Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
1. Allmän information om sajten

Underlätta för synskadade när du skriver

2008-09-05 22:59 #0 av: Leffe

Att läsa med skärmläsare kan vara jobbigt när folk använder förkortningar och upprepar samma tecken i sina inlägg.

När man är synskadad och ska läsa på datorn så använder man ett tilläggsprogram som talar om vad man skriver. Detta program talar även om för oss exakt vad som står på skärmen.

När ni skriver inlägg i de olika trådarna är det bra om ni inte använder förkortningar. Förkortningar gör det mycket svårt för oss synskadade att få ett sammanhang i vad som står på skärmen. Det är mycket bättre att ni skriver ut hela ordet i dess fulla längd för då hör vi ordet och inte något konstigt. Programmet översätter och läser förkortningar som hela ord.

Det finns ett problem till för oss som har skärmläsare. Det är detta ofog att sätta ut många likadana tecken efter vissa ord.

Exempelvis: ?????

Dessa fem frågetecken läser skärmläsaren "FRÅGA FRÅGA FRÅGA FRÅGA FRÅGA" och ni kan själva förstå hur jobbigt detta blir att lyssna till. Sådana sidor undviker man i största möjliga mån och det drabbar er som skriver genom att vi inte besöker sidorna. Undvik alltså att skriva samma tecken flera gånger efter varandra.

SvenA
Sajtvärd på Synskadade iFokus

Anmäl
2008-09-05 23:34 #1 av: Simson

Så enkelt och så nytt för mig också! Enkla knep gör susen för synskadade! Det vore inte svårt att efterleva! Hur är det med smileyfigurerna som i alla fall jag är så förtjust i att sätta in överallt? Säger programmet betydelsen? Vad händer med understruket och fettext? Säger programmet även det?

Har "problem" med min hörselskada. Har någon på mobiltelefon som ringt var dag denna vecka. Då jag inte hör att prata i mobil så svarar jag inte. Lite fånigt att säga till telefonen: Jag hör inte men svarar ändå. På min telefonsvarare säger jag att jag inte hör att prata eller ringa till mobil. Ändå lämnar de svar på svararen från sin mobil. Svar som jag då inte hör. Hur skall jag fixa detta? Att ringa upp och säga att jag inte hör känns lite fånigt.Obestämd

Anmäl
2008-09-05 23:47 #2 av: Jenna-Gun

Tack LeffeD för infot.

Jag använder inte sånna program ännu. Men kan förstå att det kan bli jobbigt.

Jenna

Anmäl
2008-09-06 00:20 #3 av: Leffe

Smilies och bilder fungerar så att de ser ju inte bilden, men om vi sätter musen över en figur ser vi mångar gänger en text vad bilden föreställer. Det ser skärmläsaren och säger

Anmäl
2008-09-06 00:35 #4 av: mymlanbus

Bra, då har jag lärt mig något nytt idag med Glad

Anmäl
2008-09-06 00:49 #5 av: Imasy

oj, det där visste jag inte. Ska försöka tänka på det i fortsättningen :)

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.