Annons:
Etiketterkattens-statusdjurskyddsfrågorartikel
Läst 6604 ggr
Hawknestgrove
3/13/07, 12:33 PM

Västnytt om kattungar!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Den 12/3 var det ett litet inslag om minimiålder på utlämnande av kattungar. Enligt Västnytt har Djurskyddsmyndigheten lagt ett förslag om att kattungar måste vara minst 12 veckor innan de flyttar från mamman.

Västnyttshade den 12/3 ett inslag ett nytt förslag från Djurskyddsmyndigheten i Skara. Förlaget innebär en lag om en 12-veckorsgräns för avyttring av kattungar. 

Foto: bananacosmicgirl

                                    Foto: bananacosmicgirl

Äntligen så kanske det vaknar till liv hos gemene man, att man inte kan likställa en kattunge med en hundvalp! Hundar kan, som bekant, lämna mamman vid 8 veckors ålder. Kattungar däremot är beroende av mamman upp till 12 veckors ålder. Det är mellan 8 - 12 veckor som katten lär sig att vara katt genom sin mamma.

Länken till programinslaget: Västnytt, den 12/3 2007

(Spola fram till 14:00 så kommer det ca 15 sek långa inslaget. )

Relaterade länkar

 Västnytt, den 12/3 2007

Av: Gunilla.H

Datum för publicering

  • 2007-03-13

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Annons:
Lena
3/13/07, 1:12 PM
#1

Missade tyvärr inslaget (för tidigt för mig som oftast inte är hemma förrän kl. 19:30). Låter väldigt positivt annars om det blir en sådan bestämmelse.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Hawknestgrove
3/13/07, 1:19 PM
#2

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Radisa
3/13/07, 4:39 PM
#3

12v regeln var en av de positiva delarna i förslaget som vi diskuterat tidigare. Mkt i det förslag som lagts (där det talades om att alla omplacerings katter och hundar ska genomgå mental och fysisk undersökning) var ju trots allt positivt. Tänk om man bara kunde få plocka ur "godbitarna"…

gubben
3/13/07, 5:10 PM
#4

§3 fast vem skulle vara behörig att avgöra hur den mentala statusen är då? Som jag sagt tidigare så skulle min honkatt definitivt klassas som en skygg, osocial och rädd katt om någon främmande människa skulle fånga in henne och försöka hantera henne men här hemma är hon ju hur tam som helst och en riktig kelgurka när hon har lust. Så jag är nog lite orolig för att de som ska bedöma detta på infångade katter kommer att klassa de flesta som för skygga och osociala och därmed kommer de flesta katter att avlivas i stället för att ges en chans och i och med det så har kattens status sänkts ytterligare.

vanessa
3/13/07, 5:29 PM
#5

Lagt förslag?! Är det inte redan en regel, det förvånar mig väldigt mycket. Följer man Sverak, veterinärer med mera så är det redan en regel. Visste inte något annat./Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

gubben
3/13/07, 5:43 PM
#6

§5 fast det är väl mer  en rekommendation från SVERAK? När det gäller icke raskatter så är det nog fortfarande 8 veckor som de flesta använder sig av. Om ens det.

Annons:
Lena
3/13/07, 9:20 PM
#7

#5 Nej det finns ingenting skrivet om det i Djurskyddslagarna utan är precis som Guben skriver en rekommendation utfärdad av Sverak. Inom raskattuppfödning är det en gyllene regel som jag tror alla uppfödare följer. Men när det kommer till huskatter brister det fortfarande som vi ju alla vet allt för väl, så visst vore det bra om det blev reglerat i lag.

#3 Okey, fick för mig att detta med 12 v var något nytt som Djurskyddsmyndigheten kommit med precis nu. Det lät nämligen så på inslaget i Västnytt. Mycket av de andra förslagen var ju inget vidare.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Upp till toppen
Annons: