Annons:
Etiketterkattberättelserartikel
Läst 12137 ggr
vanessa
8/23/07, 10:11 PM

Vincent Lesly, den brutalt vanvårdade katten

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Allt började med ett samtal från en oroad granne till sin kommuns miljö- och hälsovård. Grannen hade sett att grannen inte behandlade sin katt bra och tillslut inte ens släppt in den. Hon såg kattens hälsa bli sämre och sämre, samt att han nu var skadad. Miljö- och hälsovård i Österåker tog detta på allvar. Tog hand om katten och körde honom till oss på Djurhjälpen, samtidigt som de polisanmälde ägaren.

Den första bilden jag tog på Vincent Lesly. Någon timme efter att han anlänt hos oss.
Den första bilden jag tog på Vincent Lesly. Någon timme efter att han anlänt hos oss.

Det var en sorglig syn som mötte oss på Djurhjälpen. Hela katten ropade till oss - "Hjälp mig"! Först och främst var han full av fästingar. Fästingar som sugit sig in i de djupa såren runt halsen. Hans ögon rann konstant och var alldeles röda runt om. Veterinären som tog hand om honom misstänkte att någon slängt frätande medel i ansiktet. Dessutom såg ena örat jämt avklipp ut. Öronen var fulla med skabb.

Utsvulten
Det var en hungrig katt vi mötte. Vi började med att portionera ut maten så att han inte skulle hetsäta. Han såg ut som en stor katt i första anblicken. Tittade man närmare såg man att han utmärglad och utan muskler. Varje steg såg jobbigt ut och hela kroppen var ihopkrupen.

Krum Lesly böjd över lite skinka i karantänsburen.
Krum Lesly böjd över lite skinka i karantänsburen.

**
Till stödhem**
Han fick flytta till ett stödhem för att tillfriskna i lugn och ro. Den första som hälsade honom välkommen med en puss i transportburen var katten Jeppe som är en annan katt vi tidigare räddat till livet. Räddad med brutet ben ur en kartong mitt i vintern.

Här är Vincent med sin nya kompis och adoptivbror Jeppe.
Här är Vincent med sin nya kompis och adoptivbror Jeppe.

**Den hemska saxen
**Allt fungerade perfekt i hemmet tills stödmatte tog fram en sax för att klippa en sak. Lesly sjönk ihop livrädd, sprang fräsande ur rummet och gömde sig. Nu hade vi förklaringen till vad som hänt med hans öra. Hon lovade honom dyrt och heligt att aldrig mer ta fram en sax när han tittade på. Och adopterade honom.

Döpt efter räddare och konstnär
Vi döpte honom till Vincent Lesly, Lesly efter inspektören som räddade honom, samt Vincent efter konstnären Van Gogh som skurit av sitt ena öra. Idag är han en lycklig katt som är mycket, mycket älskad av familj och kompiskatt.

Lek tillsammans med Jeppe.
Lek på diskbänken, med underbara matte!

Relaterade länkar

Av: vanessa

Datum för publicering

  • 2007-08-23

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Annons:
alexis
8/23/07, 10:21 PM
#1

Fy fan, hur kan man klippa av någons öra?! Och frätande ämne i ansiktet?! Ärligt talat! Tur att han har det bra nu, han förtjänar det verkligen.

Jenna-Gun
8/23/07, 10:29 PM
#2

oh så förfärligt. Hur kan man behandla en kisse på detta viset.

Så härligt att han har fått ett kärleksfullt hem och en go matte.

Kraaaaaaaaam Jenna

martdat
8/23/07, 10:32 PM
#3

Gråter,, vill inte tro egentligen att det finns så elaka människor,, fasst det gör det ju tyvärr, tur att Vincent kom därifrån till ett äkta kärleksfullt hem..

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

marieborg
8/23/07, 10:45 PM
#4

Gråter va hemskt!!!! Blir så förbannad!!!!!!! Hur kan man behand anågon så!! Fick fd ägaren något straff?

Tur att han blev räddad och fick komma till ett kärleksfullt hem!!

Söte Lesley, ha det bra!

Puss

vanessa
8/23/07, 10:51 PM
#5

Jag hoppas att det blev ett straff. Kommunens djurskyddsinspektör var den som anmälde och det lär ge lite eftertryck i det hela. Men idag är han en lycklig katt, och det är underbart. Oj, oj, när vi såg honom första gången. Det skar i mitt hjärta när jag såg honom. Därför är det så skönt att han mår bra idag. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Faxlin
8/23/07, 11:08 PM
#6

En helt vidrig berättelse med ett helt underbart slut. Han förtjänar lycka.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Annons:
Faxlin
8/23/07, 11:08 PM
#7

En helt vidrig berättelse med ett helt underbart slut. Han förtjänar lycka.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Hawknestgrove
8/23/07, 11:11 PM
#8

Hur kan folk? tur att han har det bra nu…..

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Mizzi
8/23/07, 11:19 PM
#9

Jag får ont i hjärtat , fy fan =((

Alexej
8/23/07, 11:20 PM
#10

Mår illa!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Debattia
8/24/07, 12:39 AM
#11

Vad hemskt  och vad BRA att han kom därifrån och har det bar idag.

Vad är de för idioter som slänger syra på ett djur och klipper av örat. Vad kan det bero på att han inte hade någon muskelmassa. har han suttit instängd och inte kunnat röra på sig ?

 

Debattia

 Den skygga kattens hemsida!

 

 

maggan47
8/24/07, 2:24 AM
#12

gudskelov för grannen, som anmälde ägaren, och vilken lycka för kissen, som ser så lycklig ut nu Maggan47

anebit
8/24/07, 3:12 AM
#13

Lyckliga kisse som hade en bra granne som såg hur han hade det……. och tog tag i det så att han fick det bra till slut…. tyvärr är det inte alla grannar som bryr sig….

Kastrering är Aoch O i arbetet med att minska på de hemlösa katterna

Annons:
Mizzi
8/24/07, 3:21 AM
#14

Det är ett under att dom litar på människor igen efter att ha gått igenom en sådan pers, helt otroligt egntligen.

Misan
8/24/07, 9:20 AM
#15

#11 när ett djur svälter så tar den först av fettet på kroppen, när det inte finns något kvar så börjar kroppen förbränna muskelmassa för att få energi till resterande organ i kroppen. Det är därför katter/djur/människor blir så utmärglade när de har blivit utsatta för långvarig svält.

Det är så skönt att höra att han har det bra idag.

Lisa

Erika91
8/24/07, 10:54 AM
#16

SkrikandesSkrikandesGråterGråter
Jag finner inga ord för detta. Inga ord för hur vidrigt, dumt och idiotiskt det är! Vad finns det för människor egentligen? Varför gå på de oskyldiga?? Varför inte gå på de som kan försvara sig?

Stackars, stackars Vincent Lesly Gråter Jag tycker så synd om honom. Alla plågor han har fått gått med. Men nu har han det ju bra, det är tur det. Nu är han älskad och det är det han verkligen förtjänar!

Pelusa
8/24/07, 11:40 AM
#17

Herregud…. *gråter*Gråter

Har så svårt att se bilden av den lilla missen utan att gripas av stor, akut ilska och förtvivlan över all denna utstuderade grymhet mot försvarslösa små liv. Har ju sett en hel del i den vägen på katthemmet, bilder av plågade missar som man aldrig glömmer och som inte lämnar en någon ro.

Stackars lilla hjärtat! Desto underbarare att få besked om att den här missen klarade sig och har så småningom fått komma till det rätta, djurvänliga och varma hemmet och att han därmed kan lämna allt lidande bakom sig får gott.

Tanken lägger sig som bomull kring ett sargat hjärta som klappar hårt för våra katter i nöd.

/Pelusa

_Cilla_
8/24/07, 11:51 AM
#18

Gud vilken fin katt! Det är så härligt och läsa om Er underbara Kyss människor som hjälper dessa katter! Helt förj**ligt att det finns hjärtlösa typer…

vanessa
8/24/07, 12:09 PM
#19

Tack Misan för svaret om muskelmassan. Du förklarar så bra.

Vincent Lesly har verkligen det så bra. Och med situationen med saxen så bestämde sig för att adoptera honom. Matte och familjen lovade honom dyrt ochheligt att aldrig ta fram en sax så att han såg det. Det är kärlek och väldigt mycket omtanke i det hemmet. Så även om han led innan han kom till oss på Djurhjälpen så räddades han.

Tänk om grannen inte brytt sig, eller om djurskyddsinspektören lagt det hela i en hög på jobbet som så många verkar göra. Men grannen ringde. Djurskyddsinspektören åkte dit direkt.

Den inspektören räddar katter och andra djur på löpande band. Katter som många anser att man ska "skjuta", kör hon till oss. Sådant är värt all beröm.

Idag njuter Lesly av sitt liv. Och vi som chockades av att se honom, kan njuta av räddningen. 

Ägaren var en våldsam missbrukare. Där kommer nästa sak in, de bör få vård de som plågar djur. Så att de slutar med det och inte går vidare till människor. Men, men. Det lär väl dröja innan det går så långt i Sverige. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Thesslund
8/24/07, 1:24 PM
#20

Tycker nog inte de bör få vård. Han har själv valt att missbruka droger och därigenom att bli våldsam. Tyvärr får han väl även bidrag för att överleva. Nej, klipp/ skär av han örat, kasta syra i ansiktet på honom och lås sedan in honom i en liten bur där han kan få självdö. Sluta dalta i det här landet! Beter man sig som honom har man avsagt sig alla mänskliga rättigheter.

 All heder åt djurskyddsinspektören och även grannen :)

Annons:
Lena
8/24/07, 1:59 PM
#21

Det här är en mycket gripande berättelse som Vanessa bjuder oss på. Den motiverar oss även till att jobba vidare i arbetet för utsatta katter. För vad kan vara större lön för mödan än att se en kisse förvandlas från misshandlad och utsatt katt till en lycklig, harmoniska, välmående och älskad katt på det sätt som Vincent Lesly gjort. :)

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Alexej
8/24/07, 3:59 PM
#22

Thesslund, vi tänker säkert likadant. Men inte blir det bättre av att skriva en massa straff som kattägaren borde uppleva själv. Vi måste försöker håller ett bra nivå här på hittekatter. Det gäller att se framåt.

Det är inte bara mot dig utan för oss alla.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

JosephineF
8/24/07, 4:26 PM
#23

Jag skäms över att vara människa när jag ser sånt här. Har också en massa tankar om hur man skulle kunna ge igen, men det hjälper inte en endaste katt om jag yppar dom. Tar istället till mig denna historia och har den i bakhuvudet nästa gång jag ser en katt som far illa. Det finns räddning!

Leonita
8/24/07, 4:52 PM
#24

Jag blev tårögd när jag läste den hemska berättelsen om stackars missen. Men så underbart med ett lyckligt slut! Han är verkligen värd att få vara förstådd, ompysslad och älskad resten av livet!

En ros var till alla som reagerade och hjälpte till i ärendet och massor av rosor till hemmet som valde att adoptera.

kattlover
8/24/07, 6:41 PM
#25

Stackars lille fine kissen. Som han måste ha lidit. Hur kan "folk" bära sig åt så… hoppas de får sitt straff.   Skrikandes

Härligt att katten har det bra nu och visst är det väl otroligt att katter ändå litar på människor, trots den behandling de fått utstå.  

Tänk om det fanns fler sådana djurskyddsinspektörer ändå, helt klart rätt man/kvinna på rätt plats.

karins
8/24/07, 8:46 PM
#26

Vad hemska saker Vincent fått utstå! Jag kan inte fatta hur grymmt onda en del människor är!  Jag fäller en tår och tänker på att det är tu att det finns goda människor oxå, som tog hand om Vincent och gav honom livet åter.

Sidentass
8/24/07, 9:04 PM
#27

Jaa..vad  ska man säga…igår när jag läste om Lesly-hjärtat..var det inte långt ifrån att tårarna kom…hur jag känner för de som behandlat honom så oerhört illa finns inte ord för..men..jag är alldeles varm i hjärtat, och framför allt tacksam till er som hjälpt vackra Lesly att bli den välmående katt han är idag…underbart slut på en alltför tragiskt historia..

Annons:
Debattia
8/25/07, 1:02 AM
#28

Vad hemskt ! Alltså då har han  inte fått någon mat.

Tack och lov för alla dessa människor som hjälpt honom !!!

Tyvär kan väl den här missbrukaren skaffa en ny katt, hemskt !!!

 

Debattia

 Den skygga kattens hemsida!

 

 

vanessa
8/25/07, 3:37 PM
#29

Ja, det var en insats vi på djurhjälpen är nöjda med på alla sätt. Men inget som hade hänt om granne och inspektör inte lagt sig i.

Skaffar han sig en till katt kommer den anonyme grannen och inspektören hålla ögonen på honom. Eller snarare katten. Sedan vet jag inte om han straffades, men hoppas att han fick djurförbud. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

modellflickan
8/25/07, 9:23 PM
#30

Usch sitter här o lipar…Stackars katt…Vad han måste lidit..Den där avskyvärda ägaren skulle man klippa av hans….J-vla vidriga avskum…Skrikandes Sådana människor gör mej spyfärdig och mycket mycket hatisk..

modellflickan
8/26/07, 2:04 AM
#31

#20 Håller med!

Engla
8/26/07, 2:21 AM
#32

Å, nu gråter jag. Det är så hemskt! Hur kan man göra så mot ett djur! Men så bra att ni räddade honom till livet! Han borde ju helt klart få vara med i er kalender för 2008. Men det har ni säkert redan tänkt på…Flört

/Änglakatterna - medarbetare på Hittekatter och på Katthemmet Kompis

anniii
8/26/07, 3:17 PM
#33

Usch vilken människa den där djurägaren, men som ni andra har sagt så var det ju en väldig tur att både granne och djurskyddsinspektör tog tag i det! Och snällt av stödhemmet att adoptera katten för gott! Glad Skulle också kunna ge ägaren motsvarande "behandling" men tyvärr tjänar det ju ingenting till att skriva om det här. Vi vet alla vart vi står och nu gäller det bara att kämpa på för att försöka få in så många katter som möjligt innan kylan kommer!

En stor eloge till alla där ute som hjälper nödställda katter och andra djur!!! En sådan här solskenshistoria ger energi att kämpa vidare trots motgångar och alla tråkigheter man läser…

Thesslund
8/27/07, 12:48 PM
#34

#22 Nej, du har rätt, men man blir bara så förbannad.

 Hursomhelst, så är det kul att se bilden när Lesly leker. Pigg och glad nu Glad

Annons:
rulda
8/27/07, 1:01 PM
#35

Det här fick mina tårkanaler utrensade, först av ilska och sorg och sedan av glädje över att misse fick det bra!

Alexej
8/27/07, 1:19 PM
#36

Tack Thesslund att du inte tog illa upp. Men det hjälper ingen katt om alla bara komma på ännu värre straff. Vi hade det ett tag här och då är det inte kul att läsa. Vi måste se till att alla människor blir mer observanta på tex sina grannar och vet hur man kan anmäla djurplågari. Det här måste blir självklart för alla.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

swedensess
8/28/07, 2:26 PM
#37

stackars katt hur kan dom göra nått sånt?Gråter

vanessa
8/29/07, 1:48 AM
#38

Det var en hemsk situation som han kom ifrån. Men idag så mår han bra. Och det är det viktigaste. Samt att man se att hjälpande händer kan hjälpa vanvårdade tassar. Och det är lyckliga slut vi ska bära med oss, i allt vi gör. Eller hur? För det behövs ibland när saker bara känns motigt och jobbigt. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

navel
9/14/07, 6:01 PM
#39

åh, lilla killen. Gråter jag blir alldeles tårögd.

Vad skönt att det finns folk som engagerar sig, villiga att ge kärlek och omtanke till den rädda lilla stackare som behöver det så mycket.

brittkis
9/16/07, 7:33 PM
#40

 Älskade misse Vincent Lesley,

 Hoppas att du kommer att få det lugnt och skönt i framtiden,

Och att den person som misshandlade dig så fruktansvärt kommer att få sitt straff, Ingen person har någon som helst rätt att behandla ett djur på detta grymma vis, utan att bli straffad. Vi måsta reagera mycket starkare mot dessa grymheter, men Sveriges Rikes lag hjälper inte till precis. Tänk om man hade möjlighet att skiva om djurskyddslagen , och få det att fungera till djurens bästa.          brittkis

evamojje
10/30/07, 10:58 AM
#41

Ville puffa lite för denna kisses historia. Första gången jag läste detta så rann tårarna ner för mina kinder. Bara tanken på hur svårt han måste haft det får mina ögon att tåras.

Att sedan få läsa hur han fann ett eget hem som han är lycklig i ja det får tårarna att komma igen fast nu av en helt annan anledning *L*

Tassar i massor från Eva , Mojje, Busan och akutkatterna Björne och Kisen

Skicka ett sms med texten Katthem 25 eller Katthem 50 till nr 72970 så skänker du Stockholms Katthem motsvarande belopp.

 

 

 

Annons:
Jenna-Gun
10/30/07, 12:18 PM
#42

När man jämför den första bilden och den sista så är det svårt att tro det är samma katt.

Härligt slut på en sorglig historia

Kram Jenna

kattassen
10/30/07, 1:47 PM
#43

Vilken tragisk historia som blev lycklig till slut! Stackars lille katt som fått utstå så mycket inte bara genom olyckliga omständigheter som hemlösa kan få gå igenom utan faktiskt där det fanns en elak ägare som ja borde….nä jag hejdar tungan där.

Gott att Vincent nu har det bra tack vare rådigt ingripande!

----------------------------------------------------------------------

Kattassen/- medarbetare på Hittekatter.ifokus och Katter.ifokus

 

Upp till toppen
Annons: