Annons:
Etiketterkattberättelserartikel
Läst 9317 ggr
vanessa
5/6/07, 1:19 AM

Från mardrömmar till mysdrömmar

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

En dag så kom Tilda in i vårt liv. En skygg tam katt som drömde mardrömmar konstant. Men älskade oss och vår familj, precis som vi älskade henne. Förutsättningslöst.

Förändringar kommer ibland snabbt, andra lite långsammare. Den katt jag nu ska berätta om är en söt, söt katt vars mardrömmar blivit färre och keligheten större. Välkommen till vår familj och katten Tilda.

Kattugglan när hon sover.

Kattugglan när hon sover.

Relaterade länkar

Av: vanessa

Datum för publicering

  • 2007-05-05

 En dag fick vi på Djurhjälpen ett samtal från en veterinär som inte ville avliva en katt. En ung, frisk honkatt endast två år gammal. När ägarna fick höra att katten kunde räddas till livet blev de glada och pengarna som skulle gått till det sista andetaget gick till kastrering och id-märkning.Katthemmet var fullt, så kissen flyttade hem till min familj och mig tillfälligt. Det var en sorgsen katt vi mötte. En som blivit sviken så många gånger. Det vi fick reda på om hennes bakgrund var att hon bytt familj flera gånger efter hon lämnat sitt första hem. Det var alla sorters anledningar och det sista hemmet ville rädda henne från avlivning i kampen om ett nytt hem. Men lyckades inte och bestämde då slutligen för avlivning. Sorgligt och vi fick inte veta varför.

Hon anpassade sig till vårt hem, och jag tog en bild på henne som lades upp på Djurhjälpens hemsida. Efter ett par månader började telefonen ringa på henne. Vid första samtalet från en intressent så gick hon fram till mig, och tittade sorgset på mig med sina gröna ögon. Tog uppgifterna. Några timmar senare ringde det igen. Återigen kom hon fram till mig och tittade på mig. Plötsligt så hör min familj som sitter samlade i soffan att Tilda tyvärr är bokad, och har fått ett hem. De skrattade och förstod att det hemmet var hos oss. Innan och efter det har hon aldrig gått fram till mig och tittat när jag pratar i telefon. Men hon valde ut sitt hem, kanske med sitt sjätte kattsinne.

De gröna ögonen som fick mig att inte kunna låta henne flytta.

De gröna ögonen som fick mig att inte kunna låta henne flytta.

Hon puttrar, kurrar, kvittrar och har allt från duvläten till marsvinläten. Ser ut som en kattuggla i både huvud och kropp, som en tecknad katt man gjorde som liten. Men skygg är hon för människor utanför familjen. Så fort någon kommer på besök så ligger hon gömd. De tror att vi bara har en katt, fastän vi har två. De kan vara här i en massa timmar, men fram kommer hon inte.

En sak som varit jobbigt för henne är mardrömmar. Nästan varje natt, så vaknade hon skrikande. Desperata ljud som inte ligger i närheten av mjau. Varje gång så gick jag upp och tröstade henne. Vad hon råkat ut för vet jag inte, har aldrig varit med om något liknande. Så skräckslagen. Nu, efter ett par år, vaknar hon sällan av mardrömmar längre. Hon vaknar av drömmar, nu är det för det mesta med söta kurrande mjauande.  

Hon gör nya upptäckter nästan dagligdags. Pratar konstant, och vill ha en massa uppmärksamhet. Hon ligger gärna på en klätterpelare, och snurrar runt av ren lycka när vi klappar henne eller pratar med henne. Så pass att hon ganska så ofta trillar ner i ren kel iver :-).

Hon har nu upptäckt att man kan ligga i sängen, och så har hon lärt sig att man får extra kel om man sätter sig i knäet. Igår så la hon sig för första gången på mig när jag låg ner, och blev en ryggaxel värmare. Så härligt. Efter ett par år så är hon den keligaste katt man kan tänka sig. Om man inte är besökare :-). Så vi väntar på kommande upptäckter från henne, och hoppas att vartenda dåligt minne hon har försvinner för alltid. Kanske att gäster är trevliga och kan ge gos i massor.

Tilda, är ett av många exempel på att alla katter kan räddas. För hade hon kommit till fel hem med tremånaders regeln så hade hon avlivats, för hon var skygg, ack så skygg. Men nu lever hon och vi njuter för varenda sekund i hennes närhet.

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Annons:
anebit
5/6/07, 1:33 AM
#1

Lilla gumman, vad har du varit med om för otäckt?

Att katter har mardrömar så att dom skriker har jag aldrig hört, undrar så vad dom gjort med dig innan du kom till Vanessa?

En söt liten Uggla är du i alla fall och vilken tur att du kom till ett kärleksfullt hem och får lugn och ro i själen……….

Kastrering är Aoch O i arbetet med att minska på de hemlösa katterna

JosephineF
5/6/07, 1:36 AM
#2

Vilken underbar läsning, Vanessa! Det är precis samma situation som min underbara Hamlet hamnade i. Han har sedan januari gått från att ligga konstant under sängen, till att nu komma smygande runt hörnet till köket när jag har främmande. Han vågar sig till och med fram när pappa är här, han som är så skräckslagen för karlar! Pappa har tränat honom jättemycket, han gör rösten ljus och lågmäld och har väldigt långsamma rörelser, och det verkar faktiskt fungera!

UNDERBART att få höra om lilla Tilda, en mycket vacker misse med sina gröna ögon! =)

Efvis
5/6/07, 1:43 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

Tilda och Musli är inte bara otroligt lika till utseende, de har även hel del andra saker gemensamt, snurrandet när matte och husse kommer i närheten, skygg för andra männiksor utomhus, alla tror vi har en katt bara. Hon är dock väldigt go mot folk inomhus, hennes borg. Drömmer mycket men oftast inga obehagliga läten, blivit otroligt sviken av sina förra ägare, som sagt många likheter och säker många olikheter.

Men kolla bilderna!

Tack Vanessa för Tildas historia…intressant med olika kattöden.

Hälsingar Efvis

Efvis
5/6/07, 1:44 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#4

Lika som bär.

Hälsningar Efvis

vanessa
5/6/07, 11:58 AM
#5

Oj, de är verkligen lika varandra! Kul att se en pälsbollssläkting till henne. Tilda är som tur är för mig innekatt. Har hört att hon kunnat gå i sele, men vågar inte ta ut henne i det, för jag är så rädd ifall hon skulle smita. För ingen skulle kunna hitta henne. Har nu köpt en väldigt bra sele genom cornish forum, men tyvärr var lilla Tilda för rund för den så den måste läggas ut :-).

Ett par år  med mardrömmarna, ersatts med mysdrömmar visar att vi gjort något bra för henne. Alla nätter jag gått upp och tröstat henne. Men nu när hon vaknar av mysdrömmar istället, så känns det bättre, och roligt i själen. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Erika91
5/6/07, 12:04 PM
#6

Vilken tur att hon fick komma till dig, Vanessa. Det märks att hon trivs hos dig och din familj :)

Annons:
evamojje
5/6/07, 12:24 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#7

Tack Vanessa för den jättefina berättelsen. Och va skönt för Tilda att hon fick komma hem till er *L*.

Mojje tycker att Tilda är en väldigt vacker kisse ;-)

Och Strawberrie känner igen sig och e glad att Tilda kom till sitt alldeles egna hem.

Det är så skönt att läsa en solskenshistoria man blir både glad och hoppfull för dom katter som kanske kräver lite mer arbete men som ger så mycket när dom väl vågar lita på människan igen.

Eva & Mojje & akutkatten Strawberrie

Skicka ett sms med texten Katthem 25 eller Katthem 50 till nr 72970 så skänker du Stockholms Katthem motsvarande belopp.

 

 

 

Erika91
5/6/07, 12:32 PM
#8

evamojje skrev: Det är så skönt att läsa en solskenshistoria man blir både glad och hoppfull för dom katter som kanske kräver lite mer arbete men som ger så mycket när dom väl vågar lita på människan igen. Jag kan inte annat än att hålla med :)

JosephineF
5/6/07, 1:42 PM
#9

#8 Samma här! Ro i själen får man!

Alexej
5/6/07, 2:02 PM
#10

Skrattande Härligt att läsa!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Sidentass
5/6/07, 3:54 PM
#11

Tack Vanessa för en helt fantastisk läsning…vilken gripande o fin historia…lilla gumman..vad hon måste vara tacksam över att få komma till er..katter är mystiska fantastiska varelser och besitter säkert sinnen som överslår människans..

Sidentass

Lena
5/6/07, 5:28 PM
#12

Tänk vilken fin historia du berättar för oss här Vanessa. En kisse som fick sin förtjänta del av livet i elfte timmen.

Jag kan inte låta bli att tänka på alla de andra katterna som stupar där på skiljelinjen pga av att det är som det är i Sverige med 90-dagarsregler, avlivningsvänliga attityder och låg katt status. Just hemkommen från Nederländerna blir det extra tydligt att vi har lång, lång väg kvar att gå här i Sverige innan katter får det som de ska ha det. Därför behöver vi de goda exemplen mer än  någonsin! Än en gång tack för en fantastiskt fin historia!

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Leonita
5/6/07, 5:56 PM
#13

Verkligen en gripande historia!

 Och hon är så fantastiskt söt, lilla Tilda!

Annons:
vanessa
5/6/07, 7:29 PM
#14

Tilda tackar och kurrar bredvid mig. Ibland behöver man läsa om bra saker som händer i kattvärlden och inte bara det hemska som sker varenda minut i Sverige. Det kändes konstigt att skriva om sin egen katt, fast å andra sidan så har jag redan skrivit om Love Tasslös. Nu är det bara min katt Findus kvar :-).

Har en massa andra berättelser nedskrivna. Men många är sorglig så de väntar jag med och portionerar ut. /Vanessa.

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Jenna-Gun
5/6/07, 7:47 PM
#15

Tack för denna solskenshistoria.

Så söt Tilde är.

Jenna

kattlover
5/8/07, 2:48 PM
#16

Helt underbart att läsa!  Skrattande   Jag blir alldeles varm inombords.

Hawknestgrove
5/8/07, 2:54 PM
#17

Härligt att höra om en kvittrande katt till! Esther är också sån, piper och kvittrar liksom när hon sover och man puttar på henne av misstag… Hon kan konsten att ta upp hela sängen den lilla tjocksmockpaddan….Lika vackra gröna ögon har hon också….

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

modellflickan
5/8/07, 3:06 PM
#18

Hon är vacker. Och vilka vackra ögon. :)

Jenna-Gun
5/8/07, 3:18 PM
#19

Har oftast tre kissar i min säng på natten.

Alla låter och sparkar vilt om kring sej.

Men man vänjer sej med att de låter:)

Anna77
5/8/07, 4:24 PM
#20

Tack för att du delade med dig av denna vackra berättelse. Jag blir så glad när jag läser detta, nu ska jag gå till katthemmet och försöka gosa lite med de skygga kissarna lite..

Annons:
Engla
5/8/07, 4:40 PM
#21

En fin och varm berättelse om Tilda. Hon är ju jättesöt. Vad bra att hon fick komma till er. Hon måste må som en prinsessa nu. Flört

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis

vanessa
5/8/07, 9:06 PM
#22

#21 Ja, fast vi är en del i hennes kungliga familj! Eller hovnarrar, jag vet inte. Men lycklig är hon. Senaste dagarna har hon utvecklats ännu mer. Kan titta på tvättmaskinen fastän den är igång. Vågar sig ut i farstun, något som hon inte gjort under åren här. Men nu börjar det bli en modig fröken. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

maggan47
5/9/07, 2:03 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#23

underbar läsning Vanessa, min katt Felicia skulle också varit borta med 3 månadersregeln, tog 4 månader innan hon våga lämna sitt gömställe under sängen i dagsljus, men det var då det, nu har det vänt, och hon välkomnar alla som kommer på besök, kom till mig som 5 åring efter omplaceringar kram Maggan47

vanessa
5/9/07, 10:07 PM
#24

Men din katt borde tillhöra mig… Har färgen jag bara äääälskar. Tassfluffet och, och. Vilken sötnos. Kurr. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Engla
6/15/07, 12:37 AM
#25

Puttar upp denna vackra berättelse.

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis

lilo-nova
6/14/08, 8:16 PM
#26

Så vacker katt! Helt underbar!Oskyldig

Upp till toppen
Annons: