Annons:
Etiketterhittekatterartikel
Läst 7207 ggr
Lena
2/6/08, 10:12 PM

Vanliga katter, katthemskatter och förvildade katt

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Vad är det för skillnad mellan vanliga katter, katthemskatter och förvildade katter? Ursprungligen har alla katter en gång varit ägda av någon, men ödets lott har fallit olika. Alla dessa katter är huskatter fast en del har inget hus att gå hem till.

En person vill ha en kull efter sin fina honkatt. Det blir 4 kattungar varav 3 honor, Sessan, Stina och Lisa. Det är fina goa kattungar med bra temperament. Det hittas bra hem till dem allihop och allt är frid och fröjd. Stina bor hos sin matte och Husse i hela sitt liv.

Foto: Lena

Foto: Lena

När Sessan är 6 månader ska Sessans matte och husse flytta. De tar med Sessan i bilen. De stannar och rastar och plötsligt har Sessan smitit ut och blir skrämd av en hund i närheten så hon springer iväg. Matte och Husse annonserar och letar efter sin katt ett tag men förlorar sedan hoppet och skaffar en annan katt istället.

Sessan är inte kastrerad eller ID-märkt för att de ville vänta tills hon blev lite äldre. Några månader senare föder hon en kull kattungar ute. Hon har hittat ett ställe där hon kan hitta mat och bor i ett hål i en husgrund. Någon lägger märke till mamman med ungar och ringer till katthemmmet som tar in dom. Sessan är så glad och tacksam över att få komma in. Nu har hon blivit katthemskatt.

Foto: Lena

Foto: Lena

Lisa är innekatt men en dag står fönstret på glänt och hon är nyfiken och smiter ut. Matte och Husse letar efter henne men hittar henne inte. Hon har inte kastrerats och ID-märkts inte för inget kan hända när hon bara går inne tänkte matte och husse….. Lisa hittar en okastrerad hankatt och efter ett tag får hon kattungar. Sedan får hon en kull till och hennes kattungar blir könsmogna och får kattungar och sedan är det en koloni. Lisa har det tufft och ser tilltufsad ut. Öronen har förfrusit. En dag råkar matte och husse går förbi men de känner inte igen sin egen Lisa. Såna här katter kan aldrig bli tama säger husse, de borde skjutas. Lisa räknas nu som en förvildad katt.

Olyckliga omständigheter kan göra en katts underbara liv till misär och inte bara för den katten utan även för alla dess kommande ättlingar.

Foto: Lena

Foto: Lena

När det gäller rubriken "Vanliga katter, katthemskatter och förvildade kattar" gör många den här uppdelningen. Vanliga katter är de där egna huskatterna där man vill ta en kull på katten för att den är så fin. Katthemskatter kan vara katter som har gått ute ett tag och hunnit bli lite skygga. Förvildade katter är de katter som är utefödda och katter som varit ute länge. Där tycker många att det är bäst att skjuta katterna. När man ser katterna ute är det också svårt att avgöra om en katt en gång har varit tam för flera år sedan.

Skrivet av Majvi

Relaterade länkar

Av: Lena

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Lena'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Lena', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2008-02-06

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
Puma77
2/6/08, 10:15 PM
#1

Jättebra skrivet.

 

//Pia

MariannE11
2/6/08, 10:26 PM
#2

kanoners vad bra skrivet….tråkigt bara att det är sant…

våga vägra golf o fiskbullar   o håll dej in i  det längsta med facebook
http://juliafnulia.blogspot.com/

martdat
2/6/08, 10:31 PM
#3

Super, blir tårögd,,den dystra sanningen,,,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

Lena
2/8/08, 8:57 PM
#4

Ja sanningen är verkligen i dystraste laget när det kommer till katter. En stor bov i dramat är alla seglivade myter som omger katter.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Ledin
2/8/08, 9:44 PM
#5

bra skrivet måste jag säga tragist men sant. Vart finns dom katterna på bilden Lena? Är dom inne nu?

Lena
2/8/08, 10:01 PM
#6

#5 Flera av dem är tyvärr döda nu. Tror dock att den röda katten lever och är kastrerad.

//Lena

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
felidae
2/8/08, 10:07 PM
#7

Mycket pedagogiskt. Bra!

majvi
2/13/10, 9:34 PM
#8

Jag vill fortfarande visa på vad som kan hända med en planerad huskattskull.

“In a world filled with hate, we must still dare to hope. In a world filled with anger, we must still dare to comfort. In a world filled with despair, we must still dare to dream. 

Upp till toppen
Annons: