Annons:
Etiketterhittekatterartikel
Läst 9339 ggr
Lena
4/25/07, 1:47 AM

<u>Till minne av NollEttTrettio</u>

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

I Akutgruppen är medlemmarna inställda på att rädda liv. Det är dock långt ifrån alltid som historien slutar lyckligt. I NollEttTrettios fall fick Hanna lämna veterinären med en tom bur. Hans öde delas av många katter, de flesta dör dessutom en plågsam död. Det slapp i alla fall NottEttTrettio.

På annandagen fick jag ett samtal om en skadad katt. Han hade synts i området i minst 1,5 år. Men nu var något fel. Nu haltade han kraftigt. Jag, Mirja och Tony åkte ut direkt och ställde ut en fälla. Han syntes inte till och vid 21.30 tiden åkte vi hem. Jag kunde inte släppa tanken på katten så efter jag ätit lite åkte jag och Jenny M tillbaka vid tolvtiden på natten. Efter några timmars väntan dök äntligen katten upp och 01.30 på natten gick han in i fällan.

Väl hos veterinären sövdes han och först då märktes det hur tovig han verkligen var. Hans päls var som tre cm tjock pansarplåt över kroppen. Det satt tom fast stenar i pälsen. Vad han måste lidit! Jag kände tårarna bränna i ögonen där han låg framför mig. Hur kan det här behöva hända? Han var självklart varken märkt eller kastrerad
Veterinären kände först inget speciellt. De skulle röntga honom och sen raka honom. Det skulle ta några timmar.
Jag gick iväg men jag hann inte långt.
Telefonen ringde. Röntgenplåtarna visade att hans höft var i stort sätt helt krossad. Den var av, ihoptryckt och var urled. Det fanns ingen räddning tyvärr. Han led för mycket. Det var ett under att han kunnat stå upp.
Vad har hänt honom undrade jag? Ett hårt slag på höger sida. Påkörd kanske. Svaret vet bara katten själv.

Jag vände om för att kunna ta farväl av NollEttTrettio. En av dessa katter som det var försent att rädda. Jag höll hans livlösa kropp i min famn och borrade in ansiktet in hans päls. Kunde inte ens föreställa mig hur ont det måste gjort. Han hade gått med det minst i två dagar innan vi kom. Kände mig bitter över att jag inte kunnat rädda detta liv innan det hemska hände, bitter över att han från första början behövt gå hemlös, bitter över bilisten som inte sett sig för & som inte hade larmat någon om händelsen.
Med en klump i magen och tårar i ögonen lämnade jag NollEttTrettio och kliniken.

               Till minne av NollEttTrettio
Veterinären sa till mig att katten hade väldig tur att vi hade räddat honom, att vi inte gav upp. Annars hade han dött i oerhörda plågor ute.
Och ja hon hade helt rätt, NollEttTrettio hade haft mer tur än tusentals andra katter där ute. Hans lidande var över. Han fick en värdig färd till katthimlen. Det är inte alla katter som har det privilegiet idag…

/Hanna

Relaterade länkar

Av: Lena

Datum för publicering

  • 2007-04-24

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
JosephineF
4/25/07, 1:51 AM
#1

Fruktansvärt.. Så himla sorgligt att läsa.. Jag vill bara sätta mig ner och krama om Hamlet som hade kunnat gå detta öde till mötes.. Fy, jag ryser av tanken.. Stackars, stackars lilla katt..

modellflickan
4/25/07, 2:59 AM
#2

Gråter…

evamojje
4/25/07, 7:59 AM
#3

hej Hanna

vilken hemsk historia. och va skönt att han fick hjälp även om det fick ett slut som inte var önskvärt så slapp han iallafall lida något mer.

Jag undrar om jag skulle kunna få kopiera den för att lägga in den i min blogg senare i veckan?

Ha de bra

Eva & Mojje

Skicka ett sms med texten Katthem 25 eller Katthem 50 till nr 72970 så skänker du Stockholms Katthem motsvarande belopp.

 

 

 

Jenna-Gun
4/25/07, 10:55 AM
Sidentass
4/25/07, 11:05 AM
#5

-Som jag skrev i en annan tråd ang. den här missen..kan jag inte säga annat än att det känns så gott att missen fick sluta sina dagar under goda händers beskydd…han fick känna sig älskad de sista timmarna i hans liv…nu är alla plågor borta..han tassar omkring i mjukaste gräs bortom regnbågsbron..han är er evigt tacksam till er som fanns där o hjälpte honom…lilla vackra misse…

Sidentass

anebit
4/25/07, 11:31 AM
#6

GRÅTER, GRÅTER OCH GRÅTER!

Kastrering är Aoch O i arbetet med att minska på de hemlösa katterna

Annons:
Hawknestgrove
4/25/07, 12:56 PM
#7

Stackars liten. Heder åt dig och er alla, som ser till att djur inte behöver lida!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Erika91
4/25/07, 3:30 PM
#8

Stackarn :/
Gråter nu av hans öde, men det var tur att han slapp dö ute med stora plågor..

morgan_kks
4/26/07, 12:55 AM
#9

bara en kommentar även om det är en jättebra artikel. Kanske är fel att ha bild på en död katt på hittekatters förstasida då förstasidan kan vem som helst besöka och vissa personer tål inte se sådana bilder. Kanske har fel men reflekterade bara.

Mvh
Morgan

vanessa
4/26/07, 1:11 AM
#10

Från botten av det hemlösa träsket fick han känna kärlek i rummet, värmande händer och somna in och lämna smärtan bakom sig.

#9 Jag tycker om den startsidan, för det är som en fet örfil, som är så sann och verklig. Det ärligaste jag någonsin sett. Detta kan bli just de örfilar vi alla måste få ut till politiker, allmänhet med mera. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

morgan_kks
4/26/07, 1:27 AM
#11

#10 sann och verklig är bilden (vilket jag ju kommenterade) men jag reflekterade från en som kommer in på hittekatter för första gången och kanske vill hjälpa till.

maggan47
4/26/07, 3:32 AM
#12

stackars lilla kissen, vilken tur att ni kunde förkort a hans lidande, men så onödigt, för lilla kissen, ska inte finnas hemlösingar, utan alla ska ha någon som bryr sig, kram Maggan47Gråter

Hawknestgrove
4/26/07, 11:36 AM
#13

Morgan, när du nämnde det, så hajade jag till också, men tänkte sedan efter….Detta är den krassa verkligheten, som du och många andra ser tusenfalt. Jag tror, att de rätta personerna fastnar för den och verkligen vill försöka göra något. De som bara är ute efter gullegull får väl söka sig någon annanstans. Nu var jag kanske lite elak, hoppas du inte misstolkar mig….

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Engla
4/26/07, 11:59 PM
#15

Så sorgligt, stackars katt. Jag gråter med honom. Snyft. Gråter

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis

Alexej
4/27/07, 12:21 AM
#16

Det är så sorligt, klarar knappt av såna historier. Ännu en katt som fick dö pga oss människor. De har inte bett om att blir född eller lever ute på gatan. De är helt utlämnade åt oss. Det är vi som bestämma om de ska leva eller hur de ska leva och varje död hemlös katt betyder att vi har svikit de.

Och en bild av en död katt är ingenting jämfört med eländet katten fick lever i. Det behövs många fler bilder av döda och misshandlade katter tills människor börjar vakna och kanske får dåligt samvete.

Och det är en del av vårt arbete att se till att inga övergivna katter bwehöver lida och dör i sina plågor.

                                                                      Gråter

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Lena
4/27/07, 1:54 AM
#17

#9 Är medveten om att bilden från Akutgruppen förmedlar ett mycket starkt budskap, men tog ändå beslutet att publicera den. Min motivering till beslutet är att det är viktigt att visa verkligheten som den är, naken och osminkad. Det finns en risk att vi skrämmer iväg nya besökare men också en möjlighet att vi väcker engagemang. Dessutom är Akutgruppens bild av NollEttTrettio fridfull då kissen fått somna in under värdiga former. Genom Hannas berättelse och bild har inte NollEttTrettio dött helt förgäves. Han får nu bli en budbärare för alla hittekatter lidande där ute i den kalla verkligheten. En verklighet som vi alla kan göra något åt så att den blir mindre kall och hård.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

morgan_kks
4/27/07, 2:05 AM
#18

#17 Säger inte emot och själv har jag som sagt inga problem med bilden men ville bara upplysa. Nu tjatar jag inte vidare om detta och Akutgruppen, som sagt en bra artikel.

[Kattsamariten]
5/1/07, 12:55 AM
#19

#17 Verkligheten är ibland grym, men man måste understundom visa hur den ser ut. Detta är en av många gripande och nödvändiga historier som måste berättas.

vilda5
5/2/07, 11:54 AM
#20

**              TÅRAR TÅRAR STACKARS LITEN. JAG HAR TRE KATTER SJÄLV  PLUS TVÅ PÅ RYMMEN SEN 5ÅR TILLBAKA.
**

Annons:
Anna77
5/3/07, 2:12 PM
#21

Gråter tårarna droppar på tangentbordet… Stackarn!!

Ska upp till katthemmet och försöka få tre st jätteskygga katter att lita på människor igen, bara sitta där och vara lugn, så kanske någon av dem kommer fram tillslut… Fångat in i fällor så hoppas att det går att få dessa mindre skygga och framförallt lita på människan igen!

kerstin2181
5/24/07, 11:43 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#22

Tyvärr lider många djur väldigt, och vi gör allt för att rädda dom, och det gör så fruktansvärt ont, att förlora dom. Hämtade en hane, i ett bostadsområde här i Örebro, någon sa att någon hade sparkat på honomGråter han fick genast följa med hem, dog några timmar senare, det var som en propp släppte för honom, med blod, inre blödningar, av sparkarSkrikandes

Detta sker dagligen, av elaka m….. som inte fattar bättre

Kerstin Carlzon S*Youngun`s

Medarbetare på Norsk Skogkatt iFokus

Pelusa
5/24/07, 11:51 PM
#23

Det här är helt sanslöst! Blir så upprörd, för att inte säga heligt förbannad!

*Gråter*

Simson
5/25/07, 12:02 AM
#24

Å vad hade den katthanen gjort för något för att förtjäna att bli ihjälsparkad??? Jag bara frågar??? GråterSkrikandesGråter

-> Kastrera och id-märk <-   \>^..^<   CatCrazyLady

Sidentass
5/25/07, 12:56 AM
#25

#22 usch, jag finner inga ord..man blir illamående…lilla, arma, stackars kisse…djurplågeri  och djurplågare är det värsta jag vet….*ledsen*…

vanessa
5/25/07, 12:57 AM
#26

Så sorgligt, både med NollEttTrettio och den stackars hanen du berättade om. Sådant gör en heligt förbannad. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

anebit
5/25/07, 1:11 AM
#27

Jag kan inte annat än gråta för både NollEttTrettio och den stackars ihjälsparkade hanen..GråterGråterSkrikandesSkrikandes

Kastrering är Aoch O i arbetet med att minska på de hemlösa katterna

Annons:
Jenna-Gun
5/25/07, 1:17 AM
modellflickan
5/25/07, 1:39 AM
#29

Stackars katt. Jag hatar djurplågare. Avsky och förakt är det jag känner för sådana fega sjuka typer. Slå på en stackars försvarslös katt.. URK. :(

RIP lille vän.

Lena
5/25/07, 2:06 AM
#30

#22 Det är förskräckligt att sådant här ska behöva hända. Vad jag önskar man kunde skydda de små och svaga från världens ondska.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Erika91
5/25/07, 8:51 PM
#31

#22 Åh jag blev så ledsen Gråter
Hur kan man egentligen? Gråter

anebit
9/4/07, 8:31 PM
#32

putt

Kastrering är Aoch O i arbetet med att minska på de hemlösa katterna

anniii
9/4/07, 9:47 PM
#33

Vilken bra artikel Hanna. Som vanligt så blir man ju väldigt ledsen när man läser sånt här. Tur för kisen att ni kunde ta med honom och låta honom somna in så att han slapp lida mer… Gråter

Visst är bilden hemsk men även de hemska bilderna behöver visas så att folk vaknar till. Det är mycket tack vare Akutgruppens webbsida som jag har engagerat mig, den är skrämmande rak och visar upp den råa verkligheten. Det ger ju en insikt om hur illa ställt det är!

Alexej
10/23/07, 11:34 PM
#34

Puttar upp det! Gråter

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Annons:
Simson
10/24/07, 12:18 AM
#35

Ååå vad det den lilla missen som var med ikväll!! Nu slipper du ha ont vännen!!! GråterGråter

-> Kastrera och id-märk <-   \>^..^<   CatCrazyLady

vanessa
10/24/07, 12:21 AM
#36

Tack, Alexej. Sökte på siffrorna 0130, inte konstigt det inte funkade. Denna berättelse är värd att läsa om och om igen, som en påminnelse om att det allt som oftast inte slutar lyckligt /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

karins
10/24/07, 2:01 AM
#37

Var det nolletttrettio som var med i hitta hem idag. Stackaren vad han måste ha liditGråter

Wiizy
10/24/07, 9:32 AM
#38

Gråter

Lena
10/24/07, 12:02 PM
#39

#37 Jepp, det var denna kisse som vi kunde följa i Hitta Hem den 23/10. Mycket bra att hans sorgliga öde togs upp i TV. Tyvärr är han ju långt ifrån ensam om ett sådant svårt kattliv. Enda trösten är att han slapp lida mera och att hans liv nu blev känt i svenska folkets vardagsrum. På så sätt dog han inte hela förgäves. Hanna och de andra medarbetarna i Akutgruppen gör ett fantastiska jobb. Jag är så himla glad att det uppmärksammats så bra i Hitta Hem.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

evamojje
10/24/07, 12:28 PM
#40

Blir så ledsen varje gång som jag läser detta ..

Har lagt in Hannas text i min blogg igen för den kan inte uppmärksammas för många ggr.

Eva, Mojje & Busan tittar på världen

Skicka ett sms med texten Katthem 25 eller Katthem 50 till nr 72970 så skänker du Stockholms Katthem motsvarande belopp.

 

 

 

Hawknestgrove
10/24/07, 6:05 PM
#41

Ja, arma lille kisse…. Som han måste ha lidit innan!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Annons:
Erika91
10/24/07, 6:07 PM
#42

Stackars stackars lilla misse Gråter

Engla
10/24/07, 8:16 PM
#43

Hoppas han har det bra i Nangijala nu, den vackra prinsen!

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis

Upp till toppen
Annons: