Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
3. Katthem i Fokus

Göteborgs Katthjälp - Månadens Katthem

2008-11-09 17:46 #0 av: Lena

Månadens Katthem/förening i omröstningen för oktober blev Göteborgs Katthjälp. En liten ideell förening som hjälper hemlösa och övergivna katter till en bättre tillvaro och jobbar för att höja kattens status. Göteborgs Katthjälp arbetar med att lansera TNR metoden i Sverige. Stöd verksamheten med ett bidrag!

Precis som på andra håll i landet finns det massor av hemlösa katter i Göteborgsområdet. Enligt de senaste beräkningarna kan det röra sig om ca 10.000 individer. Med tanke på att Göteborg är landets andra stad finns det förhållandevis få katthem i området. Ett av katthemmen är Göteborgs Katthjälp som har sin verksamhet en bit utanför stan.

TNR.png

En TNR katt i sitt katthus

Göteborgs Katthjälp är dock inte en vanlig katthemsförening. Förutom att ta hand om hemlösa katter jobbar även föreningen målmedvetet med att på olika sätt förbättra katternas situation i Sverige. Bland annat genom att försöka påverka myndigheterna och genom att lansera TNR-metoden i Sverige.

TNR står för Trap-Neuter-Return (fritt översatt fånga-kastrera-återvända) och är en metod där man fångar in hemlösa katter, ger dem hälsokontroll, kastrerar och vaccinerar dem. De katter som är förvildade får efter kastreringen återgå till sitt revir och sköts av volontärer. Metoden används över hela världen och har visat sig vara framgångsrik, dessutom är den ekonomisk. Ett humare alternativ till avlivning som hitintills varit den enda metod som de svenska myndigheterna förordar vad gäller förvildade katter.

Göteborgs Katthjälp driver flera TNR projekt i Göteborgs området. Bland annat i Slottskogskolonin - ett kolonistugeområde i Göteborg som i många år haft bekymmer med kattkolonier.

Slottskogskolonin där många hemlösa katter bosatt sig.

Slottskogskolonin där en stor kattkoloni håller till.

Här är några tips från Göteborgs Katthjälp hur du kan hjälpa till:

  • Om du vill skaffa katt, adoptera en från vårtkatthem, vi har ständigt katter som behöver hem.
  • Se till att din katt är kastrerad och ID-märkt.
  • Skänk aldrig bort en katt. Om katten ska byta ägare ska du ta betalt. Du höjer kattens status i samhället och slipper oseriösa personer.
  • Om du ser en hemlös katt, hör av dig så fort som möjligt till ett katthem. Vänta inte tills honan blir dräktig eller hanen gör kattungar.
  • Bli medlem och stöd katthemmet i ditt område.
  • Upplys andra om hur man kan hjälpa till!

För dig som vill skänka en slant - stor som liten - kan du göra det via Göteborgs Katthjälps PlusGiro: 37 62 03 - 6.

 Källa & bilder: Göteborgs Katthjälps hemsida På hemsidan kan du läsa mer om TNR samt beställa material.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-11-09 20:28 #1 av: Engla

Grattis grattis!! Kyss

Anmäl
2008-11-09 20:31 #2 av: anebit

Ett stor Grattis för ert arbete med bl.a. TNR.

Anmäl
2008-11-14 00:29 #3 av: Lena

Grattis till Göteborgs Katthjälp! Uppmanar er alla att skänka en liten slant till denna så hårt arbetande förening som verkligen är med och gör skillnad för Sveriges Hittekatter. 

//Lena 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-11-15 21:16 #4 av: brutt

Grattis och instämmer i vad Lena ovan skrev!

Anmäl
2008-11-23 01:30 #5 av: Alexej

Grattis Göteborgs Katthjälpen till en väl förtjänat pris:)

Ni gör så mycket för Göteborgs katter men framförallt att ni har gjort TNR till ett känt ord åtminstone inom hittekattsvärlden. Och stor tack till ert politiskt arbete för att förbättra kattens status.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2008-11-23 14:00 #6 av: martdat

Grattis Grattis!!! har nog grattat i en annan tråd men men, grattis ijen,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl