Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
14. Katter i andra länder

<u>Favorit i Repris: Franska katter</u>

2007-05-17 01:34 #0 av: johnnys girl

Har varit på en kortsemester i Provance och turistat i små söta byar. Kan inte låta bli att visa er några av alla fina kissar jag mötte.

Myser i solen.

 

 

Nyfiken

 

Här bor jag

 

På spaning

 

Gissa vem som är kung i byn?

Tittut

Stör ej

Fransk padda = Turtiose?

Au revoir

Av: johnnys girl

Datum för publicering

  • 2007-05-16

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2007-05-17 01:35 #1 av: modellflickan

Mycket vackra bilder på vackra katter. :)

Anmäl
2007-05-17 02:13 #2 av: Lena

Vilka härliga bilder du bjuder oss på! Vill också åka till Frankrike!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-05-17 11:10 #3 av: karins

Såå fina bilder, på härliga katter.:-)

Anmäl
2007-05-17 11:20 #4 av: rulda

Vilka mysiga katter. De ser ut att ha de riktigt bra :D

Anmäl
2007-05-17 13:25 #5 av: Lena

Hur är det med katters status i Frankrike? Har själv mest erfarenheter av Italien (Norra) och Holland. Där är der riktigt bra.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-05-17 13:27 #6 av: Erika91

Härliga bilder :)

Anmäl
2007-05-17 13:29 #7 av: Erika91

#5 jaa det undrra jag med, hur är kattens status i Frankrike?
Vad bra att det är bra status i norra Italien och Holland :)

Anmäl
2007-05-17 16:03 #8 av: johnnys girl

 

Ärligt talat vet jag inte hur det är med statusen i Frankrike. Men i dom byarna jag besökte kunde man inte se några magra, skabbiga katter som man ofta ser i Spanien och Grekland t.ex. Alla kissarna såg välmående ut. Enligt min kompis som har ett hus i en sådan liten by så verkar det som om katterna tillhör någon sorts bygemenskap. De har ingen direkt ägare, men många i byn hjälps åt med att se till dom, ger dom mat och låter dom få komma in och värma sej om det är kyligt ute.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2007-05-17 16:29 #9 av: vanessa

I Paris så såg jag inte heller hemlösa katter, men det kan ha med att de hemlösa inte syns. Däremot så var de jag såg väldigt älskade. De satt på de franska balkongerna, omgärdade med blommor. De bodde i bagerier samt andra butiker, fick både klappar och mat från besökare. Men vad som döljer sig vet man inte. För de osynliga finns nog överallt. /Vanessa 

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-05-17 17:21 #10 av: hadrianus

Jag älskar Frankrike och är ofta där.Det finns många katter det är synd om i Frankrike. Några av de stackare jag sett glömmer jag aldrig. Speciellt inte en sjuk sårig, katt som satt på ett torg i en sydfransk stad. På landsbygden, och heller inte alltid i städerna, kastrerar man sina katter, och resultatet är förstås kattungar som man slår ihjäl/skjuter eller blir vilda. Klimatet gör att de klarar sig bättre än här på vintrarna. Tillvaron för dessa katter är hård och dessutom är jakt ett stort intresse i Frankrike, så många stryker med den vägen. I städer och byar möter man ibland katter, som lever en lyxtillvaro. Jag bor då och då på ett hotell i Paris där det finns en hotellkatt. Han ligger och jäser på receptionsdisken och har en matte som verkligen bryr sig om honom och som jag brukar "prata katt" med. Det är för övrigt för kattens skull som brukar bo på detta hotell. Det får mig att känna mig som hemma. Obehagliga platser om man är i Paris och gillar katter är  kyrkogårdarna, framför allt Montmartre kyrkogården. Jag var där i höstas. Redan vid ingången satt ett par magra katter. Först vände jag och tänkte att jag orkar inte med detta. Sedan gick jag in i en affär och köpte ett stort paket torrfoder. Lite överallt på kyrkogården kilade katter in bak gravarna. Jag lade torrfoder lite här och var. I en del av gravkapellen stod vattenskålar som jag antar någon vänlig person ställt fram till alla katter. Det finns en förening som försöker hjälpa katterna, men de kan omöjligt hjälpa alla. Fransmännens syn på katter är för övrigt inte alltid den bästa.  De flesta katterna på kyrkogården var väldigt skygga. En svart herre följde mig på avstånd och kikade fram bak gravstenarna. Jag önskade att jag kunde tagit med honom hem och givit honom ett bättre liv! Jag tänker ibland på hans gula ögon som följde mig med stor nyfikenhet. Vad som också får mig att må dåligt i Frankrike är de hemska djuraffärerrna där de säljer hundvalpar och kattungar. Dessa ligger i burar och väntar på att någon ska förbarma sig över dem. Jag klarar inte av att se dem och går aldrig in i djuraffärer när jag är i Frankrike. Jag har också alltid lite ångest när jag reser för att jag ska hitta en stackars hemlös katt någonstans. Hur skulle jag kunna lämna dem kvar? Hur skulle jag kunna ta med den hem? Måtte det aldrig hända, för då kanske jag blir djursmugglare. Sammanfattningsvis så tror jag att Frankrike är antingen paradiset eller helvetet om man är katt.

 

 

Anmäl
2007-05-17 17:26 #11 av: storAnnette

Vilka fina bilder på fina katter!Då vet jag vad jag ska fota när jag reser bort!Skrattande

Anmäl
2007-05-17 19:09 #12 av: Sidentass

Åhh vilka fina bilder! Vi är nog lite lika där..även om man är på bortaplan kan man inte låta bli att spana efter katter:-O)

Anmäl
2007-05-17 19:55 #13 av: evamojje

va fina bilder *L* blir avis vill oxå upptäcka våren i frankrike *L*

Anmäl
2007-05-17 22:16 #14 av: Hawknestgrove

Hadrianus, tack, för ditt inlägg! Hoppas många läser det! Fy, man får gråten i halsen!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2007-05-18 18:23 #15 av: hadrianus

Eftersom jag kom att tänka på katterna på Montmartre kyrkogården när jag skrev mitt förra inlägg, vill jag berätta en positiv historia därifrån också, som jag hittade på nätet. På 70-talet hade det beslutats att alla katter på kyrkogården skulle samlas in och avlivas. De ansågs som en sanitär olägenhet. En 75-årig tant som brukade mata katterna mobiliserade protestaktioner för att rädda katterna. Myndigheterna hade förbjudit alla matning av katterna på kyrkogården. Nu skulle de  bort. Tanten och hennes kumpaner började då smuggla in kattmat på kyrkogården. En metod var att lägga maten i en barnvagn och låtsas vara mamma eller mormor ute på promenad, Ingången till kyrkogården är nämligen vaktad (det är den ännu) av strikta vakter i uniformer. Tanten kontaktade även en känd fotograf, som tog rörande bilder av katterna på kyrkogården.  Dessa publicerades och en opinion väcktes. Avlivningarna upphörde. 1978 startades föreningen L'École des chats = kattskolan, en organisation som fortfarande finns kvar. Nu finns denna förening på 150 platser i Frankrike. Deras jobb går ut på att samla in hemlösa katter, id-märka (tatuera i örat) och kastrera dem. De katter som visar sig hanterbara försöker man adoptera ut, de som är skygga släpps ut där de tidigare bodde (TNR-metoden). Dessa katter kallas CL= Chats libres, eller "fria katter". Den förste "fria katten" i Frankrike hette Nicolas och bodde  på Montmartrekyrkogården. Han släpptes ut  1978.  Dessa katter har en identitet, men inget hem. Jag önskar denna förening all lycka för det de gör tycker jag är jättebra! Det ger mig lite hopp för alla skygga katter jag såg där.

 

Anmäl
2008-02-18 00:39 #16 av: Lena

Här kommer veckans reprisartikel!

Mvh Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.