Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
3. Katthem i Fokus

Kattföreningen Samvetet, Månadens Katthem!

2009-01-03 02:05 #0 av: Alexej

Uppsala Katthem som drivs av Föreningen Samvetet blev årets sista vinnare i tävlingen om Månadens Katthem! Sedan starten 2004 har Föreningen Samvetet tagit hand om över 900 katter, bara i år blev det över 200 katter!

Föreningen Samvete.jpg

De första åren jobbade Samvetet med hjälp av engagerade kattvänner och jourhem. Den 16 juni 2007 var det dags att inviga ett eget katthem. Katthemmet ligger på Genetikvägen 10B mittemot Ulltuna och tog ett halvår att rusta upp. Nu finns det plats där för 18 adoptionsklara vuxna katter. Alla andra katter och framför allt alla kattungar finns fördelade på jourhem. I Uppsalaområdet finns cirka 2000 hemlösa katter, lågt räknat. Samvetet har cirka 300 medlemmar som delvis jobbar som jourhem. Just nu finns ca 120 katter i så kallade jourhem.

Katthemmet i Uppsala har en fin hemsida med många intressanta länkar. Ska du bygga ut altanen eller näta in din balkong kolla under deras Tips- och Rådsida. Där hittar du också en del andra intressanta länkar.

pfote005.gif

Föreningen Samvetet tar för närvande 900 kronor för en färdig behandlad katt. Deras adoptionsvillkor är bra genomtänkta:

  • Adoptionshemmet förbinder sig att sköta katten väl.
  • Adoptionshemmet förbinder sig att vid eventuell sjukdom eller skada uppsöka veterinär.
  • Katten ska försäkras, vilket ombesörjs av adoptionshemmet, alt. överlåtes av Samvetet.
  • Katten får inte avlivas, säljas eller omplaceras utan Föreningen Samvetets godkännande.
  • Föreningen Samvetet förbehåller sig rätten att återta katten utan ersättning om katten bevisligen utsätts för vanvård, misshandel eller annan misskötsel eller att man på annat sätt brutit mot kontraktet.
  • Adoptionshemmet förbinder sig att kastrera katten då denna uppnått en lämplig ålder, 6-8 mån. (Detta om katten adopterats ut som kattunge).
  • Föreningen Samvetet adopterar inte bort katter för avel.
  • Katten ska vara innekatt i tättbebyggda områden där katten eventuellt riskeras att bli överkörd eller utsättas för annan fara.
  • Adoptionshemmet accepterar att föreningen Samvetet gör hembesök.

Titta också på deras fina sida om katter i katthimlen. Det är svårt att läsa minnessidan utan att börja gråta, men den är väl värd ett besök.

Det finns även en avdelning som kallas "Kastrera mera" där ni bland annat hittar den här länken: Varför kastrera? Klicka här och se 120 anledningar! Affischem kommer från Djurskyddet Sverige och är gjord av Vanessa.

IMG_0917.jpg

 

pfote005.gif

Kanske kommer ni ihåg katten Elwood som Essut skrivit om här på sajten.

Hans historia börjar med:

2008-11-20 Under de senaste veckorna har föreningen fångat in en kattfamilj som bodde vid studenternas IP. En mammakatt, en pappakatt, en eventuell moster och två 5-månaders kattungar blev det till slut. Det känns skönt att ha fått in dem innan kylan kom.
Infångningen föregicks av veckor av matande och spanande för att ta reda på exakt hur många katter det var. Vi vill ju inte glömma någon. En liten grå kattunge försvann tyvärr innan vi började fånga in dem, men två små kattungeknyten och tre vuxna kunde vi rädda livet på innan kylan kom.
Mammakatten Sigrid var väldigt tunn och tovig när hon kom in, och det är tveksamt om någon av de vuxna skulle ha klarat sig särskilt länge till.

2008-11-23 Stackars lilla Elwood!
En av de kattungar som vi fick in från Studenternas IP har visat sig ha patellaluxation på båda bakbenen och måste opereras. Mycket kostsamt lär det bli.
Det finns säkert de som hade valt att avliva honom istället, men han är en så söt och glad liten skrutt att vi måste försöka. En operation skulle ge honom möjlighet att leva ett långt och trivsamt kattliv, så vi måste försöka iallafall.
Han rör sig som en nyfödd kalv med mycket vingliga bakben, eftersom knälederna inte fungerar som de ska.
Än så länge är Elwood inte så stor och tung, så han verkar inte ha ont. Det är ju dock mest en tidsfråga, så före jul hoppas vi att vi ska kunna ha råd med hans operation.

Elwood3webb.jpg

Samvetet startade en insamling som inbringade 24 000 kronor. Operationen lyckades bra och tack vare ortopeden Dan Grill och Uppsala Veterinärmottagning som jobbade ideellt blev det många kronor över. Nu planerar Samvetet att starta en fond som ska användas för sjuka och skadade katter som kommer in.

linie-0229.gif
Vill du vara med och ge pengar sätt in det på Plusgiro 21 06 13-6. Märk insättningen med "Elwoods fond".

katter.jpg

 

 

pfote005.gif

 

Grattis Samvetet av oss alla på Hittekatter.fokus!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-01-03 12:56 #1 av: Alexej

Puttar upp!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-01-03 14:57 #2 av: Lena

Grattis Samvetet! Kul att ni blev Månadens Katthem!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-01-03 17:29 #3 av: anebit

Ett stort GRATTIS till föreningen Samvetet!  

// anebit

Anmäl
2009-01-03 21:35 #4 av: Marga

Grattis Samvetet! Tänk vad många fina katthem det finns runt om i Sverige!

Anmäl
2009-01-03 21:40 #5 av: Engla

Grattis Samvetet! Vad roligt att ni blir uppmärksammade! Skrattande

Anmäl
2009-01-04 16:31 #6 av: Femur

Föreningen Samvetet tackar och bockar och önskar alla katter och kattvänner en god fortsättning på det nya året!Glad

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.