Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
1. Allmän information om sajten

Hur man uppfostrar sin människa

2007-03-07 14:23 #0 av: evangeline

Det finns ett antal hemliga regler för katter som alla mattar och hussar bör känna till. Har upptäckt här hemma att dessa saker stämmer väldigt bra in på våra katter. Dessutom är de roliga!

 

Regler för katter

I. DÖRRAR:

Tillåt inga stängda dörrar i något rum. Ställ dig på bakbenen och klös lite på dörrkarmen om du vill få den öppnad. Du kan också sträcka dig in under dörren och försöka få tag på något med klorna och dra det till dig. Om du får tag på något av siden brukar reaktionen från människorna bli ögonblicklig. Då dörren väl är öppen behöver du nödvändigtvis inte gå in igenom den.
Då du har fått en ytterdörr öppnad, stå gärna halvägs ut och tänk på allt mellan himmel och jord.

 

Foto: Sidentass
                                Foto: Sidentass

 


II. FÅTÖLJER OCH MATTOR:

Då du känner att en hårboll/kräka är på väg upp bör du leta upp en soffa eller fåtölj att hoppa upp på. Om du inte hinner till något utav dessa går en orientalisk matta lika bra. Om det inte finns någon sådan i närheten är skor, badrumsmattor eller huvudkuddar bra substitut.


III. BADRUM:

Gå alltid med gäster in i badrummet. (Se regel I.) Du behöver inte göra någonting, bara sitta och titta på.


IV. EN HJÄLPANDE TASS:

Om en av dina människor är upptagen med något och den andra inte gör någonting bör du ackompanjera den upptagna. Detta kallas "att ge en hjälpande tass"; människorna kallar det "vara i vägen".

De följande reglerna är enbart då du vill ge "en hjälpande tass"


Då du övervakar matlagningen bör du sitta strax bakom kockens vänstra fot. Chansen är då stor att du blir trampad på, och därigenom upplockad och tröstad, och får en liten smakbit.


Då din människa läser en bok ska du försöka komma in under hans eller hennes haka, alltså mellan ögonen och boken, såvida du inte kan lägga dig på själva boken, vilket är det allra bästa.


Då din människa håller på att sticka något eller sitter och skriver något kan du helt enkelt lägga dig mitt på arbetet. Försök hitta en ställning som hindrar så mycket som möjligt av arbetet. Låtsas sova, men då och då kan du "vakna till" och daska till pennan eller stickorna med tassen. Människan kommer säkerligen att försöka locka bort dig eller distrahera dig, men det ska du bara ignorera. Målet är att vara i vägen så att människan inte kan arbeta. Och vad din människa än säger till dig så är broderidukar och stickningsarbeten perfekta hammockar.


Då människorna ska betala sina räkningar (månatlig aktivitet), göra sin deklaration eller skriva julkort (båda en årlig aktivitet) ska du också hjälpa till. Du kan börja med att sitta på de papper som människan behöver för att kunna utföra arbetet. Då du knuffas bort därifrån kan du sätta dig längst ut på bordskanten och titta ledset på människan. När arbetet fortskrider kan du rulla runt bland pappershögarna och sprida ut pappren så gott det går. Då du knuffas undan för andra gången kan du börja knuffa ner pennor, suddgum och enstaka papper från bordet med tassen. En i taget.


V. GÅNG:

Dyk så ofta och så nära som möjligt in framför människorna när de går. Särskilt effektiva ställen att göra detta är 1) I trappor, gärna närde går och håller något i famnen; 2) I mörkret; och 3) Då de går upp på morgonen. Denna övning hjälper människorna att förbättra sin koordination.


VI. SOVDAGS:

Sov alltid på människan. Om ni är två (eller fler) katter så välj att sova på den människa som avger mest värme. Han/hon kommer att vrida och vända på sig, men ert antal och er enträgenhet kommer att hålla dem fastnaglade i en och samma position hela natten. Detta gör att människan i längden ligger mer i sängen vilket vi katter ju vet är bra.

 

Av: evangeline

Datum för publicering

  • 2007-03-07
Anmäl
2007-03-07 14:31 #1 av: evangeline

Den här råkade knuffa ner artikeln som var högst upp på startsidan. Det var ju inte riktigt meningen...*pinsamt*. Har pm:at Lena om att flytta ner den lite. Är inte så van vid att skriva artiklar märker jag....sorry.

Helen

Anmäl
2007-03-07 18:26 #2 av: YvonneW
Där fick jag mig ett gott skratt. Precis så är ju katterna.
Anmäl
2007-03-07 19:49 #3 av: Sidentass

Vad roligt att du förmedlar lite skrattframkallande läsning..sådant behövs så väl mellan varven:_))

Sidentass

Anmäl
2007-03-08 12:13 #4 av: Lena

Det här var en trevlig artikel som gör att man skrattar igenkännande. Tack så mycket Evangeline! :)

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-03-08 12:45 #5 av: Engla

Vilken underbar artikel! Jätterolig! Skrattande

Anmäl
2007-03-08 14:33 #6 av: OzzyochJag

*haha* Det är verkligen mitt i prick! Skrattande

Anmäl
2007-03-08 17:41 #7 av: evangeline

TACK vad ni är söta!! Tyckte vi behövde lite fniss mitt i allvaret..

Helen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.