Annons:
Etiketterhittekatterartikel
Läst 11917 ggr
Alexej
2008-02-13 23:39

Låst.<u>Vi söker ett hem!</u>

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

På den sidan kan alla lägga in katter som behöver ett stödhem eller ett permanent hem. Här finns det bara katter som inte har ett hem, tex kolonikatter. Just nu söker flera av de så kallade Öresundskatterna tak över huvudet, samt två vackra honkatter som lever på lånad tid i Polisens djurhem.

Den här artikeln ska vara en ren förmedlingstråd. Alla kan lägga in en katt, privatpersoner och katthem/kattföreningar.

Det ska vara en inlägg för varje katt.

Men det finns några krav:

  • Katten ska inte ha ett hem, dvs den ska fortfarande leva ute eller bara tillfälligt intagen (inga katter som redan har en plats på katthemmet). Undantag är akuta vanvårdskatter.
  • Beskriv katten så bra som möjligt. Kön, ålder, hälsan osv.
  • Var finns katten nu?
  • Finns någon förening bakom (veterinärkostnader, infångningshjälp osv).
  • Ev. pris för permanentförmedling.
  • Infoga en bild av katten.
  • Lämna ditt e-mail eller/och telefonnummer.

Medarbetare på hittekatter har rätt att ändra eller ta bort en inlägg. Pma en Medarbetare om katten har fått ett hem då kan vi ta bort inläggen.

OBS!!!

Inga kommentarer är tillåtna av andra medlemmar.

De blir borttagna. Det ska vara en ren förmedlingstråd som ni kan tipsa andra om.

Hoppas vi tillsammans kan hjälpa några katter att få ett hem!

Är du intresserat av en katt maila den som skrev inläggen.

Är katten förmedlad var snäll och pma en Medarbetare så att inläggen kan tas bort. Listan över alla medlemmar finns under "Om sajten".

Glad

Av: Alexej

Datum för publicering

  • 2008-02-13

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
MorganP
2008-02-14 18:21
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

Sedan en tid sitter två honkatter via polisen på ett pensionat efter ett omhändertagande (fanns även andra djur). En av honorna ska vara dräktig (de anade bägge två). Ena honan är gråtigré medan den andra är sköldpaddstigré, tama och mycket keliga. Kan dock som högst enbart vara kvar på pensionatet en vecka till så stödhem behövs AKUT till honorna (samt ev kommande kattungar).

Kan du eller känner någon som kan hjälpa så hör av dig till Lina på 073-211 42 40; lina@kks.nu

Tass på förhand för din hjälp!

Morgan

Crisse
2008-02-14 18:29
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

Håkan 5 år är en av öresundskatterna som behöver komma in i ett hem. Håkan och hans 4 kompisar är dom som är mest utsatta av hamnkatterna därför hoppas jag att det finns ett stöd/permanent hem till honom. Damen som matar kan lyfta upp honom i famnen och gosa med honom en liten stund.

Kattkommando Syd står för kastrering, vaccinering, avmaskning och förmedling av öresundskatterna. Vill du behålla Håkan permanenet så är förmedlingsavgiften 750:-

Gå in på KKS.nu och läs bestämmelserna för stöd resp. permanent hem. 

Är du intresserad av Håkan så skriv ett mail till  stina@kks.nu 

Crisse
2008-02-14 18:40
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#4

Timmy är bror till Håkan och alltså 5 år. Han är inte lika hanterbar som sin bror men verkar vara en klok katt som förstår vad man säger till honom. Samma regler gäller för Timmy som för hans bror.

Skicka ett mail till    stina@kks.nu  

Crisse
2008-02-14 19:08
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#5

Janne 3 år är även han en öresundskatt. Janne går att klappa och är väldigt kelen när han är på marken och det är tid för mat, men är i övrigt inte hanterbar. En helsvart fin kille med några vita hårstrån på bröstet som även han behöver komma in i värmen.

Han blir kastrerad, öronmärkt, vaccinerad och avmaskad innan han flyttar till antingen stöd eller permanent hem.

Förmedlingsavgiften för Janne är 750:- vid permanenet boende.

Är du intresserad av att hjälpa Janne skriv ett mail till  stina@kks.nu 

Crisse
2008-02-14 21:03
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#6

Vackra Charrez är 2 år och även han bor under stenarna utmed öresund. Det är en lugn och fin katt som tar hand om 2st 6 månaders ungkatter. Damen som matar kan klappa honom men mer vet jag inte.

Charrez har haltat en längre tid, just nu vet jag inte om han fortfarande gör det men han kommer att kollas upp av veterinären och även han kastreras och öronmärkas. 

Om du är intresserad av att vara stödhem till Charrez kontakta  stina@kks.nu   och detsamma gäller om du kan tänka dig att ta in honom permanent och då är förmedlingsavgiften 750:-

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Crisse
2008-02-14 21:28
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#8

En liten kattunge på ca.4 månader behöver ett permanent hem, ungen går i en större kattkoloni på ca. 30 katter där dom flesta nyser och kliar sig. KKS har inget stödhem eller pengar att hjälpa den här lille katten men jag hoppas att där är någon som kan göra det.

Gå in och klicka på bilden av min hund så kan du skriva till mig där om du är intresserad att bli ett permanent hem till den. Jag vet tyvärr inte om det är en flicka eller pojke för så nära har jag inte varit.

Crisse
2008-02-14 21:35
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#9

En annan av den här kolonin på 30 katter är en tjej på ca. 1 år och det ser ut som hon är dräktig, hon nyser och kliar sig även hon. Damen som matar dom katterna kan klappa henne och hon följer efter mig på behörigt avstånd ungefär 1 meter, hon är väldigt nyfiken på vem jag är och så försöker hon att göra sig till och går och stryker på allt utom mig.

Denna katten söker enbart permanent hem då KKS inte kan hjälpa till.

Skriv ett pm till mig om du är intresserad. 

Denna kommentar har tagits bort.
Crisse
2008-02-15 12:01
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#11

En liten tjej på förmodligen 3 år behöver komma bort från platsen hon lever på eftersom hon bor väldigt nära stora hårt trafikerade gator där 2 katter förra veckan blev överkörda. Det är en skygg katt så det blir en utmaning att ta hand om henne. Men för bara 1 år sedan kunde hon följa efter mig när jag kallade på henne, och hon kom så nära som 2 meter. Den här tjejen har en unge på 5 månaders (svartsköldpadd flicka) som jag inte har någon bild på än så länge.

Kan du hjälpa tjejen så skriv ett pm till mig. 

MorganP
2008-02-15 19:31
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#12

Gosiga Fabbe i Sölvesborg

Från ett sommarstug-område i Norje Boke har det tagits in katter för kastration, och som sedan släppts tillbaka då det inte finns tillräckligt med stödhem/permanenta hem åt alla nödställda katter. Det har även tagits in en ungkatt med skadat öga. En sk vildkatt som otroligt nog inte var skygg. Trots att Fabbe, uppvuxen som hemlös tillsammans med många andra katter, så var det inga problem att hantera honom efter infångandet med fälla. Han har varit på flera veterinärbesök då hans öga är bortopererat och han har även fått medicineras dagligen direkt i munnen och inte en enda gång har han protesterat. Vi vill inte att Fabbe ska släppas tillbaka och söker därför akut ett stödhem eller allra helst ett permanent hem åt honom. 

Fabbe sitter för tillfället i en större bur men behöver in i ett riktigt hem då han är så otroligt kelen. Han älskar att bli kliad på magen och under hakan och spinner när någon har tid att gosa med honom. Han är reserverad mot främlingar men accepterar dem efter en kort stund. Han kommer troligen att gömma sig i ett nytt hem och det kan ta tid för honom att bli trygg med alla nya ljud.

Kontakta snarast Lena om du har plats i ditt hjärta och hem för goskillen Fabbe! Lena nås på lena@kks.nu; 0705-495 612

Imasy
2008-02-16 18:17
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#13

Amanda

Född ca 1/5-07, är kastrerad, vaccinerad mot pest och snuva, samt kommer vara id-märkt med chip vid flytt.

Söt go fis-lisa som ännu tycker två-benta är lite lite läskiga, men är på god väg att tycka att det är hejdundrandes mysigt att bli klappad och ompysslad. Amanda är född ute/ hemlös och söker ett nytt hem. Dock ej akut, hon stannar hos mig tills rätt hem dyker upp. Pris 1000:-. Amanda finns i Falun/Dalarna.

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
ladykatt
2008-02-16 18:26
#15

AKUT

5 eller 6 katter i olika åldrar behöver stödhem eller permanent hem så snart som möjligt.

Birgitta från KKS vände sig till mig för att jag bor i närheten. En man avled och hans katter är nu hemlösa. En granne matar katterna än så länge, men efter begraviningen som är den 29. februari ska eventuellt kattena avlivas om de inte blir omhändertagna.

Det är en hane Måns, ca 11 år gammal, enögd. Månsan, honkatt ca 10 år gammal och utan svans, Kalle som är också en hona är dotter till Månsan, Lukas en hankatt ca 1-2 år gammal och en skygg katt till som jag inte vet om det är hane eller hona.

Jag själv kan ta hand i värsta fall om Lukas men har redan 9 permanenta katter och hyresvärden efter mig så jag kan inte göra mer.

Katterna finns i Skruv i Småland. Och de flesta av dem är svart-vita.

Om någon snäll människa kunnat hjälpa att rädda dessa katter så kan ni vända sig till mig ladykatt@telia.com eller till Birgitta genom KKS eller på tel. 070 412 8068

/Ladykatt

SamHeartNellie
2008-02-19 04:12
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#16

Ett dussintal hemlösa katter i Gislaved, behöver stödhem lr permanenta hem.

Ska beställa en kattfälla och fånga in dom så fort jag börjar få svar från folk som kan agera stödhem lr vadsomhelst bättre än den situation de nu leve i.

Dom är alla skygga och blir rätt illa behandlade av folket här i området. har inte bilder på alla men dom är i princip svart-vita allihop. Har sett minst två kattungar hitills.

mail: sandrastrom84@hotmail.com

tel: 0371-82045

Denna kommentar har tagits bort.
Naquita
2008-02-19 08:19
#18

Ett dussintal hemlösa lever fortfarande i Ronnebys kolonier. Bl.a denna fina ungkatt som blir ett år i sommar. ska han verkligen aldrig få komma in?

Hans syster togs in förra året, mycket ung runt 6-7 månader, men vid kastrering upptäcktes att hon trots sin unga ålder var dräktig.

"Bandit" ser ut som han låter, som en bandit med helsvart i ansiktet, ryggen, vit på magen o halsen.

Igår kväll satt han på altanen och såg sorgset på mig. kan inte vara lätt att vara en bland alla grabbar som ska slåss om reviret häruppe:(

![](../ShowFile.aspx?BinaryId=c77a76f5-d457-48e1-b519-50312daad8d0&Filename=Majas syskon 070516 (6).jpg)

Denna kommentar har tagits bort.
Lena
2008-02-22 21:04
#20

Denna vädjan kommer från Akutgruppen i Stockholm:

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
jmaard
2008-04-11 14:43
#30

Hittekatten i Piteå behöver hjälp! Just nu finns det 33 katter på Hittekatten i Piteå och innan 1/11 får det bara finnas kvar 9 katter på katthemmet.

 Hittekatten i Piteå är också i stort behov av stödhem då det kommer fler och fler katter i hos polisen.

 www.hittekattenpitea.se

Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Naquita
2008-04-17 19:28
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#37

 Ronneby/Blekinge

Bandit har fått bebisarGenerad han lade sig och födde mitt i natten i en grannes banankartong på hans altan, så nu finns hon och hennes 4 små bebisar hos mig i den varma kattvänliga källaren i karantän. Ingen som vill vra stödhem åt bandit med ungar??

Se också#18

Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Naquita
2008-06-03 09:34
#47

Bandits kattungar är bokade, men bandit söker sitt kärleksfulla hem när de små flyttat!

Hon kommer vara kastrerad, vaccinerad samt idmärkt vid flytten.

ni kan se mer och nyare bilder på en tam bandit på min blogg:

www.ronnebyshittekatter.blogg.se

Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Misan
2008-07-11 11:47
#51

Även jag har en liten "Bandit" som behöver komma in, med smalare band upp över nosen än #37 och är blå/vit.

Den har varit hos mig i några månader och har fått mat, den har alltid varit skygg när jag försökt prata med den så har den sprungit. Tills i går eftermiddag så låg den på gången upp till gamla huset och trotts att jag gick ner till huset och la upp ny mat, pratade med den så låg den kvar. Jag pratade med den i säkert 15 minuter innan den lojt reste sig upp och sträckte på sig.

Samma sak i morse så stod den i luckan under huset och tittade på mig länge medans jag pratade med den, sen gick den bort där det var lite högre gräs och låg och tittade på mig länge medans jag pratade med den.

Alexej
2008-12-17 12:47
#52

Starta om tråden i en ny:

Vi söker ett hem!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: