrevs :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2010-10-02 17:41 #39 av: Lena

#38 Visst är det viktigt det här! Många tror de gör en välgärning när de börjar mata katterna och tänker inte på allt det här runt omkring. Att man faktiskt kan vara med och förvärra läget - om man inte gör något mer än att bara mata.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2010-10-15 01:44 #40 av: Lena

Puttar upp med tanke på Helsingborgskolonin mm.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-05-27 11:49 #41 av: Lena

Puttar upp en ständigt aktuell artikel!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.