Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Solskens- och molnhistorier

Om våra katter kunde tala - stor sommarkampanj

2007-06-20 00:32 #0 av: Faxlin

Just nu sätts fokus på kattens utsatta situation i Stockholms kollektivtrafik där sex katthemskatter får berätta sin egen historia. Det är berättelser om vanvård, mord och svält. Det är berättelser om svek och sorg men även om förlåtelse och framtidstro.

 

Under åtta hela veckor i sommar berättar våra katthemskkatter sin historia i en stor annonskampanj i t-banan och på bussar. Samma period hörs våra katter även i radiokanalen Svenska Favoriter . Vi har även planerat en turné i sommar där vi finns ute i olika köpcentrum och i butiker  för att informera om kattens utsatta situation och om vår verksamhet.

Varför gör vi då detta kan man fråga sej.


Vi som alla andra föreningar har en aldrig sinande ström av vanvårdade, sjuka, misshandlade och övergivna katter som kommer till katthemmet. De vi kan ta emot är bara en bråkdel av alla som behöver hjälp. Övriga tvingas vi med blödande hjärta lämna åt sitt öde hur grymt det än är. Den grymhet och det lidande katter utsätts för är ofattbar och allmänheten har inte en aning om hur illa det är ställt. Det vill vi ändra på. Självfallet hoppas vi att folk ska skänka pengar till vår verksamhet, men huvudsyftet med hela kampanjen är att få upp ögonen på folk om katten utsatta situation. Det ofantliga djurplågeri som pågår mitt ibland oss måste få ett slut. Katthemmen i landet arbetar dagligen med att lösa akuta krissituationer och håller knappt näsan över  vattenytan, men om vi aldrig gör något radikalt kommer situationen aldrig att förändras. Genom att medvetandegöra folk om hur illa situationen  faktiskt är hoppas vi på sikt kunna förändra deras beteende så att trycket på landets samtliga katthem minskar

Hur det blev en kampanj

 

I vintras kontaktades vi på Stockholms Katthem av en kille med egen reklambyrå som sa att han gjort en kampanj han ville skänka till oss och undrade om han fick komma och presentera den. Något förundrade bjöd vi in honom och blev helt sålda på hans fina kampanj och hans entusiasm.

Janne hade stora planer och pratade om kollektivtrafiken, stortavlor på stan mm. Ingen av oss har tidigare erfarenhet av något liknande, och nog var vi lite skeptiska. Janne trodde att det skulle gå att få sponsorer till  kampanjen och lyckade övertyga oss, så vi beslutade att hoppa utan fallskärm för att se var vi landade.
Under våren har det jagats sponsorer och det har varit en hel del turer och hjärtat har suttit i halsgropen mer än en gång innan alla bitarna föll på plats. Det har varit en mödosam och lärorik resa och att nu se affischerna i t-banan och höra folk diskutera berättelserna känns fantastiskt..

Ett speciellt tack till Janne på Crazy Kangaroo och till Royal Canin.  Utan er hade katterna aldrig fått chansen att berätta sin historia.

 

 

Av: ÅsaF

Datum för publicering

  • 2007-06-19

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-06-20 00:39 #1 av: Erika91

Så bra skriven artikel Åsa!
Men man blir aldrig förvånad ;)

Jag hoppas att denna kampanj kommer att få upp stockholmarnas ögon för katternas situation i Sverige idag..!

Anmäl
2007-06-20 00:41 #2 av: Erika91

upps förvånad längre skulled det stå :)

Anmäl
2007-06-20 00:43 #3 av: Alexej

Drömkampanjen! Hurra!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2007-06-20 00:45 #4 av: marieborg

Toppen kampanj!

Kom ihåg att man kan skänka pengar till Stockholms katthem genom att smsa katthem 25 eller katthem 50 till nr 72550 så skänker man motsvarande belopp.

 

Anmäl
2007-06-20 00:57 #5 av: Faxlin

#1: Jag kan absolut inte ta åt mig äran för denna artikel. Det är Stockholms katthems underbara personer som jobbat ihop detta. Så allt beröm ska gå till dem.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-06-20 01:03 #6 av: Erika91

Jaha förlåt mig Generad
Jag har noll koll. Jag trodde att eftsrom du skrev detta - att du hade vart med och bestämt detta.
Då får Stockholms katthem mitt beröm!

Anmäl
2007-06-20 01:12 #7 av: Faxlin

#6: Inte lätt att veta. ;-)
Jag fick förfrågan från johnnysgirl om jag kunde hjälpa till med att få ut artiklarna här. Och självklart så ställde jag upp om de behöver mig. Men somsagt var, det är inte lätt för er att veta:-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-06-20 04:40 #8 av: vanessa

Stående ovationer till Janne, reklambyrån, Royal, Stockholms katthem och framförallt - de oälskade katterna som vandrar osynligt runt i Sverige. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-06-20 12:05 #9 av: anebit

Underbart med denna kampanj......................... En stor eloge till reklambyrån och alla inblandade...........

Det går sakta framåt i Sverige.   Ett steg i taget........

Anmäl
2007-06-20 13:41 #10 av: Erika91

#9 Ja, man märker det nu :)
Men jag tycker ju att sånt här skulel vara ordnat för längesen men det är ju inte det och då är dte bra med de här små stegen! :)

Anmäl
2007-06-20 20:16 #11 av: Lena

Den här kampanjen är ju så bra som den bara kan bli! Precis vad man kan önska sig för att Hitterkatterna ska få det fokus som de förtjänar och behöver. Stort tack till alla på Stockholms katthem och andra aktörer som gjort denna kampanj möjlig.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-06-20 20:49 #12 av: Efvis

Detta är ju bättre än bäst, så smart gjord så att...ja, jag finner inte superlativ som passar.

....undrar om reklamfirman har en filial i Göteborg....:-)....

Hälsningar Efvis

Anmäl
2007-06-20 21:20 #13 av: miranda1

Vågar nästan inte säga det.....men... jag tycker att denna kampanj är mycket bättre än djurskyddet sveriges kampanj..... som har kostat en massa.... Hemlis...... sorry

Anmäl
2007-06-20 23:36 #14 av: Alexej

Har ni redan bestämt tider och platser för turnén? Kanske går affischerna lånar ut till andra storstädar sedan?

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2007-06-21 00:55 #15 av: johnnys girl

Janne som gjort kampanjen tackar för allt beröm han får. Han blir jätteglad när jag berättar hur entusiastiska ni är.

Och som sagt, det kommer mera.om två veckor när nästa par katter  kommer upp i trafiken så får ni självklart se dem här. Jag har sagt det tidigare, men det tål att upprepas, Jag hoppas innerligt att kampanjen kan sätta fokus på kattfrågan och att det i sin tur genererar bra saker till alla katthem i landet. Först och främst är målet att folk ska ta ansvar så att trycket på katthemmen kunde minska.

#12 Tyvärr är CrazyKangaroo en enmansfirma, som Janne dessutom kör lite på sidan av på sin fritid, fast jag kan lova att han inte haft mycket av den varan sista tiden tack vare oss. Så tyvärr, ingen filial vare sej i Göteborg eller någon annan stans.

#13  Det tycker vi med, men säg det inte högt.

§14 Turnéplanen är klar, och det är runt i Stockholmsområdet vi är. Tyvärr blir det svårt att låna några affischer eftersom det är våran logga och en uppmaning att SMS:a till vår sms-tjänst på alla affischer. 

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2007-06-21 01:42 #16 av: miranda1

Kan man kanske låna själva konceptet då,när ni är klara i Stockholm, jag menar texter och det här med kat(t)astrof, jätte(söt)jobbig mm? Att man fixar bilder och sponsorer själv men att Janne och Crazy Kangaroo förbli ägare (eller vad det heter) till konceptet?  Om man fixar företagets logotyp på affischerna är det ju även bra reklam för Crazy Kangaroo själv.

Gud vad jag tjatar, vill också ha denna kampanj i Göteborg, wheee! Flört

Anmäl
2007-06-21 08:43 #17 av: Chrizzan

Jag tycker också att den här kampanjen är mycket bättre än Djurskyddets menlösa kattkampanj. Jag hade väntat mer av den. Personer som inte är så mycket engagerade i katthem vet inte ens att det är kattens år i år.

Nu tror jag att dom inte kan undgå att veta det, det här syns och hörs över hela Stockholm. Hoppas det ger återverkningar även i andra delar av landet.  Det är ett jättebra koncept, mycket rörande, tror man kan inte låta bli att berörasl

Bra agerat alla berörda, Janne, EvaE och alla andra på Stockholms katthem.

/Chrizzan

Anmäl
2007-06-21 10:23 #18 av: johnnys girl

Miranda!

Det är ju Janne som äger copyrighten på hela kampanjen. Jag ska höra hur han ställer sej till att låna ut konceptet.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2007-06-21 22:50 #19 av: Engla

Vilken jättegrej! Jag hoppas att den når ut till många människor.

Anmäl
2007-06-22 01:00 #20 av: maggan47

vilket bra koncept, eftersom det också går på radio, som snuttar, lugna favoriter, eller svenska favoriter, vet jag att många lyssnat, eftersom dom berättat det, Maggan47

Anmäl
2007-06-23 00:53 #21 av: Erika91

#13, 15 Det tycker jag med!

Anmäl
2007-06-24 16:55 #22 av: vanessa

Kan bara ge en masa applåder för detta. Så bra att man får mer än en tår i ögat av det hela. Alla katter tackar er mångfallt för detta. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.