Annons:
Etiketterkatthem-katthjälpsföreningarartikel
Läst 12693 ggr
Faxlin
2007-05-05 02:30

Maj månads katthem; Kattkommando Syd

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Varje månad försöker alla i så stor mån som möjligt hjälpa ett utvalt katthem eller förening. I maj månad är det Kattkommando Syd som vi samlar till. Kattkommando Syd startades i Karlskrona år 2000 av Djurens Rätt men är sedan januari i år en egen förening med egna stadgar. Alla bidrag ifrån 10:- och uppåt är välkomna.

Kattkommando Syd räddar liv

Sys. (Förmedlare: Marita, Ärendenr: 721-06 )  En liten nätt och söt flicka född under eftersommaren 2006. Sys har matats av en äldre herre som sedan åratal är bosatt i just detta bostadsområde. De senaste veckorna har han blivit alltmer utsatt och hotad av andra mindre vänliga hyresgäster. De gapar och skriker om att de ska se till att alla katter försvinner därifrån.

Sys. (Förmedlare: Marita, Ärendenr: 721-06 ) En liten nätt och söt flicka född under eftersommaren 2006. Sys har matats av en äldre herre som sedan åratal är bosatt i just detta bostadsområde. De senaste veckorna har han blivit alltmer utsatt och hotad av andra mindre vänliga hyresgäster. De gapar och skriker om att de ska se till att alla katter försvinner därifrån.

Kattkommando Syd startades i Karlskrona år 2000 av Djurens Rätts förra förbundsordförande Birgitta Carlsson, Agneta Ödman och Birgit Gardenros, båda aktiva medlemmar i Djurens Rätt. Alla hade reagerat på att hemlösa katter regelmässigt sköts av kommunen. Det som drog igång Kattkommando Syd var dock ett ärende som Birgit anmälde till djurskyddsinspektören. Vi hade försökt att hjälpa en kvinna som tagit en många hemlösa katter, men när det inte blev bättre, ansåg Birgit att det måste anmälas. Eftersom vi visste att myndigheten knappast skulle anstränga sig för att placera katterna, började vi organisera detta. Vi lyckades hitta stödhem till dryga tiotalet katter med finansiering för veterinärbesök från Chickas fond i Djurens Rätt och skred till verket en solig lördag på Valborg. Katterna hade löss och öronskabb, så hos veterinären var vi tvungna att omorganisera placeringarna. Det var kämpigt några timmar, men det gick! Några katter ansåg veterinären borde avlivas, men vi ville ge dem en chans - och några månader sedan var de inte att känna igen i gröngräset på gården där de fått en fristad.

Lilla Siri som finns i Lund och behöver ett nytt hem då stödhemsmatte ska flytta. (Förmedlare: Lisbeth)

Lilla Siri som finns i Lund och behöver ett nytt hem då stödhemsmatte ska flytta. (Förmedlare: Lisbeth)

Ett stödhem som skulle ta emot två katter accepterade det dubbla antalet. De fyra katterna är sedan länge permanentplacerade i det hemmet. Birgit behöll också sina två stödhemskatter, som numera bor i lägenhet med balkong.

Det dröjde bara en vecka, så ringde assistenten på veterinärstationen och undrade om vi kunde ta hand om en katt som skulle avlivas. Givetvis sade vi ja, veckan därpå hände samma sak och då hängde det på minuterna att vi hann hämta katten innan de stängde. Och det tog några minuter för oss att få ja från ett stödhem, som ännu inte hämtat en katt från vårt första ärende. Ludvig Ludenbyx bor kvar i detta hem och har under åren fått bekanta sig med nya stödhemskatter och "kollegor" som fått stanna permanent.

Missan. (Förmedlare:Aaron, ärendenr: 003-07) AKUT  Katten Missan är en snäll kärleksfull kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad honkatt, som omgående söker ett hem. Missan är en upphittad katt som kom till anmälaren, och bor tillfälligt hos henne.

Missan. (Förmedlare:Aaron, ärendenr: 003-07) AKUT Katten Missan är en snäll kärleksfull kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad honkatt, som omgående söker ett hem. Missan är en upphittad katt som kom till anmälaren, och bor tillfälligt hos henne.

Från början var det alltså inte alls meningen att Kattkommando Syd skulle växa utanför Karlskrona eller syssla med omplacering av familjekatter. Men det blev ofrånkomligt och efter ett tag anslöt sig nya personer till verksamheten. I juli samma år bildades föreningen formellt. Namnet, ja? Karlskrona har varit centrum för flottan i Sverige sedan 1680 och basen hette på 1990-talet Marinkommando Syd. Så det blev en travesti på det namnet. Djurens Rätts Karlskronaavdelning inkorporerade den nya föreningen som en självständig del i sin verksamhet. På hösten anmälde en datorkunnig person sitt intresse och en hemsida skapades.

I dag har Kattkommando Syd fyra regelrätta katthem, tre i Blekinge och ett i Skåne, och ett stort antal stödhem från Västmanland i norr ner genom hela Sverige. En del av dessa är små katthem i sig själva som regelmässigt tar emot katter tills vi hittar nya hem. Vi har officiella kontaktpersoner/förmedlare på ett antal orter, men vi har också inofficiella sådana som vi samarbetar med och en del stödhem hjälper till att lösa olika ärenden. Hela verksamheten är beroende av detta nätverksarbete.

Atlas. (Förmedlare:Aaron, ärendenr: 216-07) AKUT  Atlas är en mycket trevlig katt med mycket energi. Han älskar att leka och busa och är mycket nyfiken! född 2005 och kastrerad. Han är en rumsren innekatt och är mycket social.

Atlas. (Förmedlare:Aaron, ärendenr: 216-07) AKUT Atlas är en mycket trevlig katt med mycket energi. Han älskar att leka och busa och är mycket nyfiken! född 2005 och kastrerad. Han är en rumsren innekatt och är mycket social.

På katthemmen finns mellan 200 och 300 katter och minst lika många katter finns i stödhem. Dessutom matas katter på olika ställen och vi har ärenden med hemlösa katter som tar tid att lösa, där katter tas in efterhand, men matas hela tiden, förstås. Nyligen lät vi kastrera 15 kvarvarande katter i ett sommarstugeområde i Sölvesborg, där vi tidigare tagit in väldigt många katter. En del var dräktiga, och inte tama, när de togs in till katthemmet i Sölvesborg. Totalt är det ett hundratal  

katter från detta område, de ofödda inräknade som senare föddes på katthemmet, som tagits omhand. I det här fallet tillämpade vi den så kallade TNR-metoden, trap-neuter-release.

Ebba. (Förmedlare: Lisbeth, ärendenr 298-07)  Ebba är en underbar liten honkatt på 6 år. Hon är en blanding av huskatt och långhårig katt, typ angora. Hon är gosig och snäll och vill gärna bli kliad på magen.

Ebba. (Förmedlare: Lisbeth, ärendenr 298-07) Ebba är en underbar liten honkatt på 6 år. Hon är en blandning av huskatt och långhårig katt, typ angora. Hon är gosig och snäll och vill gärna bli kliad på magen.

De senaste åren har över 1 000 ärenden per år registrerats. Vi har inte räknat igenom hela listan på ett tag, så vi kan inte säga exakt hur många katter som placerats i nya hem inklusive katthemmen, men det rör sig någonstans mellan 5 000 och 6 000 katter. Vi hoppas kunna presentera mer exakta siffror längre fram i år. Allt arbete är ideellt, fast vi har lyckats få lönebidrag för tre personer på knappt 2½ tjänst, vilket varit nödvändigt för att få grundläggande rutiner att fungera. Vi har så många ärenden att koncentrationen ligger på att lösa dessa.

Kattkommando Syd är nu en egen förening med stadgar som antogs på vårt årsmöte i januari i år. Eftersom verksamheten rör hela Blekinge och Skåne, och delar av Småland, Västmanland och Stockholm, dessutom med stödhem och aktiva på andra håll, bl a i Västra Götaland, var det inte längre rimligt att tillhöra en lokalavdelning i Djurens Rätt.

Vi behöver naturligtvis alltid pengar och har utvecklat olika sätt att få inkomster. Ge gärna en gåva till en särskild katt som vi har insamling för. Gå in på hemsidan www.kks.nu Plusgiro 138 39 84-0. Märk inbetalningen med hittekatter.ifokus så kan KKS se att pengarna kommer härifrån. På det sättet underlättar vi deras redovisning här inne sedan. Det går också bra att handla roliga saker i vår DjurShop på hemsidan.

Relaterade länkar

  • Länk 1
  • Länk 2
  • Länk 3

Av: ÅsaF

Datum för publicering

  • 2007-05-04

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Annons:
Erika91
2007-05-05 14:09
#1

Det blev Kattkommando Syd som blev maj månads katthem! Glad
Ska skicka en slant senare i månaden :)

vanessa
2007-05-05 15:49
#2

Grattis och hoppas att det kommer in en del så att ni kan betala veterinärreäkningar. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Sidentass
2007-05-05 15:51
#3

Grattis hälsar vi från Sidentassegänget också!

morgan_kks
2007-05-05 23:56
#4

#2 samt övriga. Jo, de inbetalningar härifrån som markeras med "hittekatter.ifokus" kommer ju bland annat användas till veterinärvårdsräkningar. Som exempel uppdaterades idag två nya insamlingar bland alla övriga på vår insamlingssida, Snurpans som kostat 6 500:- i veterinärvård samt Lillielle som landat på 9 000 kr. Du kan läsa vidare om dem på insamlingssidan.

Som sagt markera gärna ditt bidrag med "hittekatter.ifokus" så används gåvan till bl a veterinärvårdskostnader.

Mvh
Morgan

ksofia
2007-05-06 00:53
#5

Va bra att KKS`s fina arbete uppmärksammas. Jag skänker pengar varje månad och handlar ibland från deras fina shop, fina almanckor och kattleksaker.

Lena
2007-05-06 17:05
#6

Grattis KKS! Kul att föreningen vann till sist efter att ha legat tvåa så många gånger. Det förtjänar ni verkligen!

Tack Åsa för att du skrivit den här artikeln! :)

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
Hawknestgrove
2007-05-06 17:20
#7

Ja jättefin artikel Åsa! Men… Ni glömmer väl inte att Fonzie är KKSkatt?

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

lailas
2007-05-06 20:55
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#8

grattis, här hemma skuttar 2 kks katter.

karins
2007-05-06 21:18
#9

Kul att det blev kks. Hos mig tassar oxå 2 kks katter. Ludde och Nelli.

Lena
2007-05-06 22:20
#10

#8 Vad avslappnad och välmående han ser ut nu Måns. Han ville helt enkelt bo kvar hos er. :)

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Nyneave
2007-05-11 16:05
#11

Grattis KKS!

Mina två KKS-kisar Fanny och Emmy hälsar! Jag ska försöka skänka en extra slant denna månad

morgan_kks
2007-05-11 23:00
#12

# Stort tack att du vill försöka ge en extra slant denna månad. Siri, Amy samt andra katter tackar extra mycket.

Ha det så bra!

Faxlin
2007-05-12 01:26
#13

#6: Inga problem alls. Fick texten av Morgan, så det är han som ska tackas. ;-)

skriver ett par rader så puttas denna upp samtidigt. ;-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Annons:
Lena
2007-05-12 12:23
#14

Puttar upp samtidigt som jag nu ska skriva ett massmeddelande och påminna alla om att månadens katthem är KKS.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

morgan_kks
2007-05-12 22:47
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#15

Hej!

Kan tillägga att KKS maj månadsgåva är ett paket med myntaleksaker som bl a tillverkare här på hittekatter.ifokus tillverkar (se tråden "Humlor, hjälp sökes").

Ger du under maj månad en gåva till KKS katter markerat med "hittekatter.ifokus" är du automatiskt med i utlottningen av detta blandade paket med myntaleksaker (se bifogad bild) bland KKS gåvogivare, förrutom våra två dragna paket á 5 myntamöss som dras månatligen (de betalas av personer som ger gåva men som vill att de ska ges till annan gåvogivare).

Lycka till!

Lena
2007-05-13 02:37
#16

#15 Det gör ju det hela ändå trevligare och roligare! Ni har så mycket bra ideer inom KKS!

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Lena
2007-05-17 02:24
#17

Puttar upp så ingen glömmer bort att det är KKS som är månadens förening i Maj!

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

morgan_kks
2007-05-17 02:42
#18

Tack på förhand för er hjälp till KKS katter. Tass!

karins
2007-05-17 10:57
#19

#15 kudden och bläckfisken har jag gjort ser jagFlört

Lena
2007-05-19 15:57
#20

Puttar upp! / Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
Erika91
2007-05-20 17:04
#21

Kan man inte skänka pengar till KKS från mobilen?

morgan_kks
2007-05-20 17:21
#22

#21 Nej kan man inte. Vi pratade om det för något år sedan då ett annat katthem startade med det. Vi ansåg dock att de som handhar tjänsterna tog för stor del av "kakan" som vi hellre såg skulle gå till katterna. Så istället är det bättre att skänka pengar på andra sätt där 100 % av "kakan" går till katterna. Hoppas du blev nöjd med svaret ;-)

Erika91
2007-05-20 17:40
#23

#22 Det gjorde ni rätt i, faktiskt :)
Jag tänkte fråga för säkerhetens skull :)
Har entligen pengar på mobilen och tänkte att jag kunde skänka lite då, men det får bli via poutigiro (eller vad det nnu heter) postgiro är det nog :)

Hawknestgrove
2007-05-20 20:00
#24

Jag är också på och tjatar om det där med att skänka via mobil. Även om de som levererar tjänsten, tar betalt, så tycker jag det är ett väldigt smidigt sätt att skänka. man kan ju göra det helt spontant när man får en tanke ute på stan. Att ha som komplemnet, alltså!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

snickan
2007-05-21 01:37
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#25

Grattis KKS att ni blev majmånads katthem, nu har jag satt en liten extra slant till KKS, för min goa Ella kommer därifrån.

/snickan

morgan_kks
2007-05-21 02:20
#26

#24 nä via mobil lär det nog inte bli.

#25 Sådan sötnos :-) Tass för din maj månadsgåva till KKS katter som senare kommer redovisas här på hittekatter.ifokus när du skrivit just "hittekatter.ifokus" på inbetalningen. Hälsa KKS-Ella från mig!

Mvh
Morgan

Erika91
2007-05-21 20:02
#27

#25 Vilke sötnos :)

Annons:
Lena
2007-05-22 01:30
#28

#25 Hälsa till Ella även ifrån mig Snickan! :)

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

storAnnette
2007-05-22 01:40
#29

Sådär,nu kom jag ihåg att skicka en slant!

morgan_kks
2007-05-22 17:11
#30

#29 tusen tack för ditt bidrag :-)

anebit
2007-05-22 17:52
#31

Nu har jag äntligen fått iväg en slant………………….

Kastrering är Aoch O i arbetet med att minska på de hemlösa katterna

Lena
2007-05-22 18:46
#32

Puttar upp så ingen som vill skänka en slant glömmer av det! :)

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

morgan_kks
2007-05-23 01:59
#33

Den 21:e registrerades den första inbetalningen markerad med hittekatter.ifokus, summan 75:-. Tass till dig (smålänning) som gjort första reggade inbetalningen till katterna markerat med hittekatter.ifokus  :-)

Lena
2007-05-23 12:33
#34

Sänder en slant när löningen har inkommit. :)

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
Simson
2007-05-23 22:37
#35

En peng från oss åkte iväg idag!

-> Kastrera och id-märk <-   \>^..^<   CatCrazyLady

morgan_kks
2007-05-23 23:27
#36

#34 & #35 Stort tack för era hittekatter-ifokus-bidrag :-)

Simson
2007-05-25 00:31
#37

#36 Tack själv!! Jag fick ett handskrivet tackkort av Er idag!! Mycket uppskattat som trevlig motpol mot alla räkningar!!

-> Kastrera och id-märk <-   \>^..^<   CatCrazyLady

morgan_kks
2007-05-25 02:09
#38

Nästa behjärtansvärda registrade inbetalning kom den 22/5 från Luleå på 100 kr, nu totalt 175 kr.

Mvh
Morgan

Jenna-Gun
2007-05-25 13:21
#39

Nu har KKS fått en slant av mej.

Även stackars Siri har fått en peng.

Trevlig helg.

Kram Jenna

morgan_kks
2007-05-25 14:25
#40

Idag registrerades en inbetalning på 100 kr markerad med hittekatter.ifokus, inbetalning från Bromma. Stort stack till dig samt även till #39 för ditt bidrag.

Mvh
Morgan

morgan_kks
2007-05-26 19:54
#41

puttar upp tråden en bit.

Annons:
MorganP
2007-05-29 00:16
#42

Lite mer putt.

Glöm inte att markera inbetalningen med "hittekatter.ifokus". Insamlingen kommer sedermera redovisas här på hittekatter. Ha dock i åtanke att även om du känner som så att ditt bidrag inte gör någon nytta då du ser våra höga veterinärvårdskostnader på insamlingssidan, glöm det!!! Din gåva på 10 kr samt uppåt kan vara avgörande för KKS att kunna betala just denna veterinärsvårdsfaktura.

Tack på förhand!

Morgan

Lena
2007-05-29 01:47
#43

Puttar också upp detta! :)

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

anebit
2007-05-30 17:17
#44

Eftersom vi fått så många nya medlemmar så puttar jag upp sidan ifall dom vill ge ett bidrag.

Skänk gärna en slant till KKS!         www.kks.nu src="../Images/Buttons/linkArrow.png" alt="Länken öppnas i nytt fönster" />

plusgiro 138 39 84 - 0

//Ann-Britt

Kastrering är Aoch O i arbetet med att minska på de hemlösa katterna

Nyneave
2007-05-30 22:06
#45

Nu har jag äntligen fått "tummarna loss" och skickat en slant…

Hawknestgrove
2007-05-30 22:09
#46

Haha, tack vare min avbrutna virknål så fick KKS en slant till! Tacka Anebit, Simson och Rulda för det!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

MorganP
2007-05-31 13:20
#47

#45 & 46, tass för era bidrag. Sedan förra noteringen har det inkommit ytterligare tre inbetalningar á 100 kr (fr Bispgården, Surahammar resp Eskilstuna), nu totalt 575 kr. Stort tack än en gång!

Har du frågor så släng iväg ett PM!

MorganP
2007-06-01 21:09
#48

idag registrerades ett välkommet bidrag på 100 :- från Lund. Stort tack för din gåva markerad med hittekatter.ifokus!

Annons:
Lena
2007-06-02 01:40
#49

Kommer med ett bidrag i sista minuten. Har inte hunnit betala mina räkningar ännu. Pust - flämt.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Lena
2007-06-04 20:15
#50

Äntligen har nu även undertecknad satt in ett litet bidrag. Tog lite tid pga internetkrångel.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

MorganP
2007-06-05 01:53
#51

#50 Hög tass till ditt bidrag. Återkommer senare med slutresultatet!

Jenna-Gun
2007-06-19 12:57
#52
MorganP
2007-06-19 13:05
#53

#52 Stort tack för putten och kan meddela att slutresultatet av insamlingen till Maj månads katthem blev hela 975 kr. KKS tackar er alla som bidragit till insamlingen, men även vilket ni gör ger gåvor till Amy, Fonzie, Trelleborgskatterna, Siri m fl  SAMT hjälper till med att tillverka leksaker. Som ni läser gör ni tillsammans väldigt mycket för KKS katter Skrattande Än en gång tack!

Upp till toppen
Annons: