Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
3. Katthem i Fokus

Föreningen Djurhjälpen - November månads katthem!

2007-11-08 00:35 #0 av: Lena

Varje månad försöker alla i så stor mån som möjligt hjälpa ett utvalt katthem eller förening. I november är det Föreningen Djurhjälpen som vi samlar till. Föreningen har funnits sedan april 2000, men arbetet för utsatta katter började redan 1997. Idag har Djurhjälpen 400 medlemmar varav ca 20 är aktivt arbetande. De flesta av katterna som kommer till djurhjälpen är antingen hemlösa eller vanvårdade. Arbetat bedrivs helt på ideell basis. Både små och stora bidrag är lika välkomna.

1997 hotade Vaxholms kommun med att skjuta av de förvildade katterna som levde där. Anna Sokolov tog då saken i egna händer och började omhänderta katterna. Det var början till det som år 2000 skulle bli Föreningen Djurhjälpen. Första åren sköttes verksamheten från en lägenhet. Sommaren 2003 kunde föreningen starta upp ett riktigt katthem i ändamålsenliga lokaler. Invigningen skedde den 11 oktober samma år.

De nya lokalerna kunde invigas 2003 
De nya lokalerna kunde invigas 2003, med Börje Salming som klippte bandet. Foto: Per Haglund.


Djurhjälpen arbetar mycket med skygga och förvildade katter. De flesta av kattern som kommer till föreningen har varit hemlösa eller vanvårdade. Fler kattägare än man kan tro lämnar sina katter vind för våg eller avlivar fullt friska katter för att de tröttnat på dem. Hemlösa katter är ett enormt problem som bottnar i att allt för många struntar i att kastrera sina katter. Djurhjälpens främsta syfte är att komma tillrätta med antalet hemlösa och avlivningshotade katter. Detta genom omplacering, kastrering och informationsspridning. Föreningen verkar för att höja kattens status och välmående och är huvudsakligen verksam i Stockholmsområdet.

Bild på interiören 
Bild på en del av interiören. Foto: Per Haglund. 

Föreningen Djurhjälpen omplacerar årligen över 200 katter. Man är alltid mycket noga med att det ska fungera bra i kattens nya hem. Därför levereras katten alltid av någon från Djurhjälpen, samtidigt som ett adoptionskontrakt skrivs.  

Ekonomiska bidrag är alltid välkomna! Inget bidrag är för litet!  

Vill du ge ett bidrag i samband med Månadens katthem sätter du in det på Föreningen Djurhjälpens plusgirokonto Pg: 54 07 10- 1  och märker insättningen med Hittekatter i Fokus.

Läs mer på Föreningen Djurhjälpens hemsida: Djurhjälpen i Waxholm

Fakta och bilder är hämtade från Föreningen Djurhjälpens hemsida.

Relaterade länkar

Av: Lena

Datum för publicering

  • 2007-11-07

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-11-08 00:40 #1 av: JosephineF

Konstig länk där..

Anmäl
2007-11-08 00:44 #2 av: Lena

#1 Ni är för snabba vänner! Det var några saker kvar som skulle justeras. :) Nu hoppas jag det ligger rätt länk där också.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-11-08 01:18 #3 av: Lena

Vanessa kommer att jobba vidare med artikeln så den kommer att utvecklas lite här efter hand. :)

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-11-08 01:20 #4 av: JosephineF

Okej, men den är publicerad antar jag? Eller är det jag som är för trött? =)

Anmäl
2007-11-08 01:40 #5 av: vanessa

Den är publicerad. Så välkommen till Djurhjälpen. Glöm inte att märka din gåva med Hitterkatter ifokus, så går det att räkna ut vad som kommer härifrån.

Kan berätta att vi har lite evemenang på gång. Först ut är en utställning där vi fått plats att synas. Så vill ni mingla med utställningskatter och oss så kom tll Täby Park Hotell i Täby, Stockholm den 17 november, kl. 10.

Det som är extra roligt med den utställningen är att huskatter är väldigt många, dessutom flest svarta eller svartvita. Visst är det underbart. Så kom dit. Då får ni även träffa Tussan som kommer att finnas på plats. Läs lite om henne här under "en totalförvandling"./Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-12-01 00:43 #6 av: Lena

Puttar upp November Månads katthem Djurhjälpen för alla som vill ge ett bidrag så här i elfte timmen!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl