Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
1. Allmän information om sajten

Billyhittekattsförening

2008-08-24 15:56 #0 av: [sofia-85]

Billyhittekattsförening är en förening som är tänkt ska hjälpa både kattvänner och katter. Är man en privatperson som tagit hand om en hittekatt och man behöver hjälp med bidrag för att kunna ta katten till veterinären. Då kan man ansöka hos oss!

Ifnstret3.jpg

Om Billy

Den 26 oktober 2005 skriver expressen en artikel om ett hus i Järfälla där 105 st katter omhändertogs av polisen. Ett 50 tal av katterna fick avlivas direkt då dom var så illa behandlade. Många av katterna hade ätit upp sina egna kattungar för att överleva, många av katterna saknade päls. Avföring och urin fanns i hela huset, på diskbänken och över hela golven. Några av katterna kom till katthem och fick senare adopteras och komma till egna hem. En av dom var kämpen, Billy...

Så här föll Matte Marie för Billy: "Jag träffade honom när jag jobbade ett pass som volontär på Stockholms katthem och blev genast förtjust i den stackars smala kissen som ville sitta i mitt knä och borra in ansiktet i min tröjärm"

Så här skriver Marie om sin Billy på hittekatter: Han är verkligen världens underbaraste katt. Han älskar alla som klappar och gosar med honom och nästan varje natt sover han mellan mig och sambon. Supermysigt. Han älskar mest när man masserar hans mage och då börjar han spinna så högt det bara går och trampar med tassarna Han hoppar också gärna upp i knät när vi sitter i soffan och vill ha kel.

Alla älskar Billy och Billy älskar alla

Billy fick somna in den 26 mars 2007 efter att han var sjuk ett tag. Hade han inte varit så vanvårdad hade han kanske levt idag. Så hur stoppar man den här typen av fall? Hur kan vi hjälpa katter som far illa och som går ute på gatorna, utan vatten och utan mat? Och aldrig har upplevt kärleken till människan.

Denna föreningen bildades till minne av Billy

Sista bilden på Billy och hans matte Marie

P3260013.jpg

 

Första utbetalningen

 

Den 3 maj 2008 gjorde vi i Billy våran första utbetalning. Den gick till katten Grålle och hans nya matte Maria. Grålle blev ifångad från en koloni i Göteborg. Jag var själv nere och besökte Grålle och hans kompisar hos Maria. Man blir så glad när man ser alla dessa katter som räddas undan förskräckliga öden. Grålle var nu en tuff kille med skinn på näsan. Han busade mycket och efter en stund vågade han sig fram och jag fick en massa fina kort på killen. Utan Maria hade han blivit ännu en förvildad katt som levt farligt mitt inne i stan. Billyföreningen delade ut 700:- till Grålles kastrering, id märkning och vaccinering.

Efter denna utbetalning har vi kunnat delat ut bidrag till 4 andra katter. Dessa kan ni läsa om på hemsidan.

Grålle och hans matte Maria

100_3587.jpg

 

Hur kan ni hjälpa oss att hjälpa andra?

 

Alla våra pengar kommer ifrån bidragsgivare runt om i landet. Vi har även haft lite auktioner och vi ska börja sälja saker på olika ställen. Vill ni skänka en slant till oss så gör ni det på:

Plusgiro 1500964-0

All redovisning finns öppet för alla på hemsidan. Det vi fått in och vad vi delat ut.

På våran hemsidan hittar ni under fliken "Syfte" olika slags lappar ni kan skriva ut och hänga upp hos eran veterinär eller i era djuraffärer. Vi har även olika banners som ni kan lägga upp på era bloggar eller hemsidor. Vi är väldigt tacksamma för all hjälp vi kan få. Vill ni hjälpa till med något annat eller har ni någon idé så maila Therese på hjalpa@billyhittekatt.se

Billyhittekattklubb

 

Vi har även startat igång klubben ifrån juli månad. Det kostar 200 kr per år att vara med sätter man in över 200 kr på en och samma gång blir man automatiskt medlem. Men man måste maila oss så vi får eran mailadress. Man kan gå ur kliubben när som helst man inte önskar vara med längre. Som medlem i klubben får man vårat nyhetsblad till sin mail 3 ggr per år. I bladet kan man läsa nyheter om förening, läsa om katter vi hjälpt osv. Vi lottar även ut små presenter till våra medlemmar. Vinnaren presenteras i bladet. Har ni frågor om klubben eller vill gå med så mailar ni på billyklubben@billyhittekatt.se

Ansöka om bidrag

 

I Billyhittekatt kan privat personer ansöka som tagit hand om en eller flera hemlösa katter. Observera att man MÅSTE göra en ansökan per katt. Inget katthem får stå bakom katten. Man måste vara noga med att fylla i alla uppgifter korrekt. Annars kommer man kontaktas för fullständiga uppgifter. Inga bidrag delas ut förrän man skicka in kvitto. Man kan ansöka innan man varit hos veterinären men man måste veta summan som kommer att bli och ange detta i sin ansökan. Allt om detta kan ni läsa om på hemsidan. Vi delar i första hand ut för kastreringar men även akutfall. Man kan ansöka för annat med men kastreringar går oftast först.

Nytt på Billyhittekattsförening i september

 

Alla som håller på med hemlösa katter vet hur snabbt en koloni bildas. Katter är mästare på att föröka sig. Och dom blir snabbt väldigt många. Vi vet även hur dyr veterinärvården är idag och hur mycket pengar som går åt till mat, fällor, transport osv. Så nu i september kommer vi starta en ny form av ansökan som kommer heta projekt. I denna ansökan kommer man kunna söka pengar för om man håller på med en koloni. Den vanliga ansökan kommer självklart finnas kvar men denna nya ansökan ger en ny möjlighet för dom som håller på med kolonier. Mer om detta kommer komma upp på hemsidan.

Billy och hans kompisar myser

Helagnget.jpg

Glöm inte besöka våran hemsidan och skriv gärna något i våran gästbok!

 

Billyhittekattförening


 

Artikel skriven av Sofia Gustavsson

 

Anmäl
2008-08-24 16:54 #1 av: Lena

Tack för en informativ artikel Sofia! På Hittekatter iFokus kunde vi följa Billys öde och vi var många som grät när han somnade in. Under första omgången av TV4´s serie Hitta Hem var det ett reportage om det vanvårdshem i Järfälla som Billy kom ifrån. Det finns även en artikel här på sajten om fallet.

Genom att sätta in en slant på fonden som startat till minnet av Billy kan vi alla vara med och stödja arbetet för utsatta katter.

//Lena - sajtvärd för Hittekatter iFokus

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-08-24 16:56 #2 av: [sofia-85]

Jag hoppas vi kan nå lite mer folk med denna artikel i alla fall. Tack att jag fick lägga ut den här.

Anmäl
2008-08-24 17:13 #3 av: marieborg

Tack så mycket för den fina artikeln om Billy och allt ni har lyckats göra! Kyss TACK!!!!!

Har själv inte varit så aktiv på kattforumen på ett tag eftersom jag inte orkar, blir bara ledsen. Men jag är fortfarande volontär på Stockholms katthem, så lite hjälper jag till Flört

Jag mailar dig Sofia, ev blir det senare idag för datorn är sååå slö....  

Anmäl
2008-08-24 17:15 #4 av: Lena

#3 Kul att höra av dig Marieborg! :) Vilken fin bild du bifogat. Han hade det ju så bra hos er Billy. Vilken tur ändå att han fick en sådan fin tid innan han somnade in pga av sin sjukdom.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-08-24 17:22 #5 av: [sofia-85]

#3 Jag gör det Marie, roligt att höra ifrån dig :) Min data e också en slöis idag vet inte vad ja gör för fel..

Anmäl
2008-08-24 17:34 #6 av: Puma77

Kul att höra av dig marieborg. Vi var många som följde Billys öde och sista tid hos er. Han kommer finnas kvar i mångas hjärtan även i framtiden.

Anmäl
2008-08-25 12:23 #7 av: [sofia-85]

Puttar upp

Anmäl
2008-08-25 15:41 #8 av: Imasy

Vad bra du fick ihop artikeln :)

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2008-08-25 15:52 #9 av: Fagddu

Vad fin artikel och fina bilder! Skönt med sånt engagemang. :)

Anmäl
2008-08-26 11:36 #10 av: Jenna-Gun

Ska lägga en länk till artikeln på mina bloggar .

Jättebra artikel. Tack

Jenna

Anmäl
2008-08-26 18:44 #11 av: Alexej

Tack för en bra artikel.

Billy är för mig symbolet för alla utsatta katter. Stefan och Marie, två underbara människor som kämpade så mycket.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2008-09-02 21:53 #12 av: Lena

Puttar upp den här artikeln! Att ge ett bidrag till Billyfonden är ett fint sätt att hjälpa utsatta katter.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-09-03 12:05 #13 av: [sofia-85]

Vi behöver alla bidrag vi kan få... Just nu är vi helt panka då alla pengarna snart har delats ut. Förra månaden hjälpte vi ju tre katter :) Denna månaden blev eller ja augusti då blev det bara 1 katt för vi har inte pengar som sagt...

Anmäl
2008-09-03 20:00 #14 av: essut50

Jag sätter in ett bidrag nu..

 

kram

Lillan

Anmäl
2008-09-04 16:45 #15 av: [sofia-85]

Tack Essut :)

Anmäl
2008-09-04 17:10 #16 av: essut50

#15 Det var så lite så..

Anmäl
2008-09-06 00:51 #17 av: Imasy

Spark i rumpan ;)

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2008-09-06 20:32 #18 av: [sofia-85]

Sparkar jag med! Vi behöver verkligen fler medlemmar i klubben!

Anmäl
2008-09-06 20:33 #19 av: Puma77

Ja kom igen nu, bli medlemmar.

Sofia, jag har nog skickat med snart 60 st visitkort i beställnigarna så jag får ta och skriva ut fler.

Anmäl
2008-09-06 20:49 #20 av: [sofia-85]

Åhh Gud va bra Puma... Jag har skickat med Jennie lite visitkort från dig som hon ska sälja på utställningen :)

Anmäl
2008-09-06 20:50 #21 av: Puma77

Du menade ägarkorten?

Hoppas hon får lite sålt, jag har ju som sagt fler här hemma.

Anmäl
2008-09-06 20:53 #22 av: [sofia-85]

Jo ja hoppas hon får sålt dom :)

Anmäl
2008-09-12 18:03 #23 av: [sofia-85]

Puttar upp lite...

Anmäl
2008-09-15 18:49 #24 av: [sofia-85]

Puttar upp så att även ni som vill ansöka ser detta :)

Anmäl
2008-09-24 14:51 #26 av: Fagddu

Jag har ansökt. Idag. :) *klappa mig själv på huvudet*

Anmäl
2008-09-24 14:57 #27 av: [sofia-85]

JAså det var du :) Ja har mailat tillbaka för lite uppgifter...

Anmäl
2008-09-24 15:00 #28 av: Fagddu

Det var raskt marscherat. Har svarat på ditt mail och bifogat lite foton. :)

Anmäl
2008-09-24 22:13 #29 av: voco

Sjunga Putt Putt Putta upp, Putt Putt Putta upp

Anmäl
2008-10-11 12:13 #30 av: majvi

Jag kunde inte komma in på hemsidan nyss.

Anmäl
2008-10-11 12:30 #31 av: [sofia-85]

Jo den ska allt funka... Ja var inne för 1 min sen :)

Anmäl
2008-10-11 12:40 #32 av: Puma77

Inte jag heller kom in.

 

Anmäl
2008-10-11 12:44 #33 av: Jenna-Gun

Lägg in kontonumret här inne lite oftare i inläggen. Det kan falla i glömska annars.

Billyfonden

Plusgiro 1500964-0

Jenna

Anmäl
2008-10-11 12:45 #34 av: [sofia-85]

http://www.billyhittekatt.se/ 

Testa denna nu då :) Det funkar då här... vad knasigt

Anmäl
2008-10-11 12:45 #35 av: majvi

Det var länken här som inte fungerade, jag kom in när jag skrev adressen.

Anmäl
2008-10-11 12:52 #36 av: [sofia-85]

Jaha vad knasigt har ja gjort fel då kanske? Tur att du kom in :)

Anmäl
2008-10-11 13:05 #37 av: [sofia-85]

Nu kan ni se bilder på Lilla Grå som fick bidrag denna månaden :)

Anmäl
2008-10-11 13:07 #38 av: [sofia-85]

Ps... Glöm inte skriva i våran gästbok om ni vill ;)

Anmäl
2008-10-12 21:14 #39 av: Fagddu

Ja, titta på foton på Lilla Grå, hon är jättefin :)

Anmäl
2008-10-12 21:15 #40 av: [sofia-85]

Jo det är hon verkligen :)

Anmäl
2008-10-14 21:42 #41 av: majvi

Plusgirot, skulle inte det kunna stå på den första sidan på er hemsida?

Anmäl
2008-10-14 22:00 #42 av: [sofia-85]

Jo ja ska lägga det där, tack för påminnelsen :)

Anmäl
2008-10-14 22:37 #43 av: Hawknestgrove

länken funkar fortfarande inte, sofia!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-10-14 22:40 #44 av: [sofia-85]

Men ja kan inte ändra--- Kanske nån medarb kan hjälpa ;)

 

Anmäl
2008-10-14 22:54 #45 av: Jenna-Gun

Jag har ändrat nu.

Tror den ska fungera.

Jenna medarbetare

Anmäl
2008-10-14 22:56 #46 av: [sofia-85]

Ja ser den inte Jenna :(

Anmäl
2008-10-14 23:52 #47 av: Puma77

Nu då?

Anmäl
2008-10-14 23:58 #48 av: [sofia-85]

Jo där mitt i objektet men jag hade en med större text längst ner i artikeln :)

Anmäl
2008-10-15 00:05 #49 av: Puma77

Jag hade för mig om det. Vad stod det?

Anmäl
2008-10-15 00:11 #50 av: Puma77

Vet inte varför det bleir så många pilar men nu tror jag länken fungerar längst ner.

Anmäl
2008-10-15 00:21 #51 av: [sofia-85]

Japp nu funka det, tack :)

Anmäl
2008-10-15 00:38 #52 av: martdat

Bra skrivet sofia!

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2008-10-15 00:45 #53 av: [sofia-85]

Tack :)

Anmäl
2008-10-15 01:05 #54 av: Jenna-Gun

Ifokus busar med oss

Anmäl
2008-10-26 12:11 #55 av: [sofia-85]

Puttar upp... Vi vill gärna ha fler medlemmar i klubben :)

Anmäl
2008-10-28 12:20 #56 av: Alexej

Ändrade rubriken så att artikeln passar in under "läsvärt".

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2008-10-29 17:34 #57 av: [sofia-85]

puttar upp...

 

Anmäl
2008-11-18 15:44 #58 av: [sofia-85]

puttis

Anmäl
2008-12-04 11:50 #59 av: Imasy

Nu heter vi Billy TomPengPungFörening Flört

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2008-12-04 15:54 #60 av: Fagddu

#59 *Asg* Det heter alla mina katter i mellannamn, när de förtjänat det. Monster Tom-Peng-Pung Gidlöf. Asbra. ;) Fast mina kanske heter det av en helt annan anledning än ni gör det. ;)

Anmäl
2008-12-04 16:11 #61 av: Puma77

Ja här så är et något som vi eftersträvar men katter fast på Billykontot är det ju tvärt omFlört

Anmäl
2008-12-04 16:24 #62 av: Imasy

ja, vi har ju hjälpt de katter vi har kunnat att bli TomPung, att vi nu har blivit TomPung själva ;D

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2008-12-04 19:47 #63 av: martdat

kanske fler skulle bli medlemmar om ni sänkte medlemsavgiften lite? kostar väll 200 per år?  lite reklam i olika former kanske kan sätta fart på det hela lite oxå,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2009-01-18 00:43 #64 av: [sofia-85]

puttar upp lite här då vi har flera ansökningar denna månaden :)

Anmäl
2009-01-18 14:03 #65 av: Hawknestgrove

JA jag är ju med och har en liten stående betlaning varje månad. Lite hjälper, så kom igen nu, flera!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-01-18 14:11 #66 av: Lena

Marknadsföring på olika ställen är nog viktigt. Att det blir känt för så många som möjligt. Att putta upp den här tråden är en väg. Men sedan skulle det behöva spridas på flera ställen att fonden finns - precis som Mardat skriver. Ni skulle även kunna ha olika typer av avgifter i varierande storlek. Medlemskap, stödmedlemmar och enstaka bidrag.

//Lena 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-01-18 14:15 #67 av: martdat

det magiska ordet media är ju aldrig fel, kanske det kunnde tas upp i hitta hems omgång till våren? är inte hon som har hand om hitta hem medlem här?

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2009-01-31 13:18 #68 av: Lena

Diskussionen har kommit upp i en annan tråd om möjligheten att öronmärka pengar just för kastrering av katter i kattkolonier och liknande. Kan man göra det i Billyhittekattsfond?

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-02-17 22:40 #69 av: [sofia-85]

Vi ska diskutera det på årsmötet nu som ska hållas inom en veckas tid. exakt datum är inte bestämt. Hoppas ni kan vänta :)

Anmäl
2009-02-18 17:36 #70 av: Hawknestgrove

Oh ja, klart vi kan!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-02-20 16:06 #71 av: [sofia-85]

Vill även påminna alla om att ansöka hos oss om ni tagit hand om en hemlös katt :)

 

Ps. På söndag ska vi ha möte

Anmäl
2009-02-20 18:24 #72 av: Hawknestgrove

Putt för lilla Billys fond!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-05-05 16:47 #73 av: [sofia-85]

Puttar upp här för Billy... Ni som kolla och sett att redovisningen inte varit uppe på ett tag kan kolla nu. Min hårddisk pajade under flytten så har inte kunnat ordna detta förrän nu.

Denna månaden har vi tre ansökningar Hittills så gå in och ge en liten slant :)

Anmäl
2009-05-06 13:38 #74 av: Hawknestgrove

Putt!!!!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-05-06 13:56 #75 av: Hawknestgrove

Sofia, mitt erbjudande står kvar om loppisbordet! HAr du grejer, så hör av dig. Vi kan dela 50-50 på nettot!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-05-06 17:34 #76 av: [sofia-85]

Ja ska tänka på det Gunilla... :) Tack för erbjudandet! Ska bara se vad ja har för saker. Ska ge bort en massa kattsaker till djurskyddet bohuslän nu då ja inte har plats i lägenheten med saker.

Puttar upp lite igen då vi har ännu en ansökan nu. Så fyra stcyken denna månaden :)

Anmäl
2009-05-06 18:19 #77 av: Hawknestgrove

sofia, ska du ge bort, när du kan sälja till förmån för dina kissar?

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-05-06 20:23 #78 av: [sofia-85]

Ärligt talat så orkar ja inte med att sälja allt, dessutom går det ju till bra ändamål :) De kattunge paketen ja fått ifrån Hills går till dom så de kan använda när de säljer kattungar :)

Anmäl
2009-05-07 00:54 #79 av: Hawknestgrove

Ja det är ju bra!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-05-25 14:31 #80 av: [sofia-85]

Puttar upp lite här... har 6 ansökningar denna månaden :):)

Anmäl
2009-05-25 14:56 #81 av: Imasy

#80

Hua, detta blir kämpigt :S

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2009-06-05 00:29 #82 av: [sofia-85]

Kan bara medela att tacke vare eran bidrag har vi denna månaden kunnat hjälpa 4 katter :)

Anmäl
2009-08-22 18:07 #83 av: ksofia

Putt

Anmäl
2009-08-22 18:13 #84 av: Lena

Ja vi får inte glömma bort Billyhittekattsförening!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-10-04 02:04 #85 av: Lena

Snart kommer vi att starta en liten insamlingskampanj för Billyhittekattförening på sajten. Puttar därför upp artiklen om föreningen.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.