Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
2. Hittekatter i Fokus

Hittekattens Dag den 7:e september

2008-09-04 22:58 #0 av: Lena

Hittekattens dag firas första söndagen i september. Det är en ganska ny tradition som nu äger rum för fjärde gången. Dagen när alla hittekatter och katthem får stå i centrum. I år infaller Hittekattens Dag den 7:e september. Flera katthem har öppet hus på Hittekattens Dag, det är också lämpligt att göra en egen liten insats för de hemlösa katterna just den här dagen. Om inte annat tända ett ljus och skänka alla hemlösa kissar en extra tanke.

'Hittekattens Dag' var en idé som började ta form våren 2005 i webbgruppen Kattgruppen. Först vara det tänkt som en dag när alla hittekatter skulle få en födelsedag. Idén utvecklades efter lite diskussioner på andra forum. Det kom kloka förslag om att det skulle kunna bli en dag när alla katthem och hittekatter får stå i centrum. En dag som får en plats i almenackan och där vi alla hjälps åt att slå ett slag för huskattens ställning. Med tiden skulle det ju faktiskt kunna bli något riktigt stort av det.

Grafik: Jenna-Gun

Grafik: Jenna-GunVi hade lite olika förslag om vilken dag som skulle vara lämplig. Efter att frågan varit uppe ytterligare en gång för diskussion fastnade vi för första söndagen i september.

Nu försöker vi hålla den här diskussionen vid liv för att fylla Hittekattens Dag med innehåll. Alla ideer är välkomna!!!

Första Hittekattens Dag ägde rum söndagen den 4:e september 2005. Men denna första upplaga av Hittekattens dag hann inte få så mycket innehåll utan blev mera ett startskott inför det framtida arbetet. Andra och tredje gången hade flera katthem öppet hus och det började hända lite olika saker. Nu är det dags för 4:e upplagan av Hittekattens Dag som 2008 äger rum den 7:e september.

På Hittekattens dag 2006 hade Göteborgs Katthjälp öppet hus. På bilden har en kattkoloni i Göteborg fått mat genom Göteborgs Katthjälp.

Var med och forma Hittekattens Dag! Välkommen att lämna förslag och ideer för innehåll!

Ska du eller din förening göra något särskilt på Hittekattens dag? Berätta om detta i diskussionstråden nedan. Hur tänker du fira din/dina egna hittekatter?

Här kommer några förslag på vad du kan göra på eller inför Hittekattens Dag:

  • Skänk pengar till ett katthem.
  • Skriva en insändare till din lokala tidning om vikten av kastrering och ID-märkning.
  • Hämta och sprid information via kattstatuskampanjen: Kattstatus för ett bättre kattliv (Skrivs ut via länken).  
  • Beställ tid för kastrering och ID-märkning av dina egna katter så snart som möjligt (om du har okasterade/omärkta huskatter).
  • Inventera din omgivning vad gäller hemlösa katter.
  • Tänd ett ljus för alla hemlösa katter.

//Lena  

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-09-05 00:11 #1 av: Simson

Jag har ikväll suttit och gjort 60 st silverband som Kattsamariten skall sälja på den årliga höstmarknaden här i stan i helgen. Hoppas de säljer alla!! =)

Även info om Hittekattens dag är laminerat. Ävenså affischerna angående "kondom till katt" etc. Ävenså infoblad till bilden angående värmen i bilen en varm dag. Dessa även i plånboksupplaga. Bla...

Anmäl
2008-09-05 00:25 #2 av: Solstickan

Jag har nu skrivit till lokala tidningen och bett dem att skriva något om hittekattens dag...hoppas de gör det. Gav dem länken till den här artikeln!

Anmäl
2008-09-05 00:27 #3 av: Solstickan

Länken till "kattstatus för ett bättre kattliv" funkar inte att öppna för mig? Fel på min dator eller är länken fel?

Anmäl
2008-09-05 00:35 #4 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Har lagat hemgjord marmelad som ska säljas på Stockholms katthems basar på söndag med all avkastning direkt till dem

 

Har fixat ihop fixat text och lite bilder på innätade balkonger att ha i en mapp så folk kan se hur lätt det är att kattsäkra sin balkong för några ynka hundralappar

 

Tycker förslag sist i TS text är toppen som man kan göra.

Anmäl
2008-09-05 00:43 #5 av: wolfie

Jag visste inte ens att det fanns en dag som denna förrän nu när jag såg tråden!men jag tänker att jag gör ju en god gärning dagen efter på måndag,skänker lite pengar så katten tiger kan fortsätta transporteras till sitt nya hem iaf!Och jag får ju träffa honom dessutom en liten stund!men jag kommer nog att finna något speciellt o göra även på söndag!

Anmäl
2008-09-05 00:49 #6 av: Engla

Fantastiskt bra att detta uppmärksammas. Lena, får jag låna din text till Kompis blogg? Skäms Jag tycker den är så bra!

Anmäl
2008-09-05 01:09 #7 av: Lena

#3 Bra att du sa till, hade tydligen blivit något galet med länken. Nu fungerar den.

#6 Självklart det är bara att låna! :)

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-09-05 01:48 #8 av: johnnys girl

Passar på att  återigen att påminna om öppet hus på Stockholms Katthem kl. 14.00-17.00 då vi firar Hittekattens Dag med loppis, lotterier, hantverk, café och så naturligtvis alla våra fina kissar .

Lär mer här www.katthemmet.nu

 

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2008-09-05 03:03 #9 av: Biku

Kattluckan kommer att vara i Täby Centrum i samarbete med Djurfavoriten och informera om de hemlösa katternas situation och ge allmän information om katthållning som bland annat om hur viktigt det är att  id märka sin katt och kastrera sin katt

Informera om de ny Djurskyddsreglerna om tillsyn och inätade balkonger

Hoppas att vi kan nå ut till många

/Birgit

Anmäl
2008-09-06 01:36 #10 av: Yataz

Nu finns artikeln på Ragdoll i Fokus också.
Tack för samarbetet Lena!

Martina

Yataz

Anmäl
2008-09-06 01:48 #11 av: Lena

#8 & #9 Vad bra att ni har öppet hus på katthemmen! :)

#10 Tusen Tack! :)

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-09-06 15:52 #12 av: Chrizzan

Jag kan meddela att nu är också Djurhjälpens kattkalender för 2009 ute på stan. Kalendern som är en livlina för många av stockholms hemlösa skyggismissar.

Djurhjälpen har delvis ett nytt koncept i år med en ny kalendergrupp och fotograf. I år är temat LÅNGLIGGARNA... missar som ofta väljs bort pga av deras förskräckta ögon och harigt dunkande rädda hjärtan.

Jag tror nästan vi kan vara först av alla i år med en färdigtryckt, sprillans rykande färsk kalender med hjärteknipande bilder som går rakt in i hjärtat på alla kattvänner som finns. Snälla, köp kalendern och stöd långliggarna hos Djurhjälpen!

/Chrizzan

PS. Bifogar omslagsbilden, fotograf/layout är Anita Johansson

Anmäl
2008-09-06 22:54 #13 av: Pelusa

Bor du i närheten av Arninge så kan du tydligen få tag på Djurhjälpens kattkalender för 2009 redan i morgon.

Läste följande på deras hemsida: "Nu finns Djurhjälpens kattkalender för år 2009 till försäljning hos Zoo Kompaniet och DjurMagazinet, båda i Arninge."

Kära kattvänner, köp Djurhjälpens kalender i år och stöd långliggarna.

/Pelusa

Anmäl
2008-09-06 23:48 #14 av: gungan

Behjärtans värt att lägga fokus på "långliggarna" fick kalendern idag och måste tyvärr säga att flera av katterna såg lite för skygga ut för att tilltala mig . Första sidan visar ögonen på en"rädd" katt undrar över september månads katt vem vill ha den hängande på väggen en månad?? jag bara undrar!!!

Men det kanske är ett nytt "grepp" som slår då det inte är några gulliga katter och kanske man måste visa verkligheten mer nära

Gungan

Anmäl
2008-09-07 00:09 #15 av: Chrizzan

Hej Gungan

Jag förstår att om man förväntar sig att se en kattkalender med idel gulliga och välmående hittekatter så blir man kanske lite brydd och störd av att se en bild av en räddis och hur en misse kan fara illa därute i buskarna. Verkligheten är ju som vi alla vet, ibland svår att se i vitögat.

Men jag kan iaf lugna dig med att om just september månads katt kan man läsa följande:

Citat
"...Det finns en människa för varje katt. En dag på katthemmet slog så Amors pilar till och kärleken var omedelbar, vilket innebar att vår röda fina kille fick ett nytt hem tillsammans med sina kompisar Tindra och Ingo. Alla rapporter vi fått har sagt oss att allt går bra och vi önskar trion all lycka i livet."

Slut citat.

Är inte det en veritabel solskenshistoria? Glad

/Chrizzan

Anmäl
2008-09-07 00:40 #16 av: gungan

Håller med om att man blir lite brydd och störd men som jag sa så verkar detta vara ett nytt "grepp"

Men man måste dock utgå frånpotiensiella köpare och betraktarna av bilderna

Men friskt vågat hälfent vunnet eller hur det nu var......... 

Men trots historien om september månads katt som är en otrolig solskenshistoria som slutade lyckligt för katten så tror jag nog att jag hoppar över september månads bild :-)

 

/gungan

Anmäl
2008-09-07 00:51 #17 av: Lena

#12 Det låter spännande tycker jag med Djurhjälpens kalendersatsning på långliggarna. Vi brukar köpa deras kalender och kommer att göra det även i år. Det är viktigt att även dessa kissar får chansen att visa upp sig. De blir så lätt bortglömda annars.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-09-07 01:07 #18 av: MariannE11

nedrans.... o jag som var i Arninge igår o köpte kattsand....Rynkar på näsan.. fast det blir ju fler chanser....hoppas långliggarna kan få sej ett bra nästa år då den rätta matten/hussen dyker upp o ser i deras ögon att här finns det ett uppdrag att göra den kattens liv lyckligt...

Anmäl
2008-09-07 01:30 #19 av: Lena

#18 Precis det hoppas jag också på! :)

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-09-07 02:40 #20 av: Pelusa

#16 Jag kan visst tänka mig att det kan vara omstörtande för vissa att se en opererad misse, om än väl omhändertagen och på väg att tillfriskna och få tillbaka sitt liv. Men som tur är för dig, gungan, så finns det ju trots allt en uppsjö av andra ulligagulliga kattkalendrar att tillgå ute i handeln. Kalendrar med läckra, retuscherade kattbilder där man inte riskerar se några som helst skavanker på pälsarna.

Jag hoppas iaf, precis som Chrizzan, Marianne och Lena, att ni andra med hjärtan som dunkar för våra små, vill stödja de osynliga och rädda missarna som ingen vill ha. Tilltufsade små varelser med köldskadade öron som hungriga och skräckslagna kurar under diverse skjul och buskar i våra parker. De som inte syns och inte har någon som helst livlina.... men hos föreningen Djurhjälpen är de välkomna. Där får de skydd, där blir de omhändertagna efter bästa förmåga. Allt ljus och all fokus riktas alltså i år mot långliggarna på katthemmet i Vaxholm.

Köp därför Djurhjälpens vackra kalender för 2009 med hjärteknipande bilder av ljuvliga hittemissar - och därmed stöder du föreningen i deras oförtröttliga kamp för de små hemlösingarna. De små och taniga, de som är vårt samhälles olycksbarn idag.

/Pelusa

Anmäl
2008-09-07 02:46 #21 av: mymlanbus

Skulle vilja åka till Sthlms Katthem i morgon (ser just att det är idag) men har svårt att övertala någon i min närhet att hänga med och titta på katter :( men kanske att jag kan komma en annan gång istället.

Anmäl
2008-09-07 03:33 #22 av: Yataz

Tänder ljus och tillägnar Hittekatterna en extra tanke på deras egna dag, redan inatt!

Martina

Yataz

Anmäl
2008-09-07 10:45 #23 av: emjon

Självklart skall vi köpa Djurhjälpens kalender i år igen och jag stödjer helhjärtat att ni vill ge långliggarna en sådan här chans. Hoppas också att många som köper kalendern och förstår problemet blir intresserade av att besöka kisarna på katthemmet.

Anmäl
2008-09-07 11:13 #24 av: Puma77

Jag skulle kunna tänka mig Djurhjälpens kalender. Inte för de gulliga katterna utan just för de skygga och rädda långliggarna. De skulle få mig att se varför jag gör det jag gör varje dag och ge mig en otrolig sporre.

Anmäl
2008-09-08 02:09 #25 av: Sidentass

#12 Klart som korvspat att kalendern ska inhandlas här, så fort jag får några kronor inrullandes i slutet av månaden så ska jag ta o beställa den..

Anmäl
2008-09-08 02:18 #26 av: johnnys girl

Mymlanbus

Du är välkommen någon annan kväll istället. Vi har öppet för besök månd,onsd,fred och söndagar kl. 18.00-20.00.

Om du kommer en onsdagskväll får du träffa mig för då är jag alltid där och jobbar med att adoptera ut katter

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2008-09-08 03:43 #27 av: Foto-Pelle

Nu ligger det lite bilder uppe på bloggen från Hittekattens dag på Stockholms katthem. Tackar ödmjukast för en mycket trevlig dag!

Enjoy!

Länk: Katthemmet i bild

Anmäl
2008-09-08 10:58 #28 av: Lena

#27 Vad trevligt! Tusen tack!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.