Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
7. TNR

Djurskyddet Sveriges dubbelmoral

2009-01-20 14:18 #0 av: Alexej

"Vi arbetar för att alla djur ska ges möjlighet att utföra sina naturliga beteenden och för att djurens livskvalité ska förbättras. Vi vill att alla människor visar respekt och tar ansvar för alla djur./.../ Djurskyddet Sverige vill betona vikten av förmåga till inlevelse och medkänsla för alla levande varelser." går det att läsa på Djurskyddets Sveriges (DS) hemsida. Men det är ju fantastiskt! DS vill att alla människor tar ansvar för alla djur. Fast det gäller tydligen inte dem själva.

im-dead-david_shrigley.jpg

 

Fler och fler djurhem i Sverige börjar inse att avskjutning av förvildade katter inte löser problemet med de tusentals hemlösa katter vi här i vårt land. Ingen skyddsjägare lägger ner vecka efter vecka till att fånga in alla katter som ingår i en koloni för att sen skjuta dem. Dem som går in i fällorna inom ett par dagar skjuts av. Resten kommer undan och fortsätter föröka sig. Mer än en gång har det uttryckts i skrift att avskjutning av förvildade katter är till för att hålla stammen nere. Detta är ingen metod som förebygger lidande på något sätt. Stora vetenskapliga studier har visat att 75 % av kattungarna som föds hemlösa dör inom sex månader av sjukdom eller trauma. Det är DÄR det stora och osynliga lidandet ligger. Och då pratar vi inte ens om dem älskade familjmedlemmar som skjuts av "misstag". Dessutom är det inte humant eller etiskt försvarbart att döda ett friskt djur och det minskar inte populationen av förvildade katter.

Trots att DS accepterar Trap Neuter Return metoden (TNR) för förvildade katter som en tillfällig lösning i deras kattpolicy får föreningarna som ansöker om bidrag för sina TNR projekt avslag på ansökningarna för att man enligt DS inte har tagit ställning till metoden. Dessa katter, som föreningarna ansöker bidrag för, ska inte få någon hjälp av DS. Ett skott i pannan kan dom få! Kanske är det det som DS menar i sin vision med att "all samverkan mellan människa och djur innebär ett visst mått av inskränkningar och lidanden för djuren"? Däremot går det bra att ta en avgift från de anslutna föreningarna på 85 kronor för varje medlem den lokala föreningen har! Tydligen har DS inga som helst problem med att köra dubbelmoral vad som gäller deras vision om djur och stöd till deras anslutna föreningar.

Fler och fler organisationer (och myndigheter!) börjar inse att TNR metoden är den enda humana och långsiktiga lösning. Denna metod är det enda sättet till att i första hand stabilisera och sen minska det stora antalet förvildade katter vi har i Sverige. Som DS mycket riktigt skriver i sin kattpolicy är TNR en tillfällig lösning. Den stabiliserar antalet förvildade katter för att sen minska den genom omplacering och naturlig avgång.
Hundratals undersökningar visar att TNR förbättrar katternas situation markant genom att dem blir kastrerade, vaccinerade och får mat, skydd och tillsyn.
Stora vetenskapliga undersökningar bevisar att "TNR-ade" förvildade katter har ungefär samma livslängd som tamkatter och att tamkatter får sjukdomar lika ofta som TNR katter. De föreningarna som jobbar med TNR har exakt samma erfarenheter.

Norge har sen många år tillbaks kommit fram till av avskjutning inte fungerar, regeringen anser att samhället har ett etiskt ansvar gentemot förvildade katter. Det Norska Rådet för djuretik menar att man i problemområden bör genomföra en systematisk uppläggning för beståndskontroll baserad på kastrering av förvildade katter. Det Danska Djuretiska Rådet stödjer djurskyddsföreningars insatser att kastrera förvildade katter. Tyskland har lagstiftat att förvildade katter inte ska avlivas utan istället kastreras. Italien har likadan lagstiftning. Nederländernas riksorganisation för djurskyddsföreningar stödjer 65 av deras föreningar som jobbar med TNR, både ekonomiskt och praktiskt. Organisationen har fått dispens från jordbruksdepartementet att jobba med TNR. England jobbar sen många år med TNR. Från och med 2010 är det i Belgien förbud på att skjuta katter. Även där är TNR accepterat som en human lösning.

Hundratals organisationer (och myndigheter!) jobbar med metoden världen runt, t.o.m. i Alaska. Även de mest kritiska rösterna har oftast ändrat åsikt så fort de har sett hur väl metoden fungerar in real life. Självklart är det otroligt viktigt att kattägare kastrerar sina katter men det är ju redan för sent för dem katterna som redan har kommit ur ägarens besittning.

Om Djurskyddet Sverige vill fortsätta framstå som en seriös och kunnig organisation vad som gäller djurskydd är det mer än hög tid att komma ner från de höga hästarna de satt sig på. Det är dags att se sig omkring i verkligheten och ta till sig den stora kunskap som finns om TNR världen runt!

Att bara önska att alla katter ska ha ett hem medan man inte aktivt försöker stabilisera tillväxten av förvildade katter är otroligt naivt och ej trovärdigt, dessutom visar man ingen respekt för dem anslutna föreningarna som kämpar så hårt med dessa katterna som så få människor bryr sig om.

catcolony6.jpg

 

Kopierad från Göteborgs katthjälpens hemsida!

 

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-01-20 15:03 #1 av: gulliver

Sverige = betonghäckarnas land. Behöver man säga mer?

Anmäl
2009-01-20 20:49 #2 av: Lena

#1 Det var huvudet på spiken!

Bra skrivelse som Göteborgs Katthjälp har gjort. :) Hoppas Djurskyddet Sverige tänker till. De om någon borde väl vara för TNR metoden. Förstår mig inte på den här dubbelmoralen!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-01-20 22:23 #3 av: brutt

"Djurskyddet Sverige vill att alla människor tar ansvar för alla djur"

Vad ska de själva ta ansvar för då?

Anmäl
2009-01-20 23:13 #4 av: Alexej

Har nu skickat ett e-mail till alla inom förbundskansliet och styrelsen på Djurskyddet Sverige. Ska lägga det också som insändare i tidningar.

Vi måste agera nu och visa var vi står och hur vi tänker. Djurskyddet Sverige är tydligen inte så hjälpsam längre mot hemlösa katter. Skriv du också till Djurskyddet.

1. DS stöder inte längre TNR-projekt men har inga alternativ.

2. Djurskyddet anser inte att en hemlös katt över 7 veckor kan bli tam.

3. Djurskyddet stöder (också med pengar) Djurhemsföreningen som har sin 3-månadsregel i stadgarna.

Fy!

Angående Djurskyddet Sveriges dubbelmoral!

Djurskyddet Sverige skriver: Vi vill att alla människor visar respekt och tar ansvar för alla djur.

Jättebra men samtidigt ställer sig Djurskyddet tveksamt till TNR-projekt i Sverige. Det finns idag över 100 000 hemlösa katter i Sverige och alla katthem, ideella föreningar och privat människor kämpar en förtvivlad kamp för att ändra på det.
Men har det blivit mindre hemlösa katter för det? Nej!
Nu har mer och mer föreningar upptäckt TNR-metoden, dvs att katter i en kattkoloni bli infångade, veterinärundersökta, vaccinerade och kastrerade och släppts ut till deras revir om det är ett lämpligt område. Volontärer tar sedan ansvaret för katternas välmående. Kattungar och tama katter stannar på katthemmet eller jourhem i mån av plats.
Genom det stabiliseras antalet katter i en koloni.
TNR prakticeras framgångsrikt i många länder, bla Norge och Alaska. Vi anser att TNR är en bättre alternativ till okontrollerad avskjutning och lidande av hemlösa katter idag.

Djurskyddet Sverige är tveksamt till det. Men vilka alternativ erbjuder de? Inga!

De som inte reagerar gör sig skyldiga till många katters lidande och död. Och Djurskyddet Sverige gör sig skyldiga till det genom att bara tveka men inte erbjuder alternativ.

Ändra era policy nu! De hemlösa katter behöver hjälp och inga ord.

Hälsningar
Alexandra Gerhardt, Skara

Kopior går till alla mig kända tidningar.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-01-20 23:13 #5 av: Kattis999

någon som skickat vidare detta till djurskyddet, så att dom verkligen får se?

Anmäl
2009-01-21 01:29 #6 av: Alexej

Insändaren blev nu genom befria.nu skickat till  


Mottagare

Insändaren skickades till nedanstående tidningar.

Ölandsbladet, Örebro-Kuriren, Örnsköldsviks Allehanda, Östersunds-Posten, Östgöta Correspondenten, Östgöten, Östra Småland, Aftonbladet, Alingsås Tidning, Arbetarbladet, Arboga Tidning, Arvika Nyheter, Avesta Tidning, Bärgslagsbladet, Barometern Oskarshamns-Tidningen, Bergslagsposten, Blekinge Läns Tidning, Blekinge Posten, Bohusläningen, Borås Tidning, Borlänge Tidning, Cirkus Empati, Dagbladet Nya Samhället, Dagen, Dagens Nyheter, Dala-Demokraten, Dalarnas Tidningar, Dalslänningen, Elfsborgs Läns Allehanda, Enköpings-Posten, Eskilstuna Kuriren, Expressen, Fagersta-Posten, Falköpings Tidning, Filipstads Tidning, Flamman, Folkbladet, Folket Morgontidningen, Fria Tidningar, Göteborgs-Posten, Gefle Dagblad, Gotlands Allehanda, Gotlands Tidningar, GT, Hälsinge Kuriren, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Haparandabladet, Helsingborgs Dagblad, Hjo Tidning, Hudiksvalls Tidning, Jönköpings-Posten, Karlskoga Kuriren, Karlskoga Tidning, Katrineholms-Kuriren, Kinda-Posten, Kristianstadsbladet, Kvällsposten, Länstidningen Östersund, Länstidningen Södertälje, Laholms Tidning, Lidingö Tidning, Ljusdals-Posten, Ljusnan, Lysekilsposten, Mariestads-Tidningen, Metro, Mora tidning, Motala Tidning, Nerikes Allehanda, Norra Halland, Norra Skåne, Norra Västerbotten, Norrbottens-Kuriren, Norrköpings Tidningar, Norrländska Socialdemokraten, Norrtelje Tidning, Nya Kristinehamns Posten, Nya Lidköpings-Tidningen, Nya Wermlands-Tidningen, Nynäshamns Posten, Oskarshamns-Tidningen, Piteå-Tidningen, Provinstidningen Dalsland, Punkt.se, Söderhamns Kuriren, Södermanlands Nyheter, Säffle-Tidningen, Sala Allehanda, Sigtunabygden Märsta Tidning, Skärgården, Skånska Dagbladet, Skaraborgs Allehanda, Skaraborgs Läns Tidning, Smålänningen, Smålands-Tidningen, Smålandsposten, Stockholm City, Strömstads Tidning Norra Bohuslän, Sundsvalls Tidning, Svenska Dagbladet, Sydöstra Sveriges Dagblad, Sydsvenska Dagbladet, Täby Danderyd Tidningen, Tidningen Ångermanland, Tidningen Härjedalen, Trelleborgs Allehanda, Trollhättans Tidning, Ulricehamns Tidning, Upsala Nya Tidning, Världen idag, Värmlands Folkblad, Värnamo Nyheter, Västerbottens Folkblad, Västerbottens-Kuriren, Västerviks-Tidning, Vestmanlands Läns Tidning, Vimmerby Tidning, Ystads Allehanda.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-01-21 12:37 #7 av: Alexej

Puttar upp och hoppas att fler skriver till Djurskyddet och protesterar.

Katthjälpen i Malmö vill börja med TNR och kommer med det hjälper många katter som inte kan få ett hem än.

Bättre TNR än inget!!!

Vill du läsa mer om TNR kolla artiklarna som finns under kategori 01. TNR.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-01-21 13:58 #8 av: gulliver

#7 Vilka adresser?

För ca två år sedan bildades ett sk kattråd i Malmö. I det ingår djurskyddsinspektör, kommunens skyddsjägare, representant från Djursjukhuset Malmö, Djurskyddet Malmö och olika idéella katthjälpsorganisationer som Djurens Vänner, KKS, Katthjälpen i Malmö och Kattjouren. Samt Jurister för djurrätt.

Djurskyddet är sammankallande. Djurskyddet anser att alla tillämpliga lagar ska lusläsas och tolkas. Detta har tagit myyycket låååång tid. Men är enligt Djurskyddet viktigt för att få kommunens politiker med sig. Enligt uppgift så ska det finnas pengar avsatta för att lösa det sk "kattproblemet" i Malmö.

Förutom Katthjälpen i Malmö så har även KKS tryckt på för att få sätta igång TNR-projekt men det bara skjuts upp hela tiden.

Jag har min mycket bestämda åsikt om flera av de som ingår i kattrådet men det är inget jag tänker uttrycka i skrift här.

Anmäl
2009-01-21 14:09 #9 av: Alexej

Här finns deras e-mailadresser. Förbundssekreterare och styrelsen.

Jag är förbannat. Djurskyddet ska hjälpa oss med hemlösa katter och inte motarbetar oss. Det är deras jobb!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-01-22 00:04 #10 av: Lena

#8 Synd att det ska vara så vansinnigt trögt i Sverige att få gehör för TNR. Vi har liksom varken råd eller tid att vänta på bättre tider i det här landet när det ser ut som det gör.

#9 Bra att du skrivit insändare till så många tidningar. Jag har ju varit i kontakt med Djurskyddet Sverige tidigare och velat diskutera TNR. (Diskussionen finns här någonstanns). De uttalade då en mycket avvaktande ståndpunkt till TNR samtidigt som de inte ville förkasta den. Menade att det studerade pågående TNR projekt för att utvärdera och ta ställning till metoden. Men om de tog del av forskningen som redan är gjord i andra länder skulle de inte behöva göra egna studier.  

//Lena 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-01-22 21:10 #11 av: Lena

Hänvisar här till en tidigare diskussion som vi haft på sajten angående Djurskyddet Sveriges Kattpolicy: till diskussionen.

Där finns bland annat ett svar från Ingrid Redbo å´ Djurskyddets vägnar på några frågor som jag ställde om deras syn på TNR mm.

//Lena

 

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-02-02 09:57 #12 av: MagicPaws

Sinnessjukt det är vad det är... om avlivning är enda alternativet då är det lika bra att förbjuda katter i sverige helt och hållet...

Det är en latmans resonemang det där. Jag vet inte så mycket om TNR men nog tror jag det skulle vara bättre än avlivning av alla, tyvärr kommer det ju ändå nya.

Anmäl
2009-02-02 16:46 #13 av: mariia89

Varför ska Sverige vara så efter med sånna här saker, jämfört med resten av världen! Kissarna har väl också rätt till ett liv precis som vi!

Anmäl
2009-02-11 05:41 #14 av: Alexej

Djurskyddet svarade mig på min insändare med en egen insändare:

Djurskyddet hjälper katter

 

Skickade in ett svar:

Djurskyddet gör mycket och mycket som är bra.
Men vad gör ni för alla hemlösa katter som inte har ett hem? De går ute och svälter eller fryser ihjäl. hemlösa katter är idag Sveriges största djurskyddproblem. Över 100 000 små hjälplösa katter. Ni är tveksamma mot TNR? Men vilka alternativ kan ni erbjuda en katt? Visst, det låter bra, ett hem för alla katter. Men det finns inte hem för alla katter och det är idag katterna går ute. Nu går de ute utan kastrering, vaccinering, mat och tillsyn. Varför är det då fel att låta katterna går ute med mat, kastrering, vaccinering och tillsyn????
Det finns över 100 000 hemlösa katter nu och det fattas 2000 katthem för att kunna ta hand om de. Trots alla massavlivningar av en del kommuner, hyresvärdar och tom katthem som avlivar friska katter. En katt löper nuförtiden åretom och kattungar födds mitt i vintern. Katter har blivit allt tidigare känsmogen. Och en hona kan föda upp till 120 kattungar under sitt liv. Var ska de alla ta vägen?
Ni är tveksamma mot TNR och vill inte stöda de föreningar som vill ha TNR i Sverige. För er finns bara antigen ett hem för en katt eller inget. Tror ni inte att vill vill också kunna ge alla katter ett kärleksfult hem? Men var finns de?
Namninsamlingen blev ingen framgång. Ja, 109 000 underskrifter och vad hände? Jordbruksministern hade inte ens tid att ta emot insamlingen, nu ligger den nog nånstans och dammar. Erlandsson tycker att djurskyddet i Sverige är bra och att det inte behövs en lag om id-märkning och kastrering.
De katter som går ute nu har ingen nytta av namninsamlingen.
Sätt tryck på kommuner istället att de ta sitt ansvar och hjälper alla katthem som jobbar helt ideelt.
Det behövs nya katthem och nytt tänkande.
Vem ska betalar för kastreringar? Det kommer nästan ingenting från staten och kommuner. Och hela tiden blir det fler hemlösa katter. Trots allt arbete som vi lägger ner blir det fler och fler. Gör storsatsningar nu. Tryck på kommuner och staten att de satsa på kastrering nu och finns det inga hem i nuläga, ja, då är det bättre att släppa ut katten i vant miljö med tillsyn och mat. Det finns många relativ säkra ställe där det finns kattkolonier idag
Och varför reagerar ni inte mot de nya djurskyddslagar där ett katthem måste avliva en katt efter 3 månader om buren är mindre än 6 kvm? Nästan inga katthem har det idag och inte heller pengar för att bygga ut. Det är bra med större burar men minst 6 kvm betyder att många katthem kommer att läggas ner. Åtminstone de som inte vill avliva sina katter om inte rätt hem dyker upp inom 3 månader. Och vad händer med dräktiga honor som ska ha sina ungar i 12 veckor hos sig?
Det finns mycket Djurskyddet borde hjälpa till istället för att sabotera för andra som försöker hitta nya vägar.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-02-11 10:38 #15 av: Fagddu

#14 Jag får inte länken till Djurskyddets svar att fungera.

Men ditt svar lät bra :)

Anmäl
2009-02-11 12:19 #16 av: CarolineO

Mycket bra skrivet!
Heja heja!! Skrattande

Anmäl
2009-02-11 12:22 #17 av: SaraC

Otroligt intressant! Tack!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-02-11 13:02 #18 av: Alexej

Okay, försöker igen:)

http://www.barometern.se/opinion/insandare/djurskyddet-hjalper-katter(1134199).gm

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-02-11 13:49 #19 av: CALA

Kan det inte vara så att man inte har obegränsat med pengar, och istället stöder djurhemmen?

Det krävs mycket pengar för att kunna genomföra TNR, man kanske inte har de summor att dela ut som krävs. Någonstans måste man tyvärr dra gränsen. Vad jag vet har man aldrig sagt att TNR är fel från djurskyddet Sveriges sida.

 

Anmäl
2009-02-11 13:55 #20 av: Gronstedt

#19: Borde inte TNR vara billigare? Samma kostnader för infångning, eventuell behandling, kastrering och märkning, men inget långvarigt boende, ingen annonsering efter hem. Matningen utförs ju i många fall av frivilliga.

Anmäl
2009-02-11 14:00 #21 av: Alexej

Absolut, det vore underbart om kommunen och/eller staten skulle stöda alla katthem finansiell. I Tyskland har kommunen ett ansvar för att ha djurhem- med fast anställda...Hemlösa katter är en del av samhället och också en del av kommunens invånare.

TNR kostar mycket och kräver mycket arbete. Men det finns föreningar och katthem som vill satsa på det just för att det inte finns plats för katterna på katthemmet. Det blir mer som ett katthem ute.

Klart att några katter försvinner eller blir överkörda men det är bättre än bara ställa mat dit och sedan blir det en massa nya kattungar.

Vad som är så fel. Sveriges Djurskydd har mycket makt och inflyttande och...pengar. Och saboterar TNR genom att förkastar hela idéen med TNR. För de finns bara: Ett hem för alla katter eller inget.

Men i nuläget måste man hitta mellanvägar.

Hade alla 109 000 som skrev under namninsamlingen tagit var sin katt skulle det inte finnas hemlösa katter idag.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-02-11 14:13 #22 av: Alexej

Vad sägs om Djurhemmet i Berlin?

Djurhemmet är det största och modernsta djurhem i Europa. Det finns plats för mer än tusend djur med över 100 anställda djurskötare. 12 000 djur omplaceras om året. Och en egen veterinärstation med 9 anställda veterinärer...

Hemsidan

Här finns bilder på hemmet:

Bilder

 


Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-02-11 14:18 #23 av: Alexej

Och i Berlin prakticeras också TNR...

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-02-11 14:56 #24 av: Lena

#22 Ja vi ligger sannerligen långt efter här i Sverige. Nederländerna ligger också bra till när det gäller både TNR, Katthemmen och situationen för hemlösa katter.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-02-11 22:52 #25 av: CALA

#20

Jo helst skulle det vara kommuner stat som subventionerade, men den verkligheten lever vi inte i.

Anmäl
2010-04-11 11:24 #26 av: Alexej

puttar upp

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-04-11 12:55 #27 av: Lena

Kopierar in ett citat från den insändare som var publicerad i Barometern den 6/2 2009 där Djurskyddet Sverige ger sin syn på TNR:

"Vi vill att alla katter ska ha en ägare och ett hem, och få den vård i övrigt som de behöver. Detta är vårt mål; inte att fånga in, behandla och släppa ut katter till en osäker tillvaro".
 

Det verkar dock som att de har blivit lite öppnare för TNR under året som gått. Man kan ju alltid hoppas i alla fall. Den inställning de ger utryck för i insändaren är ju att de blundar för problemen.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-05-23 09:18 #28 av: Alexej

Fortfarande aktuell:((

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2012-05-23 18:07 #29 av: Lena

#28 Ja tyvärr verkar det gå i baklängesvals det här med Djurskyddet och TNR.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-05-23 22:14 #30 av: Alexej

Ja och det gör mig förbannat. Det är så lätt att säga: En död katt lider inte.

Och så ser jag på mina skygga katter, vilka personligheter. Hade jag inte tagit de hade de varit döda nu. De njuter och de leker. Och vi kan inte ta hand om alla? Skitprat men det gäller att "Svensson" äntligen kastrera sina katter så att vi slipper ta hand om alla hemlösa.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.